X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.dziękuję :) ja w Legnicy studiuję :)

mam wrażenie,że mi brzuch opadł :O dzisiaj mała i wczoraj tak nisko była,ułożyć się nie mogłam, kopała w aucie mocno w żebro i teraz tak w lusterku mi się wydawało :O to możliwe? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:21

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mówią że brzuch może opaśc już na miesiąc przed porodem,więc jest to możliwe.Mi tak opadł,innym w ogóle nie opada albo dopiero na kilka dni przed porodem

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z miasta,ogarnęłam zus,apteke i na koncu biedronka.Teraz wypije herbatke i trzeba sie wziasc za obiad.
    Pochodziłam trochę i znowu mnie zalało,po udach mi ciekło i stwierdzam ze to sluz bo był kremowy

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam popierdzielone z tym macierzynskim bo mnie zwolnili w trakcie ciazy i u mnie to inaczej wyglada.Do Zusu mam dostarczyc akt urodzenia w przeciagu dwoch tyg od porodu i tam na miejscu wniosek złożyc.Wcześniej tego zrobic nie mozna bo we wniosku podaje sie date urodzenia dziecka i chyba maja 30 dni na przyznanie tego macierzynskiego

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo zdjęć nie mam bo jednak nie bd rozkładać jeszcze pościeli, ale jak rozłożę to oczywiście dodam :D
    a tu łóżeczko, wczoraj złożyliśmy, szybko poszło i gładko pomimo lekko skąpej instrukcji ale daliśmy radę :D wcześniej złożyliśmy szafę dużą z lustrem i inne meble to łóżeczko było pikusiem :D
    postawilismy w sąsiednim pokoju bo lekko pachnie farbą.. meblem.. ciezko to określić :D a w sypialni wolę delikatne zapachy.. :D potem przestawimy przed porodem :)
    s61xf5.jpg
    z przewijakiem usztywnianym kremowym i klin leży na nim pod materac :P
    dpgz6f.jpg
    pościel w brzydkim świetle bo kiedys robiłam te zdjęcie:
    2u44ops.jpg
    a tu jak wygląda ta pościel, wcześniej pokazywałam już :D
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1_MS.jpg
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1.jpg
    wszystko mam prócz śpiworka i rogala.. miałam nie brać przybornika ale jednak się przyda.. a to pieluszki włożyć a to krem itp..
    no i moskitiera też miała nie byc ale jednak na wsi muszyska są albo komary tym bardziej jak mieszkam nad rzeką i wolę żeby mała miała spokojny sen :)

Madziulka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i muszę się pochwalić że dziś dostałam komplement od męża :O :O WOOOOOOOOOW

że mam mały brzuszek bo inne kobiety mają taaaakieee duuuze a nasza pewnie będzie malutka :)

jestem w pozytywnym szoku.. ale może go tak naszło po <3 hahahah :D

przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzy, Mój T się ze Mnie śmiał, że farbowanie włosów jest tylko na chwilę, później znowu się pojawią ;) Więc z uśmiechem Mu odpowiedziałam że Ja mam dalej możliwość kontynuować farbowanie, a On nawet jeśli się obetnie to te siwki nadal pozostaną na głowie :D
    MISTRZ ciętej riposty i dobrze :D :D :D :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Aga postrasz, ze na terminie jestes.... A za chwile syknij z bolu i zlap sie za podbrzusze... Idz strasznie ociezale i sapaj :D

mam nadzieje, ze sie uda i pojda Ci na reke, no chyba tak znieczuleni nie beda...

Szukalam dzis kota... Wcisnal sie gdzies i na 3 godz go nie bylo... Znalazlam go.. W gondoli Gabrysia!! :P ponoc kiedys siedzial w torbie, ktora przy wozku jest dopinana :P co za szaleniec :-p

Wszelkie miejsca musi naznaczyc swoja obecnoscia :P

wkurzylam sie, z pleja przyszla mi super oferta.. Za 30 zl rozmowy, sms do wszystkich sieci za free !! Znaczy za ta cene.... Szlo od 16.12 a doszlo dzis... A jak nie odpowiem- umowa rozwiazana bedzie automatycznie z dniem 9.01.... Ktory minal!!! A taka oferta sie mi podobuje !! :-)
    I co teraz? :-( mielismy rezygnowac z abonamentu, a tu takie mile zaskoczenie i mialo to byc na czas nieokreslony. Dzwonilam do pani, ale maja platforme niedostepna :-( jutro sie ktos skontaktuje... Ehh....
    ja mam tak w plush w plusie.. na kartę bez zobowiązań.. płace 30zł za pakiet i dzwonię i smsuje do bólu do wszystkich sieci :) a za 25 zł masz tylko dzwonienie a za 35 zł oprócz sms i dzwonienia to jeszcze internet ale juz nie pamietam dokladnie jaki.. ja juz nie bd brala zadnej umowy bo mnie to za przeproszeniem wkurza przypominanie o zapłacie itp ;/ ughhh..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    No wróciłam ze szkoły a wy tak naprodukowałyście :D

Mizzi, ja mam odkurzacz piorący KARCHER, taki żółty duży ale jest zajebiaszczy ;-)

Dzisiaj mój kochany mężu mimo, że powiedział, że ładne ciuszki kupiłam to powiedział, żebym nie przesadzała z ilością bo przecież zaraz wyrośnie :/ Cztery śpiochy na krzyż a on mówi, że już pełno ciuchów - jak nic Mizzi, może to ten sam facet jest Twoim i moim mężem? :D Powiedziałam mu, że wiem ile ciuchów dziecko musi miec na początek bo juz to przerabiałam to się przymknął :P

Jeny jakie boskie ciasto czekoladowe zrobiłam, własnie trzeci kawałek pochłaniam. Takie puszyste i pyszne, z polewa czekoladowa i wiórkami kokosowymi MNIAM :D

Zaraz mąż wraca do domku, biorę kąpiel i zasiadamy do filmu ;-)
    buhahahah! MÓJ tak samo! co tak dużo tych ciuchów hahahha :D no nie mogę...
    nie wytrzymam :D bez kitu... ale wygląd mi sie nie zgadza.. mój to blondyn :D hahah :D
    ja swojemu tłumaczyłam i w koncu machnęłam ręką i powiedzialam ze i tak nie zrozumie.. on przebierać jej nie będzie :D to mi dał spokoj :D :D :D

wlasnie cos mnie na ciasto naszła ochota ;D czekoladowe? mmmmm :)

Karcher jest super ale cholernie drogi.. ale chyba zakupie tego zelmera na początek :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Livka, Bodziaki Słodkie ;) i te buciczki <3

Groszku piękne zdjątka ;)

Mnie łapie powoli stres przez jutrzejszym USG Genetycznym ..
    Do tego jak pomyślę, że o 5 rano muszę się obudzić to Mnie skręca na samą myśl ..
    a to co masz tak daleko? uhuhuhuh... będzie dobrze :) ale ten czas minął.. :)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łózeczko ładne i pościel mi sie bardzo podoba,super <3

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Madziulka to coś się dzieje... ale dziwne że aż cieknie po nogach, może się sączy powoli.. ciekawe..

Nie znam się na tej papierologii więc nie pomogę :(
    ja macierzynskiego nie bd miec, aby raz wyplacony zasilek macierzynksi i koniec. ;/

ciekawe jak tam Anutka bo ani widu ani słychu... mam nadzieje że wszystko Ok :)

Lena daj znać jak po badaniach :)

Aguś mi też brzuch opadl jakis czas temu.. takie mam wrazenie jak patrze w lustrze, a krocze napieprza mnie niesamowicie..

Groszku ale ślicznie wyglądasz... i jaki brzuszek malutki :) a tu już 9 miesiąc... fajnie że chociaż macie pamiątkę :)

Madziulka lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy śliczna ta pościel :)no i łóżeczko jaki wypas :) a przewijak mamy taki sam ;)
    mężny może się wstydził mówić,ale fajnie że w koncu pochwalił :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy łóżeczko, przewijak, pościel super :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś chociaż raz pochwalił :D hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi się chce faworków... reeety :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi maślanki truskawkowej i jechałam do tesco :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przynajmniej wiesz,że zadowolony z Twojego ciążowego cialka jest ;)

mm faworki :P chyba jutro zrobię !:P
    u mnie dzisiaj frytki z mielonymi i sałatą i koktajl truskawkowy :) a kolacja- owsianka :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba bym zrobiła te faworki, ale w przepisie mam że musi być gęsta śmietana a mam 36% śmietankę.. i nie wiem czy tym to zastąpić czy nie.. ale raczej dupa.. śmietana to śmietana, a śmietanka do ciast to juz inna bajka.. no trudno obejdę się smakiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:23

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polemizowałabym.. po ostatnim wymienianiu ile to ja mam rozstępów i cellulitu to wiesz hahah :D

‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ