X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.dziękuję :) ja w Legnicy studiuję :)

mam wrażenie,że mi brzuch opadł :O dzisiaj mała i wczoraj tak nisko była,ułożyć się nie mogłam, kopała w aucie mocno w żebro i teraz tak w lusterku mi się wydawało :O to możliwe? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:21

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mówią że brzuch może opaśc już na miesiąc przed porodem,więc jest to możliwe.Mi tak opadł,innym w ogóle nie opada albo dopiero na kilka dni przed porodem

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z miasta,ogarnęłam zus,apteke i na koncu biedronka.Teraz wypije herbatke i trzeba sie wziasc za obiad.
    Pochodziłam trochę i znowu mnie zalało,po udach mi ciekło i stwierdzam ze to sluz bo był kremowy

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam popierdzielone z tym macierzynskim bo mnie zwolnili w trakcie ciazy i u mnie to inaczej wyglada.Do Zusu mam dostarczyc akt urodzenia w przeciagu dwoch tyg od porodu i tam na miejscu wniosek złożyc.Wcześniej tego zrobic nie mozna bo we wniosku podaje sie date urodzenia dziecka i chyba maja 30 dni na przyznanie tego macierzynskiego

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo zdjęć nie mam bo jednak nie bd rozkładać jeszcze pościeli, ale jak rozłożę to oczywiście dodam :D
    a tu łóżeczko, wczoraj złożyliśmy, szybko poszło i gładko pomimo lekko skąpej instrukcji ale daliśmy radę :D wcześniej złożyliśmy szafę dużą z lustrem i inne meble to łóżeczko było pikusiem :D
    postawilismy w sąsiednim pokoju bo lekko pachnie farbą.. meblem.. ciezko to określić :D a w sypialni wolę delikatne zapachy.. :D potem przestawimy przed porodem :)
    s61xf5.jpg
    z przewijakiem usztywnianym kremowym i klin leży na nim pod materac :P
    dpgz6f.jpg
    pościel w brzydkim świetle bo kiedys robiłam te zdjęcie:
    2u44ops.jpg
    a tu jak wygląda ta pościel, wcześniej pokazywałam już :D
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1_MS.jpg
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1.jpg
    wszystko mam prócz śpiworka i rogala.. miałam nie brać przybornika ale jednak się przyda.. a to pieluszki włożyć a to krem itp..
    no i moskitiera też miała nie byc ale jednak na wsi muszyska są albo komary tym bardziej jak mieszkam nad rzeką i wolę żeby mała miała spokojny sen :)

Madziulka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i muszę się pochwalić że dziś dostałam komplement od męża :O :O WOOOOOOOOOW

że mam mały brzuszek bo inne kobiety mają taaaakieee duuuze a nasza pewnie będzie malutka :)

jestem w pozytywnym szoku.. ale może go tak naszło po <3 hahahah :D

przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzy, Mój T się ze Mnie śmiał, że farbowanie włosów jest tylko na chwilę, później znowu się pojawią ;) Więc z uśmiechem Mu odpowiedziałam że Ja mam dalej możliwość kontynuować farbowanie, a On nawet jeśli się obetnie to te siwki nadal pozostaną na głowie :D
    MISTRZ ciętej riposty i dobrze :D :D :D :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Aga postrasz, ze na terminie jestes.... A za chwile syknij z bolu i zlap sie za podbrzusze... Idz strasznie ociezale i sapaj :D

mam nadzieje, ze sie uda i pojda Ci na reke, no chyba tak znieczuleni nie beda...

Szukalam dzis kota... Wcisnal sie gdzies i na 3 godz go nie bylo... Znalazlam go.. W gondoli Gabrysia!! :P ponoc kiedys siedzial w torbie, ktora przy wozku jest dopinana :P co za szaleniec :-p

Wszelkie miejsca musi naznaczyc swoja obecnoscia :P

wkurzylam sie, z pleja przyszla mi super oferta.. Za 30 zl rozmowy, sms do wszystkich sieci za free !! Znaczy za ta cene.... Szlo od 16.12 a doszlo dzis... A jak nie odpowiem- umowa rozwiazana bedzie automatycznie z dniem 9.01.... Ktory minal!!! A taka oferta sie mi podobuje !! :-)
    I co teraz? :-( mielismy rezygnowac z abonamentu, a tu takie mile zaskoczenie i mialo to byc na czas nieokreslony. Dzwonilam do pani, ale maja platforme niedostepna :-( jutro sie ktos skontaktuje... Ehh....
    ja mam tak w plush w plusie.. na kartę bez zobowiązań.. płace 30zł za pakiet i dzwonię i smsuje do bólu do wszystkich sieci :) a za 25 zł masz tylko dzwonienie a za 35 zł oprócz sms i dzwonienia to jeszcze internet ale juz nie pamietam dokladnie jaki.. ja juz nie bd brala zadnej umowy bo mnie to za przeproszeniem wkurza przypominanie o zapłacie itp ;/ ughhh..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    No wróciłam ze szkoły a wy tak naprodukowałyście :D

Mizzi, ja mam odkurzacz piorący KARCHER, taki żółty duży ale jest zajebiaszczy ;-)

Dzisiaj mój kochany mężu mimo, że powiedział, że ładne ciuszki kupiłam to powiedział, żebym nie przesadzała z ilością bo przecież zaraz wyrośnie :/ Cztery śpiochy na krzyż a on mówi, że już pełno ciuchów - jak nic Mizzi, może to ten sam facet jest Twoim i moim mężem? :D Powiedziałam mu, że wiem ile ciuchów dziecko musi miec na początek bo juz to przerabiałam to się przymknął :P

Jeny jakie boskie ciasto czekoladowe zrobiłam, własnie trzeci kawałek pochłaniam. Takie puszyste i pyszne, z polewa czekoladowa i wiórkami kokosowymi MNIAM :D

Zaraz mąż wraca do domku, biorę kąpiel i zasiadamy do filmu ;-)
    buhahahah! MÓJ tak samo! co tak dużo tych ciuchów hahahha :D no nie mogę...
    nie wytrzymam :D bez kitu... ale wygląd mi sie nie zgadza.. mój to blondyn :D hahah :D
    ja swojemu tłumaczyłam i w koncu machnęłam ręką i powiedzialam ze i tak nie zrozumie.. on przebierać jej nie będzie :D to mi dał spokoj :D :D :D

wlasnie cos mnie na ciasto naszła ochota ;D czekoladowe? mmmmm :)

Karcher jest super ale cholernie drogi.. ale chyba zakupie tego zelmera na początek :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Livka, Bodziaki Słodkie ;) i te buciczki <3

Groszku piękne zdjątka ;)

Mnie łapie powoli stres przez jutrzejszym USG Genetycznym ..
    Do tego jak pomyślę, że o 5 rano muszę się obudzić to Mnie skręca na samą myśl ..
    a to co masz tak daleko? uhuhuhuh... będzie dobrze :) ale ten czas minął.. :)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łózeczko ładne i pościel mi sie bardzo podoba,super <3

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Madziulka to coś się dzieje... ale dziwne że aż cieknie po nogach, może się sączy powoli.. ciekawe..

Nie znam się na tej papierologii więc nie pomogę :(
    ja macierzynskiego nie bd miec, aby raz wyplacony zasilek macierzynksi i koniec. ;/

ciekawe jak tam Anutka bo ani widu ani słychu... mam nadzieje że wszystko Ok :)

Lena daj znać jak po badaniach :)

Aguś mi też brzuch opadl jakis czas temu.. takie mam wrazenie jak patrze w lustrze, a krocze napieprza mnie niesamowicie..

Groszku ale ślicznie wyglądasz... i jaki brzuszek malutki :) a tu już 9 miesiąc... fajnie że chociaż macie pamiątkę :)

Madziulka lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy śliczna ta pościel :)no i łóżeczko jaki wypas :) a przewijak mamy taki sam ;)
    mężny może się wstydził mówić,ale fajnie że w koncu pochwalił :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy łóżeczko, przewijak, pościel super :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś chociaż raz pochwalił :D hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi się chce faworków... reeety :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi maślanki truskawkowej i jechałam do tesco :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przynajmniej wiesz,że zadowolony z Twojego ciążowego cialka jest ;)

mm faworki :P chyba jutro zrobię !:P
    u mnie dzisiaj frytki z mielonymi i sałatą i koktajl truskawkowy :) a kolacja- owsianka :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba bym zrobiła te faworki, ale w przepisie mam że musi być gęsta śmietana a mam 36% śmietankę.. i nie wiem czy tym to zastąpić czy nie.. ale raczej dupa.. śmietana to śmietana, a śmietanka do ciast to juz inna bajka.. no trudno obejdę się smakiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:23

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polemizowałabym.. po ostatnim wymienianiu ile to ja mam rozstępów i cellulitu to wiesz hahah :D

‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ