X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak robiono kiedyś nam z tego co wiem ... żeby dobrze bioderka sie wykształciły ale teraz już chyba sie odeszło od tego bo pampers i pielucha to masakra :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne 3 dni przed @ tylko martwi mnie ten ból jak na @, boję się cieszyć..
    po cichutku gratuluje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane, człowiek tak na to czeka, że potem jak widzi dwie kreseczki na teście to się znowu martwi, och. Piękne Wasze suwaki, chciałabym już za parę dni też sobie ustawić :)

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziewczyny głupie pytanie ale troche czytam, uczę się zjamowania dzieciaczkiem.... powiedzcie jak to jest z dodatkową pieluchą między nogami dla dobrej kondycji bioderek, przecież są sztywne pampersy to nie wystarczy ? co wiecie na ten temat ?
    stosuje się normalnie pampersy itp.. ale np siostra męża była na kontroli bioderek - obowiązkowa wizyta, nawet na wypisie pokażą ci do jakiej poradni pojsc i jezeli ci stwierdzi że coś jest nie tak to wtedy każą pieluchę tetrową jeszcze użyć na około dla maluszka. bo u jej synka jakaś lekka nieprawidłowość wyszła a potem zaczęła robić według zalecen i było już Ok ;) wszystko wróciło do normy :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne 3 dni przed @ tylko martwi mnie ten ból jak na @, boję się cieszyć..
    Patrycja Gratulacje! nie martw się! :)
    będzie dobrze, mnie bolało cały czas jak na @ i nie wierzyłam że to jest ciąża.. żadna różnica nie była.. będzie kłuło bolało :D w sumie widzę że masz już córcię to wiesz jak to jest :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Z.gratuluje! ;) a imię wybrane? :)

Kochane na pewno się pochwale :)
    Groszku no takie fale artystka robiła,że w szoku byłam :o
    Na gardło miód i mleko! :)

Mizzy a w ilu stopniach pieluchy prałaś? Widze że też już działasz :)

Monia ja pierwsze słysze:o
    w 40 stopniach potem można potraktować je żelazkiem ale nie wiem czy to bd potrzebne :) no działam działam bo chodzę jak kwoka.. a lepiej robić na raty i na spokojnie :) w razie co mogę przeprać drugi raz..
    ale niech "bakterie domowe" troszkę przejdą na ubranka... przecież dziecko kanguruje i mama i tata żeby dziecko już się oswoiło z bakteriami :)
    chyba dobrze rozumuje, no chyba że nie to mnie poprawi niech ktoś :D ja sie wcale nie obrażę :D bo moze gadam głupoty :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no tak robiono kiedyś nam z tego co wiem ... żeby dobrze bioderka sie wykształciły ale teraz już chyba sie odeszło od tego bo pampers i pielucha to masakra :O
    tylko jak trzeba... a jak nie trzeba to po co męczyć dziecko :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, od pieluchowania sie odchodzi, no chyba ze potrzeba dysplazja stawów, ale to przy usg bioderek mowia... i albo sie ma to w szpitalu albo po 6 tyg.robia usg i stwierdzaja...

ja mialam 3 dni przed @ test i był + ale ja nie mialam objawow zblizajacej sie @. Ale u kazdego jest inaczej.

mnie gardlo od kilku dni nawala.

zaraz zamawiam nianie i kosz ;p ciezko mi kase wydac jakos teraz :O
    az dziwne :P

aaaa odezwali sie z meza byłej pracy :D
    odprawe chca za 3 mies. dopiero dac hahahaha. małz dzwonił do pipu- kasa ma byc już! inaczej beda miec kontrole uuuuuuuuuu

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAM POŚCIEL AAAAAAAAAAAAAAAA! sie cieszę jak dziecko :D zaraz rozpakuje i sprawdzę czy wszystko jest :) :) a pranie już rozwiesiłam i niech schnie..
    kurde ten płyn do płukania jest super... wcześniej przeprałam ręczniki swoje w normalnym płynie tzn żelu do prania i płyn do płukania - rewelacja, całkiem inaczej zachowuje sie tkanina :)

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

• patrycja87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt mam córkę , ale w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów :) ale jak wymioty zaczęły się od 8 tygodnia to trwały aż do 35 tygodnia :D

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dokladnie.. czyli zwrot kasy będzie? ale super :)

ehh wiem teraz to ile wydam w tym miesiącu kasy to masakra.. a oni becikowego dają tysiaka aby, toż to śmiechu warte.. i to jeszcze po porodzie.. a tu trzeba przed już kupić ;O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 wrote:
    Fakt mam córkę , ale w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów :) ale jak wymioty zaczęły się od 8 tygodnia to trwały aż do 35 tygodnia :D
    ojej współczuje :(

a u mnie znów objawy na @ zawsze były kilka dni przed małpą.. a w tym szczęśliwym cyklu już pojawiły się w 6 dni po owulacji i to mnie zdziwiło.. i non stop napieprzały jajniki i kłuło w podbrzuszu...
    dla organizmu rewolucja :)

mam nadzieje że wymioty cię ominą... ja też mam córcię i aby wymiotowałam 5 razy (nie licząc ostatniej grypy żołądkowej co wymiotowałam nawet po szklance głuiej wody ;/)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pościel ok, śliczna:) ani jednej zaciągniętej nitki, nic zero, moskitiera też super :)

jeszcze nigdy w życiu nie dostałam w paczce koperty z zawartością też umowy tzn oświadczenia od odstąpienia umowy zawartej na odległość, wszystko ładnie wydrukowane, aż w szoku jestem :O no nieee pogada :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zamawiałyście może dziewczyny na allegro poszwy na pościel? coś polecacie?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam cały komplet pościeli ze wszystkim z Amy, troche drogo ale jak już się kupi to raz a porządnie w sumie :)
    a prześcieradła brałam jeszcze na zmianę z sklepu Smykoland.. omijałam z frotty bo sama sie kiedys skusilam na takie przescieradlo do sypialni to aby w nerwicę wpadłam.. tak pyliło jak cholera..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale słyszałam że Aruś pościele też są spoko.. aby patrzeć w sumie trzeba na te certyfikaty :) a Amy ma lepsze ceny za zestawy niż Aruś.. według mnie jak sobie porównywałam i kupowałam z outletu.. to jeszcze taniej wychodzi :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mizzelka

kołderkę i podusie mam od teściowej, więc tylko mi potrzeba poszwy

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tam powinny być o ile dobrze pamiętam, ale sprawdzona firma przez dwie znajome więc i ja zamówiłam :D
    http://allegro.pl/amy-2-cz-posciel-dziecieca-120x90-z-aplikacja-i4918139298.html
    ale dziewczyny zamawiały też i z innych firm to na pewno też coś polecą :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, po wojnie z mężem już jest pokój :P U mnie to szybko idzie - jak się wnerwię to po całości ale jak sie godzimy to też szybko :P Mój mail pomógł ;-)

Powiedziałam mu, że dzieciolkowi między nóżkami coś się majta prawdopodobnie a on do mnie "co? ręka?" :D Ale zabroniłam mu jeszcze się chwalić. Ja przyznam szczerze, że jestem troszkę rozczarowana poza tym nie umiem siusiaka pielęgnować :O R. dziewczynkę autkami by zainteresował a ja chłopcu spódniczki już nie założę :/ No i najgorsze - wojna o imię będzie, chociaż może zostanie ten Tomcio? Sama nie wiem, Kostek tak bardzo mi się podoba ale R. za chiny ludowe nie chce sie zgodzić bo z kostuchą mu się kojarzy :D

Monia ja Majkę pieluszkowałam pierwszy miesiąc tzn podwójną pieluchę tetrową wsadzałam między nogi - bioderka miała zdrowe ale zapobiegawczo to robiłam. Nie wiem, może teraz będę robić tak samo? Dużo prania jest wtedy :P

Patrycja ja też zrobiłam test 3 dni przed @ i też miałam bóle miesiączkowe. To całkiem normalny objaw ;-) Dość długo się utrzymywał a potem jak zniknął to się martwiłam, że coś nie tak :D

Aguś, teściowa raczej nie gada R. na mnie bo skubana mnie lubi (jeszcze) :P On taki kochany synuś jest. Z jednej strony fajnie bo ma szacunek do matki i dla mnie to ważne ale z drugiej to ja chyba po prostu trochę zazdrosna jestem :P No ale kto jej to zrobi tutaj jak nie on? Drugi synuś w Londynie siedzi i w dupie ma mamusię raczej ;-) Pozna sobie tutaj zaraz znajomych to się odczepi - mam nadzieję :P Teraz oczywiście mąz pojechał jej kran przykręcić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:41

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to dobrze że jest już pokój :) nie no lepiej poczekać do 30 stycznia :D i być bardziej pewnym a to już w sumie chwila i niedlugo :) pewnie dumny R jest :D
    mój to by skakał do sufitu, ehh męska ambicja..

To taka wojna o imię będzie jak i u mnie... żeby do narodzin było w końcu jakieś wybrane to będzie CUD. chociaż obstawiam Milenkę ale mąz to jak zwykle wybredny..

a teściowa może pozna jakiegoś przystojnego sąsiada :) :) :)

‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ