X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papapapap :( idę do wanny z mężusiem :P

Landryneczka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam test nie wytrzymałam Dwie GRUBE kreski...,,, ;-) :-D

chmurreczkaa, Groszek, Landryneczka, aszka, Malinowa Panienka, Gajka, Anhe lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :) ale nudny dzien... odespałam prace i jutro znowu ide na dniowke na 12 h, w srode nocke i juz dopiero po swietach we wtorek... uffff, chociaz tyle.

we wtorek ide do gina, zobaczyc czy pecherzyk strzelił no i pozniej badanka...

ahh..cos gardlo mnie boli :/ co tutaj slychac??

Postanowilismy z mezem: bierzemy kotka syjamskiego z rodowodem :D bedzie miał na imie Bugi :D ok.15 maja do odbioru, musza byc z rodzicami narazie :D
    ponoc te kotki sa bardzo towarzyskie i niczym pieski, lubia sie tulić :D :D
    potrzbujemy towarzysza ;) a slyszalam nawet, ze jak si ema jakiegos zwierzaka... to pozniej o ciaze łatwiej, bo zwierzatko wysyła dobre fluidy :D

przewinelo mi sie gdzies, ze Gajka ma zielona kropke ;) gratuluje i ciesze sie :) !!! Ktos jeszcze ??

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca wrote:

Aaaaaaa GRATULACJE! :D

Groszku, ja mam kota syjamskiego też i powiem Ci szczerze, że ma nas w dupie najbardziej ze wszystkich :D Najwięcej miauczy i często choruje. No ale może to taki "przypadek". Mam też dwa dachowce i one są boskie. Przytulaśne mega ;-)

Groszku mam do Ciebie pytanko, może się orientujesz. Jak szybko torbiel na jajniku może dawać objawy? Byłam miesiąc temu na usg, dwa tyg temu na badaniu i nic nie było ale od wczoraj podejrzanie boli mnie prawy jajnik jak się ruszam, jak nacisnę to też troszkę no i panikuję!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałam przesąd, że kocia sierść macice zatyka ha ha uśmiałam się z tego masakrycznie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca wrote:

GRATULUJĘ KOCHANA :)
    Jak możesz pochwal się w wątku na KWIETNIÓWKACH :) Czekamy tam na nowe zafasolkowane <3

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie... Jeszcze do mnie nie dociera...

Groszek lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca gratulacje :)

O jak pieknie sie zieleni :D:D suuuper :)))

Livia, moze to nie pekniety pecherzyk Graafa?? moze to po owulacji sie zrobilo?? Najczesciej pekaja same te pecherzyki, jak torbiel jest malutka to nei nalezy sie nia przejmowac, najgorzej jak zacznie rosnac... bo powyzej jakiegos wymiaru cos trzeba z nia zrobic. Mozna tez podac leki... Miejmy nadzieje ze peknie sama :)) wiekszosc z nas ma torbielki i nawet o nich nie wiemy, same pekaja....

Kurcze, nie strasz mnie.... napalilam sie na tego kotkaa juz :D sa wychowywane z ludzmi moze kurcze beda towarzyskie :D juz go chce przytuuuulic :D !! takie maluśne... Pani z hodowli dba, nie chce przed szczepieniem ich pokazac.... szok :D deezynfekuje rece i buty przed wejsciem do ich pokoju.... :P mam nadzieje ze te przesady sie nie sprawdza, bardziej sie boje toksoplazmozy, ale zrobie badania kotkowi w razie czego

Livia, a lepiej kocura czy kotke wziac?? Bo ponoc kocuy bardziej lubia sie przytulac a kotki maja ruje i sa wredne ;p to prawda?? opisz cos wiecej jesli mozesz, warto??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:43

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniechęcaj się, to, że moja kocica syjamska taka jest nie znaczy, że wszystkie tak mają ;-) Ona często zostawała sama w domu zanim zaczęłam się nią zajmować, więc może to jej zryło psychikę trochę :D
    Ja zdecydowanie wolę kocury, te moje dwa to mega wielkie pieszczochy są. Wykastrowane więc nie smrodzą w domu, kotka też wysterylizowana ale obecnie ma guza na sutku i z uwagi na jej wiek (15 lat) już nie operujemy ale ponoć 99% kocic to w późniejszym wieku ma, może być nowotworowe :/

Odrobaczam je regularnie, szczepię i zapodaję krople na kleszcze i pchły. Całuję wszystkie w pyszczki bo oprzec się nie mogę i nie boję się żadnego choróbska ;-) Bierz, nie zastanawiaj się a jeśli mogę coś doradzić to kocur!

A co do tych torbieli to kiedys miałam dawno temu i leki anty brałam i wsiąkł się ale teraz się troszkę boję żeby cykl staran nam w maju nie odpadł i dlatego panikuję bo jest jedno wolne miejsce na usg u mojego gina jutro hmm a z drugiej strony owulacja mi się zbliża ale nigdy tak mnie nie ciagnęło i boli jak naciskam, z lewej strony nie :/ O matko, jak ciężko być kobietą!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję oczekująca <3

A my wróciliśmy z MCDonalda :D hihi pocisnęło nas i mój pyta czy jedziemy ma maka a ja że jasne :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca gratuluję!!! <3

Groszku my na labradorka się zdecydowaliśmy,ale po owulce to koło 9 maja :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisałam się na to usg jutro rano, dla świętego spokoju.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki teraz wasza kolej zielonosci wszystkim....... ;-)

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra zabiję Cię!!!!! Ale mi smaka narobiłaś!! A ja marnego grejpfruta mam ;(

oczekująca wysyłaj nam tu wiruski ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że wszystkim wysyłam §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ Z całego serca wam życzę takiego szczęścia, jutro powtórka rano tesciku bo nie mogę uwierzyć że tak szybko 4 cykle starań 2 z kwasem foliowym i do tego antybiotyk na początku cyklu na zapalenie oskrzeli. Dzięki niemu miałam bardzo dobry śluz. ;-)

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robiłaś jakieś badania?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ten cykl spisalam na straty czekałam @ żeby porobić badania

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu niespodzianka :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jaka, brak objawów. Tylko piersi bolą i sutki pieką a od piaktu mega zaparcia i pozatym nic więcej. Do gina po świętach bo teraz się pewnie nie zalapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale przynajmniej zdrowy owoc hihi a nie :P

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ