Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
My dzisiaj jak zwykle na nogach cały dzień. O 13 konsultacja w sprawie zzo a przed 17 wizytujemyprosimy o kciuki!
Livia no u nas to luksus na uczelni,krzesła są z oparciem ale twarde jak cholera...w domu tak tyłek boli że chodzić nie mogę :p
Groszku to spokojnie możesz sprzątać jeszcze bo zimy tak szybko nie będzie :p może w maju :p tfu tfu!
Śpioch wstawać! Pewnie znowu sie rozpiszecie jak ja pojadę ! :p
Miłego dnia :* -
Wstałam
Ale obudziłam się z bólem @ i trochę się zestresowałam ale już jest lepiej, nawet nie brałam nospy
A u nas jest śnieg, biało wszędzie i znowu będę przed domem odśnieżać
Po południu jadę z Majką do teściowej z kwiatkiem na Dzień Babci a wcześniej trzeba coś porobić w domu - prasowanie czeka i czeka...
-
mizzelka wrote:ja już mam wszytsko zapięte na guzik aby sie spakować, nosz kurna ciagle gadam ze sie spakuje a guano z tego idzie ;/
no ale kupilam dzis ten kremik nie niepogodę i pieluszki i jestem happy po tej promocji w biedronce, kupiłam sobie na zapas ale co tamza 15 zł prędko nie będzie
Panie w Lab pytały czy synek, a ja mówię że córka i poczułam dziwny wzrok
potem sie smialy że dobrze wyglądam i nie taki duży bruszek jest
no i troche farba mi poszła ;/ za szybko odstawiłam gazik i jak poszłoooo..
ale opanowałam z kuzynką potop.. ludzi pełno jak cholera.. dzięki Bogu że ona wpuscila mnie z drugiej strony i nie musialam czekać.. choć i tak krzywo sie patrzyli na mnie....
coraz częściej jest mi słabo.. nie mogę oddechu momentami złapać ;/
a w nocy jest koszmar ;/ (kręgosłup) chyba ta rwa kulszowa to pikuś..
aa i wyniczki mam takie:
WBC 11,3 (4,00-10,00) a ostatnio miałam 10,6 ;/
LYM 3,1 (1,1-6,5)
NEUT 7,5 (1,8-7,7) a ostatnio miałam 7
NEUT (odsetek) 66,5 (45-70) a ostatnio 70,8 czyli sie poprawiło
RBC 4,2 (3,80-5,80) ostatnio 4,1 nie wielka poprawa
HGB 11,6 (12,00-15,00) ostatnio 12, czyli gorzej
HCT 34,8 (36-45) a ostatnio mialam 34,4 czyli lekka poprawa
MCV 82,3 (83-103) tu gorzej ;/ bo ostatnio mialam 84,1
MCH 27,4 (27,50-32) a ostatnio 29,3 czyli znów gorsze.
PLT 247
czyli troche lipa, no ale mówi się trudno, nie ma co oczekiwać że bd superskoro utrzymuje nie tylko siebie
-
Laura mialysmy
i czasem do tej pory mam...
Trzeba przede wszystkim duzo pić, ja starałam sie jesć ziarniste chleby i makarony, kasze itd....duzo jabłekwoda, woda i woda...dziewczyny stosowały przegotowana, szklanke po wstaniu z lóżka
a ja po prostu pije mineralnej duzo..teraz jest już lepiej
Laura lubi tę wiadomość
-
Laura oczywiście, że miałyśmy - zaparcia mam nawet czasem do tej pory ale juz wiem jak z nimi postępować. Tzn u mnie na poczatku miałam biegunke ciąglę, później były zaparcia... Teraz codziennie piję świeży soczek z jablek i marchewki i po problemie
Dziewczyny tez pisały o ciepłej wodzie z cytryna rano na czczo ale tego nie próbowałam.
Laura lubi tę wiadomość
-
Aga, trzymam kciuki
za wizytke....
i imienionowe wszystkiego najj dla Agnieszek
nawet mnie nie strasz, że bede do maja zasuwac z brzuchem
ktos mi powiedział, ze koncem stycznia ma byc zima
Mizzy, wyniki masz ok
leukocytów ja mam 13 tys. i jest ok i mam anemie- krwinki czerwone ponizej normy i hemoglobina tez, dlatego pije sok z buraczków i zajadam żelazo ChelaFerr. I niczym sie nie martwiemocz mam zasadowy- ph 8
Anemia i wysokie leukocyty w ciazy to norma. W końcu funkcjonujemy za dwóch..a na reszte wyników nie patrz bo to są objetosci i wielkosci róznych krwinek (białych, czerwonych, neutrofile i bazofile itd.- one caly czas sie zmieniaja, ale de facto nie wpływaja na nasze zdrowie, no chyba zeby był super mega hiper wzrost albo spadeknie patrz na drobne odchylenia i niczym sie nie martw
przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość
-
a do mnie dzis dzwonila polozna ze moj Dziadek odwołal wizyte wiec wyników nie zobacze
ale mowila ze sa oki...ze anemii nie ma i wszystko jest duzo lepiej niz w listopadzie
przemyci mi wyniki na piatek wiec zobacze co i jak:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:17
-
u Was tez taka mgła??
ale mnie suszy dzisiajjak po kacu jakims
Rudasek, na kiedy masz termin wg OM??
Livia, dzisiaj tez szkoła??
ja przerabialam zaparcia w szpitalu, ale to chyba blokada była bardziej, u mnie nic nie skutkowało... czopek glicerynowy albo Lactuloza, teraz juz jest ok
-
Hej
witam się z Wami jeszcze w tym 18 tyg
Aga najlepszego na imieninki
Laura ojjj... zaparcia znam oj znam ... nic fajnego, nic przyjemnego ale musimy to przejść, ostatnio zakochałam sie w wodzie.. pije i pije i mi lepiej..
wczoraj kładłam sie z bólem głowy a dziś rano obudziłam się z jeszcze większym
masakra
dziś jeszcze troche ogarnąć mieszkanie muszęweekend będe miała zalatany, bo w niedziele mam gości i musze w piątek zabrać sie za ciasta, w sobotę przygotować na kolacje dania.
Miłego , udanego dniaprzedszkolanka:), Laura lubią tę wiadomość
-
zaparcia to zmora...ja dostałam na nie syrop i jest lepiej
a polecam rzodkiewke popić mlekiem
tak mnie wczoraj wzięło
kobiety dobrze,że wyniki macie dobreciekawe jak te moje szczawiany, co powie
ok, idę się pouczyć i zajrzę przed wyjściem