X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    heja :)

u nas chwilowa poprawa i maz znowu zamienil sie w potwora...

nie daje rady...

Mały mial koncert od 4 do 12 dzisiaj... nie spal tyle godzin !!! 10 min spania i krzyk !!!!!

szok, dziewczyny...szok :(

nie spodziewalabym sie tego, ze tak maz mnie zalatwi...

a jak ludzie przychodza, to udaje wspanialego ojca.... bierze go na rece itp.itd. nikt slowa nie powie !!!!!! a jak sie zamkna drzwi- potwor !!!!

Co zrobił tym razem?

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Złota, nie kwękam. U mnie nie można ot tak wziąć sobie dzień wolny. Dlatego myślę nad zwolnieniem w kolejnym cyklu.

Każdy ma prawo do 4 dni urlopu na żądanie. Takie jest prawo.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale masakra .. żeby facet po porodzie swego upragnionego tak się zmienił :O

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Każdy ma prawo do 4 dni urlopu na żądanie. Takie jest prawo.
    albo po prostu załatwiasz chorobowe tydzień i robisz wszystkie badania .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie w tym rzecz odnośnie męża. Nie użalam sie nad nim, ale i dla mnie perspektywa tego badania nie byłaby fajna i mówię tu o wszystkim z tym związanym. Trudno widocznie tak mam. Poszedłby bo na dziecko czekamy z całego serca. PS U gina się nie wstydzę, chodzę do kobiety.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, nie chodzi o to że nie chcemy rozmawiać o staraniach, bo każda z Nas to przechodziła i walczyła o to aby teraz być w tym pięknym stanie ..

ale ciągła rozmowa o staraniu się wcale dobrze nie robiła na nasze samopoczucie i najlepszą odskocznią była rozmowa o dupce marynie ..

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawsze myślałam, że nie zgodze sie na bad nasienia męża bo to troche inne jest , ale nie prawda .... jak sie dowiadywałam po kolei o naszych problemach i szansach to uwierz , że potem już Ci wszystko jedno i wszystko zrobisz żeby mieć dziecko i teraz badanie nasienia uważam za krok pierwszy i mega ważny w staraniach .. i to nie jest nic złego .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Dziewczyny, nie w tym rzecz odnośnie męża. Nie użalam sie nad nim, ale i dla mnie perspektywa tego badania nie byłaby fajna i mówię tu o wszystkim z tym związanym. Trudno widocznie tak mam. Poszedłby bo na dziecko czekamy z całego serca. PS U gina się nie wstydzę, chodzę do kobiety.

Każdy z Was w jakiś sposób musi się poświecić ..
    To nie jest tak że tylko jedna osoba będzie robiła wszystko aby być w ciąży ..

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Hej. A my się staramy już 10ty miesiąc... Czekanie jest najtrudniejsze :( Byłam u lekarza wszystko jest super. Biorę kwas foliowy, mąż bierze Androvit. Oboje zdrowi. Myślałam że w ciąże zajdę od razu po ślubie gdy zaczęliśmy starania. Miałam takie głupie przekonanie. I tak mija każdy miesiąc. Kiedyś robiłam co miesiąc po 3 testy. Nie ma to sensu najmniejszego. Trzeba czekać do terminu okresu i starać się dalej jeśli nie wychodzi. Ale nie mam juz nadziei. Nie robimy nic na siłe, tylko biore pod uwage owulację. Przez 3 cykle używałam testów owulacyjnych ale dałam sobie spokój, bo to również nie miało sensu. W tym cyklu zaraz po owu zaczął boleć mnie biust i to bardzo. Mrowi, szczypie, swędzi, jest nie do ruszenia :) Jestem w 19 dc. Może i ciąża, ale pewnie okres. W sumie objaw może być tego i tego. Mam wrazenie że skróci mi sie cykl i tym razem, bo sukcesywnie o jakiegos czasu skraca się. Najpierw cykle 28, potem 27 i w końcu 26 dni. Owulację potrafię określić na podstawie śluzu, w tym cyklu okropny ból jajnika przez cały dzień i na drugi. To jedna z moich najwiarygodniejszych oznak :) Mężowi staram sie już nic nie mówić co u siebie obserwuję bo nie chce go nakręcać i nie robić mu złudnej nadziei, w związku z czym nie mam już nawet z kim pogadać. Zresztą myślę że i tak nikt nie zrozumie. Bo te rady typu: spokojnie, poczekaj, bedzie, nie myśl o tym przyprawiają mnie o mdłości i coraz większą złość.
    l81s9yb7xjc9r19a.png
    Wiem co czujesz, u nas udalo sie w 11 cyklu. Maz bral androvit ja bromergon. Czekanie i lzy xo miesiac... Ale udalo sie i wiem, ze u ciebie sie uda :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Złota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:

Ale co jest nie tak z tym badaniem, bo nie rozumiem? Badanie jak każde inne!
    Dlaczego niefajne? Da jasność czy jest o co się martwić, czy nie. Uważam tak jak Monia, że to pierwszy krok powinien być w diagnostyce. Pierwszy, nie ostatni!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Karolka, nie chodzi o to że nie chcemy rozmawiać o staraniach, bo każda z Nas to przechodziła i walczyła o to aby teraz być w tym pięknym stanie ..

ale ciągła rozmowa o staraniu się wcale dobrze nie robiła na nasze samopoczucie i najlepszą odskocznią była rozmowa o dupce marynie ..

A teraz aby te starające się źle nie czuły to nadal przeróżne tematy są poruszane :)

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 19:03

cl2sjfv.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gina powiedziała że o podejrzeniu problemu można mówić po roku nieudanych starań. W nowym cyklu wezme raczej zwolnienie. Nie sądziłam że to będzie tak trudne :/ Zrobię te hormony i może równiez dostanę tabletki na owu.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u gin. Rana zagojona wzorowo, ale mam infekcje i dostalam globulki. Zielone swiatlo na serduchowanie :-) :-)

Złota, Z. lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tyle nie czekałą po reperacja hormonów trwa a reperacja nasienia to długa i żmudna przygoda. Ja działałam po pół roku starań bez rezultatu i ciesze sie , że nie czekałąm do roku .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja bym tyle nie czekałą po reperacja hormonów trwa a reperacja nasienia to długa i żmudna przygoda. Ja działałam po pół roku starań bez rezultatu i ciesze sie , że nie czekałąm do roku .
    Ja czekalam 8 mcy

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, gdy ja poszłam do Swojej Gin, oczywiście po kolejnej zmianie ..
    Pierwsze co Ode Mnie chciała a raczej od T. to badanie nasienia ..
    Bez tego nawet nie podjęła by się mojego leczenia ..

Oczywiście nie był z tego powodu zadowolony, ale do tanga trzeba dwojga ..

A jeśli nie chcesz czekać roku, to zmień lekarza i powiedz że staracie się już ponad rok naturalnie i nic z tego nie wychodzi ..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Po wizycie u gin. Rana zagojona wzorowo, ale mam infekcje i dostalam globulki. Zielone swiatlo na serduchowanie :-) :-)
    to Anutka do dzieła o kolejnego malucha :D fajnie, że wsio ok :)

Anutka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Złota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

A ja się staram 26 cykl. 10 miesięcy, to jeszcze nie dramat. Też bym chciała jak Monia, pół rok i pyk. Szczęściara ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też nawet nie stymulowała jak nie dostarczyłam badania nasienia wyniku

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ