X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko to było tak,że ja w ogóle w 9dpo strasznych skrętów jelit dostałam, jak zatrucie. Dzień przed @ czułam skurcze, to jest takie dziwne uczucie, łapie Cię taki skurcz, ale boli jak bardzo bolesna @. Plecy mnie bolały jak długo chodziłam albo zbyt długo siedziałam tak wpółsiedząco. Piersi bolały mnie gdzieś tak śmiesznie między 8 a 13 dc teraz, tylko jak dotykam to czasami ,jedyne to mam większe sutki i takie większe białe kropy na nich :) ogólnie zwalałam na dupka,ale on nie wpływa jak widać na moje bóle, bo nie boli :P

Naadame ja zawsze plamienie miałam w ostatnim dniu @...

Ia eleganckie są w Mohito, tylko ja ogólnie lubię ten sklep :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    livia, przy kolejnym podobno już tak nie jest. Sąsiadka ma dwójkę i mówi, że jak przy pierwszym jak za długo było cicho, bo syn spał ona wchodziła do pokoju i go budziła ze strachem, czy oddycha, przy córce wchodziła do pokoju dopiero jak zaczynała wyć.

O ja też Majkę budziłam czasem tzn szturchałam bo za spokojnie spała :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Pirelko to było tak,że ja w ogóle w 9dpo strasznych skrętów jelit dostałam, jak zatrucie. Dzień przed @ czułam skurcze, to jest takie dziwne uczucie, łapie Cię taki skurcz, ale boli jak bardzo bolesna @. Plecy mnie bolały jak długo chodziłam albo zbyt długo siedziałam tak wpółsiedząco. Piersi bolały mnie gdzieś tak śmiesznie między 8 a 13 dc teraz, tylko jak dotykam to czasami ,jedyne to mam większe sutki i takie większe białe kropy na nich :) ogólnie zwalałam na dupka,ale on nie wpływa jak widać na moje bóle, bo nie boli :P

Naadame ja zawsze plamienie miałam w ostatnim dniu @...

Ia eleganckie są w Mohito, tylko ja ogólnie lubię ten sklep :P
    to mam podobnie ale jednak chyba bez skurczy, choć po owulacji lub w jej trakcie strasznie kuło mnie podbrzusze, rwało tak że musiałam się zatrzymać, przytrzymać aż przeszło. Później minęło.
    Plecy bolą mnie podobnie i piersi też. No nic zobaczymy.

A co do Mohito, uwielbiam kocham i ubóstwiam :P mam kilka sukienek od nich, teraz są wyprzedaże :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no taki los matki polki :P

Mizzelko trzymam kciuki :)

Pirelko ja też miałam kłucia,ale ja miałam w każdym cyklu akurat...

Ia też słyszałam że pierwsze dziecko dmuchane, drugie spokojnie a trzecie to już w ogóle luz :P

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    to mnie poza krzyżem, piersiami i czasem kłuciem w podbrzuszu / jajnikach nic nie dolega.. zobaczymy w kolejne dni czy piersi miną i czy cokolwiek zacznie się zmieniać po odstawieniu progesteronu bo może to tylko jego skutki.
    Ja czekam na @ do środy, jeśli nie przyjdzie to zrobię kolejny test w czwartek..na razie nie mam żadnego w domu więc nic nie kusi. Na wizytę idę w piątek.

mizzelka bierzesz jeszcze dupka?
    nie biorę nic :D dlatego sie ciesze ze cos działa :D ale ostatnio brałam luteinę i miałam podobne objawy... i chyba ona podtrzymywała mi tempkę.
    a dupka jaka dawka jest u ciebie ?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no taki los matki polki :P

Mizzelko trzymam kciuki :)

Pirelko ja też miałam kłucia,ale ja miałam w każdym cyklu akurat...

Ia też słyszałam że pierwsze dziecko dmuchane, drugie spokojnie a trzecie to już w ogóle luz :P
    Ja właśnie mam różnie, ale już dwa razy chorowałam zaraz przed @, nigdy tego nie miałam i mam nadzieję, że tym razem mnie ominie.

• Naadame Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko droga...ale ja już wczoraj nic a nic..a dziś... Lekkie zaskoczenie...
    mniejsza tam ! nie ma co chyba panikowac :D

Dawajcie linki sukienek a nie !

:D

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyprzedaże w Mohito??? Po co mi mówiłaś :( my teraz musimy zaoszczędzić,bo robimy ganek <na wózek i szpargały> i mąż okulary kupił, 1000 zł!!!! :O no a jeszcze samych lekarzy 300zł na niedługo a jeszcze jak badania dojdą... masakra..

ja mogę się ślubną pochwalić haha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:57

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    nie biorę nic :D dlatego sie ciesze ze cos działa :D ale ostatnio brałam luteinę i miałam podobne objawy... i chyba ona podtrzymywała mi tempkę.
    a dupka jaka dawka jest u ciebie ?
    ja biorę 1 tabl. 10 dni.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plecy tez mi dokuczały i mialam bóle małpowe zaraz po owulce ;/ co bylo dziwne i skurcze... i jajnik prawy non stop napieprzał.. a 7 dpo była jazda.. i wzdęcie i gazy i mdłości itp.. ale ponoc wlasnie wtedy jest najwyzszy wskaznik progestreronu w ciagu cyklu :) a teraz sie troche uspokoiło tyle że czuje w podbrzuszu jakby ktoś mnie szpilkami tam pieścił ;/ aż do pachwin, ale mialam tak i w poprzednim cyklu to sobie nie nabucham nadziei :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyprzedaże w Mohito??? Po co mi mówiłaś :( my teraz musimy zaoszczędzić,bo robimy ganek <na wózek i szpargały> i mąż okulary kupił, 1000 zł!!!! :O no a jeszcze samych lekarzy 300zł na niedługo a jeszcze jak badania dojdą... masakra..
    pocieszę Cię, wyprzedaże się zaczęły i nie są szalone jeszcze, patrzyłam na sukienki to bez szału np. na 119zł choć można znaleźć pojedyncze za 80-70 zł. Zobacz na stronce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja mogę się ślubną pochwalić haha :P
    pokaż suknie :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    ja biorę 1 tabl. 10 dni.
    uuu to słaba dawka :) szkoda ze nie widze wykresu, a masz wyzsze? niz zazwyczaj? to na pewno nie objawy od dupka, bo ja brałam 2x2 przez prawie tydzien i mialam taie objawy niezbyt przyjemne.. :D a potem zmniejszałam dawkę :P bo nie wiedzialam czy jest fasolka czy nie a nie chcialam gwaltownie odstawic :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokaż pokaż :) chętnie bym zobaczyła och jedny a mi rok niedlugo minie w sierpniu, jak ten czas leci... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    plecy tez mi dokuczały i mialam bóle małpowe zaraz po owulce ;/ co bylo dziwne i skurcze... i jajnik prawy non stop napieprzał.. a 7 dpo była jazda.. i wzdęcie i gazy i mdłości itp.. ale ponoc wlasnie wtedy jest najwyzszy wskaznik progestreronu w ciagu cyklu :) a teraz sie troche uspokoiło tyle że czuje w podbrzuszu jakby ktoś mnie szpilkami tam pieścił ;/ aż do pachwin, ale mialam tak i w poprzednim cyklu to sobie nie nabucham nadziei :D
    no to ja miałam zaraz w okolicy owulacji, praktycznie 2 doby od badania usg jak zaczęłam brać dupka, po kilku dniach minęło i dopiero dzisiaj coś lekko zakuło, ale nie nagminnie i natarczywie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    uuu to słaba dawka :) szkoda ze nie widze wykresu, a masz wyzsze? niz zazwyczaj? to na pewno nie objawy od dupka, bo ja brałam 2x2 przez prawie tydzien i mialam taie objawy niezbyt przyjemne.. :D a potem zmniejszałam dawkę :P bo nie wiedzialam czy jest fasolka czy nie a nie chcialam gwaltownie odstawic :)
    dawkę taką mam od początku i od początku miałam po nim objawy ciążowe więc to na pewno po nim..
    wykresu nie udostępniam, temp. nie mierzę. Mierzyłam w poprzednich cyklach i zawsze była w okolic 37 stopni, a później jak w zegarku @, więc nie chcę sobie robić coraz większej nadziei.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 dni pod rząd test owulacyjny pozytywny :O ile ja tam pęcherzyków wyhodowałam na tym CLO k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig.gif

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jedną tabletkę lutki i nie mam raczej żadnych efektów ubocznych.
    Livia, a nie byłaś na monitoringu? Parę dni pod rząd i z jednym jajeczkiem wychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:12

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nawet nie patrzę, bo jutro pojadę kupić :P

Livia czyżby trojaczki ? :D

<a href=http://zapodaj.net/4af6350a564d5.jpg.html>DSC_0446 k.jpg</a>

jest tu coś? :P nie znalazłam lepszego żeby widać całą było..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:12

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna!

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ