X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nie trzeba być na czczo ;)

Fajnie że dają Wam skierowania,ja 200zł.dzisiaj za kilka badań dałam...

Magda ciężko doradzić,do pół-góra godziny mozna mierzyć( różnice czasowe) wiec w dni wolne i przed rańszą mierz o 5 a po nocce spròbuj po 6h snu no inaczej się chyba nie da...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to piękna owulka była! Ah ta praca R. :/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, szkoda że R. teraz nie ma skoro tak ładnie u Ciebie, ale najważniejsze, że jest ok ;)
    Do gina idę jutro i od razu na badanie (chyba, że @ przyjdzie). Widziałam właśnie ostatnio na drzwiach tą info i pytałam w recepcji to mówili, że nie ma możliwości pobierania krwi w sobotę :/ nie kumam tego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:59

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby byl bliżej to wsiadłabym w samolot i poleciała na bzykanko ale zanim do Brazylii dolecę to @ mnie dopadnie :P

No nic, teraz jak będzie to zostawi żołnierzyki w banku i będę na inseminację chodzić. Przynajmniej przy porodzie będzie jak przy zapłodnieniu się nie uda :P No chyba, że los nam psikusa sprawi i w sierpniu się uda :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Livia, szkoda że R. teraz nie ma skoro tak ładnie u Ciebie, ale najważniejsze, że jest ok ;)
    Do gina idę jutro i od razu na badanie (chyba, że @ przyjdzie). Widziałam właśnie ostatnio na drzwiach tą info i pytałam w recepcji to mówili, że nie ma możliwości pobierania krwi w sobotę :/ nie kumam tego :/

No ja juz nie pytałam ale skoro napisali tak "pobieranie materiału do badań w sobotę 8-10" to dla mnie znaczy to jedno... Skoro nie pobierają niech kartkę zmienią bo wprowadza to ludzi w błąd.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los lubi płatać figle i wyszło by to na dobre :D

Heh.. u mnie raczej nikłe szanse na ciąże, tak sądzę aczkolwiek jak zaczynam o tym myśleć to widzę jakieś małe sygnały, choć nie wierzę w nie :P trochę boję się badania i rozczarowania, zwłaszcza po negatywnych testach :/ chociaż wiem, że nie są wiarygodne za grosz :P

No nic, zobaczymy co wydarzy się do jutra, może @ przyjdzie i będzie po problemie i dylematach :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślami jestem na HSG i inseminacji i jakoś nie przeraża mnie już ta myśl ;-) W ogóle w tym cyklu nawet jakoś mniej przeżywam tą owulkę - mimo, że taka piękna. Jednak czas robi swoje ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi, czas leczy rany ;)
    U mnie minęło mniej czasu, a też już mniej wariuje na temat ciąży, co nie oznacza, że jej nie chcę :P

Robię powoli obiadek i niedługo do pracy :/ taka ładna pogoda, a ja w pracy pół dnia :/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz do Skarbówki jade bo jakieś wezwanie mi przysłali :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A , dzisiaj śniły mi się II kreski, takie wyraźne :D ha ha.. a mój Mąż z nich się nie cieszył :P normalnie czułam jak we śnie chce mi się płakać :P

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się jakiś czas temu śniło, że zrobiłam test i był pozytywny :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja się zastanawiam czy nie odpuścić całkiem tego całego mierzenia, zapisywania... Ovu pokazuje mi od 4 dni, że mam dni płodne a przecież to dopiero 8 dc :/ coś mnie wkręca i w sumie nie wiem, czy faktycznie jest wiarygodny :/ chyba oleję temat kompletnie :(
    jakiś mam smutasowy dzień dzisiaj, jeszcze w pracy muszę siedzieć do 16.30 bleh jeszcze 4 godziny męczarni ;P
    poza tym u mnie niewiele nowego poza tym, że mój P. rzucił palenie 1,5 tygodnia temu i nawet za fajkami nie tęskni :D i dobrze, bo okazało się, że ma bezdech senny ;(
    ja od miesiąca walczę z jakimś zasranym wirusem, ale chyba wreszcie sobie poszedł ;)
    no i czeka nas remont w tym miesiącu (tzn. w sierpniu) - wreszcie z ADM się odezwali :)
    Co myślicie o tym moim wykresie i o tym, że od prawie samego początku mam niby "dni płodne"? o_O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    surykatka, ja zaraz po pierwszym miesiącu obserwacji, mierzenia odpuściłam :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mierzę teraz zeby trafić z badaniem progesteronu w 7 dzień po owu i wychodzi na to, ze juz znam swój organizm bo czułam, ze wczoraj owu była :D

Surykatka masz dni plodne pokazane bo zaznaczasz, ze masz wodnisty śluz a on zalicza sie do plodnych ;-) Po @ raczej najpierw jest "suchy" ;-) Poczytaj sobie jak rozpoznawać śluz bo moim zdaniem źle go rozpoznajesz ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    surykatka, ja zaraz po pierwszym miesiącu obserwacji, mierzenia odpuściłam :D

no właśnie kurcze coś to podejrzane jest, że niby jeszcze miałam plamienia a już według ovu dni płodne o_O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz livia mam śluzu sporo i na bank nie jest suchy bo aż wkładkę muszę nosić ;/ prędzej po prostu wszystko mi się popieprzyło przez tabsy bo i @ miałam bardzo skąpą jak na mnie

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest koloru białego przypadkiem ten śluz? Ja jak mam wodnisty az aż po nogach mi cieknie jak wstanę z łózka :/ i jest zdecydowanie jak woda.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest przezroczysty, w dniach w których zaznaczyłam plamienie był taki sam tylko z nitkami krwi ostro czerwonej a teraz jest już sama woda ;)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie musisz mieć poprzestawiane po tabsach :/ Ale ja tam osobiście śluzu nie zaznaczam tylko temperaturę i testy owu i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby źle mi program wyznaczył ;-) Może odpuść sobie śluz ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia podoba mi się Twoje podejście ;)
    Współczuje Wam ze w pracy musicie siedzieć ...

Marta to przez ten śluz,bo jak jest W i R to już wszystko zmienia nawet w drugiej fazie ...może szyjke kontroluj np.w trakcie kąpieli w jednej pozycji?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ