X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    przed mężem nie ale innymi to mam opory.

Lenka wg mnie wcale nie jest mały dzidziuś - śliczności :)
    a o płci już coś powiedział ?
    Ja przed kobietami mogę karmic,gorzej z facetami.

Moja koleżanka karmiła nawet przy moim mężu i swoim szwagrze i nikt nie czuł się zmieszany

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    tylko ja nie lubie usg przez brzuch bo mało wtedy widzę a ja muszę maluszka wyraźnie widzieć :)

Dobrze się złożyło, że zrobił przez brzuch ..
    Na wizycie była ze Mną mama, i musiała stanąć przede Mną, więc jak by miało być dopochwowo to nie czuła bym się komfortowo ..

A jak z tym łożyskiem ?

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się tym, u nas też różnice były spore. W ogóle to najgorszy czas z tymi badaniami prenatalnymi i Pappa na forum, ja na moment przestałam czytać bo człowiek mógł ześwirować. Także nie daj się! Wszystko jest okej ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat mieści się króliczek po środku to wcale nie małe :) u mnie mała cały czas na wykresach taka była.. po środku.. i czasami poniżej średniej ale najwazniejsze że miescila sie w normach.. a potem urosła aż ponad normę.. za dzieckiem nie nadążysz :D

Lena87 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i pępowinę masz 3 przepływową to super... ja nawet nie wiem jaką mam, a łożysko to napisali dno macicy? nie czaje bazy, ale jakby coś było nie tak to powinien ci powiedzieć :) bo łożysko jest przodujące albo na tylnej ścianie.. o ile dobrze pamiętam :) więc pewnie też masz wszystko prawidłowo :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, troszeczkę Mnie uspokoiłyście ..

A tu My z Dziś ..

7e4f29e570c4a142med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:33

mizzelka, Z., przedszkolanka:), livia30 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na belly to ty tam nie czytaj :D bo szkoda nerwów serio :) jest w normach to najważniejsze :D lać na to :D
    jeżeli lekarz powiedział że jest w porządku to tak jest :) one nie są ginekologami :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena naprawde nie ma czym sie przejmować i patrzec na inne przypadki,każda ciąża jest inna,nie u każdej wszystko musi być identycznie na danym etapie

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no Króliś się pokazuje <3 aż miło się patrzy :)

aa i doczytałam coś tam że dno macicy to góra tzn wysoko i to bardzo dobrze czyli będzie na tylnej ścianie macicy czyli prawidłowo jak w mordę strzelił :D więc spoko luzik :D

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio naczytałam na styczniówkach jak jednej w czasie porodu macice zaczelo rozrywać i już odrazu w strachu byłam.Dopiero po czasie oprzytomniałam,trzeba miec pozytywne nastawienie

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo ja jakie schizy miałam z poronieniem albo z cholestazą albo z tarczycą :D
    za dużo internetu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o płeć, to coś wspominał o Filipie, według wyników ..
    Nie rozumiałam co do Mnie mówi ..
    Jak zapytałam czy już coś widać, to nie odpowiedział ..

Później tylko wspomniał, że zaprasza Mnie na kolejne USG i wtedy na pewno będziemy wiedzieć ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:44

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka Ty mi się tu na zapas nie zamartwiaj, wszystko przecież jest dobrze! Ja byłam na genetycznym usg w 13+2 i maluch miał 7 cm, nadgonił i termin porodu wychodzi mi na 16 lipca a z OM 15 lipca ;-) I tez taką kartkę dostałam hi hi to standard chyba, mi ginka mówiła, ze wynik do Londynu musi wysyłać z każdego badania i ja tam sprawdzają ;-)

A i u mnie przez brzuch było wszystko pięknie widać. Maluch tez chcial chyba pospać ale nie dałyśmy mu z lekarką - kazała mi kaszleć, smyrała go przez brzuch żeby poskakał trochę ;-) To pomachał matce rączką i poszedł spać :P

Lenka, najważniejsze, że jest wszystko dobrze! A jest! ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliś się w ogóle nie ruszał, więć mówię Mu że chyba śpi ..
    A On na to, że bardzo dobrze, bo może wszystko pomierzyć bez problemu i ma nadzieję że będzie w tej pozycji spał jak najdłużej bo tak im się najwygodniej ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy kolejne? za miesiąc? to moze synek? :D
    ciekawe :)
    kurde Wam to się udaje już wcześniej wiedzieć tylko ja taki wyjątek jak zawsze :D :D :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią przy innych - mnie nie odrzuca jak kobieta karmi przy mnie ale ja raczej nie będę :/ Tzn przy mężu wiadomo ale przy innych to raczej nie - no chyba, że innej opcji nie będzie ale to zakryję się tak, żeby nie było nic widać.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak śpi to zmierzy na spokojnie :D mój to znów szybko mierzy jak tylko się uda a potem budzi :D ale moja malutka lubiła spać, aby raz kręciła pupą i strzelała nogami jak tylko się dało chyba w 11 tyg.. a tak to ziuzia i ziuzia :)
    chociaż teraz to była skrępowana przez te położenie.. więc sobie nie poszalała...
    ciekawe jak będzie 22 czy zmieniła pozycje czy nie.. :D bo ja to już głupieje i nie jestem w stanie okreslić czy to tyłek czy to głowa..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi bo u Ciebie baba to wredne - czego się spodziewałaś? :D Mi Majka też psiochą zaświeciła dopiero w 7 miesiącu ciąży. Chłopcy to odważniejsi - chcą się pochwalić swoimi interesami :D

mizzelka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.familie.pl/artykul/Ciaza-najlepsze-demotywatory,6046,4.html

mizzelka lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wolałabym nie karmić przy kimś.. ale może zmieni mi się? i nie bd mi sie chcialo za kazdym razem latać i się chować po kątach.. ale już jestem taka wstydliwa..

‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ