Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySury wrote:my mamy w planie kupić Marysi z fisher price
ale też się jeszcze zastanawiam bo czytałam, że są wywrotne
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-do-18kg-t4145-i5080197388.html (chodzi o to zeby płozy były duze i stabilne, te nowsze z pałąkami sa gorsze bo mniej stabilne) zabawe miał ekstra, dobra jest tez mata do zabawy z fihser price poruszajaca polinsensoryczne zmysły dziecka
a takze mozna dziecko wtedy około 3-5 miesiecy ( w zaleznosci od rozwoju kłasc na brzuszek i dziecko sie czołga(dzieki temu cwiczy napiecie miesni i je wzmacnia).
Gratuluję wszystkim mamusiomWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 15:23
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymon!ta^ wrote:z wapnem czyli kalcium? czy tam przez c pisane
mozna to w ciazy
hmm jeszcze tak sie zastanawialam w srode bralam pierwszy raz kapiel w wannie w ciazy i byl płyn do kapieli i zel ktorego nie uzywalam w ciazy - to moze byc to;
albo u dentysty jak bylam w srode/czwartek co mi podawala jakies leki w czasie czyszczenia kanału; lub w srode jadlam truskawki a wczesniej ich nie jadlam
ja nie stosowałam, ale lekarze pozwalają w ciąży pić jak jest jakaś wysypka, zapytaj lekarza jak nie przejdzie -
Kochane ciocie,informuję że dzisiaj o 2.16 na świat zawitała Pola
waży 2890 i ma 49 cm.! Nasza laleczka ślicznie już cyca piła,jest urocza i piękna jak na noworodka
jesteśmy w niej zakochani!
Co do porodu to ok.23 tak mnie bolały skurcze i pojawiły się co 5 minut,stwierdziliśmy że jedziemy. Okazało się że jest 4 cm.rozwarcia i usłyszałam by tak wszystkie przyjeżdżały
Zrobiono usg,lewatywe, no i ktg i badanie a tu 8cm!! Na zzo za pòźno,miałam mieć gaz ale byłam głodna i mi niedobrze było to zrezygnowałam chociaż bolało okropnie! Po kilku skurczach przyszedł lekarz i zaczęły się parte! Z 2h po przyjęciu! Same parte były chyba z 3 i nagle po wszystkim :o aa i dostałam kroplòwke bo skurcze pòźniej zwolniły i za kròtkie były ale nie wiem czy zleciała cała :o
Mąż był przy mnie cały czas,dzielny mnie trzymał za rękę i głaskał...ahpępowiny nie przeciął bo malutka była zawinięta :o ja mam małe nacięcie
Teraz prôbujemy spać bo za 2h karmienie
Wybaczcie że chaotycznie ale nadal nie wierzę! :o
Dobranocmizzelka, Lena87, Bluberry, Sury, XxMoniaXx, livia30, potforzasta, Anutka, Groszek, Maniuś, Madziulka, zizia_a, Z. lubią tę wiadomość
-
mała po nocnych harcach śpi.. ale na szczęście się kręci teraz troszkę bo juz mnie stresowała
Aguś dziękuję za cenne rady, kochana jesteś :*
mama znalazła w domu u siebie poduszkę antyodleżynową, nieużywaną.. z dziurką w środku... aby ściąć ma na około żeby zrobić kółkobo tak to jest kwadrat
i zrobi mi pokrowiec i jazdabd miała na połóg do siedzenia
siostrze pykł samochod, dlatego trzymam jeszcze chwile zwieracze, ale jak naprawią to pokrzywa idzie w ruch
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Haha to koło to dobry pomysł
zadek boli a cieczy jak ze świniaka :o
Ej a wiecie że nawet się nie zmęczyłam i nie spociłam? :p ja to jakaś naprawde inna jestem jak nic :p
Najważniejsze-pozytywne nastawienie dziewczyny!mizzelka, Lena87, Maniuś, Z. lubią tę wiadomość
-
no wlasnie wczoraj o tym myslalam intensywnie i mama ma mi obszyć już i przygotować
będę miała w domu chociaz troszkę wygodę
dobrze ze wkładów duzo kupilam bo ja to jestem podatna na tą krew
jak @ to leje się jak ze świniaka też
a co dopiero po takiej akcji
podziwiam naprawdę, także mam cichą nadzieję że mi się taki szybki poród udzieli od Cb bliźniaczko
muszę doładować telbo mi skurkobance poblokowali bo skonczyła sie wazność, no skurczysynki... a muszę w razie co informować
ale co tam, zarąbie od męża tel... ma ponad stówę na koncie
hahah
ale chociaz dzieki temu wiem że nigdzie nie pisze
ja już się nastrajam pozytywnie według twojej radyi robię kurs oddychania
muszę to ogarnąć
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Agusia ale express
zazdroszcze
Nasze Maluchy maja identyczne wymiary, no to teraz szukaj wszystkiego na 50...bo Mała sie bedzie topić. Moj do dziś sie topi w tych najmniejszych
Agusia powodzenia, cierpliwości...bo będzie CI jej trzeba:)
Ja mam wyrzuty sumienia bo w nocy podniosłam głos na Małego...juz mnie tak zdenerwował ze szok, przez 2h był co 5 min cyc...sutek mi odpadał, zreszta do teraz...w końcu tata GO wział, wział smoka do buzi i zasnał. Ma ogromne parcie na ssanie...no i Tatuś z fochem jak mogłam sie wydrzeć na dziecko, heh....a ja sie nie wydarłam tylko powiedziałam ze mnie zaraz szlak trafi jak sie nie uspoki...ehhhhhprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny