X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hehehe :D
    I nic ne pomoglo??
    A lekarz co na to wszystko?

Jutro ide na wizytę i zamierzam go przetrzepać na wszystkie strony! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    To nie będę się lepiej chwalić ile czerwonego wytrawnego wina wypiłam w tym cyklu bo wyjdę na alkoholiczkę :D

Kochana ale Twoje endo w 11dc wcale nie było takie tragiczne, przecież do momentu pęknięcia musiało jeszcze urosnąć!! Za mało 1 monitoring, stanowczo za mało. Chodziłabyś częściej to byś była na bieżąco.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro znowu jadę pewnie do jakiegoś budowlanego sklepu... masakra, już mam dość tych wykończeń i remontów.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    no tak, ale traktuj to jako ostateczność:)
    nie łam się tak szybko!!! To był Twój pierwszy cykl z CLO prawda? Za szybko się poddajesz :) Następnym razem więcej niż 1 monitoring, żeby sprawdzić czy endo rośnie i czy pęcherzyki nie przerastają w torbielkę, bo tak czasem po CLO bywa...

Mam dziś podłamkę, jutro będzie mi pewnie lepiej ;-) W najbliższych cyklach i tak starań nie będzie - mój R. wyjeżdża do pracy i nie będzie go 5 tyg, wróci akurat po owulacji :/ Zaczęlam nienawidzić jego pracy!

Młoda.Mama jak nie ma innej możliwości a chcęć posiadania dziecka jest tak ogromna to co mam zrobić? To i tak jest dziecko "ze mnie" z "z mojego ukochanego mężczyzny" a skoro natura nie pozwala nam na naturalne poczęcie to dlaczego nie? Dziecko będzie gorsze bo plemnik musial poczekać az jajo mamusi będzie gotowe? Będę kochac równie mocno a może nawet bardziej bo tak długo na nie czekamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:51

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia - właśnie wypytaj lekarza, a dlaczego miałaś tylko jeden monitoring?

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti testowalam wczesniej i nic. kochane ide lulu. milej nocki. jutro sie odezwe

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mialam 6,6 mm w 11 dc. To byl cykl bez clo

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda.Mama wrote:
    livia - właśnie wypytaj lekarza, a dlaczego miałaś tylko jeden monitoring?

Bo stwierdził, ze jeden wystarczy a ja wtedy nieświadoma jeszcze byłam więc nie wnikałam. Teraz będzie biedny bo zasięgnęlam już więcej wiedzy i dam mu w kość! :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    jak nie ma innej możliwości a chcęć posiadania dziecka jest tak ogromna to co mam zrobić? To i tak jest dziecko "ze mnie" z "z mojego ukochanego mężczyzny" a skoro natura nie pozwala nam na naturalne poczęcie to dlaczego nie? Dziecko będzie gorsze bo plemnik musial poczekać az jajo mamusi będzie gotowe?

zgadzam się z Tobą w tej kwestii w 100%. Każdy człowiek zresztą ma prawo wyboru. To forum jest po to byśmy mogły się nawzajem wspierać, a nie oceniać przecież

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Mloda.Mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia - ja to żartobliwie napisałam. Ja nie mam nic do in vitro nawet jeśli poddają się temu samotne matki :) u nas w Polsce o adopcje jest strasznie trudno, zwłaszcza kobietom które wybrały samotność, czyli życie bez związku z mężczyzną że rozumiem potrzebe w postaci in vitro. Podobnie jeśli chodzi o pary które nie mogą naturalnie. Tylko to czekanie w depozycie tak humorystycznie mi zabrzmiało, tak wesoło :)

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam pojęcia jakie mam, też musze lekarkę przetrzepać jak będę :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy tylko tż zamiast myśleć o serduszkowaniu to sobie browary otworzył :( czasami to go mam go dosyć dla niego piwo jest ważniejsze od wszystkiego.. chociaż mówiłam, prosiłam i teraz siedzi przed kompem...

zapowiedziałam już, że nie ma sexu do odwołania!!! niech sobie szuka gdzie chce ja nie będę i koniec! Jestem wściekła i zdołowana bo widzę, że on nie chce serduszkowania ze mną :( czuję się okropnie jak jakaś trędowata :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Aga ja to się często tak męczę więc nie tylko przed @ :D

Gratuluję nowej mamusi :*

Co u was kobietki ?

• livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ja ostatnio mialam 6,6 mm w 11 dc. To byl cykl bez clo

Ja bez CLO miałam 10mm :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mykam spać. trzymajcie kciuki za mój jutrzejszy monitoring. bardzo bym chciała, by we mnie rosły puszyste pęcherzyki :)

livia30 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a ja nie mam pojęcia jakie mam, też musze lekarkę przetrzepać jak będę :P
    Warto zapytac bo podobno od tego zezy czy zarodek sie zagniezdzi :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Wróciliśmy tylko tż zamiast myśleć o serduszkowaniu to sobie browary otworzył :( czasami to go mam go dosyć dla niego piwo jest ważniejsze od wszystkiego.. chociaż mówiłam, prosiłam i teraz siedzi przed kompem...

zapowiedziałam już, że nie ma sexu do odwołania!!! niech sobie szuka gdzie chce ja nie będę i koniec! Jestem wściekła i zdołowana bo widzę, że on nie chce serduszkowania ze mną :( czuję się okropnie jak jakaś trędowata :(

Kochana ej nie mów tak :*
    MOże po prostu jest zmęczony . Mój też nie zawsze chce ale już przestałam się czepiać o to , mi też nie zawsze się chce . Kochana nie złość się na niego <3 będzie dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka Dobranoc :*

• livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    mykam spać. trzymajcie kciuki za mój jutrzejszy monitoring. bardzo bym chciała, by we mnie rosły puszyste pęcherzyki :)

Trzymam! Daj znać ile wyhodowałaś ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja bez CLO miałam 10mm :(

bo ja tylko dziewczynki nie rozumiem po co Wam w ogóle ClO był, skoro te pęcherzyki same rosły, pękały a endo było w porządku??

Ja brałam bo miałam same cykle bezowulacujne, więc rozumiem sens. A np. w Twoim przypadku Livia jakoś nie czaję, ale może to już ta późna pora ;) poza tym lekarzem nie jestem, ale na Twoim miejscu porządnie bym go przetrzepała, tak jak mówisz :)

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ