X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Hej kobietki ;-)

Bylam u gina. Dzis 13 dc i pecherzyk ma 15 mm, gin mowi ze za maly na ten dzien cyklu i mam przyjsc w czwartek. O co chodzi? Nie bedzie owulacji?? Czy co? Kto rozumie???
    W ogole zapomnial sobie o wizycie a ja z pracy sie zwolnilam... podjezdzam a on sobie chcial autem odjechac :-p
    nie wzial nic za wizyte ;-) ;-) badania mam zrobic wtedy sie okaze czy ta niedomoga jest bo tak czuje ze jest. I gin i ja

widze ze tematy macie dzis malpowe ;-)) ladny sloneczny dzien dzis byl ;-))

Faceci... wrrr... (w sensie gin nierozgarnięty).

u mnie ranek pochmurny, później koło 11 na 2,5 godziny w parku byłam z psami to słonko i ciepło a wieczorem deszcz :D także tak tego pogodnego ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja się nie znam na tym, sama mam mega długie cykle o jestem ciekawa jak to u mnie jest :P

już padam, ciężki dzień.. dobranoc kobietki, do jutra ;*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 dniowe cykle... w tamtym miesiacu miedzy 12 a 15 dc pecherzyk strzelil... a teraz 13 dc i taki maly pecherzyk ?? Zastnawiam sie wlasnie o co kaman. Spotkalbsie ktos z czyms takim??
    No facet nierozgarniety cosik ;-p obrzydliwe to usg, czulam wszedzie ta glowice :-( w kazdym boku. tragedia.

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy pisalyscie kiedys w postach jakie badanie w jakim dniu można robic? (szczerze mam dziś lenia szukac mi się nie chce)
    :)

chodzi mi o to czy mogę wszystkie badania hurtem zrobic tzn progesteron, tarczyca, prolaktyna, testosteron itd..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna, testosteron, androstendion, progesteron w 22-25 dc
    estradiol, lh, fsh w 6-9 dc

tsh, ft3,ft4 obojetnie kiedy

ps. Robilam witaminke D i poziom mam 19
    Od 30 jest norma.... ojjjj

Gajka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Groszku! :)

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    prolaktyna, testosteron, androstendion, progesteron w 22-25 dc
    estradiol, lh, fsh w 6-9 dc

tsh, ft3,ft4 obojetnie kiedy

ps. Robilam witaminke D i poziom mam 19
    Od 30 jest norma.... ojjjj
    ooo to ja mam lepszą ale już po 6 tygodniach leków było :D miałam 28 :P

kup sobie vigantol i bierz 1 raz dziennie 4 krople - najlepiej na kawałek chleba nakroplić - tak moja endokrynolożka mi kazała :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowka, dziekuje Ci ;-) mam witaminy dla noworodkow narazie oraz tran z wit D jak sie skoncza to bede vigantol zazywac.
    Faktycznie sa spore niedobory,,mialas racje i ciezko chyba ta witamine nadrobic...
    moj gin powiedzial ze dobrze by ja z calcium przyjmowac. Moze lepiej sie wchlania?

Martwie sie o moj pecherzyk, ze nie urosnie :-( i nie bedzie owu...

poza tym czesc wszystkim ;-) znowu mamy piekny, sloneczny dzien ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:12

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)

Witam się i uciekam do dzieciaków ;)

Miłego dnia;*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Malinowka, dziekuje Ci ;-) mam witaminy dla noworodkow narazie oraz tran z wit D jak sie skoncza to bede vigantol zazywac.
    Faktycznie sa spore niedobory,,mialas racje i ciezko chyba ta witamine nadrobic...
    moj gin powiedzial ze dobrze by ja z calcium przyjmowac. Moze lepiej sie wchlania?

Martwie sie o moj pecherzyk, ze nie urosnie :-( i nie bedzie owu...

poza tym czesc wszystkim ;-) znowu mamy piekny, sloneczny dzien ;-))
    Nadrobisz :) ja nadal biorę - muszę nadrobić poziom i żeby już niedoborów nie było :)

ale mnie bolą ręce od wczorajszy hantli - przesadziłam :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ze tamat wczoraj mialyscie taki MOJ ;-)

jesli chodzi o porod silami natury to jestem za nim jak najbardziej.... nie obchodzi mnie to czy bedzie mnie bolalo ;-) po prostu musze dac rade... i dla bobasa i dla siebie. To najlepsze rozwiazanie. Poboli ale przestanie.... sa fajne odmiany tych porodow: porod na kole, porod w wodzie i w roznych pozycjach ;-) naciecie krocza teraz stosuje sie w ostatecznosci... bo lepiej naciac niz peknac... ale sa rozne szkoly ze np. Rana rozerwana lepiej sie goi. Najgorzej jak sie peknie do odbytu.... to masakra... ale mysle ze doswiadczona polozna na to nie pozwoli ;-)

Jesli chodzi o ciecie cesarskie to po pierwsze, przynajmniej u mnie bedzie w ostatecznosci....
    bo jest to operacja i jest obarczona wieloma powiklaniami np. Zatorem... ale lekarze o tym nie mowia...
    dochodzenie do siebie tez jest dosc dlugie. Poza tym gdy chce sie miec wiecej dzieci to ja bym sie bala, ze macica bedzie gam cienka i porozcinana ze nie wytrzyma nastepnej ciazy... ok 2 c.c ale juz np. 4 cesarki to chyle czola i naprawde odwazny ktos.
    poza tym dla bobasa tez jest lepiej jak przygotuje sie do porodu w kanale rodnym i przez niego przejdzie. Nie bedzie to dla niego szokiem jak nagle wyciaganie przy cieciu cesarskim.

ostatnio panuje moda na ciecie cesarskke na zyczenie. Jestem w szoku ze sporo kobiet sie na to dobrowolnie decyduje, naprawde. Sama nie rodzilam a jestem co dziennie przy kilku porodach, naprawde. Kobieta po porodzie po kilku godzinach wstaje i jest pelna zycia ;-) wszystko moze w kolo siebie zrobic. Nie bojcie sie! Boli, to fakt ale jestesmy przeciez kobietami i jestesmy stwkrzone do rodzenia ;-) poza tym akurat ten rodzaj bolu ma sens bo ma za zadanie przygotowac kanal rodny do wydania owocu ;-)

robta co chceta ;-) kazdy ma swoje zdanie na ten temat... ja przedstawilam swoje, poniekad medyczne...
    chcialabym zeby dokonaly sie zmiany w sluzbie zdrowia i zeby wiekszosc byla zadowolona ;-) bo czasem to naprawde jest mi wstyd :-((

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znieczulenie podpajeczynowkowe (do kregoslupa) do ciecia cesarskiego nie boli tak strasznie bo najpierw ostrzykuja znieczuleniem skore a pozniej podaja leki do kanalu wiec w razie czego nie martwcie sie.

ten sposob znieczulenia jest lepszym niz np. Znieczulenie ogolne (usypianie) bo po tym to dopiero sie dzieje....
    No ale czasem trzeba tam znieczulic bo nie mozna w kregoslup lub tzw. Szybkie ciecie cesarskie to nie ma czasu na nic.. Wiec to ostatecznosc.

aa... jeszcze kwestia porodu silami natury ze znieczuleniem zewnatrzoponowym (do kregoslupa). Balabym sie tego bo nie ma wtedy skurczy... nic sie nie czuje.wiec ciezko powiedziec kiedy trzeba przec... poza tym po podaniu znieczulenia tez czasem szyjka sie nie rozwiera. Wiec roznie sie konczy. Ale nie jest to regula. Czasami kobiety sa po tym porodzie bardziej umordowane niz po zwyklym porodzie silami natury. Czy nie lepiej naturalnie jesli mozna?? Tyle mowi sie o chemii w dzisiejszym swiecie....

jesli chodzi o krocze po porodzie to po miesiacu okolo wraca do poprzedniego stanu. Wiec raczej nie ma rozklapiochy ;-p ale tez cwiczenie miesni tzw Keggla jest bardzo dobre. A wykonujac je teraz mozemy sprawic ze nasze serduszkowania beda przyjemne. Wykonujemy je w ten sposob, ze siedzac zaciskamy miesnie dna miednicy przy odbycie i pochwie i puszczamy. Zaciskamy i puszczamy. Mozna sprobowac w toalecie w trakcie oddawania moczu. Sikamy, przestajemy. Takie cwiczenia wykonujemy kilka razy dziennie po kilkanascie razy zaciskajac i puszczajac.

ja przedstawilam tylko moje prywatne zdanie i nie wymadrzam sie zeby nie bylo ;-) moze komus pomoglam...

jakbyscie mialy jakies pytania to dawajcie smialo ;-) co bede mogla w tym temacie to odpowiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:55

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej DZiewczęta...

a ja mam załamkę :(
    Odebrałam wyniki cytologii, rozmaz nieprawidłowy...
    Dysplazja małego stopnia w tym hpv i CIN 1...
    Mam dość...ledwo zyję od wczoraj :(
    Nie wiem co ze sobą począć :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście Groszku bardzo dziękuję Ci za to co napisałaś :-) Jesteś suuuuper! (widze, że rozklapiochę podebrałas ode mnie hi hi)

Rudasku nie mam pojęcia co to oznacza, coś kiedyś przebiło mi się hpv, robiłam na to jakies badania ale nic więcej nie wiem - przykro mi :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas nadzerka moze Rudasq?? Albo za pol roku bedzie kontrola cytologii po przeleczeniu tego teraz globulkami i lekami albo teraz juz.... zrobi Ci kolposkopie i wybarwi szyjke roztworem specjalnym i obejrzy szyjke pod wieeeelkim okularem i zobaczy co na niej jest.... albo pobierze wycinek i zobaczy co to za zmiana.

hpv to wirus brodawczaka, moze powodowac nowotwory... moze pobierze Ci tez specjalna cytologie i zobaczy jaki typ wirusa tam jest. Czy onkogenny czy nie.

czasem taki wynik bierze sie z infekcji. I po podleczeniu znika bez sladu. Nie wiem jak Twoj gin sie do tego odniesie.

Jedno jest pewne jak masz hpv to juz z Toba bedzie. Nawet po wyleczeniu trzeba bedzie sie kontrolowac caly czas. Bo to nigdy nie wiadomo.
    bedzie dobrze Kochana, glowa do gory... wazne ze teraz to sie wykrylo a nie pozniej po jakims wiekszym rozwinieciu. Trzymam kciuki !!! ;-*

ja sama w wieku 21 lat mialam III stopien wg PAP i komorki o malym stopniu dysplazji... zniknelo bez sladu po wyleczeniu

kobietki robcie cytologie raz na dwa lata jak trzeba.... to jest wazne naprawde.
    czasem trzeba co rok, w przypadku kontroli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:48

relge6yd309xm1zq.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki po długiej nieobecności ;)
    Nadrabiam ,nadrabiam :)
    A u mnie , na bete nie poszłam bo się wkurzyłam hahha bunt stwierdziłam że poczekam do wizyty teraz już jestem po, ginka mnie zirytowała nie powiedziała nic konkretnego kazała czekać ( a ja już wymiękam z tym czekaniem ,zrobiła mi normalne badanie bez usg) ,brać kwas foliowy na bete mnie nie wysłała wiem czemu bo nie chce mi robić nadziei , mam się zgłosić za 2 tygodnie .
    A ja chciałam wiedzieć tak czy nie ooo ,albo coś jest białe albo czarne .

Nie mam nawet siły walki na ten cykl , już jest 8dc w tamtym byłam napalona na małża a teraz nawet nie mam na to ochoty .Musze się zabrać do roboty :)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana..dziekuję Ci bardzo za odpowiedz...wiesz, 2 lata temu miałam kolposkopie i wyszło to samo, nic nie kazał ginekolog robić, dał mi tylko globulki dopochwowe, potem wymaz na bakterie min chlamydie itp i to wszystko..tego nawet nie ruszyła :(
    Wczoraj odebrałam cyto i jest to samo...
    Zapisuję sie do gina na konsultacje, -podobno bardzo dobry gość! Zobacze co powie, ale szczerze mówiąc jestem przerażona :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudasku trzymaj się , teraz najważniejsze trafić na dobrego lekarza żeby zwalczył to w miarę możliwości.;)

groszku a ty jesteś położną ??? :)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek moja kolezanka rodziła w klinice Arciszewskich ponad 8 lat temu prywatnie miała cesarke. Od razu wstała na noc. Bez bolu dziecko zdrowe itd. Niestety w panstwowkach lekarze robia wszystko byle jak. Owszem moze byc zator, ale to wiadomo, rozne sa komplikacje jednak np to ze kobieta urodzi dziecko niedotlenione bo szpitalowi nie zwracaja za cesarke a za porod to przegiecie. I dziecko wcale nie ma szoku, normalnie jest wyjmowane, a nie np kleszcozwo jak w naturalnych połamane barki. Kazda ma swoje za i przeciw, ale wystarczy przytoczyc historie sportowca, jak zona miala dwoje zdrowych dzieci, zrobili naturalke, jedno umarlo i gdyby byla cesarka nie doszłoby do tego. Cały czas słyszy o takich przypadkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    Ja jednak nie wytrzymałam i mój również i <3 w nocy hehe do 1 zwlekaliśmy i nie daliśmy rady dłużej :D

Dziś mi się termometr zepsuł ech muszę kupić nowy zanim małpeczka mi się skończy

Miłego dnia <3

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ