Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykiedyś mierzyłam i skok miałam raz w 14 dc raz w 19. Moj gin wyszedł z założenia, że owulacja musiała być zawsze 14 dni przed @, czyli jak liczyla ze mam cykle 21-30 dni tzn ze owulke mam miedzy 7-16 dc ... i co ja mam teraz zrobić ?
jestem teraz w 11 dc
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:kiedyś mierzyłam i skok miałam raz w 14 dc raz w 19. Moj gin wyszedł z założenia, że owulacja musiała być zawsze 14 dni przed @, czyli jak liczyla ze mam cykle 21-30 dni tzn ze owulke mam miedzy 7-16 dc ... i co ja mam teraz zrobić ?
jestem teraz w 11 dc
Przeczekać i w następnym cyklu iść na monitoring, kontrolować kiedy owulka występuje ..Z., mizzelka lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:kiedyś mierzyłam i skok miałam raz w 14 dc raz w 19. Moj gin wyszedł z założenia, że owulacja musiała być zawsze 14 dni przed @, czyli jak liczyla ze mam cykle 21-30 dni tzn ze owulke mam miedzy 7-16 dc ... i co ja mam teraz zrobić ?
jestem teraz w 11 dc
Mierz tempkę, czekaj na skok i bierz lutkę przez 10 dni od ovu (najbezpieczniej zacząć 3 dni po skoku).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:40
Z., Lena87, sylwiaśta159, mizzelka lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:kiedyś mierzyłam i skok miałam raz w 14 dc raz w 19. Moj gin wyszedł z założenia, że owulacja musiała być zawsze 14 dni przed @, czyli jak liczyla ze mam cykle 21-30 dni tzn ze owulke mam miedzy 7-16 dc ... i co ja mam teraz zrobić ?
jestem teraz w 11 dc
Założył, że każda kobieta ma fazę lutealną ( tą po owulacji) 14 dniową. A to nie prawda. Moja miała 12 dni.
Powinnaś albo mierzyć temp. albo powinien Cię zaprosić na monitoring aby sprawdzić kiedy owulacja występujeLena87, sylwiaśta159, mizzelka lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:dzięki dziewczyny... a jaka jest pewność, że skok sygnalizuje owulację?
Nie ma żadnej pewności, że dochodzi do owulacji ..
Tylko podczas USG można to stwierdzić, płyn w zatoce ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z. wrote:Założył, że każda kobieta ma fazę lutealną ( tą po owulacji) 14 dniową. A to nie prawda. Moja miała 12 dni.
Powinnaś albo mierzyć temp. albo powinien Cię zaprosić na monitoring aby sprawdzić kiedy owulacja występujeZ., Lena87 lubią tę wiadomość