X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    przed mężem nie ale innymi to mam opory.

Lenka wg mnie wcale nie jest mały dzidziuś - śliczności :)
    a o płci już coś powiedział ?
    Ja przed kobietami mogę karmic,gorzej z facetami.

Moja koleżanka karmiła nawet przy moim mężu i swoim szwagrze i nikt nie czuł się zmieszany

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    tylko ja nie lubie usg przez brzuch bo mało wtedy widzę a ja muszę maluszka wyraźnie widzieć :)

Dobrze się złożyło, że zrobił przez brzuch ..
    Na wizycie była ze Mną mama, i musiała stanąć przede Mną, więc jak by miało być dopochwowo to nie czuła bym się komfortowo ..

A jak z tym łożyskiem ?

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się tym, u nas też różnice były spore. W ogóle to najgorszy czas z tymi badaniami prenatalnymi i Pappa na forum, ja na moment przestałam czytać bo człowiek mógł ześwirować. Także nie daj się! Wszystko jest okej ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat mieści się króliczek po środku to wcale nie małe :) u mnie mała cały czas na wykresach taka była.. po środku.. i czasami poniżej średniej ale najwazniejsze że miescila sie w normach.. a potem urosła aż ponad normę.. za dzieckiem nie nadążysz :D

Lena87 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i pępowinę masz 3 przepływową to super... ja nawet nie wiem jaką mam, a łożysko to napisali dno macicy? nie czaje bazy, ale jakby coś było nie tak to powinien ci powiedzieć :) bo łożysko jest przodujące albo na tylnej ścianie.. o ile dobrze pamiętam :) więc pewnie też masz wszystko prawidłowo :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, troszeczkę Mnie uspokoiłyście ..

A tu My z Dziś ..

7e4f29e570c4a142med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:33

mizzelka, Z., przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na belly to ty tam nie czytaj :D bo szkoda nerwów serio :) jest w normach to najważniejsze :D lać na to :D
    jeżeli lekarz powiedział że jest w porządku to tak jest :) one nie są ginekologami :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena naprawde nie ma czym sie przejmować i patrzec na inne przypadki,każda ciąża jest inna,nie u każdej wszystko musi być identycznie na danym etapie

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no Króliś się pokazuje <3 aż miło się patrzy :)

aa i doczytałam coś tam że dno macicy to góra tzn wysoko i to bardzo dobrze czyli będzie na tylnej ścianie macicy czyli prawidłowo jak w mordę strzelił :D więc spoko luzik :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio naczytałam na styczniówkach jak jednej w czasie porodu macice zaczelo rozrywać i już odrazu w strachu byłam.Dopiero po czasie oprzytomniałam,trzeba miec pozytywne nastawienie

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo ja jakie schizy miałam z poronieniem albo z cholestazą albo z tarczycą :D
    za dużo internetu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o płeć, to coś wspominał o Filipie, według wyników ..
    Nie rozumiałam co do Mnie mówi ..
    Jak zapytałam czy już coś widać, to nie odpowiedział ..

Później tylko wspomniał, że zaprasza Mnie na kolejne USG i wtedy na pewno będziemy wiedzieć ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:44

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka Ty mi się tu na zapas nie zamartwiaj, wszystko przecież jest dobrze! Ja byłam na genetycznym usg w 13+2 i maluch miał 7 cm, nadgonił i termin porodu wychodzi mi na 16 lipca a z OM 15 lipca ;-) I tez taką kartkę dostałam hi hi to standard chyba, mi ginka mówiła, ze wynik do Londynu musi wysyłać z każdego badania i ja tam sprawdzają ;-)

A i u mnie przez brzuch było wszystko pięknie widać. Maluch tez chcial chyba pospać ale nie dałyśmy mu z lekarką - kazała mi kaszleć, smyrała go przez brzuch żeby poskakał trochę ;-) To pomachał matce rączką i poszedł spać :P

Lenka, najważniejsze, że jest wszystko dobrze! A jest! ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliś się w ogóle nie ruszał, więć mówię Mu że chyba śpi ..
    A On na to, że bardzo dobrze, bo może wszystko pomierzyć bez problemu i ma nadzieję że będzie w tej pozycji spał jak najdłużej bo tak im się najwygodniej ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy kolejne? za miesiąc? to moze synek? :D
    ciekawe :)
    kurde Wam to się udaje już wcześniej wiedzieć tylko ja taki wyjątek jak zawsze :D :D :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią przy innych - mnie nie odrzuca jak kobieta karmi przy mnie ale ja raczej nie będę :/ Tzn przy mężu wiadomo ale przy innych to raczej nie - no chyba, że innej opcji nie będzie ale to zakryję się tak, żeby nie było nic widać.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak śpi to zmierzy na spokojnie :D mój to znów szybko mierzy jak tylko się uda a potem budzi :D ale moja malutka lubiła spać, aby raz kręciła pupą i strzelała nogami jak tylko się dało chyba w 11 tyg.. a tak to ziuzia i ziuzia :)
    chociaż teraz to była skrępowana przez te położenie.. więc sobie nie poszalała...
    ciekawe jak będzie 22 czy zmieniła pozycje czy nie.. :D bo ja to już głupieje i nie jestem w stanie okreslić czy to tyłek czy to głowa..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi bo u Ciebie baba to wredne - czego się spodziewałaś? :D Mi Majka też psiochą zaświeciła dopiero w 7 miesiącu ciąży. Chłopcy to odważniejsi - chcą się pochwalić swoimi interesami :D

mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.familie.pl/artykul/Ciaza-najlepsze-demotywatory,6046,4.html

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wolałabym nie karmić przy kimś.. ale może zmieni mi się? i nie bd mi sie chcialo za kazdym razem latać i się chować po kątach.. ale już jestem taka wstydliwa..

‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ