X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj Mlody tera czka:) strasznie czesto go meczy :(
    Livka przekaze odnośnie napletka, nam na SR mowila babka ze trzeba delikatnie naciagnąc, ale ile jest to delikatnie, nie wiem :(
    jutro pierwsze co to babke o to zapytam i o paznokcie, moze mu obetnie, bo ma strasznie długie a ja sie boje...:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja to ciemna masa jestem :O
    jo tam zaraz ciemna masa :D ja to dopiero obczaiłam ten skrót jak pracowałam w photoshopie.. wtedy dowolnie zmniejszysz tryb pracy na zdjęciu z większego na mniejszy i odwrotnie tylko minus i plus bierz po prawej na samym koncu klawiatury jest i ctrl niedaleko enter, bd wygodniej ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Livia a jaką masz sypialnie? jakie kolory? jedna ściana w tapecie?

Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nową :D Chciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę ;-)

http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.html

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam akurat przy sobie "mam dziecko" i tam pisze o pięlegnacji :D
    zaraz zobacze :)

Rudasku ale ten twój synuś słodki:) tuliłabym :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nową :D Chciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę ;-)

http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.html
    turkus z brązem najlepsze :) to może coś mi się rzuci w oczy :D zaraz zobaczę z ciekawości :D

livia30 lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    Jestem tu nowa tak więc witam się z wszystkimi :) My z mężem mamy zamiar dopiero się starac o 2 dzidziusia-mamy juz 4 letnia córeczkę- tak więc tym razem chialabym synka i dlatego chcialabym sie wstrzelic w owu-bo podobno istnieje wtedy najwieksza szansa na mężczyznę :)
    I tu moje pytanie kiedy wystepuje owu? jesli ovufriend zaznaczy ten dzien linia czy to jest ten dzien przed tą linią? I czy jesli bede się kochac w ten dzien zaznaczony linią to czy nie bedzie za pozno? I czy testy owulacyjne są skuteczne? Tysiące pytań :) Ale o córeczkę bardzo się nie staralismy, po prostu nie zabezpieczalismy sie i czekalismy czy się uda i juz, a teraz chcialabym chociaz sprobowac począć synka, jak się uda to super a jak bedzie dziewczynka to tez nie bede plakac, jednak bardzo chcialym miec syna :)

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka my kochaliśmy się co drugi, trzeci dzien cały cykl po miesiączce i jest synuś więc reguły nie ma ;-) Są tu też dziewczyny, które kochały się w takich samych odstępach i oczekuja córeczek.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca:
    m7yvzn.jpg
    abouns.jpg
    b8ql8y.jpg

livia30, Z. lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=1fatjAv9dTY

lubię jak ona tłumaczy :D tak spokojnie... delikatnie :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program wyznacza Ci linią owulację 3 dni po niej więc nie patrz na to wcale. Testy owulacyjne kiedyś robiłam ale zdanie o nich jest takie, ze nie są zbyt skuteczne. Najlepszym sposobem na wyznaczenie owulacji jest monitoring u ginekologa - najpewniejszy. Ale chyba wiekszośc lekarzy mówi, że najepszym sposobem jest kochac się co dwa, trzy dni bo tyle plemniki mogą przezyć czekajac na jajeczko ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam to codziennie i w dniu owu i dzien po itp.. i dziewczynka :) nie ma reguły..
    znam i taką kobietkę z forum co serduszkowałą tydzien przed owulacją i miała syna :) to już zależy od mężczyzny, jego diety itp..

• Złota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale chlebek apetycznie wygląda :) a mąkę jaką brałaś? i zaczyn robiłaś?

Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie. testy owulacyjne mają tylko 60% wiarygodności i nie potrzebnie stresują, ja akurat za nimi nie przepadam.
    warto poczytać o NPR i polecam artykuł o obserwacji śluzu (mniej więcej pokazane jest jak odróżnić jeden od drugiego, test "szklanki" też się przydaje:
    http://nprtech.ehost.pl/Sluz_plodny.html

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Mizzi, dzięki :D Teraz to juz w ogóle jestem przerażona... Będzie z gołym tyłkiem leżał i sikał po ścianach :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!
    o cholera.. :D bo mnie wlasnie zawsze zniechęca ten zaczyn i nie lubię go.. więc pewnie drożdżowe robiłaś skoro do urośnięcia :) musisz mi przepis zdradzić :) :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    O rany Mizzi, dzięki :D Teraz to juz w ogóle jestem przerażona... Będzie z gołym tyłkiem leżał i sikał po ścianach :P
    jak to babcia mojej kuzynki mówiła... miałam 4 skurwysynków a ostatnia córka, od razu milej było przebierać hahahah :D

livia30, Z. lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, ze mój mąz ma w genach robienie synów więc nie wiem czy doczekam się jeszcze córci :D A tak mi ściemniał, że marynarze córki mają jaaaaaasne. Jak teraz poznaję jego znajomych to wszyscy albo parkę albo synów maja :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak być, zależy pewnie od jakości nasienia może :) jak facet wypoczęty i dieta itp to wydaje mi się że jest większa szansa na synka, a jak pracuje, stres to dziewczynka, choć nie wiem, może to tylko takie moje ubzduranie :D
    ja mam nadzieję że za 2 lub 3 razem będzie ten synek, niech już się ucieszy...

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę bardziej powkur... męża żeby mi córkę zrobił :D

Ojciec męża miał brata, mąż też ma brata a jego brat ma syna więc mógłby córę zdziałać dla odmiany :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, dzięki za artykuł też mnie nurtowało to pytanie :D

Mikka, ja polecam zapoznać się z zakładką "Baza Wiedzy" ja na początku znalazłam tam bardzo dużo podstawowych informacji. A później zbierałam 'głębszą' wiedzę od bardziej doświadczonych forumowiczek :) Użyteczna jest też opcja lupki - wyszukiwania w lewym górnym rogu. I też znajdziesz mnóstwo info :)
    Powodzenia!
    PS. U mnie też chłopak, teoretycznie spłodzony dwa dni przed czerwoną krechą oznaczającą owu na wykresie ;)

A w ogóle to Dzień Dobry wszystkim i miłego dzionka :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ