X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Moja nadzieja powoli spada razem z temp. :( czy przed @ spada temp. ?
    Zdałam sobie sprawę, że ból piersi napięcie jak przed @ mam wcześniej niż poprzednio, w tamtym cyklu miałam po 10 dniach z dupkiem a teraz mam już w połowie brania.. może @ mi się reguluje i będę mieć jak dawniej co 28 dni ?...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pirelka ;-) Ja nigdy nie miałam 28 dniowych cykli, po odstawieniu dupka @ przyłazi zawsze po około tygodniu ale to indywidualna chyba sprawa. A u Ciebie temperatura wcale nie spada jakoś znacząco, ciągle jest podwyższona. Póki nie ma @ jest nadzieje! To nasze motto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 07:48

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak staram się myśleć.. codziennie spada o ok. 0.05 st i tak już kilka dni.. no ale jak lekarz mówi nie będę się tym sugerować bo mnie to stresuje :P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego ja w przyszłym cyklu nie będę mierzyć temperatury, bo za bardzo to przeżywam :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja pomierzę jeszcze z miesiąc i też zrezygnuję :P

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny;)

Ja mam 155 i 45kg a od 3tyg.sie ruszam bo sie flak zrobiłam i brzuch to opony:o

Pół nocy nie spałam przez ten estradiol :/

Uciekam lekcje prowadzić,powodzenia w wymiarach :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam tylko sprawdzić kiedy mniej wiecej pojawia mi się owulacja. Dla zabawy takie mierzenie jest fajne jak ja w tym miesiącu np. ale w trakcie starań to stres olbrzymi :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry dziewczyny;)

Ja mam 155 i 45kg a od 3tyg.sie ruszam bo sie flak zrobiłam i brzuch to opony:o

Pół nocy nie spałam przez ten estradiol :/

Uciekam lekcje prowadzić,powodzenia w wymiarach :*

Ale malutka i chudziutka jesteś! jejku :D

Aga nie przejmuj się proszę, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki z samego rana:)

a wiecie ze odchudzanie nie sprzyja hormonom???

szczegolnie jak jest ktos szczuplutki.... przedszkolanka, uwazaj... moze robienie brzuszków to dobry pomysł??

dziewczyny !!!!!!! zwariuje, 30 dzień cyklu, 11 dni po owu- okresu dalej brak, nie ma objawow zblizajacej sie @, nic.... serce wali jak szalone, stresuje sie.... Jezu !!!!! nawet boje sie testowac :((( i nie mam testu :P

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej kobietki z samego rana:)

a wiecie ze odchudzanie nie sprzyja hormonom???

szczegolnie jak jest ktos szczuplutki.... przedszkolanka, uwazaj... moze robienie brzuszków to dobry pomysł??

dziewczyny !!!!!!! zwariuje, 30 dzień cyklu, 11 dni po owu- okresu dalej brak, nie ma objawow zblizajacej sie @, nic.... serce wali jak szalone, stresuje sie.... Jezu !!!!! nawet boje sie testowac :((( i nie mam testu :P
    Z testowaniem jeszcze poczekaj ;) ja będę testować też w 11 dpo bo nie wiem co z lekami..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole Livia, gdzies czytalam ze lubisz piosenke Seweryna Krajewskiego- Wielka miłośc- ja przy niej za kazdym razem wyyyje, jak głupia :P uwielbiam ją, teraz nie ma takich piosenek o miłości :-)

Pirelka, kiedy testujesz???
    ja nie mierze tempki, ale słyszałam ze przed @ spada temperatura, ale moze u Ciebie bedzie inaczej ;-)

odnosnie wagi i kg: ja mam 160 cm wzrostu i ważę47 kg, ale tez gdzies sie oponki pojawiaja :-) ale ja sie nie bede odchudzać raczej...

jakos sie stresuje strasznie :( nie spoznial mi sie tak okres nigdy... w ppoprzednich cyklach miałam plamienia przed @, teraz nie ma nic. Myslałam ze wczoraj w pracy dostałam a to jednak był śluz.... No cóż, poczekamy jeszcze.....
    moze w pon zatestuje albo pojde na bete jak @ nie bedzie??
    Ale pewnie jak zaczne o tym pisać, to wredota przyjdzie....i zaś bedzie załamka :|

pisałam wczoraj ale nikt nie odpowiedział na mojego posta, no trudno... wiem, ze rozmawiałyscie o akcji żyj zdrowo, odchudzaj sie....

A moze tak dziewczyny wprowadzić warzywka, owoce, ograniczyć słodkosci.... zaczac sie zdrowo odzywiać, nie jesc kolacji po 18 i nie podjadać ;-) przy tym tez człowiek schudnie. No i troche sportu oczywiscie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:45

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja Ci moge podesłac jeden test, mam ich chyba z 20 :/ tak mi odbilo jakis czas temu i nakupowałam a teraz się na nie obraziłam i nie robię! :D

I ja jakoś mocno się nie odchudzam - ćwicze, słodycze poszły w odstawkę, staram się jeść częściej mniej i zdrowiej ;-) Drastycznej diety nie ma ;-)
    Ale Aga to faktycznie szczypiorek :D No i ty Groszku też! To niesprawiedliwe. 47kg i oponki? Litości!!! Oponek na oczy nie widziałaś chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:46

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja od wczoraj ciagle przesłuchuje takie ckliwe piosenki i co chwile sie wzruszam i łzy mi lecą - źle ze mna :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, ja testowałam już w 7dpo ale negatywny, teraz testuję w sobotę w 11 dpo.
    U mnie też nigdy @ się nie spóźniała, wszystko zaczęło się jak zaczęliśmy się starać..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Livia, tule.... wiem, ze tesknisz za R ale juz niedługo znowu bedziece razem :-) i bedzie tez sluuub :-) piekne to !! tez bym chciala drugi raz....

naprawde mam oponki, moj malz to zauwaza, boi sie ze jak bede w ciazy to bede wielorybem (ale to chyba normalne). Ale małż boi sie, ze juz pozniej mi tak zostanie i tak bede wygladac....

dzieki Livia za test, tak akurat na poniedziałek przyjdzie :D
    bedzie 14 dpo, 7 dni po spodziewanym terminie miesiączki.

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy przytyłam 30kg - wieloryb pełna gęba :D pół roku po porodzie już ważyłam 54kg jak wczesniej ;-)

Oj tęsknię a jeszcze miesiąc :( Staram się wam nie marudzić ale czasami jakos samo tak wychodzi ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, to jestesmy razem :-)

u mnie 4 cykl starań- były plamienia przed, straszne to było... i @ zzawsze 27- 28 dc, a dzisiaj 30 dc i brak. No ale tak, moze sie spoznic.... a szczegolnie jak sie jej wyczekuje :P moze sie wystraszyła?:P:P

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    oj Livia, tule.... wiem, ze tesknisz za R ale juz niedługo znowu bedziece razem :-) i bedzie tez sluuub :-) piekne to !! tez bym chciala drugi raz....

naprawde mam oponki, moj malz to zauwaza, boi sie ze jak bede w ciazy to bede wielorybem (ale to chyba normalne). Ale małż boi sie, ze juz pozniej mi tak zostanie i tak bede wygladac....

dzieki Livia za test, tak akurat na poniedziałek przyjdzie :D
    bedzie 14 dpo, 7 dni po spodziewanym terminie miesiączki.
    Ja też chciałabym ślub drugi raz ;)

Widzę, że Naszych Mężów łączy wspólna obawa :P choć mój o tym nie mówi wiem, że się tego boi.. choć ja sama pewnie się boję bo kiedyś miałam sporą nadwagę, schudłam 26 kg i trzymam już kilka lat wagę w normie :) więc sama się boję, że dalsza walka będzie po ciąży a nie mam nią sił ponownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Pirelka, to jestesmy razem :-)

u mnie 4 cykl starań- były plamienia przed, straszne to było... i @ zzawsze 27- 28 dc, a dzisiaj 30 dc i brak. No ale tak, moze sie spoznic.... a szczegolnie jak sie jej wyczekuje :P moze sie wystraszyła?:P:P
    Myślę, że stres i myślenie o tym nie sprzyja regularności cykli :/ u mnie właśnie od tego się zaczęły nieregularne cykle.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek zrób test, jak zobaczysz jedną krechę od razu @ przyjdzie - ja tak miałam w zeszłym cyklu z tym, ze na betę poleciałam. Wyszła negatywna i następnego dnia @ była :D No chyba, ze Ty zobaczysz dwie krechy - to tym bardziej nie przyjdzie :P

A mój mi ciagle powtarza, że nie musze się odchudzać bo on chudzielców nie lubi ale skoro chcę i mam się z tym lepiej czuć to mogę :D W ogóle bardzo ugodowy jest :D

Chyba musze zacząc sie ogarniać, idę dzisiajz córa do szkoły muzycznej bo gra na gitarze jej się zamarzyla i trzeba ja zapisac na przyszly rok :D I może pit bym w końcu wysłala do Skarbówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:06

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ