Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak po cieciu cesarskim uruchamiaja coraz czesciej pacjentki.... nawet po 6 godzinach.
ale ja sama osobiscie nie chcialabym miec rany.
tak ridza sie zdrowe dzieci..ale zarowno po c.c jak i porodzie naturalnym moze urodzic sie zdrowe czy chore dziecko...
szpitalowi zwracaja za cesarke. Mozna urodzic zawsze dziecko niedotlenione.... dziecko przy porodzie jest wyjmowane naturalnie, kleszczowych sie nie stosuje chyba ze jest jakis starszy doswiadczony lekarz i to potrafi wykonac.. powiklanie moze wystapic zawsze a media nakrecaja niestty takie sytuacje. Bo teraz to najlepszy dochod... pozwac szpital...kazdy jest czlowiekiem i popelnia bledy od tego sa koledzy w pracy zeby pomoc i sie skonsultowac.....
trzeba dobrze rozeznac temat, nie kazdy moze urodzic naturalnie. Ale dlaczego nie sprobowac gdy wszystko idzie ok?
dziecko przy cesarce jest wyciagane normalnie ale chodzilo mi obtobze to napraqde dla niego jest szok gdy siedzi w brzuchu u mamy i jest dajnie milo i cieplo a tu nagle ciach i bach... rozcinaja ibwyciagaja dziecko. Dlatego mowi sie teraz o autyzmie u dzieci. Mam nadzieje ze ktos zrobi na ten temat badania. Wcale nie ma autyzmu po szczepieniach.
Przy porodzie silami natury trwa to kilka godzin lub kilkanascie i od kilku tygodnibwstecz dziecko sie do tego przygotowuje... i macica rowniez... jest to lagodniejsze.
nie jest tak ze jestem w 100 procentach przeciwna. Kazdy ma swoj rozum. Nie kazdyburodzi naturalnie i sa rozne wskazania. Ale ja bym nie chciala ciac sie na zyczenie..
a jesli chodzi o naszego znanego sportowca to fakt powinna byc cesarka lub obrot wewnetrzny drugiego dziecka w przypadku porodu silami natury... ktorego nie zrobili bo czekali.... czasem dziecko sie nie obroci no i klops, powinni robic c.c szybko... rozne sa przypadki. Czasem ludzie tez przesadzaja.. ale nie wybielam siebie ani zadnego srodowiska lekarskiego. Czasem czlowiek obrywa za nic.... mamy tez okreslone standardy postepowania, wiec po prostu jakies postepowanie musi byc tego skutkiem. Ciezko mi mowic na ten temat
jesli chodzi o prywatne kliniki to jak zaplacisz to macie wszystko. Ale na drugi dzien wychodzisz z dzieckiem bez badan... musisz wracac do szpitala...wloczyc sie i placic... a tak to masz na miejscu wszystko skontrolowane raczej.... wiem ze tu rutyna w pracy ma duzo do powiedzenia.. ale wszedzie sa ludzie i ludziska i konowaly. Szkoda ze nie pisze sie o tym ze ktos komus pomogl i uratowal zycie.
jesli chodzi o te tematy to naprawde duzo czytam na ten temat publikacji i to wszystko pisze w oparciu o fakty..i nie pisze tego po to zeby zamydlic oczu
tak Klara, jestem poloznajeszcze nie wszystko wiem bo caly czas draze i sie ucze... i lubie tu z Wami rozmawiac
) i boje sie tez ze z racji zawodu.... majac tyyyle dzieci.... ze nie bede miala swoich
(( jakos tak wlacza mi sie myslenie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:07
-
Groszku a to zależy od szpitala prywatnego. w Wawie w klinikach masz pełen zestaw badań i całą diagnostykę.
Nie ma co się rozpisywać czy naturalnie czy ccbo każdy musi to sam rozważyć a najpierw to musimy zaciążyć[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
A w ogole... zmiana tematu....
Jestem w 14 dc, na monitoring mam isc w 16 dc. Czyli ja mam pozniej owulacje??? Z tego tak wynika... biedne plemniki mezameczylam je kilka cykli od razu po miesiaczce....
ciekawe czy w czwartek bedzie pecherzyk czy juz strzeli....
Rudasek nie lam sie, wazne ze wiesz ze cos sie dzieje i mozesz dzialac....wez sobie jakiegos gina, specjalistebod cytologii i tych rzeczy.. bo jeden jest specjalistabw prowadzeniu ciazy to na Twojej sprawie bedzie sie mniej znal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:20
-
Dzien dobry.
co do sluzby zdrowia i bledow w medycynie to mnie to przeraza. Ja wiem ze bledy z przypadku sie zdazaja bo kazdy jest tylko czlowiekiem. Jak lekarz zaszyje nozyczki w brzuchu no to kurcze moze byl zmeczony, nie zauwazyl itd. Ale jak ucina na przyklad zdrowa noge zamiast chorej...?
Ostatnio kolega lekarz nam sie skarzyl ze byl akurat poza klinika sluzbowo i przyszedl do kliniki pacjent. Chcial lek ktory zawsze dostaje ale pielegniarka go nei znalazla. I wiecie co zrobila? Dala mu inny....No masakra. Gdzie ci ludzie maja glowy? Ja sie o wlasne zdrowie boje w takim razie bo jak taka nierozgarnieta pielegniarka mi cos da czego nei powinna to ja dziekuje. -
masz racje Malinowka
sa tez pakiety, buuuli sie wtedy kase fest. I masz racje, jest kazdego sprawa... kto co woli
bo roznie sie dzieje. Ja tylko napisalam moje zdanie, macie swoje i mozecie sie nie zgadzac
wiec nie gniewajcie sie na mnie. Chcialam napisac jak ja to widze i na to patrze. Nie chcialam sie wymadrzac i juz wiecej nie pisze nic :-p wraca Groszek, zwykly czlowiek. Mam nadzieje ze nie bedziecie teraz na mnie jakos inaczej patrzec...
Najpierw musimy zajsc w koncupotem bedziemy dyskutowac....
-
No wykryłam juz 2 lata temu ale zaden gin nic z tym nie robił bo podobno nie trzeba..tylko ew infekcje sie leczy co też zrobił u mnie
teraz świeży wynik cytologii jest to samo..próbuje sie umówić do lekarza, może w końcu coś , ktoś da na to... -
no buli się ale ma to swoje plusy. a nie zawsze stoi za tym cc
spoko ja tam dyskutuję tylko o tym co znam - bo moja mam pracuje i historie docierają do mnie[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Kotka, masz racje tez mi sie w glowie to nie miesci zeby tak celowo zrobic
podac inny lek zamiast odpowiedniego.uciac zdrowa noge zamiast chorej czy inne rzeczy... matko jedyna.. albo jacys chorzy ludzie to sa...ja nie wiem co sie wtedy dzieje
sa rozne bledy, mam nadzieje ze wiekszosc zdarza sie nie celowo bo straszne jest nawet to ze one sie zdarzaja... nie wiem czy to wypalenie zawodowe czy cos innego..oby mnie to nigdy nie dotknelo, modle sie o to cały czas zeby do pacjenta podchodzic jak do człowieka a nie wykonac procedure wobec podmiotu...
Jesli bedzie inaczej to zwalniam sie, juz sobie to powiedziałam. Zreszta sama swiata nie uratuje....
Narazie pracuje w szpitalu, chcialabym kiedys moc odejsc i zalozyc cos swojegooj cieszyłoby mnie to bardziej niz teraz !
dlatego ide do drugiej pracy zeby troszke liznac nowej wiedzy i moze kiedys sie uda
)
Chcialabym moc pomoc kazdej z Was -
A wiecie jeszcze co? Mowia ze najciezszymi pacjentami jest sluzba zdrowia i nauczyciele (bez obrazy dla niektorych tutaj:)) - i to tez nie zawsze....
ale sama sie siebie boje i wspolczuje ludziom ktorzy musza ze mna pracowac jesli chodzi o problemy zdrowotne czy beda np. w trakcie rodzenia....:P
tak jak sluzba zdrowia, tak i pacjenci tez rozni bywajaczasem tez fajnie przekrecaja
i rozna jest współpraca
ale lubie takie sytuacje wtedy prostowac
Rudasek, musisz sobie wyjasnic z ta cytologia, nie daj sie zbyc....hpv bedzie ale zeby ta zmiana zniknela.... A moze Twoj maz ma jakas infekcje tez oprócz hpv (bo napewno on go tez ma skoro Ty go masz)? Bo wiesz, u nich niekoniecznie widac infekcje i zapalenia.... Zatem jesli leczysz sie Ty, to on rowniez powinien dostac jakies masci. Oczywiscie o tym tez sie nie mowi. czasem jestem zła na ten system i to zapyziałe państwo.
lece gotowac fasolke po bretońsku
trzymajcie sie -
mniam
ja piję kawkę i do parku śmigam z dziewczynami bo piękna pogoda. Głowa mnie boli jak nie wiem ale może na spacerze minie jednak
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualny
-
Witam Was
Ja juz po wizycie u gina!
Pecherzyki: w prawym jajniku 17 mm, lewy 15 mm.
To moj 12 dc. Mysle ze jest ok . Kolejna wizyta w piatek.
Endometrium tez moim zdaniem super bo ma prawie 9 mm. W zeszlym cyklu w 13 dniu mialo 6,6 mm.Jednak chyba popijanie winka pomaga -
Fasolka po bretońsku gotowa
cos namieszałam, jakoś wyszło.... mam nadzieje ze zje to moj małż
teraz czekam na niego
Aszka, to masz chora tarczyce? nie pisałaś wczesniej...... albo ja nie widziałam ;/
mi tez chyba grozi dupek, ale to dopiero po badaniach... bo pytalam gina, wczesniej nie mozna go brac ;/ a czytalam gdzies ze dopiero nalezy go przyjmowac po owu, bo wziety za wczesnie moze ją hamować....
pozwolicie mi pomarudzić troche?? ciekawe co w czwartek bedzie z tym moim prawym jajnikowym pecherzykiem.... w zeszlym cyklu pecherzyk byl na lewym, w tym cyklu na prawym jajniku.... zobaczymy
gin powiedział, ze moge miec nieregularne owulacje...kurcze nie wiedzialam o czyms takim... bedzie troche ciezko, bo nie wiadomo kiedy sie starac. Pewnie bede musiala monitorowac kazdy cykl. W zeszłym cyklu pecherzyk strzelil miedzy 12 a 15 dc....
w czwartek ide na c.d. rozmowy o prace...a potem na 16 do gina.
kejti czyli jest szansa na blizniaki u Ciebie
co do winka, kupilam jakies slodkie, białe ostatnio w biedronce za 20 zł i pyszneeeepo jednym łyku nam sie z mezem zakreciło w głowie
:P
potforek, co to za wyniki?? co sie dzieje ??
ja jakos teraz wzielam te starania na luzie, juz tak strasznie nie mysle o tym... kiedys to nastapi (mam nadzieje), tylko kiedy.... ale ciekawe jest to ze mozna sprawdzic i poznac swoj organizm, dowiedziec sie kiedy i czy w ogole są owujakos próbuje sobie to sama wytłumaczyć, a starania swoja droga na spokojnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:59
-
testosteron 32,0 ng/dl (6,0-82,0)
prolaktyna 17,48 ng/ml (4,8-23,3)
Fsh 3,9 mIU/ml
LH 2,0 mIU/ml
Insulina 20.8 uIU/ml (2,6-24,9)
TSH 6,910 uIU/ml (0,27-4,20)
ft3 5,18 pmol/ml (4,00-6,80)
Ft4 13,90 pmol/ml (12.80-20.4)
anty-TPO 273,9 IU/ml (0,0-34,0)
anty TG 274,6 IU/ml (0,0-115.0)
Proszę moje wyniki normalnie moja tarczyca mnie wykończy -
Ja też biorę leki na tarczyce od 6 dni - tragedii nie ma, nawet przyzwyczaiłam się, że najpierw je łykam, pół godziny nic i potem śniadanko. Skutków ubocznych brak więc pojutrze mam zwiększyć dawkę
I okazuje się, że R. prawdopodobnie zostaje na święta w domu - ta jego praca! Nie żebym się nie cieszyła, ale cykl z CLO odpadł bo nie brałam z uwagi na to, że mial wyjechać przed owu - czyli żywiołA co do dupka - mi gin kazal brać na stałe 16-25dc, nie zainteresował się nawet kiedy mam owulację ani nic i jak ostatnio go zapytałam czy mogłam sobie przyblokowac ją biorąc go wczesniej, powiedział, że teoretycznie tak. Ale mnie zeźlił wtedy! Od września tak się faszerowałam, gdyby nie to może już bym z brzuszkiem chodziła