Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

My po uczelni znowu,dzisiaj hardcore niezły,nerwy i stres ale nie wiem jakim cudem -do przodu! :O

Lena ja też coś takiego miałam jak mi òsemka wychodziła i dostałam w aptece maść ziołową taką zielono-białą z szałwią i przeszło ;) w aptece zapytaj tylko powiedz,że w ciąży jesteś :)

Groszku teraz to już możesz rodzić ;) i dasz radę! Po tym co przeszłaś to mięczakiem nie jesteś ;)

Monia i jak po tym leku? Skonsultujesz z lekarką?

Mizzy co tam u Was?

Rudasku to Ci daje popalić ciągle Staś :)

Anutka goń Lene i rozpakujcie się już! :)

Livia olej ją i jej fochy...śmieszna dla mnie troche jest:/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czytałam na necie, że dużo kobietom to lekarze przepisywali na kaszel , potem na stronie o leku, że on jest bezpieczny w ciąży bo nie wchłania sie do krwi bo to taki wziewy do gardła są . Ale zadzwonie do ginki jutro zapytać na wszelki wypadek.
    Miłego wieczoru <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wiem że każda na swój sposób czeka na swój cud ale dam wam nadziejie ja po 17 latach od ostatniego poronienia zaszłam w upragnioną ciążę próbowałam wszystkiego leczyłam się w klinice niepłodności , wszystkie specyfiki próbowałam o których się tylko dowiedziałam , które tylko wyczytałam , zmieniałam partnerów a w ciąży przez 17 lat ani widu ani słychu . Wyszłam 2 raz za mąż i cały czas mężowi mówiłam że że mną dzieci nie będzie miał jedyna nadzieja jest raz spróbować In vitro lub adoptować . Nawet poszłam do znachora i nic wiec postanowiłam i Poszłam jeszcze raz do innego Ginekologa z wszystkimi moimi wynikami po przeczytaniu ich stwierdził ze mam Niepłodność idiopatyczna ja to nazwałam idiotyczną bo bez przyczyny . Dał mi Inofolic cyclodynon i ja na własną rękę kupiłam donga . Z mężem postanowili my że pojedziemy na wczasy do Mexsyku bo nie robili my podróży poślubnej zaczełam szukać i oszczędzać i po póltorej miesiąca dokładnie na mikołaja wyszedł mi test pozytywny . Hm nie uwierzyłam w niego pomyślałam figle mi stawia i to nie prawda po tygodniu wybrałam się na betę bo okresu nie było a tu beta 306 jestem w ciąży po 17 latach .
    Nie oddajcie nadzieji wiara czyni cuda

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on sie chyba obrocił serio, czkawke mam na gorze.... a była na dole :( załamka...
    mam dziwny kształt brzucha.... ;/

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, za bardzo się wszystkim przejmujesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :)
    Żyję :) w weekend dużo odpoczywałam, bo męczyła mnie straszna migrena łącznie z wymiotami ;/ czułam się, jakby konała, do tego wczoraj miałam bóle @ :O ale przeszły dzięki Bogu!
    poza tym u nas przepiękna zima <3
    dziś śniło mi się, że na usg genetycznym lekarka (?) powiedziała, że na 90% mamy dziewczynkę ale jest też obecny Zespół Downa... :O co za sny :/
    10 dni do wizyty!!! <3

• Groszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! U mnie nocka przespana, mialam isc na badania ale mialam takiego mata, ze nie bylam w stanie podniesc sie z lozka.:-p ale jazdaa:-p

Lena, byc moze sie wszystkim przejmuje.... :P znaczy napewno :P

choc teraz jak sie przespalam, odczuwam to inaczej :D

kurde, troche siw zaczelam udzielac na tych lutowkach, ale masakra :O
    jakie tam jazdy o szczepionki :O ktorych nie dawac itd.
    Ja bylam szczepiona Euvaxem na WZW i zyje :D z rtecia itd i nie jestem autystyczna :O a wiadomo ze musi byc konserwant... Tak samo przeciez w lekach....ehh, dobrze ze sie nie odzywalam w tej kwestii :D bo znowu bylaby draka... Przeciez tam same profesury siedza :D

Ja szczepie normalnie-szczepionkami szpitalnymi...
    Poza tym nie zglasza nam sanepid zadnych zastrzezen, ani akcji ze cos wyniknelo z tego....
    Ahhh te media

A jak szczepicie dalej? Skojarzonymi szczepionkami?? Czy zwyklymi?

Lena87 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nad szczepionkami nie zastanawiałam, ale trochę się boję tych skojarzonych to chyba za duży szok na raz dla organizmu dziecka, póki co obstawiam zwykłe szczepionki :)

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry zimowo :)

Marta uroki ciąży ;) i tak łagodnie przechodzisz..

Groszku ja omijam te tematy,zapytałam położnej jak była to powiedziała że mają dobre szczepionki i jej ufam i nic innego nie kombinuje i tyle :) a niektòre tam to rozumy pozjadały w ciąży,bez jaj :pp

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepie dzieciaki i sama swojemu bym nie wciskala kitu :-) pewnie, ze sa ok...

Hihi, widze Przedszkolanko ze mamy podobne podejscke- siedzenie po cichu :D

lepiej w kontrowersyjne tematy nie wchodzic, boje sie ze pozniej ktos mnie zaatakuje :P
    A potem.sie czlowiek denerwuje...

Autyzm bardziej zwiazany jest z c.c., kiedy dziecko jest nieprzygotowane do wyjscia i wytargane z brzucha... Na to beda badania niedlugo.

Koreanska szczepionka? Jak patrzylam na nazwy to mielismy je z Lublina, nie z Korei...

Gdzies ktos zaszczepil moze dziecko odpowiednikiem i doszlo do tragedii..
    Poza tym, najlepiej zwalic wine na szczepienie, innych okolicznosci wtedy sie pod uwage nie bierze...
    Odczyny rozne po szczepieniu sa.. Obrzeki, stany podgoraczkowe- no ale przeciez obce ustrojstwo jest wprowadzane, wiec reakcja prawidlowa- organizm reaguje...

Ahhh duzo by gadac, mozna sie ugadac :P

no wlasnie Sury tez mysle ze to duza bomba biologiczna dla dziecka... Ale z kim nie pogadasz, kazdy ma inne zdanie. Nawet w sluzbie zdrowia! Hmmm bo zwyklymi tyle ukluc a skojarzonymi tylko kilka, ale ceny tez sa sporawe! I wybierz tu czlowieku jakas opcje... :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, strasznie Ci wspolczuje.... Dobrze, ze to juz za Toba i samopoczucie ok...

Przezyjesz, jak my wszystkie :-) a potem bedziesz jadla wszystko w nieograniczonych ilosciach :-) hihi

Sury lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, strasznie Ci wspolczuje.... Dobrze, ze to juz za Toba i samopoczucie ok...

Przezyjesz, jak my wszystkie :-) a potem bedziesz jadla wszystko w nieograniczonych ilosciach :-) hihi

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Grosiu :* jakoś dałam radę, choć momentami byłam bliska kapitulacji i chciałam wziąć Apap, ale jakoś dałam radę i jestem z siebie nawet dumna, że się przemęczyłam :D

ehhh i znów im bliżej wizyty tym większe mam lęki i obawy czy dzidzia żyje :( głupia ja :/

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...

Rozwarcie 2-3 cm, glowka przywarta, czop odchodzi :-) :-)

Sury, przedszkolanka:), Groszek, Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia kochana!!! jak najmniej bólu Ci życzę :*

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko postanowiliśmy,że obowiązkowe normalnie szczepimy tak jak każdy, tylko np. przeciw grypie absolutnie nie itp. (no tu akurat mamy przypadek śmierci w rodzinie, wiem że może jeden na milion no ale ..)my żyjemy na tych co nam rodzice szczepili,bez kombinowania więc i my kombinować nie będziemy, wiedzą co robią w szpitalu a matka znawcą aż takim nie jest ,no taka prawda :)

Marta wszystko jest dobrze! Chyba za mało objawów fasolek daje, chcesz żeby dał popalić bardziej? :P

Anutka no to już bliżej niż dalej ;)

aaa zostało nam 50 dni do porodu i 29 do donoszonej!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 09:56

Sury, Groszek lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasem bym wolała mieć więcej objawów, chyba bym była spokojniejsza :P dobrze, że piersi nadal mnie bolą, sutki swędzą i kości w miednicy to masakra jakaś :P jeszcze ten sen dzisiejszy mnie przeraził.... :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Cię kręcę Aga kiedy to zleciało?! tylko 50 dni do porodu :O a dopiero co mówiłaś, że w ciąży jesteś :O

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już objawy będą zanikać, bo drugi trymestr lada chwila i poczujesz te błogie chwile cudowności ciąży ;)
    noo, dopiero test zrobiłam, ja nie wiem kto mi pół roku wyciął z kalendarza :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Anutka dajesz !!!!!!!!!! trzymam kciuki za Was :*

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ