Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, ja trochę rozumiem landryneczkę. Co raz więcej z dziewczyn tutaj zachodzi ito jest wspaniałe, żeby nie było i naturalne jest to, że większość rozmów sprowadza się do ciąży, ale jak komuś nie wychodzi i to czyta, to po prostu jest mu smutno i ma żal, a przynajmniej ja go mam, że nie wychodzi. Ona po prostu wybuchła, za mocno, to za mocno, ale to by emocjonalny łwybuch. Od razu mówię, że cieszę się, że wam się udało, ale mówię trudno mi się czyta radość innych, a odejść nie potrafię bo polubiłam was i jestem po prostu codziennie ciekawa co u was.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
niecierpliwa to jest inne forum co prawda, ale dość długa rozmowa o wózkach się tam odbywa i myślę, że przyda się poczytać http://forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=6492
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Oby zmadrzal bo nakopiemu do dupy... ja tu zestresowana a on takoe cyrki.
byl u doktorka ze mna, stresowal sie... prawie zemdlal
a wczoraj powiedzial ze jak puszczalam pawia do wanny, prawie sam nie puscil ;-p
zrobil mi obfita kolacyjkeja mu dam :-p
Caluje mnie i pyta jak sie czuje....
Czyli terapia wstrzasowa potrzebna czasem
La, bedziesz musiala poczekac na piekna pogode i wtedy lezaczek, piwko i orzeszki...
Zlota, masz zlotego faceta
Moj tez nie byl zly, teraz mu cos odbilo... raz na jakis czas sie taki wrednawy robi. Okres ma czy co?
Czekamy na mizzelke i co? Gdzie ona??
Potforek, jedziesz z koksem z tym remontem. Fiolecik mi sie podobuje
w domu tescia mielismy lawendowy kolorek
Niecierpliwa, biedny dziadek.... no ale czasem inaczej nie mozna.... -
la wrote:Wiecie co, ja trochę rozumiem landryneczkę. Co raz więcej z dziewczyn tutaj zachodzi ito jest wspaniałe, żeby nie było i naturalne jest to, że większość rozmów sprowadza się do ciąży, ale jak komuś nie wychodzi i to czyta, to po prostu jest mu smutno i ma żal, a przynajmniej ja go mam, że nie wychodzi. Ona po prostu wybuchła, za mocno, to za mocno, ale to by emocjonalny łwybuch. Od razu mówię, że cieszę się, że wam się udało, ale mówię trudno mi się czyta radość innych, a odejść nie potrafię bo polubiłam was i jestem po prostu codziennie ciekawa co u was.
Ja w kłótni nie uczestniczyłam, aczkolwiek swoje zdanie mam. Każdemu w życiu towarzyszą emocje, jeden się cieszy drugi płacze, ale zarówno ten pierwszy jak i ten drugi szuka miejsca gdzie może się tymi emocjami podzielić, zarówno radością jak i smutkiem. To forum takim miejscem jest, jednej będziemy gratulować sukcesu, a inną wspierać i pomagać podnieść się po upadku. Recz ludzka, uważam ze nie powinno się ani izolować, ani unosic.surykatka lubi tę wiadomość
-
livia30 wrote:niecierpliwa ja ze swojego doświadczenia mogę Ci poradzić jedno - nie kupuj wózka głebokiego razem ze spacerówką. Osobno głeboki i osobno spacerówka
Ja miałam taki 2w1 i bardzo szybko kupiłam samą spacerówkę.
A co ze spacerowka bylo nie tak?
Ja wlasnie szukalam takiego 2w1...
A jesli chodzi o cene to bynajmniej nie szukam najtańszego. Pierwszy wybor to QUINNY MOODD ale ma sporo negatywnych opini w necie wiec szukam jakiejś alternatywy polecano mi TEUTONIA - niemiecka firma lub też HARTAN - holenderska (ale design okropny). -
Nie poręczna była bardzo. Stelaż zrobiony albo pod spacerówkę albo pod głeboki a później dzieciatko jest coraz cięższe i źle się prowadzi. Ja jak będe miała okazję kupować znowu wózek to kupię zwykły głeboki a potem zaszaleję ze spacerówką dopiero.
W głebokim moja córa jeździła 6 miesięcy tylko, potem już siadała i nie było mowa żeby leżala więc przesiadła się w spacerówkę z rozkładanym oparciem oczywiście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:18
-
nick nieaktualny
-
Powiem tak na początku kłótni były emocje, ale potem już złośliwości.
Zamówię pizzę, potrzebuję czegoś pysznego, co poprawi moje samopoczucie, a w domu mam pustą lodówkę
Co do wózków zgadzam się z livią, osobno gondola i osobno spacerówka. Prowadziłam i spacerówkę z wózka 2w1 i taką zwykłą, lekką, tanią. Tamta ważyła bardzo dużo, była mało mobilna, a taka tania lekka spacerówka do samochodu bardzo wygodna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:21
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Tak jeszcze co do tych 2w1 to od paru koleżanek już matek słyszałam, że najpier napalone kupowały 2w1, a po miesiącu kończyły w sklepie po nową spacerówkę.
livia30 lubi tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Zamawiaj
A i taka osobna spacerówka mniej miejsca w domu zajmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:26
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Ja spacerowke chce taka ultra lekka, max 5kg. Jest dostepna w QUINNY zeby bez problemu do samolotu wlazla w zlozeniu. Ale takiego pol rocznego malucha do niej nie wsadze wiec pozostaje mi tylko 2w1.
Jakby sie wam o uszy obilo cos poelcanego lub sprawdzonego to piszciedla mnie cena 3000-3500 jest jak najbardziej ok za 2w1.
-
Groszku ja swojego nie ważyłam (strasznie dawno to było) ale powiem Ci tak: jak Majka się urodziła ważyła 3700, ona plus wózek głeboki, bez śpiworków i takich tam bo lato było i po dwóch dniach miałam taaaaaakie zakwasy, że cięzko było mi coś zrobić w domu