X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowym parom udaje się tylko w 40% przypadków.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, dlatego mam nadzieje ze sie uda..

l22nqps6zs1m82ws.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, Groszek rodzi! :D Coś czułam, ze najpierw na forum pojawi się zdjęcie Gabrysia zamiast morza wklejone przeze mnie :P

Rudasku - u mnie maślanka jest cały czas w lodówce :D Dzisiaj nawet kupiłam nową co by była na zapas ;-)

Byłam na zakupach i wiecie co? Ale się uśmiałam :D Lecę z koszykiem do kasy w Auchanie i już miałam wykładać zakupy ale patrzę babka przede mną ma jakąś znajomą kurtkę hmmm i czapkę... Bach olśniło mnie. TEŚCIOWA! :D W tył zwrot i schowałam się za regałami :D Co za dużo to nie zdrowo ;-) A ona taka gaduła, że pół godziny bym z nią stała :P

Wróciłam do domu, dziecko wybłagało 50zł na kino z koleżanką i mam wolną chatę więc co robię? Sprzątam :D Mam przypływ energii jakiś. Poodkurzałam, pomyłam podłogi, zupka szczawiowa się robi ;-) Zaraz wstawię pranie i na dzisiaj koniec ;-)

mizzelka, Lena87 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Anutka i jak ci wszystko idzie? ja tak sie zastanawiam czy ja w ogóle będę potrafiła małą wykąpać :D niby są te filmiki instruktażowe ale boje sie że naruszę tą kruszynę :D i pieluszki idą? używasz jedynek?
    Jedynki a sa mega duze na Lence :) kapanie w szpitalu pokaza i nie ma zmiouj, zostawiaja c dzieecko. Radz sobie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie nie ma a tu co ???? rodzić zaczynacie..

Grosiu czadu !!!!! :D super :)

ja opanowałam te ciasta teraz, cholera roboty z tym a syfu z kuchni, że masakra :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Ale jazda, jestem w szpitalu :-)

Duuuuze skurcze na ktg, ale nic nie czuje. 3 cm rozwarcia. Troche krzyz mnie boli tylko...

Czekam do przyjecia. Malzny pojechal po torby :D

chodze i susze zeby, a smieja sie ze mnie ze jestem usmiechnieta (ciekawe jak dlugo)

:D
    Ja tez rodzilam na wesolo :)

mizzelka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u mnie też oczywiście była maślanka :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja wróciłam od połoznej i mam załamke:(
    dała mi wyniki badań :) wszystko ksiazkowe, mocz superaśny, wszystkie cholerstwa nieobecne, krew ksiązkowa :) tsh tez ale niestety mam GBSa...skad sie to hujostwo wzieło to nie wiem :(
    niby jest bardzo nieliczny ale jest...ciekawe co mi powie na to pan PAPA w środe :(:(

Groszku ja mialam w nocy takie skurcze ze tez myslalam ze na poródwce bede, po 2 nospach przeszło :)
    Trzymamy kciuki.,.dawaj znać co i jak :)
    Ja tez mialam gbs dodatni, dostawalam przy porodzie co 4 h antybiotyk i tyle. Od matek to mamy, prsekzaly nam przy porodzie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja tez mialam gbs dodatni, dostawalam przy porodzie co 4 h antybiotyk i tyle. Od matek to mamy, prsekzaly nam przy porodzie :)
    o ta niedobra MAMA :)

Livka TY to jestes niedopodrobienia :)
    Prze-agent z CIebie :) uciekła przed tesciową :)
    hahaha ale ja bym zrobiła dokładnie to samo :)
    ja sie wczoraj dowiedziałam ze moja jakies rzeczy Malemu pokupowała i na dniach dojdzie paka :) no ciekawa jestem co Ona wymysliła :)

a mnie dziś kłuje, czy piecze szyjka, czy cała pipka..juz sama nie wiem. Coś mnie krzyż pobolewa...
    ale udało sie poprasować pościelki, jednen komplet już ubrany czeka w łozeczku...odkurzyłam, ziemniaczki do maślanki obrane:) także nie jest źle...
    Moj R dziś chyba na piwko wyskakruje z kolegami wiec zaraz zrobie sobie obiadko/podwieczorek i zlegam pzed tv z soczkiem porzeczkowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:48

livia30 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, czy ja nie mogę normalnego dnia mieć??

Wyobraźcie sobie,że jadę a tu w rowie sztywny człowiek leży! jechałam ,ale tak mnie to męczyło i dzwonie do męża co zrobić :O no dobra, decyzja -zawracam, zadzwonie na pogotowie, ewentualnie kogoś poproszę by sprawdził co z nim, wracam a pijaczyna toczy się po drodze i stopa łapie (mnie) ! masakra!

na pocieszenie kupiłam troszkę pyszności i w pepco takie promocje i dresik za 10 zł.kupiłam Poli <3 no i załatwiłam na uczelni co chciałam, jeszcze tylko jutro :O !
    i już krzyże wysiadają a mała napiera na szyjkę...

nadrabiam :
    Lena masz rację, tylko trochę i spadówa z niej :) a ciuszki słodkie :)

Groszku ja uwielbiam indukcję, zwykła mnie u teściów denerwuje bo za wolna :P
    Groszku cooo??? I jak? i jak??? aaaaa!!!

Rudasku ciekawe jak mój GBS...ja we wtorek odbieram..

Madziula nic tak humoru nie poprawia jak zakupy, a zwłaszcza dla dzidziucha <3

Złota a ja mam zamiar za tydzień zrobić pierogi jeszcze przed porodem- pierwszy raz bo nigdy nie robiłam :O

Livia hahaha! ale się uśmiałam !! uciekała w sklepie przed teściową!! :D :D

Groszek już prze na bank aaaa! a ja muszę się uczyć! jakie emocje!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    wiesz co no jedni lecza inni nie...zobaczymy co moj lekarz powie. Na pewno przy porodzie podadza mi antybiotyk, co dalej to nie wiem :(
    No i Maly od razu bedzie przebadany pod kątem tego gówna :(
    o rety :( a u mnie to nic mi nie gadał o tym.. ciekawe czy w ogóle on o coś takiego poprosi.. a wizyte mam dopiero za miesiąc.. to na pewno nie..
    ciekawe czy to w cytologii by wyszło...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mi wczoraj dwie godziny zajęło zrobienie ok.75 pierogów (dokładnie nie liczyłam, bo podżerałam podczas gotowania) Najgorzej wyrobić ciasto. Samo lepienie to pyk-pyk i gotowe.

Lena, to kwestia ciasta. Jak dobrze wyrobione, to się samo lepi:)
    osz Ty Łakomczuszku :D hehhehe :) na peewno pyszne :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Jedynki a sa mega duze na Lence :) kapanie w szpitalu pokaza i nie ma zmiouj, zostawiaja c dzieecko. Radz sobie :)
    no mam nadzieje że mi pokażą :)
    a dużo pieluszek zużywa malutka? bo własnie chciałam się zapytać ile tych opakowan jedynek pieluch kupić.. czy np jedno opakowanie 43 starczy na kilka dni czy na tydzien czy od razu bryknąć dwa opakowania :) żeby mieć z głowy :)
    bo chyba na dwójki nie bd zaraz strzelać bo jednak dziewczynki są małe.. :)

a śpioszka ci dużo? już piersi cie nie bolą? bo coś pamiętam że okład z kapusty robilaś.. czy mi sie coś myli

Anutka lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrwałam się z domu :P
    Mężu zabrał mnie na zakupy,on siedział w banku a ja człapałam po galeri,odwiedziłam pepco i rosmana,kupiłam małemu mleczko do ciałka jeszcze i aktywuje sobie tą karte rosnę.
    Na końcu biedronka i pani kasjerka zdziwiona że ja jeszcze w dwupaku :P

Zaraz coś zjem i biore się za robienie sałatki z kurczakiem bo juz taka mam ochote że nogami przerabiam

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super te rzeczy dla Królisia :) piękne :)
    jak ja lubię takie maluśkie rzeczy :) w ogóle teraz to bym się do wszystkich tuliła :D coś mi hormony buzują.. :D

przeprałam pościel z wrażenia.. :D

Groszku trzymamy mocno kciuki aajjajajajjajajajjjjjjj!
    i że przy 3 cm nic nie czujesz :O szok :O
    będzie dobrze :)

Aguś tak to jest z tymi pijakami, ja ostatnio bym ze szwagrem potrąciła takiego ciula... i takiemu to sie nic nie stanie.. a człowiek co haruje, ma rodzinę, dom... to spotyka nieszczęście, od taka sprawiedliwość :(

mojemu mężnemu coś w plecach się przestawiło i już chodzi zmeschłany... ehh wiem ze to zabrzmi okrutnie ale chociaz na chwile poczuje sie chociaz troche jak ja... :(
    ale dziś mu zrobię na kolacje naleśniki.. :) na pocieszenie :)

chyba dzis jakis dzien taki.. mialam pełno energii, posprzątałam elegancko.. aby podłogi mi zostały.. poprałam pościel dla małej..
    i już głowa mnie boli.. chyba odpuszczę sobie już.. odpocznę.
    zauwazylam że rano mialam twardy brzuch, chyba juz taka uroda moja.. muszę obmacać żeby wiedzieć że mi się napina..

ciekawe jak u mnie z tym GBS.. czy może po tej cytologii on tego mi nie zlecił czy jak.. a wizyta dopiero za miesiąc i ciąża donoszona..
    ja coś czuje że do 25 lutego się wykluje.
    aa i przytyłam aby kg przez miesiąc.. to chyba nie jest ze mną źle, ale rozstępy są masakryczne.. a co dopiero za miesiąc będzie??

• livia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bc7299dcdc6ac881med.jpg

XxMoniaXx, Madziulka, mizzelka, przedszkolanka:), Anutka, Lena87 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy a mojemu 3 dni temu coś w karku pykło i nie mógł się ruszyć.Jak sie położył to nie mógł wstać aż łzy miał w oczach a ja sie śmiałam że wkońcu zobaczył jak mi ciężko podnosić się z łóżka.Niedobra ze mnie żona :P

relgh371ly1mtto9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi mi do tyłka już wchodzą :/

Lena zakupy cudeńko :)

Grosiu przyj :D ależ ja Ci zazdroszczę :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Livia cudny brzuszek , a jaki już duuuużżżżyyyy :O ja takiego nie mam :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że mam coś spory ten brzucholek :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ