Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No i już sama nie wiem..
W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..
Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny..
Zgłupiałam.. -
Drogie Panie! Po pierwsze za wszystkie z Was 3mam mocno kciuki, bo jeszcze parę miesięcy temu byłam w tym miejscu co Wy. Cuda się zdarzają!
Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/ -
Pomarańczka wrote:No i już sama nie wiem..
W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..
Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny..
Zgłupiałam..
Jak wysokie masz d-dimery? Ja mam 807 (norma do 500) ale w ciąży do 1000 nie ma się czym marwić. Zapobiegawczo biorę Acard 75 wieczorem. Jeśli nie masz białka w moczu, opuchniętych nóg, wysokiego ciśnienia to mógł stwierdzić, że nie masz zakrzepicy. A problemy z oddychaniem również mam - widac maluch uciska
-
No i looooz uspokoiłam się...
Hah mi w szpitalu doktorka powiedziała, że do 2000 tys. w ciąży to norma jest. Ja mam 714 Jak przekroczy to można dopiero mówić o zakrzepicy i zatorze. Ale fakt, poirytowana była podejściem lekarza w poprzednim szpitalu, bo on nawet nie omówił, ze mną tych wyników..
U mnie problem wywodzi się, z problemu z kręgosłupem, faktycznie przed ciążą byłam u ortopedy i mówił mi, że jest spore skrzywienie przez tryb pracy, dźwiganie itd.. I kręgosłup uciska mi nerw gdzieś.
Mam chodzić na basen odpoczywać, puki mogę spać na plecach
Livia jakoś ustalałaś branie Acardu z lekarzem ? Ja słyszałam, że w ostatnim trymestrze już się nie powinno go stosować.
Dzięki za odp..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 21:44
-
Od 8 tygodnia ciąży lekarka kazała mi brać Acard ze względu na zakażenie ciążowe, które miałam w pierwszej ciąży. W ostatnim trymestrze biorę go nadal jednak kontroluję się tzn robię badania d-dimerów i na krzepliwość krwi. Niedługo będę brała co drugi dzień a przed samym porodem odstawiam całkowicie