Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki niecierpliwa zastanawiam sie tylko dlaczego gin dał mi to skierowanie zeby zrobic pod koniec cyklu?? kiedy wiadomo, ze LH i FSH to hormony, kore odpowiadaja za funkcjonowanie poczatkowe fazy cyklu
Cieszę się, ze mamy siebie, dziewczyny możemy liczyc na wsparcie i pomoc -
Groszek wrote:Pogoda przecudna słonko świeci, może nam przyswieci
ps. dziewczyny wiecie moze cos na temat tego po jakim czasie nalepiej zaczac starania gdy test owulacyjny wyjdzie + ??
Pisałam wczesnie tez o hormonach, moze ktoś mi pomoże ? bede wdzieczna
dziewczynki wlaśnie zakupiłam test na owu, i jak to ja musialam sprawdzić z czym to sie je,14dc wyszły mi 2 kreseczki takie same( nawet mój małż pyta sie co to test ,odpowiedziałam że test, i co widzi, no 2 kreski takie same jesteś w ciąży)niby nie sa mega ciemne ale takie same .Czyli co owu będzie bo już zgłlupiałam
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie odnośnie monitoringu ?
Chyba będę musiała się na niego wybrać i chciałam wiedzieć ile dni trzeba na niego chodzić i w których dniach cyklu . I ile kosztuje ? Czy jest wliczany w wizytę czy płaci się osobno ? Wyczytałam gdzieś że 300zł kosztuje pierwsza wizyta a później mniej -
klara22 wrote:tylko oprócz tego testu zero objawów nic mnie nie boli nie kłuje,śluz wręcz żółty,zrobie i jutro zobaczymy co pokaże ;p powiem wam że sie ciesze, bo juz myslałam że owulki w tym miesiącu nie bedzie;)
a robiłaś wcześniej testy czy to pierwszy ? bo równie dobrze może być już po owulce a poziom hormonu wciąż jest wysoki -
Jestem znowu
Ale mnie jajka bolą,boję się że wczoraj owu była,ale za szybko ;/
Witaj Groszku:) ja niestety nie pomogę w tym temacie...starania po + podobno na następny dzień najlepiej
Landryneczka następny będzie napewno Wasz :* nie smutaj co do monitoringu to idz tak z 5 dni przed owu a na następne sam Ci lekarz powie kiedy, zależy od pęcherzyka
Klara ja mam tak samo, raz objawy a raz jakby bezowulacyjny... -
Landryneczko, to zalezy jak Ci lekarz potraktue monitoring... Czytalam, ze wizyta od 50- 200 zł.
Niektorzy kasuja za ten monitoring jak za kazda wizyte, a nektorzy, ktorzy nie sa pazerni na pieniadze, troszke z kosztow schodza, bo tych wizyt jednak troche bedzie.... A jakie masz cykle??
Ja np. mam regularne, co 28 dni
w 7 dniu cyklu był pecherzyk 9 mm
w 12 dalej był, ale nie znam jego wymiarów
dzis boli mnie prawy jajnik, kłue i macica rowniez...test owu moze utro bedzie +
ide jutro (15 dc) zobaczyc czy bedzie dalej pecherzyk czy już pęknął...
Nalepiej umowic sie na wizyte do gin i przedyskutowac, lub zapytać położna z gabinetu gina, tez powinna wiedziec w ktorych dniach cyklu ten lekarz ma zwycza wykonywac monitoring -
przedszkolanka:) wrote:a jak to jest,jak np. testy są pozytywne a nagle negatywny to kiedy była owu ? W pierwszy dzień negatywnego czy ostatni pozytywnego czy jak?
z testami owu jest tak że wykrywają hormon LH który jest stale obecny w naszym organiźmie, przed owulacją jego stężenie gwałtownie rośnie i wtedy test jest pozytywny co znaczy że owulacja nastąpi w przeciągu 24h. jednak po owulacji stopniowo spada, więc nawet przez kilka dni po niej testy mogą byc pozytywne. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:34
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka, ale to skomplikowane
hmm..moze cos z testami jest cos nie tak?? slyszalam, ze nie kazdemu odpowiadaja one i nie kazdemu wychodzą....
a dzis ta druga kreske mialam ciemniejsza niz 2 dni temu.. zobaczymy, zobaczymy. Mam nadzieje ze owu bedzie i pecherzyk peknie, bo to PCO mnie troche przeraza
Klara, a moze owu sie dopiero zbliza, sluz czasem tez potrafi sie szybko zmienic... i te objawy nie sa wszystkie adekwatne i nie ida razem parami?
obserwuj sie... nie bierzesz zadnych leków ktore moga wpływac na dodatni wynik testu ??przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
-
Groszek lubi tę wiadomość
-
Wlasnie, zauwazylyscie ze mamy płodne teraz? Duzo nas
dziewczynki, powiedzcie mi... preferujecie codziennie czy co dwa dni...
Nie wiem, czy mam czekac z tym testem owu? Jeszcze nie były tak bardzo ciemne te kreski, cho prawie porownywalne...
Czekac do jutra z i testem sikanym owu i ginem, czy probowac dzis ?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość