Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
no mysle ze warto i między wargami też smarnąć kremem raz na jakiś czas żeby się nie odparzyło od siuśków (mimo że nie wolno rozchylać ale jednak tam bakterie się gromadzą, i pachwinki itp..XxMoniaXx wrote:Mizzy, Livia, Aga i inne matki dziewczynek wyczytałam że u dziewczynek przez pierwszy m-c nie wycierać wydzieliny z pochwy przy przewijaniu, no ok ale to przy przewijaniu wcale nie rozchylac warg ?
a czy wargi ale te duże normalnie po każdym przewijaniu sie smaruje czy tylko tyłek ?
a zresztą tam co podesłałam to facetka przemywała wodą przegotowaną z wacikiem między wargami o ile dobrze pamiętam
-
XxMoniaXx wrote:Mizzy, Livia, Aga i inne matki dziewczynek wyczytałam że u dziewczynek przez pierwszy m-c nie wycierać wydzieliny z pochwy przy przewijaniu, no ok ale to przy przewijaniu wcale nie rozchylac warg ?
a czy wargi ale te duże normalnie po każdym przewijaniu sie smaruje czy tylko tyłek ?
Monia ja czyściłam wszystko bo gówienko zostawało i jak dla mnie nie było to zbyt higieniczne... Położna jak przychodziła do nas to pamiętam mówiła, że dawno tak zadbanego noworodka nie widziała więc chyba nie robiłam nic źle
Majka do dzisiaj nie miała żadnego problemu z cipucha ani z układem moczowym.

I jakoś się odzwyczaiłam