X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy ;) nocne pogaduchy są całkiem niezłe :D ..
    Odmładzają ;) ha ha ha

mizzelka lubi tę wiadomość

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    melena powtórną betę się robi po 48 godzinach więc jak chcesz sprawdzić przyrost to jutro i to staraj się o tej samej godzinie by różnica czasowa była jak najmniejsza ;-)

to dobrze ze mi powiedziałyście bo bym nie poszla haha :D

l22nqps6zs1m82ws.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi ja będe swój płyn do kąpieli brała - kąpią w szpitalu ;-) Tzn ja chcę to sama tam zrobić - wyrwę im moje dziecko :D
    no wlasnie sie zastanawiam czy oni tam mają swoje kosmetyki i czy do dezynfekcji pępka też tam mają :O kurde.. zielona jestem, najwyzej przygotuje oddzielną torbę na rzeczy potrzebne/niepotrzebne na rezerwę.. w razie co G zabierze ją do domu jak się nie przyda :P

Lena87 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Nie ma sprawy ;) nocne pogaduchy są całkiem niezłe :D ..
    Odmładzają ;) ha ha ha
    gorzej jak mąż zobaczy drugą ciężarną w pokoju :D to będzie dla niego zbyt duże obciążenie psychiczne :D

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi w każdym szpitalu jest inaczej - jak ja rodziłam Majkę to miałam ze soba tylko piżamkę dla siebie i ubranka dla Młodej na wyjscie ;-)

Lena87, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    gorzej jak mąż zobaczy drugą ciężarną w pokoju :D to będzie dla niego zbyt duże obciążenie psychiczne :D

Po 22 a czasami nawet i przed, Słodko sobie Śpi w sypialni :D ..

Wczoraj się ważył, więc podchodzę po kryjomu i zaglądam na wyświetlacz, po chwili w śmiech ..
    Pytam się Go czy ta Moja ciąża na Niego też działa i rośnie razem ze Mną :D

Stwierdził, że musi ograniczyć słodkości, piwko ..
    Zakupić herbatki oczyszczające organizm, nawet przeprosił się z Olejem Lnianym :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

BARDZO PRZEPRASZAM, NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIĘ, jeśli nie powinnam tutaj pisać, bądź ktoś już kiedyś na to pytanie odpowiadał... Ale może zechciałybyście mi pomóc?...

Po kilku miesiącach starań odpuściłam i postanowiłam wrócić. Byłam dziś u gin, powiedziałam jej, że chciałabym zacząć się starać o maluszka ale że masz dość dużą rozpiętość w cyklach najkrótszy 21 najdłuższy 30 dni. Przepisała mi luteinę 50, mam brac 1 tabletkę dziennie od 12 dc przez 14 dni. Tylko, że po przyjściu do domu zdałam sobię sprawę, że mój najkrótszy cykl to nie 21 a 23 dni... Czy w związku z tym powinnam brać lutkę nie od 12 a od 14 dc?

Pomóżcie, bardzo was proszę...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi w każdym szpitalu jest inaczej - jak ja rodziłam Majkę to miałam ze soba tylko piżamkę dla siebie i ubranka dla Młodej na wyjscie ;-)
    to spakuje się jak w tej liście co podałam dziś z neta, taka najprostsza jest i przygotuje drugą torbę z pierdołkami.. wezmę z sobą obie a potem najwyzej odwiezie G :P bo teraz zgaduj zgadula jak jest w moim szpitalu... :D niby jest czas ale lepiej sie przygotowac juz :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buhahahaha Lenka :D A ja wczoraj swojemu mówię, że byłam za zakupach i kupiłam sobie majtki większe bo te co mam w pachwinach mnie ciągną, i że teraz XL kupiłam... Słyszę w telefonie śmiech pod nosem! I nagle "To juz XL nosisz? A co będzie później?" :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wysłałam do Ciebie wiadomość ;-)

A ja Ci odpisałam ;)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś pisz śmiało, nikt tu nie gryzie :) :)

ja bym mierzyła tempkę i zobacyzła jak cykl się rozwija, jak skok bd juz w 12 dc to brałabym już lutkę w 13 dc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

BARDZO PRZEPRASZAM, NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIĘ, jeśli nie powinnam tutaj pisać, bądź ktoś już kiedyś na to pytanie odpowiadał... Ale może zechciałybyście mi pomóc?...

Po kilku miesiącach starań odpuściłam i postanowiłam wrócić. Byłam dziś u gin, powiedziałam jej, że chciałabym zacząć się starać o maluszka ale że masz dość dużą rozpiętość w cyklach najkrótszy 21 najdłuższy 30 dni. Przepisała mi luteinę 50, mam brac 1 tabletkę dziennie od 12 dc przez 14 dni. Tylko, że po przyjściu do domu zdałam sobię sprawę, że mój najkrótszy cykl to nie 21 a 23 dni... Czy w związku z tym powinnam brać lutkę nie od 12 a od 14 dc?

Skąd masz pewność kiedy owulacja występuje ? ..
    To nie jest duża różnica między cyklami .. Gdybyś miała 40 - 60 dni to rozumiem ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Po 22 a czasami nawet i przed, Słodko sobie Śpi w sypialni :D ..

Wczoraj się ważył, więc podchodzę po kryjomu i zaglądam na wyświetlacz, po chwili w śmiech ..
    Pytam się Go czy ta Moja ciąża na Niego też działa i rośnie razem ze Mną :D

Stwierdził, że musi ograniczyć słodkości, piwko ..
    Zakupić herbatki oczyszczające organizm, nawet przeprosił się z Olejem Lnianym :D
    och proszę :D jaka zmiana :D

w sumie moj tez spi juz po 21.. ale wczoraj chyba z tego fochaniasię to przetrzymał spanie do 22 ponad :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    buhahahaha Lenka :D A ja wczoraj swojemu mówię, że byłam za zakupach i kupiłam sobie majtki większe bo te co mam w pachwinach mnie ciągną, i że teraz XL kupiłam... Słyszę w telefonie śmiech pod nosem! I nagle "To juz XL nosisz? A co będzie później?" :D

ha ha ha , później Livia zostaną Ci już tylko takie :D

a3c2721d4eeb9103med.jpg

livia30, Z., mizzelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

A mierzysz temperaturę? Bo ja po skoku bym dopiero brała żeby ewentualnej owulacji nie przyblokować ;-)

Ej, my tu nie gryziemy! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    och proszę :D jaka zmiana :D

w sumie moj tez spi juz po 21.. ale wczoraj chyba z tego fochaniasię to przetrzymał spanie do 22 ponad :D

Jego brzuszek rośnie razem ze Mną ..
    Więc mu mówię, poczekaj do lipca później będziemy razem się odchudzać :D ha ha ha ..
    Stwierdził, że nie bo może się już wtedy toczyć :D

• livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :D W ciązy z Majką jej ojciec mi takie kupił :D Wyśmiałam go ale raz założyłam, żeby mu przykro nie było - chcę wymazać to z pamięci :D

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Z. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

Kiepski lekarz... tak jak dziewczyny mówią luteine powinno się brac po owulacji. Ja swoją miałam 17/18 dc, jakbym zaczęła brać od 12 dc to bym sobie mogła nieźle pomieszać...

Lena87 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Lena :D W ciązy z Majką jej ojciec mi takie kupił :D Wyśmiałam go ale raz założyłam, żeby mu przykro nie było - chcę wymazać to z pamięci :D

Chciała bym Cię w Nich widzieć :D ..
    Wyobraźnia Mnie poniosła :D !! ha ha ha

4a8703c1ee727f9amed.jpg

Z., livia30, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, na głowę te pantalony bym mu założyła ! :D

‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ