X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko to było tak,że ja w ogóle w 9dpo strasznych skrętów jelit dostałam, jak zatrucie. Dzień przed @ czułam skurcze, to jest takie dziwne uczucie, łapie Cię taki skurcz, ale boli jak bardzo bolesna @. Plecy mnie bolały jak długo chodziłam albo zbyt długo siedziałam tak wpółsiedząco. Piersi bolały mnie gdzieś tak śmiesznie między 8 a 13 dc teraz, tylko jak dotykam to czasami ,jedyne to mam większe sutki i takie większe białe kropy na nich :) ogólnie zwalałam na dupka,ale on nie wpływa jak widać na moje bóle, bo nie boli :P

Naadame ja zawsze plamienie miałam w ostatnim dniu @...

Ia eleganckie są w Mohito, tylko ja ogólnie lubię ten sklep :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    livia, przy kolejnym podobno już tak nie jest. Sąsiadka ma dwójkę i mówi, że jak przy pierwszym jak za długo było cicho, bo syn spał ona wchodziła do pokoju i go budziła ze strachem, czy oddycha, przy córce wchodziła do pokoju dopiero jak zaczynała wyć.

O ja też Majkę budziłam czasem tzn szturchałam bo za spokojnie spała :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Pirelko to było tak,że ja w ogóle w 9dpo strasznych skrętów jelit dostałam, jak zatrucie. Dzień przed @ czułam skurcze, to jest takie dziwne uczucie, łapie Cię taki skurcz, ale boli jak bardzo bolesna @. Plecy mnie bolały jak długo chodziłam albo zbyt długo siedziałam tak wpółsiedząco. Piersi bolały mnie gdzieś tak śmiesznie między 8 a 13 dc teraz, tylko jak dotykam to czasami ,jedyne to mam większe sutki i takie większe białe kropy na nich :) ogólnie zwalałam na dupka,ale on nie wpływa jak widać na moje bóle, bo nie boli :P

Naadame ja zawsze plamienie miałam w ostatnim dniu @...

Ia eleganckie są w Mohito, tylko ja ogólnie lubię ten sklep :P
    to mam podobnie ale jednak chyba bez skurczy, choć po owulacji lub w jej trakcie strasznie kuło mnie podbrzusze, rwało tak że musiałam się zatrzymać, przytrzymać aż przeszło. Później minęło.
    Plecy bolą mnie podobnie i piersi też. No nic zobaczymy.

A co do Mohito, uwielbiam kocham i ubóstwiam :P mam kilka sukienek od nich, teraz są wyprzedaże :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no taki los matki polki :P

Mizzelko trzymam kciuki :)

Pirelko ja też miałam kłucia,ale ja miałam w każdym cyklu akurat...

Ia też słyszałam że pierwsze dziecko dmuchane, drugie spokojnie a trzecie to już w ogóle luz :P

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    to mnie poza krzyżem, piersiami i czasem kłuciem w podbrzuszu / jajnikach nic nie dolega.. zobaczymy w kolejne dni czy piersi miną i czy cokolwiek zacznie się zmieniać po odstawieniu progesteronu bo może to tylko jego skutki.
    Ja czekam na @ do środy, jeśli nie przyjdzie to zrobię kolejny test w czwartek..na razie nie mam żadnego w domu więc nic nie kusi. Na wizytę idę w piątek.

mizzelka bierzesz jeszcze dupka?
    nie biorę nic :D dlatego sie ciesze ze cos działa :D ale ostatnio brałam luteinę i miałam podobne objawy... i chyba ona podtrzymywała mi tempkę.
    a dupka jaka dawka jest u ciebie ?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no taki los matki polki :P

Mizzelko trzymam kciuki :)

Pirelko ja też miałam kłucia,ale ja miałam w każdym cyklu akurat...

Ia też słyszałam że pierwsze dziecko dmuchane, drugie spokojnie a trzecie to już w ogóle luz :P
    Ja właśnie mam różnie, ale już dwa razy chorowałam zaraz przed @, nigdy tego nie miałam i mam nadzieję, że tym razem mnie ominie.

• Naadame Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko droga...ale ja już wczoraj nic a nic..a dziś... Lekkie zaskoczenie...
    mniejsza tam ! nie ma co chyba panikowac :D

Dawajcie linki sukienek a nie !

:D

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyprzedaże w Mohito??? Po co mi mówiłaś :( my teraz musimy zaoszczędzić,bo robimy ganek <na wózek i szpargały> i mąż okulary kupił, 1000 zł!!!! :O no a jeszcze samych lekarzy 300zł na niedługo a jeszcze jak badania dojdą... masakra..

ja mogę się ślubną pochwalić haha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:57

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    nie biorę nic :D dlatego sie ciesze ze cos działa :D ale ostatnio brałam luteinę i miałam podobne objawy... i chyba ona podtrzymywała mi tempkę.
    a dupka jaka dawka jest u ciebie ?
    ja biorę 1 tabl. 10 dni.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plecy tez mi dokuczały i mialam bóle małpowe zaraz po owulce ;/ co bylo dziwne i skurcze... i jajnik prawy non stop napieprzał.. a 7 dpo była jazda.. i wzdęcie i gazy i mdłości itp.. ale ponoc wlasnie wtedy jest najwyzszy wskaznik progestreronu w ciagu cyklu :) a teraz sie troche uspokoiło tyle że czuje w podbrzuszu jakby ktoś mnie szpilkami tam pieścił ;/ aż do pachwin, ale mialam tak i w poprzednim cyklu to sobie nie nabucham nadziei :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyprzedaże w Mohito??? Po co mi mówiłaś :( my teraz musimy zaoszczędzić,bo robimy ganek <na wózek i szpargały> i mąż okulary kupił, 1000 zł!!!! :O no a jeszcze samych lekarzy 300zł na niedługo a jeszcze jak badania dojdą... masakra..
    pocieszę Cię, wyprzedaże się zaczęły i nie są szalone jeszcze, patrzyłam na sukienki to bez szału np. na 119zł choć można znaleźć pojedyncze za 80-70 zł. Zobacz na stronce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja mogę się ślubną pochwalić haha :P
    pokaż suknie :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    ja biorę 1 tabl. 10 dni.
    uuu to słaba dawka :) szkoda ze nie widze wykresu, a masz wyzsze? niz zazwyczaj? to na pewno nie objawy od dupka, bo ja brałam 2x2 przez prawie tydzien i mialam taie objawy niezbyt przyjemne.. :D a potem zmniejszałam dawkę :P bo nie wiedzialam czy jest fasolka czy nie a nie chcialam gwaltownie odstawic :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokaż pokaż :) chętnie bym zobaczyła och jedny a mi rok niedlugo minie w sierpniu, jak ten czas leci... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    plecy tez mi dokuczały i mialam bóle małpowe zaraz po owulce ;/ co bylo dziwne i skurcze... i jajnik prawy non stop napieprzał.. a 7 dpo była jazda.. i wzdęcie i gazy i mdłości itp.. ale ponoc wlasnie wtedy jest najwyzszy wskaznik progestreronu w ciagu cyklu :) a teraz sie troche uspokoiło tyle że czuje w podbrzuszu jakby ktoś mnie szpilkami tam pieścił ;/ aż do pachwin, ale mialam tak i w poprzednim cyklu to sobie nie nabucham nadziei :D
    no to ja miałam zaraz w okolicy owulacji, praktycznie 2 doby od badania usg jak zaczęłam brać dupka, po kilku dniach minęło i dopiero dzisiaj coś lekko zakuło, ale nie nagminnie i natarczywie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    uuu to słaba dawka :) szkoda ze nie widze wykresu, a masz wyzsze? niz zazwyczaj? to na pewno nie objawy od dupka, bo ja brałam 2x2 przez prawie tydzien i mialam taie objawy niezbyt przyjemne.. :D a potem zmniejszałam dawkę :P bo nie wiedzialam czy jest fasolka czy nie a nie chcialam gwaltownie odstawic :)
    dawkę taką mam od początku i od początku miałam po nim objawy ciążowe więc to na pewno po nim..
    wykresu nie udostępniam, temp. nie mierzę. Mierzyłam w poprzednich cyklach i zawsze była w okolic 37 stopni, a później jak w zegarku @, więc nie chcę sobie robić coraz większej nadziei.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 dni pod rząd test owulacyjny pozytywny :O ile ja tam pęcherzyków wyhodowałam na tym CLO k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig.gif

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jedną tabletkę lutki i nie mam raczej żadnych efektów ubocznych.
    Livia, a nie byłaś na monitoringu? Parę dni pod rząd i z jednym jajeczkiem wychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:12

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nawet nie patrzę, bo jutro pojadę kupić :P

Livia czyżby trojaczki ? :D

<a href=http://zapodaj.net/4af6350a564d5.jpg.html>DSC_0446 k.jpg</a>

jest tu coś? :P nie znalazłam lepszego żeby widać całą było..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:12

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna!

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ