X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj Mlody tera czka:) strasznie czesto go meczy :(
    Livka przekaze odnośnie napletka, nam na SR mowila babka ze trzeba delikatnie naciagnąc, ale ile jest to delikatnie, nie wiem :(
    jutro pierwsze co to babke o to zapytam i o paznokcie, moze mu obetnie, bo ma strasznie długie a ja sie boje...:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja to ciemna masa jestem :O
    jo tam zaraz ciemna masa :D ja to dopiero obczaiłam ten skrót jak pracowałam w photoshopie.. wtedy dowolnie zmniejszysz tryb pracy na zdjęciu z większego na mniejszy i odwrotnie tylko minus i plus bierz po prawej na samym koncu klawiatury jest i ctrl niedaleko enter, bd wygodniej ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Livia a jaką masz sypialnie? jakie kolory? jedna ściana w tapecie?

Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nową :D Chciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę ;-)

http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.html

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam akurat przy sobie "mam dziecko" i tam pisze o pięlegnacji :D
    zaraz zobacze :)

Rudasku ale ten twój synuś słodki:) tuliłabym :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nową :D Chciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę ;-)

http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.html
    turkus z brązem najlepsze :) to może coś mi się rzuci w oczy :D zaraz zobaczę z ciekawości :D

livia30 lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    Jestem tu nowa tak więc witam się z wszystkimi :) My z mężem mamy zamiar dopiero się starac o 2 dzidziusia-mamy juz 4 letnia córeczkę- tak więc tym razem chialabym synka i dlatego chcialabym sie wstrzelic w owu-bo podobno istnieje wtedy najwieksza szansa na mężczyznę :)
    I tu moje pytanie kiedy wystepuje owu? jesli ovufriend zaznaczy ten dzien linia czy to jest ten dzien przed tą linią? I czy jesli bede się kochac w ten dzien zaznaczony linią to czy nie bedzie za pozno? I czy testy owulacyjne są skuteczne? Tysiące pytań :) Ale o córeczkę bardzo się nie staralismy, po prostu nie zabezpieczalismy sie i czekalismy czy się uda i juz, a teraz chcialabym chociaz sprobowac począć synka, jak się uda to super a jak bedzie dziewczynka to tez nie bede plakac, jednak bardzo chcialym miec syna :)

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka my kochaliśmy się co drugi, trzeci dzien cały cykl po miesiączce i jest synuś więc reguły nie ma ;-) Są tu też dziewczyny, które kochały się w takich samych odstępach i oczekuja córeczek.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca:
    m7yvzn.jpg
    abouns.jpg
    b8ql8y.jpg

livia30, Z. lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=1fatjAv9dTY

lubię jak ona tłumaczy :D tak spokojnie... delikatnie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program wyznacza Ci linią owulację 3 dni po niej więc nie patrz na to wcale. Testy owulacyjne kiedyś robiłam ale zdanie o nich jest takie, ze nie są zbyt skuteczne. Najlepszym sposobem na wyznaczenie owulacji jest monitoring u ginekologa - najpewniejszy. Ale chyba wiekszośc lekarzy mówi, że najepszym sposobem jest kochac się co dwa, trzy dni bo tyle plemniki mogą przezyć czekajac na jajeczko ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam to codziennie i w dniu owu i dzien po itp.. i dziewczynka :) nie ma reguły..
    znam i taką kobietkę z forum co serduszkowałą tydzien przed owulacją i miała syna :) to już zależy od mężczyzny, jego diety itp..

• Złota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale chlebek apetycznie wygląda :) a mąkę jaką brałaś? i zaczyn robiłaś?

Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie. testy owulacyjne mają tylko 60% wiarygodności i nie potrzebnie stresują, ja akurat za nimi nie przepadam.
    warto poczytać o NPR i polecam artykuł o obserwacji śluzu (mniej więcej pokazane jest jak odróżnić jeden od drugiego, test "szklanki" też się przydaje:
    http://nprtech.ehost.pl/Sluz_plodny.html

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Mizzi, dzięki :D Teraz to juz w ogóle jestem przerażona... Będzie z gołym tyłkiem leżał i sikał po ścianach :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!
    o cholera.. :D bo mnie wlasnie zawsze zniechęca ten zaczyn i nie lubię go.. więc pewnie drożdżowe robiłaś skoro do urośnięcia :) musisz mi przepis zdradzić :) :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    O rany Mizzi, dzięki :D Teraz to juz w ogóle jestem przerażona... Będzie z gołym tyłkiem leżał i sikał po ścianach :P
    jak to babcia mojej kuzynki mówiła... miałam 4 skurwysynków a ostatnia córka, od razu milej było przebierać hahahah :D

livia30, Z. lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, ze mój mąz ma w genach robienie synów więc nie wiem czy doczekam się jeszcze córci :D A tak mi ściemniał, że marynarze córki mają jaaaaaasne. Jak teraz poznaję jego znajomych to wszyscy albo parkę albo synów maja :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak być, zależy pewnie od jakości nasienia może :) jak facet wypoczęty i dieta itp to wydaje mi się że jest większa szansa na synka, a jak pracuje, stres to dziewczynka, choć nie wiem, może to tylko takie moje ubzduranie :D
    ja mam nadzieję że za 2 lub 3 razem będzie ten synek, niech już się ucieszy...

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę bardziej powkur... męża żeby mi córkę zrobił :D

Ojciec męża miał brata, mąż też ma brata a jego brat ma syna więc mógłby córę zdziałać dla odmiany :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, dzięki za artykuł też mnie nurtowało to pytanie :D

Mikka, ja polecam zapoznać się z zakładką "Baza Wiedzy" ja na początku znalazłam tam bardzo dużo podstawowych informacji. A później zbierałam 'głębszą' wiedzę od bardziej doświadczonych forumowiczek :) Użyteczna jest też opcja lupki - wyszukiwania w lewym górnym rogu. I też znajdziesz mnóstwo info :)
    Powodzenia!
    PS. U mnie też chłopak, teoretycznie spłodzony dwa dni przed czerwoną krechą oznaczającą owu na wykresie ;)

A w ogóle to Dzień Dobry wszystkim i miłego dzionka :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ