Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy ;) nocne pogaduchy są całkiem niezłe :D ..
    Odmładzają ;) ha ha ha

mizzelka lubi tę wiadomość

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    melena powtórną betę się robi po 48 godzinach więc jak chcesz sprawdzić przyrost to jutro i to staraj się o tej samej godzinie by różnica czasowa była jak najmniejsza ;-)

to dobrze ze mi powiedziałyście bo bym nie poszla haha :D

l22nqps6zs1m82ws.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi ja będe swój płyn do kąpieli brała - kąpią w szpitalu ;-) Tzn ja chcę to sama tam zrobić - wyrwę im moje dziecko :D
    no wlasnie sie zastanawiam czy oni tam mają swoje kosmetyki i czy do dezynfekcji pępka też tam mają :O kurde.. zielona jestem, najwyzej przygotuje oddzielną torbę na rzeczy potrzebne/niepotrzebne na rezerwę.. w razie co G zabierze ją do domu jak się nie przyda :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Nie ma sprawy ;) nocne pogaduchy są całkiem niezłe :D ..
    Odmładzają ;) ha ha ha
    gorzej jak mąż zobaczy drugą ciężarną w pokoju :D to będzie dla niego zbyt duże obciążenie psychiczne :D

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi w każdym szpitalu jest inaczej - jak ja rodziłam Majkę to miałam ze soba tylko piżamkę dla siebie i ubranka dla Młodej na wyjscie ;-)

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    gorzej jak mąż zobaczy drugą ciężarną w pokoju :D to będzie dla niego zbyt duże obciążenie psychiczne :D

Po 22 a czasami nawet i przed, Słodko sobie Śpi w sypialni :D ..

Wczoraj się ważył, więc podchodzę po kryjomu i zaglądam na wyświetlacz, po chwili w śmiech ..
    Pytam się Go czy ta Moja ciąża na Niego też działa i rośnie razem ze Mną :D

Stwierdził, że musi ograniczyć słodkości, piwko ..
    Zakupić herbatki oczyszczające organizm, nawet przeprosił się z Olejem Lnianym :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

BARDZO PRZEPRASZAM, NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIĘ, jeśli nie powinnam tutaj pisać, bądź ktoś już kiedyś na to pytanie odpowiadał... Ale może zechciałybyście mi pomóc?...

Po kilku miesiącach starań odpuściłam i postanowiłam wrócić. Byłam dziś u gin, powiedziałam jej, że chciałabym zacząć się starać o maluszka ale że masz dość dużą rozpiętość w cyklach najkrótszy 21 najdłuższy 30 dni. Przepisała mi luteinę 50, mam brac 1 tabletkę dziennie od 12 dc przez 14 dni. Tylko, że po przyjściu do domu zdałam sobię sprawę, że mój najkrótszy cykl to nie 21 a 23 dni... Czy w związku z tym powinnam brać lutkę nie od 12 a od 14 dc?

Pomóżcie, bardzo was proszę...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Mizzi w każdym szpitalu jest inaczej - jak ja rodziłam Majkę to miałam ze soba tylko piżamkę dla siebie i ubranka dla Młodej na wyjscie ;-)
    to spakuje się jak w tej liście co podałam dziś z neta, taka najprostsza jest i przygotuje drugą torbę z pierdołkami.. wezmę z sobą obie a potem najwyzej odwiezie G :P bo teraz zgaduj zgadula jak jest w moim szpitalu... :D niby jest czas ale lepiej sie przygotowac juz :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buhahahaha Lenka :D A ja wczoraj swojemu mówię, że byłam za zakupach i kupiłam sobie majtki większe bo te co mam w pachwinach mnie ciągną, i że teraz XL kupiłam... Słyszę w telefonie śmiech pod nosem! I nagle "To juz XL nosisz? A co będzie później?" :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wysłałam do Ciebie wiadomość ;-)

A ja Ci odpisałam ;)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś pisz śmiało, nikt tu nie gryzie :) :)

ja bym mierzyła tempkę i zobacyzła jak cykl się rozwija, jak skok bd juz w 12 dc to brałabym już lutkę w 13 dc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

BARDZO PRZEPRASZAM, NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIĘ, jeśli nie powinnam tutaj pisać, bądź ktoś już kiedyś na to pytanie odpowiadał... Ale może zechciałybyście mi pomóc?...

Po kilku miesiącach starań odpuściłam i postanowiłam wrócić. Byłam dziś u gin, powiedziałam jej, że chciałabym zacząć się starać o maluszka ale że masz dość dużą rozpiętość w cyklach najkrótszy 21 najdłuższy 30 dni. Przepisała mi luteinę 50, mam brac 1 tabletkę dziennie od 12 dc przez 14 dni. Tylko, że po przyjściu do domu zdałam sobię sprawę, że mój najkrótszy cykl to nie 21 a 23 dni... Czy w związku z tym powinnam brać lutkę nie od 12 a od 14 dc?

Skąd masz pewność kiedy owulacja występuje ? ..
    To nie jest duża różnica między cyklami .. Gdybyś miała 40 - 60 dni to rozumiem ..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Po 22 a czasami nawet i przed, Słodko sobie Śpi w sypialni :D ..

Wczoraj się ważył, więc podchodzę po kryjomu i zaglądam na wyświetlacz, po chwili w śmiech ..
    Pytam się Go czy ta Moja ciąża na Niego też działa i rośnie razem ze Mną :D

Stwierdził, że musi ograniczyć słodkości, piwko ..
    Zakupić herbatki oczyszczające organizm, nawet przeprosił się z Olejem Lnianym :D
    och proszę :D jaka zmiana :D

w sumie moj tez spi juz po 21.. ale wczoraj chyba z tego fochaniasię to przetrzymał spanie do 22 ponad :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    buhahahaha Lenka :D A ja wczoraj swojemu mówię, że byłam za zakupach i kupiłam sobie majtki większe bo te co mam w pachwinach mnie ciągną, i że teraz XL kupiłam... Słyszę w telefonie śmiech pod nosem! I nagle "To juz XL nosisz? A co będzie później?" :D

ha ha ha , później Livia zostaną Ci już tylko takie :D

a3c2721d4eeb9103med.jpg

livia30, Z., mizzelka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

A mierzysz temperaturę? Bo ja po skoku bym dopiero brała żeby ewentualnej owulacji nie przyblokować ;-)

Ej, my tu nie gryziemy! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    och proszę :D jaka zmiana :D

w sumie moj tez spi juz po 21.. ale wczoraj chyba z tego fochaniasię to przetrzymał spanie do 22 ponad :D

Jego brzuszek rośnie razem ze Mną ..
    Więc mu mówię, poczekaj do lipca później będziemy razem się odchudzać :D ha ha ha ..
    Stwierdził, że nie bo może się już wtedy toczyć :D

• livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :D W ciązy z Majką jej ojciec mi takie kupił :D Wyśmiałam go ale raz założyłam, żeby mu przykro nie było - chcę wymazać to z pamięci :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Z. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Witajcie,

Kiepski lekarz... tak jak dziewczyny mówią luteine powinno się brac po owulacji. Ja swoją miałam 17/18 dc, jakbym zaczęła brać od 12 dc to bym sobie mogła nieźle pomieszać...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Lena :D W ciązy z Majką jej ojciec mi takie kupił :D Wyśmiałam go ale raz założyłam, żeby mu przykro nie było - chcę wymazać to z pamięci :D

Chciała bym Cię w Nich widzieć :D ..
    Wyobraźnia Mnie poniosła :D !! ha ha ha

4a8703c1ee727f9amed.jpg

Z., livia30, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, na głowę te pantalony bym mu założyła ! :D

‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ