Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
a moj Mlody tera czka:) strasznie czesto go meczy
Livka przekaze odnośnie napletka, nam na SR mowila babka ze trzeba delikatnie naciagnąc, ale ile jest to delikatnie, nie wiem
jutro pierwsze co to babke o to zapytam i o paznokcie, moze mu obetnie, bo ma strasznie długie a ja sie boje... -
livia30 wrote:Ja to ciemna masa jestem
ja to dopiero obczaiłam ten skrót jak pracowałam w photoshopie.. wtedy dowolnie zmniejszysz tryb pracy na zdjęciu z większego na mniejszy i odwrotnie tylko minus i plus bierz po prawej na samym koncu klawiatury jest i ctrl niedaleko enter, bd wygodniej
-
mizzelka wrote:Livia a jaką masz sypialnie? jakie kolory? jedna ściana w tapecie?
Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nowąChciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę
http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.html
-
livia30 wrote:Wszystkie ściany w tapecie będą bo mamy starą, dobrze przyklejoną i nie chce nam się jej zrywać wiec zakleimy nową
Chciałam jakąs wzorzystą na dwóch przeciwległych ścianach a na pozostałych jasną, jednokolorową. Chciałam w jasnym fiolecie ale z kolei podoba mi się bardzo kombinacja turkusu z brązem. Łóżko mamy białe, Tomek też będzie mial białe i białą komodę
http://allegro.pl/alle-tapety-pl-springtime-3-nowoczesna-tapeta-as-i5032437506.htmlto może coś mi się rzuci w oczy
zaraz zobaczę z ciekawości
livia30 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny!
Jestem tu nowa tak więc witam się z wszystkimiMy z mężem mamy zamiar dopiero się starac o 2 dzidziusia-mamy juz 4 letnia córeczkę- tak więc tym razem chialabym synka i dlatego chcialabym sie wstrzelic w owu-bo podobno istnieje wtedy najwieksza szansa na mężczyznę
I tu moje pytanie kiedy wystepuje owu? jesli ovufriend zaznaczy ten dzien linia czy to jest ten dzien przed tą linią? I czy jesli bede się kochac w ten dzien zaznaczony linią to czy nie bedzie za pozno? I czy testy owulacyjne są skuteczne? Tysiące pytańAle o córeczkę bardzo się nie staralismy, po prostu nie zabezpieczalismy sie i czekalismy czy się uda i juz, a teraz chcialabym chociaz sprobowac począć synka, jak się uda to super a jak bedzie dziewczynka to tez nie bede plakac, jednak bardzo chcialym miec syna
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
Program wyznacza Ci linią owulację 3 dni po niej więc nie patrz na to wcale. Testy owulacyjne kiedyś robiłam ale zdanie o nich jest takie, ze nie są zbyt skuteczne. Najlepszym sposobem na wyznaczenie owulacji jest monitoring u ginekologa - najpewniejszy. Ale chyba wiekszośc lekarzy mówi, że najepszym sposobem jest kochac się co dwa, trzy dni bo tyle plemniki mogą przezyć czekajac na jajeczko
-
mizzelka wrote:ale chlebek apetycznie wygląda
a mąkę jaką brałaś? i zaczyn robiłaś?
Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!
przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość
-
dokladnie. testy owulacyjne mają tylko 60% wiarygodności i nie potrzebnie stresują, ja akurat za nimi nie przepadam.
warto poczytać o NPR i polecam artykuł o obserwacji śluzu (mniej więcej pokazane jest jak odróżnić jeden od drugiego, test "szklanki" też się przydaje:
http://nprtech.ehost.pl/Sluz_plodny.html -
Złota wrote:Kochana, mąka pszenna akurat, nic nie robiłam, wsypałam do thermomixa produkty, wyjęłam wygniecione ciasto, odłożyłam do wyrośnięcia, upiekłam i voila!
bo mnie wlasnie zawsze zniechęca ten zaczyn i nie lubię go.. więc pewnie drożdżowe robiłaś skoro do urośnięcia
musisz mi przepis zdradzić
-
livia30 wrote:O rany Mizzi, dzięki
Teraz to juz w ogóle jestem przerażona... Będzie z gołym tyłkiem leżał i sikał po ścianach
livia30, Z. lubią tę wiadomość
-
może tak być, zależy pewnie od jakości nasienia może
jak facet wypoczęty i dieta itp to wydaje mi się że jest większa szansa na synka, a jak pracuje, stres to dziewczynka, choć nie wiem, może to tylko takie moje ubzduranie
ja mam nadzieję że za 2 lub 3 razem będzie ten synek, niech już się ucieszy...
livia30 lubi tę wiadomość
-
Mizzy, dzięki za artykuł też mnie nurtowało to pytanie
Mikka, ja polecam zapoznać się z zakładką "Baza Wiedzy" ja na początku znalazłam tam bardzo dużo podstawowych informacji. A później zbierałam 'głębszą' wiedzę od bardziej doświadczonych forumowiczekUżyteczna jest też opcja lupki - wyszukiwania w lewym górnym rogu. I też znajdziesz mnóstwo info
Powodzenia!
PS. U mnie też chłopak, teoretycznie spłodzony dwa dni przed czerwoną krechą oznaczającą owu na wykresie
A w ogóle to Dzień Dobry wszystkim i miłego dzionkaDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017