Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
livia30 wrote:To nie będę się lepiej chwalić ile czerwonego wytrawnego wina wypiłam w tym cyklu bo wyjdę na alkoholiczkę
Kochana ale Twoje endo w 11dc wcale nie było takie tragiczne, przecież do momentu pęknięcia musiało jeszcze urosnąć!! Za mało 1 monitoring, stanowczo za mało. Chodziłabyś częściej to byś była na bieżąco.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczkaa wrote:no tak, ale traktuj to jako ostateczność
nie łam się tak szybko!!! To był Twój pierwszy cykl z CLO prawda? Za szybko się poddajeszNastępnym razem więcej niż 1 monitoring, żeby sprawdzić czy endo rośnie i czy pęcherzyki nie przerastają w torbielkę, bo tak czasem po CLO bywa...
Mam dziś podłamkę, jutro będzie mi pewnie lepiejW najbliższych cyklach i tak starań nie będzie - mój R. wyjeżdża do pracy i nie będzie go 5 tyg, wróci akurat po owulacji
Zaczęlam nienawidzić jego pracy!
Młoda.Mama jak nie ma innej możliwości a chcęć posiadania dziecka jest tak ogromna to co mam zrobić? To i tak jest dziecko "ze mnie" z "z mojego ukochanego mężczyzny" a skoro natura nie pozwala nam na naturalne poczęcie to dlaczego nie? Dziecko będzie gorsze bo plemnik musial poczekać az jajo mamusi będzie gotowe? Będę kochac równie mocno a może nawet bardziej bo tak długo na nie czekamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:51
-
Mloda.Mama wrote:livia - właśnie wypytaj lekarza, a dlaczego miałaś tylko jeden monitoring?
Bo stwierdził, ze jeden wystarczy a ja wtedy nieświadoma jeszcze byłam więc nie wnikałam. Teraz będzie biedny bo zasięgnęlam już więcej wiedzy i dam mu w kość!chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
livia30 wrote:jak nie ma innej możliwości a chcęć posiadania dziecka jest tak ogromna to co mam zrobić? To i tak jest dziecko "ze mnie" z "z mojego ukochanego mężczyzny" a skoro natura nie pozwala nam na naturalne poczęcie to dlaczego nie? Dziecko będzie gorsze bo plemnik musial poczekać az jajo mamusi będzie gotowe?
zgadzam się z Tobą w tej kwestii w 100%. Każdy człowiek zresztą ma prawo wyboru. To forum jest po to byśmy mogły się nawzajem wspierać, a nie oceniać przecieżRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
livia - ja to żartobliwie napisałam. Ja nie mam nic do in vitro nawet jeśli poddają się temu samotne matki
u nas w Polsce o adopcje jest strasznie trudno, zwłaszcza kobietom które wybrały samotność, czyli życie bez związku z mężczyzną że rozumiem potrzebe w postaci in vitro. Podobnie jeśli chodzi o pary które nie mogą naturalnie. Tylko to czekanie w depozycie tak humorystycznie mi zabrzmiało, tak wesoło
-
Wróciliśmy tylko tż zamiast myśleć o serduszkowaniu to sobie browary otworzył
czasami to go mam go dosyć dla niego piwo jest ważniejsze od wszystkiego.. chociaż mówiłam, prosiłam i teraz siedzi przed kompem...
zapowiedziałam już, że nie ma sexu do odwołania!!! niech sobie szuka gdzie chce ja nie będę i koniec! Jestem wściekła i zdołowana bo widzę, że on nie chce serduszkowania ze mnączuję się okropnie jak jakaś trędowata
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualny
-
mykam spać. trzymajcie kciuki za mój jutrzejszy monitoring. bardzo bym chciała, by we mnie rosły puszyste pęcherzyki
livia30 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnyMalinowa Panienka wrote:Wróciliśmy tylko tż zamiast myśleć o serduszkowaniu to sobie browary otworzył
czasami to go mam go dosyć dla niego piwo jest ważniejsze od wszystkiego.. chociaż mówiłam, prosiłam i teraz siedzi przed kompem...
zapowiedziałam już, że nie ma sexu do odwołania!!! niech sobie szuka gdzie chce ja nie będę i koniec! Jestem wściekła i zdołowana bo widzę, że on nie chce serduszkowania ze mnączuję się okropnie jak jakaś trędowata
Kochana ej nie mów tak :*
MOże po prostu jest zmęczony . Mój też nie zawsze chce ale już przestałam się czepiać o to , mi też nie zawsze się chce . Kochana nie złość się na niegobędzie dobrze :*
-
nick nieaktualny
-
livia30 wrote:Ja bez CLO miałam 10mm
bo ja tylko dziewczynki nie rozumiem po co Wam w ogóle ClO był, skoro te pęcherzyki same rosły, pękały a endo było w porządku??
Ja brałam bo miałam same cykle bezowulacujne, więc rozumiem sens. A np. w Twoim przypadku Livia jakoś nie czaję, ale może to już ta późna porapoza tym lekarzem nie jestem, ale na Twoim miejscu porządnie bym go przetrzepała, tak jak mówisz
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!