Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem na sekundkę,bo jeszcze obiad trzeba zrobić i na rowery jedziemy
Rudasku, a co to dokładnie znaczy? Lekarz jak dobry bedzie to szybko Cię wyleczy na bank
ja cytologię w pon będę robić i też co roku robię
Klara spokojnie nic na siłę
Sandra wyrzuć termometrszkoda kasy
Groszku a czemu nauczyciele są najgorszymi pacjentami?ja słyszałam że nauczycielki żonami są złymi ale jakoś to obalam
Kejti dobre wieścisuper
Potforku, to się leczy, spokojnierazem będziemy jechać na lekach :* ja za to mam słaby etriadol a to za wszystko odpowiada;/
musimy być dzielne kobitki, akurat wszystkie wcześniej miały objawy a teraz na badania poleciały -
Z tego co ja się orientuję to wirus więc lekarstwa nie ma. Jak opryszczka czy hiv. Ale nie mam pojęcia jakie to daje objawy... Kiedyś się na to przebadałam bo mój ówczesny facet okazało się, że ma ale ja jestem czysta - farta chyba miałam. On akurat miał takie małe białe brodawki na interesie ale u kobiet nie mam pojęcia
Ma to jakies "poważne" konsekwencje?
-
przedszkolanka:) wrote:ale to się przenosi drogą płciową tak? czyli teoretycznie jak ktoś sypia z jednym mężczyzną i odwrotnie to jest zerowa szansa na chorobę czy jak?
Zerowa jest jak ten mezczyzna tez sypia tylko z jedna kobieta
Okres inkubacji wirusa od 3 tyg- 8 miesiecy. -
Niecierpliwa ma racje.
Jakis czas temu bylo na ten temat glosno, teraz znowu ucichlo. Wiele z nas go ma. Z reguly zostaje zwalczony. A jesli nie to roznie sie konczy...
Temu wazne sa cytologie.
Gdyby myslec z drugiej strony o wszystkich chorobskach to mazna by bylo oszalec.
Bo jak zle umyjemy warzywo czy tez owoc to bedzie tasiemiec czy glista i skutki tez moga byc rozne... i powikłane.
Niecierpliwa, jak sie czujecie razem z Maleństwem??
Przedszko, bedzie dobrze Ty jestes mloda wiec sie porozumiec moznachodzi juz o taki zatwrdziałe Panie nauczycielki, czasem jest nieprzyemnie po prostu i ciezka współpraca, bo w szkole wystepuja w roli nauczyciela, a w roli pacjenta jest wtedy ciezko i dalej mysla ze sa w tej roli
Wlasnie, jeszcze niedawno wszystkie bylysmy w ciazyha ha
a teraz..... no nic, dobrze ze wiemy co nieco
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 15:17
-
ale to też nie jest do końca tak, ze zarażamy sie drogą płciową..zarażamy sie przez kontakt z chorym, może to być nawet przez naskórek wiec trzeba bardzo zwracać uwagę na higienę, myć często ręce, mieć swój ręcznik itp...
-
przedszkolanka:) wrote:Groszku te stare nuczycielki niektóre to okropne są...
Rudasku tulam i wspieram :*
Trzymam się jakoś ale szczerze mówiąc troche sie podłamałam
Nie dość, że tyle tych badań do wykonania to jeszcze takie dziadostwo, pewnie nie dość ze obedrze mnie z nerwów to jeszcze z kasybo pewnie wymazy itd bede musiała porobić a jeden wymaz ok 100zł...ehhh szkoda gadać
-
Rudasek ale dowiesz sie wtedy czy masz sie martwic czy nie... a pewnie nie. mam nadzieje
po prostu masz osobistego przyjaciela... szkoda ze takiego ;/
niech soie jest ten hpv i zeby tylko na CIN 1 sie skonczyło.
W sumie po przejsciu ciaz mozna usunac.... hmmm tylko jak pozniej z gospodarka hormonalna? Lepie sobie monitorowac, zajsc szybko w upragnione ciaze i jak bedzie sie cos dzialo gorszego to wtedy podac decyzje o usunieciu...
nowotwory roznie sie rozwijaja... jedne szybciej, drugie wolniej. Czasem sa jeszcze odpowiednie dla nich warunki i rozwijaja sie szybciej...
dobrze bedzie Rudasq :* jestesmy z Tobajestesmy wsparciem dla Ciebie