Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
ale miałam sen
sexa z mężemna stojąco przy umywalce hahahahaha
uuu........
szkoda, ze tylko sen....
a pytałam małża wczoraj, czy jak mi sciagna pessar czy bedziemy sie tulic, to mi powiedział, że: " to narazie nie moje miejsce "
jestem zdziwionazaskoczona
boi się
ja nie wiem, czy dojrzewa czy co ;p
wiecie, juz nie bede wspominac o belly ;p jeszcze ktos tu nalot zrobi i co wtedy? -
hahhahah Groszku przy umywalce
oooooooo
wczoraj to była masakra, przepłakałam całe popołudnie i wieczór płakałam z powodu tesknoty za męzem , z powodu, że go nie ma, bez powodu, jak oglądam te strajki górnicze i co mówią na tych górników , że zarabiają po 6 tys... szkoda słow , mój też pracuje na kopalni i połowy z tej sumy nawet nie ma... , potem mąż wrócił to płakałam bo wrócił... szok - nie umiałam ze sobą dojśc do ładuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:51
-
Groszku mój odlicza już do 37 tygodnia
ale myślę,że przełamiemy się tuż po ostatnim zjeździe w 36 tyg.
a sen dobry
a tam nalot, nie dajmy się zwariować po prostu
Moniś to hormony :*
a mi właśnie przyszła mata i fotelik do samochodu aaaaa!
a w ogóle już na wstępie zaliczyłam wtope z tymi praktykami, bo dzwoniłam do sekretariatu czy i o której ją zastanę by na darmo nie jechać a to ona odebrała i nie poznałam po głosieno i zaraz jadę <stres>
-
Dzień Dobry
U mnie dzisiaj też noc bezsenna,wstaje co dwie godz i to o tych samych porach,a do tego zgaga wróciła.
Groszku czop mi odszedł ponad tydzień temu,może to jego jakieś pozostałości.Czytałam że przed porodem zwieksza sie ilosc sluzu wiec to chyba to,bo z rana też mnie cos zalało.
Strasznie mnie dziś krocze boli,ze az ciezko chodzic,a musze do zusu L4 zawiesc.Wynajełam sobie brata za kierowce -
dziewczyny wzięłam sobie wasze rady do serca i zrobiłam badanie progesteronu w 21 cyklu tj 8 dni po owulacji .
mój wynik to 12,20 ng/ml
normy laboratorium :
faza folikularna 0,1-0,3 ng/ml
fazalutealna 1,2-15,9 ng/ml
ciaza 1 trymestr 2,8-147 ng/ml
ciaza 2 trymestr 22,5 -95,3 ng/ml
co sądzicie o tych wynikach ?
Angela -
jestem
Madziuka jeszcze chwila, każdy dzień to dzień bliżej
Angela ja nie pomogę, wg.mnie niski ale mogę się mylić, Livia bardziej się zna
ja po drodze (prowadziłam samochód) musiałam zjechać bo tak mi się słabo zrobiło, czarno przed oczami, masakra
no a z praktykami,to umówiłyśmy się,że idę po feriach na 5 dni, siedze w klasie a resztę sobie odpuścimy- boi się bo ma nagonki, myślę że jakoś przetrwam - oby -
Dziewczynki....
Czy Wy sie orientujecie w tej papierologii odnosnie macierzysnkiego, urlopu tego rocznego-rodzicielskiego itd?
Kiedy to sie składa, jakie dok itd???
Groszku tyś pracująca..wiesz cos ? -
czyli tylko hospitacje
super Aguś
moze pojdziesz raz i Ci sie uda
Monis, nie płakusiaj :* hormony buzuja.. raz sie placze, raz sie cieszy...minie wszystko :* tule:* no, sytuacja z kopalniami nieciekawa...
Madziulka, jeszcze trosze, coraz blizej :*
a ja mam jakis dziwny ten brzuch... -
Macierzynski chyba zaraz po urodzeniu do kadr trzeba dac znac do 2 tyg. ile sie go bierze... czy pol roku czy rok
jak rok to 80 %, jak pol to nie pamietam...100 %?, ale jak zmienisz zdanie to potem cos tam obnizaja...
chca mojego meza wyciulac z odprawa... !!!
czy ktos sie orientuje od jakiej kwoty maja mu to liczyc??
czy to od pomniejszonego z L4, czy normalne wyplaty jakie wczesniej dostawał z pracy??
szok !! debileee!!!!! -
Angelaa progesteron ładny tzn wg niektórych ginów powyżej 10ng/ml potwierdza odbytą owulację ale niektórzy twierdzą, ze dopiero od 15ng/ml. Tak czy siak patrząc na normy laboratoryjne jest nie najgorzej - nie stresowałabym się
Jesteś w górnej granicy
Ja na początku ciąży miałam 36ng/ml bez żadnych wspomagaczy a i tak dostałam Duphaston raz dziennie
Rudasku, ja Ci nie pomogę bo ja nie pracująca.
Tobie tez Groszku niestety nie bo ja jak odchodziłam z pracy to dostałam odprawę prze pomyłkę kadr chociaż nie należało mi sięAle nie odzywałam się, w końcu 6 tysięcy piechotą nie chodzi
Ale jeśli chodzi o to jak to naprawdę wygląda w praktyce to za cholerę nie wiem - te wszystkie przepisy to mnie przerastają.
Idę niedługo do lumpeksu - może coś wynajdęWczoraj pokazałam listę R. co jest potrzebne dla noworodka to w końcu się zamknął i powiedział, ze faktycznie tego dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:56
-
Macierzyński 80 % pensji przy deklaracji na 12 msc, jeśli wybieramy pół roku macierzyńskiego to wtedy 100 %, a jak zdecydujemy później, że chcemy jednak kolejne pół roku zostać z maluszkiem to wtedy dostaje się 60 %. W jednym i drugim przypadku po przeliczeniu dostaje się w sumie taką samą kasę. Kwestia tylko tego czy chcemy dostawać stałą kwotę czy chcemy na początku więcej a później mniej.
Jeśli chodzi o terminy składania papierów i jakie to niestety nie pomogę bo się jeszcze nie orientowałam.
Przedszkolanko, tak z ciekawości mogę spytać do jakiej szkoły chodzisz?W sensie wiem, że studia, pedagogika (?), magisterskie a nazwa szkoły tudzież miasto?
Oczywiście jeśli nie chcesz zdradzać na forum to nie zmuszam. W każdym razie powodzenia z zaliczeniami!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:11
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017