X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Moja nadzieja powoli spada razem z temp. :( czy przed @ spada temp. ?
    Zdałam sobie sprawę, że ból piersi napięcie jak przed @ mam wcześniej niż poprzednio, w tamtym cyklu miałam po 10 dniach z dupkiem a teraz mam już w połowie brania.. może @ mi się reguluje i będę mieć jak dawniej co 28 dni ?...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pirelka ;-) Ja nigdy nie miałam 28 dniowych cykli, po odstawieniu dupka @ przyłazi zawsze po około tygodniu ale to indywidualna chyba sprawa. A u Ciebie temperatura wcale nie spada jakoś znacząco, ciągle jest podwyższona. Póki nie ma @ jest nadzieje! To nasze motto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 07:48

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak staram się myśleć.. codziennie spada o ok. 0.05 st i tak już kilka dni.. no ale jak lekarz mówi nie będę się tym sugerować bo mnie to stresuje :P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego ja w przyszłym cyklu nie będę mierzyć temperatury, bo za bardzo to przeżywam :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja pomierzę jeszcze z miesiąc i też zrezygnuję :P

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny;)

Ja mam 155 i 45kg a od 3tyg.sie ruszam bo sie flak zrobiłam i brzuch to opony:o

Pół nocy nie spałam przez ten estradiol :/

Uciekam lekcje prowadzić,powodzenia w wymiarach :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam tylko sprawdzić kiedy mniej wiecej pojawia mi się owulacja. Dla zabawy takie mierzenie jest fajne jak ja w tym miesiącu np. ale w trakcie starań to stres olbrzymi :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry dziewczyny;)

Ja mam 155 i 45kg a od 3tyg.sie ruszam bo sie flak zrobiłam i brzuch to opony:o

Pół nocy nie spałam przez ten estradiol :/

Uciekam lekcje prowadzić,powodzenia w wymiarach :*

Ale malutka i chudziutka jesteś! jejku :D

Aga nie przejmuj się proszę, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki z samego rana:)

a wiecie ze odchudzanie nie sprzyja hormonom???

szczegolnie jak jest ktos szczuplutki.... przedszkolanka, uwazaj... moze robienie brzuszków to dobry pomysł??

dziewczyny !!!!!!! zwariuje, 30 dzień cyklu, 11 dni po owu- okresu dalej brak, nie ma objawow zblizajacej sie @, nic.... serce wali jak szalone, stresuje sie.... Jezu !!!!! nawet boje sie testowac :((( i nie mam testu :P

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej kobietki z samego rana:)

a wiecie ze odchudzanie nie sprzyja hormonom???

szczegolnie jak jest ktos szczuplutki.... przedszkolanka, uwazaj... moze robienie brzuszków to dobry pomysł??

dziewczyny !!!!!!! zwariuje, 30 dzień cyklu, 11 dni po owu- okresu dalej brak, nie ma objawow zblizajacej sie @, nic.... serce wali jak szalone, stresuje sie.... Jezu !!!!! nawet boje sie testowac :((( i nie mam testu :P
    Z testowaniem jeszcze poczekaj ;) ja będę testować też w 11 dpo bo nie wiem co z lekami..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole Livia, gdzies czytalam ze lubisz piosenke Seweryna Krajewskiego- Wielka miłośc- ja przy niej za kazdym razem wyyyje, jak głupia :P uwielbiam ją, teraz nie ma takich piosenek o miłości :-)

Pirelka, kiedy testujesz???
    ja nie mierze tempki, ale słyszałam ze przed @ spada temperatura, ale moze u Ciebie bedzie inaczej ;-)

odnosnie wagi i kg: ja mam 160 cm wzrostu i ważę47 kg, ale tez gdzies sie oponki pojawiaja :-) ale ja sie nie bede odchudzać raczej...

jakos sie stresuje strasznie :( nie spoznial mi sie tak okres nigdy... w ppoprzednich cyklach miałam plamienia przed @, teraz nie ma nic. Myslałam ze wczoraj w pracy dostałam a to jednak był śluz.... No cóż, poczekamy jeszcze.....
    moze w pon zatestuje albo pojde na bete jak @ nie bedzie??
    Ale pewnie jak zaczne o tym pisać, to wredota przyjdzie....i zaś bedzie załamka :|

pisałam wczoraj ale nikt nie odpowiedział na mojego posta, no trudno... wiem, ze rozmawiałyscie o akcji żyj zdrowo, odchudzaj sie....

A moze tak dziewczyny wprowadzić warzywka, owoce, ograniczyć słodkosci.... zaczac sie zdrowo odzywiać, nie jesc kolacji po 18 i nie podjadać ;-) przy tym tez człowiek schudnie. No i troche sportu oczywiscie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:45

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja Ci moge podesłac jeden test, mam ich chyba z 20 :/ tak mi odbilo jakis czas temu i nakupowałam a teraz się na nie obraziłam i nie robię! :D

I ja jakoś mocno się nie odchudzam - ćwicze, słodycze poszły w odstawkę, staram się jeść częściej mniej i zdrowiej ;-) Drastycznej diety nie ma ;-)
    Ale Aga to faktycznie szczypiorek :D No i ty Groszku też! To niesprawiedliwe. 47kg i oponki? Litości!!! Oponek na oczy nie widziałaś chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 08:46

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja od wczoraj ciagle przesłuchuje takie ckliwe piosenki i co chwile sie wzruszam i łzy mi lecą - źle ze mna :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, ja testowałam już w 7dpo ale negatywny, teraz testuję w sobotę w 11 dpo.
    U mnie też nigdy @ się nie spóźniała, wszystko zaczęło się jak zaczęliśmy się starać..

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Livia, tule.... wiem, ze tesknisz za R ale juz niedługo znowu bedziece razem :-) i bedzie tez sluuub :-) piekne to !! tez bym chciala drugi raz....

naprawde mam oponki, moj malz to zauwaza, boi sie ze jak bede w ciazy to bede wielorybem (ale to chyba normalne). Ale małż boi sie, ze juz pozniej mi tak zostanie i tak bede wygladac....

dzieki Livia za test, tak akurat na poniedziałek przyjdzie :D
    bedzie 14 dpo, 7 dni po spodziewanym terminie miesiączki.

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy przytyłam 30kg - wieloryb pełna gęba :D pół roku po porodzie już ważyłam 54kg jak wczesniej ;-)

Oj tęsknię a jeszcze miesiąc :( Staram się wam nie marudzić ale czasami jakos samo tak wychodzi ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, to jestesmy razem :-)

u mnie 4 cykl starań- były plamienia przed, straszne to było... i @ zzawsze 27- 28 dc, a dzisiaj 30 dc i brak. No ale tak, moze sie spoznic.... a szczegolnie jak sie jej wyczekuje :P moze sie wystraszyła?:P:P

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    oj Livia, tule.... wiem, ze tesknisz za R ale juz niedługo znowu bedziece razem :-) i bedzie tez sluuub :-) piekne to !! tez bym chciala drugi raz....

naprawde mam oponki, moj malz to zauwaza, boi sie ze jak bede w ciazy to bede wielorybem (ale to chyba normalne). Ale małż boi sie, ze juz pozniej mi tak zostanie i tak bede wygladac....

dzieki Livia za test, tak akurat na poniedziałek przyjdzie :D
    bedzie 14 dpo, 7 dni po spodziewanym terminie miesiączki.
    Ja też chciałabym ślub drugi raz ;)

Widzę, że Naszych Mężów łączy wspólna obawa :P choć mój o tym nie mówi wiem, że się tego boi.. choć ja sama pewnie się boję bo kiedyś miałam sporą nadwagę, schudłam 26 kg i trzymam już kilka lat wagę w normie :) więc sama się boję, że dalsza walka będzie po ciąży a nie mam nią sił ponownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Pirelka, to jestesmy razem :-)

u mnie 4 cykl starań- były plamienia przed, straszne to było... i @ zzawsze 27- 28 dc, a dzisiaj 30 dc i brak. No ale tak, moze sie spoznic.... a szczegolnie jak sie jej wyczekuje :P moze sie wystraszyła?:P:P
    Myślę, że stres i myślenie o tym nie sprzyja regularności cykli :/ u mnie właśnie od tego się zaczęły nieregularne cykle.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek zrób test, jak zobaczysz jedną krechę od razu @ przyjdzie - ja tak miałam w zeszłym cyklu z tym, ze na betę poleciałam. Wyszła negatywna i następnego dnia @ była :D No chyba, ze Ty zobaczysz dwie krechy - to tym bardziej nie przyjdzie :P

A mój mi ciagle powtarza, że nie musze się odchudzać bo on chudzielców nie lubi ale skoro chcę i mam się z tym lepiej czuć to mogę :D W ogóle bardzo ugodowy jest :D

Chyba musze zacząc sie ogarniać, idę dzisiajz córa do szkoły muzycznej bo gra na gitarze jej się zamarzyla i trzeba ja zapisac na przyszly rok :D I może pit bym w końcu wysłala do Skarbówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:06

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ