X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wczoraj ostatnia tableta dupka czekam na okres, w ogole w tym cyklu moj wykres zwariowal, bo jak bylam chora to mialam takie tempki ze ovu mi pokazywalo po 5 dniach kreche czyli zlot do II fazy cyklu :D :D Teraz dopiero od dwoch dni mam normalne tempki.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi dziecmi... właśnie córa ze szkoły dzwoniła, ze 14 maja jest wycieczka i chce jechać a że akurat pieniądze na obiady miała ze soba to zapłaciła :D Ja chce małe bobo, które będe przewijać a nie takie dorosłe juz prawie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

Groszku tu nie chodzi o odchudzanie i robienie złego tylko o zdrowe jedzenie i taki cel mam :) żadne super diety i inne cholerstwa :)

zjadam śniadanie - ser kozi i szynka domowa wędzona - ehhh zupełnie inaczej to wszystko smakuje - uwielbiam :)

pomierzone? ja się przeraziłam i muszę z tym coś zrobić :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, mozesz marudzić spokojnie.... poza tym Ty nie marudzisz :d
    tesknota to okropna rzecz, ale bedziecie razem znowu na jakis miesiac :-))

Pirelka, po ciazy waga spadnie, bo karmienie... chyba ze nie chcesz piersia...
    tak bedziesz gonic kolo dzieciaczka ze spadnie waga :-)
    przynajmniej ja tak mysle.....

Gitara, fajna sprawa :-) niech sie uczy jak chce :-) bedzie Wam przygrywać ;-)

Aszka, to naprawde szaleństwo... brałaś antybiotyk? W chorobie chyba wykres sie nei sprawdza, tak??

Poczekam jeszcze troche, zobaczymy co to bedzie... Trzymajcie kciuki ! Wypije sobie melise... A najgorzej chyba sie tak nakrecic, a potem rozczerowanie i zawód :-(

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa pomierzyłam się i aż mnie zatkało :/

Ja karmiłam piersią tylko miesiąc a i tak ładnie szybko schudłam, ale ile pręgów mam teraz na ciele - jak tygrys wyglądam :D Przez te lata juz wyblakly ale były czerwone masakrycznie wczesniej :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Malinowa, pyszne sniadanie.... ja tez zaraz polece cos wszamac bo nic nie jadłam jeszcze dzisiaj :P

Livia, bedziesz miała bobo płaczące i bedziesz go przewijać, piastować, a starsza córka pomoze :-))

Właśnie, boje sie rozstępów :(((

ja, jesli sie uda karmic piersia, to chce jak najduzej :-)) zobaczymy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:21

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej Malinowa, pyszne sniadanie.... ja tez zaraz polece cos wszamac bo nic nie jadłam jeszcze dzisiaj :P

Livia, bedziesz miała bobo płaczące i bedziesz go przewijać, piastować, a starsza córka pomoze :-))

Właśnie, boje sie rozstępów :(((

Na pomoc córy bym nie liczyła :D ciagle powtarza, że nie chce juz rodzeństwa :/ (ma brata przyrodniego - jej tatus się postarał i tak go faworyzowal przy niej, że zrazona jest).

A rozstępy mam bo nie dbalam o siebie w ciązy tzn nei wiedzialam, ze trzeba :D 18 lat miałam i zielona byłam, taka nieświadoma błogo - nie to co teraz :/ w kazdym razie zanim zaczęłam się smarować czymkolwiek juz bylam popekana, teraz będe sie smarować od samego poczatku, juz sie smaruje :D wystarczy oliwka dla dzieci codziennie ale ja używam kremu J&J fioletowego, pieknie pachnie i super nawilża ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:24

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersią też karmiłabym dłużej gdyby nie to, że gryzla mnie skubana strasznie i mleko z krwią jej leciało a poza tym jak to lekarz stwierdził miała uczuclenie na laktozę zawartą w moim pokarmie (cokolwiek to znaczy). Wymiotowała bardzo, wysypke miała i więcej się męczyła niz najedzona była. A na butelce odzyła od razu :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece na masaż - mnie więcej tak wyglądam :D

http://www.google.pl/imgres?imgurl=&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.wiocha.pl%2F812179%2CMasaz-rehabilitacyjny--kregoslupa-za-50zl&h=0&w=0&tbnid=Dj92FGoH91fkeM&zoom=1&tbnh=253&tbnw=199&docid=UpSXULIYmWLvvM&tbm=isch&client=firefox-a&ei=J7xYU5nGIInXPM-tgVg&ved=0CAIQsCUoAA

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, ale moze zobaczy takie Maleństwo to bedzie inaczej :-) wiele dzieciaków tak mówi i jest zazdrosnych a potem wszystko sie zmienia. Bedzie sie mogła pochwalić, ze ma rodzeństwo. A córka jest w osttaniej klasie podstawówki??

O, dziekuje za rady :-)) moze sie przydadzą kiedyś :-) J&J jest właśnie na rozstepy??
    Czasem skora nie nadąża sie rozciagnac :(

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa to kolorowa jesteś :D

A to moja córa z jednym z naszych sierściuchów :D Jak sie dowie, że wrzuciłam tu jej zdjęcie to mnie zje chyba :D

2f02c92c0c828b89med.jpg

Malinowa Panienka, Landryneczka, aszka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku moja córa do 4 klasy chodzi aktualnie ;-)

Krem nie jest na rozstępy typowy, to dla dzieciaczków do pielegnacji ale jest rewelacyjny!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Malinowa to kolorowa jesteś :D

A to moja córa z jednym z naszych sierściuchów :D Jak sie dowie, że wrzuciłam tu jej zdjęcie to mnie zje chyba :D

2f02c92c0c828b89med.jpg
    śliczna :)

livia30 lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czasem sie zdarzaja uczulenia na laktoze właśnie i wtedy chyba Bebilon Pepti albo Nutramigen. Nie zawsze dzieci chca te piersi.

O jaka fajna :-) ładna córeczka :-) i kotek tez milusi mruczuś :-))

O jej Mlinowa, to takie isniaki i wybroczyny po tym masażu??? On jest bańkami chińskimi? Wyglada strasznie, ale jak ma pomóc.... to czemu nie?

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna po mamusi hi hi :P
    Bebilon pepti piła - ale śmierdzi to mleko masakra, na wymioty mnie bralo jak jej robiłam, aż szkoda mi jej było :D

O własnie, Groszku kiedy kotka swojego odbieracie?

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Sliczna po mamusi hi hi :P
    Bebilon pepti piła - ale śmierdzi to mleko masakra, na wymioty mnie bralo jak jej robiłam, aż szkoda mi jej było :D

O własnie, Groszku kiedy kotka swojego odbieracie?
    W to, że po Mamusi nie wątpię ;D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo przeciez nie po tatusiu :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka odbieram w okolicach 12 maja, wiec jeszcze troche...
    chociaz to jakas pozytywna rzecz. Dalej rozmawiamy gdzie mieszkac, chyba bedziemy brac kredyt na mieszkanie...
    Ale boje sie tych wydatków, czy bedzie nas stac na spłacenie rat i na zycie i jeszcze na jakies drobiazgi....

Ładna Czarnulka :-)) na 100% po mamusi :D mamusia zawsze jest ładna :)

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dacie rade, pracujecie oboje, wiele osób teraz tak żyje i dają radę ;-) A zawsze na swoim będziecie. Na wakacje nad morze macie gdzie jeździć (zaproszenie aktualne ciągle :D )

Powiem Ci, że jakis czas temu jak sama jeszcze byłam i zarabiałam 1800zł, wynajmowałam mieszkanie i miałam samochód to dawałam radę a was jest dwoje ;-) Dodam, ze we Wroclawiu a tak zbyt tanio nie jest ;-) Szału żadnego nie było, czasem ciężko ale dało się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:52

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku pewnie, że dacie radę ;) My też dajemy choć nie zarabiamy kokosów ;) wynajmując mieszkanie wyrzuca się pieniądze, a swoje już z miesiąca na miesiąc mielibyście spłacone.

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ