Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od wczoraj to się zastanawiam czy tymi wszystkimi badaniami, lekami to sobie nie zaszkodziłam zamiast pomóc... Z córką zaszłam w ciąże za pierwszym razem, bez żadnych badań czy leków, a jak już byłam w ciąży to byłam przekonana, że teraz juz musi być wszystko dobrze, bo przecież zaszlam więc czemu miałabym nie urodzić. I zero stresu - brałam kwas foliowy, witaminki, później od 4 miesiąca luteinę na podtrzymanie ciąży (dopiero teraz jak zgłębiam wiedzę dowiedziałam się na co to było bo myślałam, że na zbicie ciśnienia - taka ogarnięta byłam). I z trudem ale urodziłam córę, przy porodzie było dość kiepsko bo myślałam, że wykorkuje a potem okazalo się, ze korkuje ona ale wyszłyśmy cale i zdrowe z tej bitwy... Do czego zmierzam - teraz wiem dużo więcej, chciałam zapobiec i najpierw poszlam do lekarza i owszem dostałam leki bo tu za dużo tu za malo tylko czy aby napewno było mi az tak bardzo potrzebne? Na tarczyce ok, zgadzam się ale reszta? Czytam o tym Duphastonie cholernym i wychodzi na to, że źle go brałam. Lekarz kazał mi od 16 dc i tak też czyniłam z tym, że owulację miewam w 17dc a z tego co czytam powinno się zacząć jakoś przynajmniej 2 dni po. Spytałam go wczoraj o to i powiedzial mi, że teoretycznie mogłam zaszkodzić. To ja sie pytam jakie wytyczne on mi dał? Wkurzyłam się na niego ale nie rezygnuję jeszcze - dam mu szansę
I tak jak mówiłam Przedszkolanko - przetrzepalam go równo, az biedny co chwile okulary poprawiał he he no ale się wygadałam
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. Nie umiem zbadac sobie swojej szyjki. Wczoraj próbowałam po wieczornym prysznicu i wydawało mi sie, że jest mega wysoko (ciężko było mi do niej dotrzec najdłuższym palcem, a palce to ja mam długie:), no i ze jest zamknięta i twarda. Chyba muszę najpierw nabrać wprawy i poobserować się caly cykl, żeby wprowadzać wiarygodne dane do wykresu. A jak z tym u Was? Macie jakies problemy?
edit. Dziś jest 9dc. Cykle 28-31,32 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 15:53
-
ja miałam problem ale badam sobie cały cykl prawie i widzę różnicę
a moje ovu szaleje z tym wyznaczaniem owuaclji...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Livia zobaczymy co moja mi powie..wiadomo że wolałabym bez leków no ale jak trzeba będzie to cóż zrobić
Wiola z czasem będziesz pottrafiła odróżnić, ważne aby robić to o jednej porze bo zmienia się w ciągu dnia i nie po załatwieniu się
Uciekam na basen ;)papa -
dziewczyny powiedzcie mi, mam drugi dzien miesiaczke, ale jest duzo skapsza niz moje dotychczas,,,czy moze to byc wina dwutygodniowej choroby i brania antybiotykow...chyba ze sie okres jeszcze rozkreci, ale zazwyczaj drugiego dnia mialam juz moniejsze obfitsze a tu moglabym caly dzien w jednej podpasce chodzic
-
hej Wam, Kochane Foremki!
U mnie od trzech cykli @ taka jakaś niezbyt obfita, a jak obfita to jednodniowa... muszę teraz pogadać z lekarką na ten temat (jak trafię na nią na monitoringu, do tej pory był facet średnio miły)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 17:20
-
dziewczyny błagam o pomoc... wyniki badania mojego mężą
upłynnienie - dost. upłynniony (60 min)
objętość - 3 ml
ph - 8
barwa - mleczna
lepkość - prawidłowa
aglutynacja - brak
koncentracja plemników w 1 ml ejakulatu - 205 mln
całkowita liczba plemników w ejakulacie - 615 mln
ruch postępowy 50 %
ruch całkowity 70 %
brak ruchu 30 %
żywotność 46 %
plemniki prawidłowe 15 % -
nick nieaktualnyCLOnówka wrote:dziwczyny czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres? sama nie wiem jak interpretować tą temperaturę.. po owu temp wraca do poziomu sprzed owu. Ogólnie jestem wysokotemperaturowa że się tak wyrażę
Hej! Poczekaj jeszcze do jutra, jeżeli bedziesz miała 4skok to ci OF zaznaczy przypuszczalny dzien owulki
-
nick nieaktualnylenka123321 wrote:hej mam pytanie. of wyznaczyl mi owulacje 30 ale owulacji nie bylo jest dzisiaj, zaznaczylam na wylresie dodatni test owulacyjny ale nic sie nie zmienilo
Zmieni się jeżeli będziesz miała kolejne 3-4 skoki temp, a teraz masz linie i tak przerywaną więc jest tylko przypuszczalna, nie zaznaczyło jeszcze ci lini ciągłej. -
nick nieaktualny
-
livia30 wrote:A powiedzcie mi ile tego wiesiołka bierzecie? Zaczęłam wczoraj i jak na razie biorę rano 2 tabletki tylko - wystarczy?
Ja wiesiołka biore pierwszy cykl. Kupiłam takie opakowanie 150 szt. z firmy GAL. takie zielone. zapłaciłam ok. 20 zł. Na opakowaniu wyraźnie pisze 3x2 tabletki, nie przekraczać dziennej dawkija lubie te kapułeczki przegryzać. smakuja jak słonecznik w środku