X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mój R nie ma urlopu jeszcze...ale wtedy jak bedzie mial, koniec wrzesnia to nie wiem czy jest sens jechać!
    Niestety plany nam sie zmieniły, chyba nic nie wyjdzie z wczasów w cieplych krajach dlatego szukamy jakiejs alternatywy...ale poczatek pazdziernika to nie za fajna pora nad morze chyba co ??:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochana, lekarze dentyści dostają tytuł zawodowy lekarza dentysty, a lekarze - lekarza. Egzamin się różni, dentyści zdają teraz egzamin- LDEK a lekarze LEK. Egzaminy zdecydowanie się różnią, w LEKu nie ma pytań o tematy stomatologiczne, a w LDEKu pytania są głównie o stomatologię.

Stomatologia to nie jest jedna ze specjalizacji lekarskich- jest to oddzielny kierunek studiów, 5 letni, a nie 6 letni, z innym programem nauczania.

I nie kłóć się, jestem na 5 roku medycyny, a nasi najlepsi przyjaciele to lekarze dentyści, widziałam ich dyplomy, mówili jakie mieli pytania, wiem co mówię ;)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia fajnie Ci tam teraz nad morzem, w każdej chwili możesz sobie poplażować :)
    My też zawsze do Trójmiasta jeździmy, mamy taki ulubiony hotelik w Sopocie - Mera.

Ale teraz to pewnie nie wcześniej jak po sezonie się wybierzemy.

nxbhnwz.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zalezy od pogody, w tamtym roku we wrześniu to jeszcze na plaży lezałam a jak będzie teraz to nie wiadomo. Ale wrzesniej jestem samotna bo mąz znowu w pracy to Twój R. będzie się nudził, na poczatku października mój jakoś wraca to wtedy można pośmigac na motorkach :D chociaż Ty to chyba juz nie bardzo tak w dwupaku co? :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na medycynie jest rok ginekologii i poloznictwa, o ile dobrze pamietam... tak samo na stomie.
    Wiedza zdobyta w wielu dziedzinach jest ogolna, dopiero na specjalizacji wybiera sie konkretny dzial i sie w niego wglebia. Chyba tak to wyglada....

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie........juz nie jezdze także dupa wołowa :)
    nie wiem kiedy zasiąde na maszyne :) pewnie jak dziecko odchowam :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grubson wrote:
    Nie kochana, lekarze dentyści dostają tytuł zawodowy lekarza dentysty, a lekarze - lekarza. Egzamin się różni, dentyści zdają teraz egzamin- LDEK a lekarze LEK. Egzaminy zdecydowanie się różnią, w LEKu nie ma pytań o tematy stomatologiczne, a w LDEKu pytania są głównie o stomatologię.

Stomatologia to nie jest jedna ze specjalizacji lekarskich- jest to oddzielny kierunek studiów, 5 letni, a nie 6 letni, z innym programem nauczania.

I nie kłóć się, jestem na 5 roku medycyny, a nasi najlepsi przyjaciele to lekarze dentyści, widziałam ich dyplomy, mówili jakie mieli pytania, wiem co mówię ;)

Ja jestem rocznikiem po reformie i wiem jakie są sylabusy na lekarskim i stomie, studia różniły się jedynie tym, że trwały rok dłużej. W tej chwili wszystko jest ujednolicone :)

Wchodzisz na wątek i robisz niepotrzebne zamieszanie... Tylko po co???

nxbhnwz.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dobra, niewazne! :)

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie w Gdyni fajnie chociaz turystow pełno ;-) A jak się tu mieszka to na plażę się nie lata co chwilę - nie jest to juz taka atrakcja jak się tu przyjeżdżało na urlop tylko ;-)

Smarujcie się Dziewczynki, ja zgapiłam sie jak byłam w ciąży i któregoś rana obudziałam się z popękanymi piersiami i udami. Nie wiem czy w nocy tak poszło czy wcześniej nie zauważyłam ale vichy przeciw rozstępom juz nie dał rady wtedy. Także teraz jestem pasiasta jak tygrysica :D Wyblakły bo wyblakły po tylu latach ale kompleksy miałam przez jakiś czas - teraz już mi przeszlo ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarzem nie jestem, jestem polozna... ale 6 lat mialam walkowana ginekologie, poloznictwo itd. I tez mam wyksztalcenie wyzsze medyczne. Wiec przykro jest, jak ktos poniza....

Chcialam czasem pomoc ludziom, nawet na forum.. ale jak widac nie warto, niestety sluzyc dobra rada, bo jest wszystko odwrocone :-( same wiecie....

Ale juz dosyc o tym, schodzmy moze lepiej na nasze temaciki? ;-)

relge6yd309xm1zq.png

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku oczywiście, że jest tak jak piszesz, ale wiedza zarówno tych z lekarskiego jak i ze stomatologii jest bardzo ogólna :) dopiero po specjalizacji wie się więcej.

A logicznym jest to ze na egzaminie LEK nie ma pytan ze stomatologii, bo lekarz stomatolog dostaje od razu dyplom ze specjalizacją :) to raczej nikogo nie powinno dziwic.

nxbhnwz.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka pogoda u was? u mnie duszno w Warszawie- mdli mnie;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:04

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, skzoda nerwów! omijaj te posty! ja mam tez juz dosc tego tematu!
    jak sie masz ???/:):
    jak sie czujecie ?
    Livka..no Gdynia jest zatłoczona to fakt, byłam 2 lata temu! ale mimo wszystko lubie ją!
    a co do samorwania to ja smaruje sie tym JJ a rozstępy ktore juz mam niestety -olejkiem kokosowym! :) moze cos to da i zapobienie innym :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczynki, nie stresowac mi sie tutaj ;-) Ja tam sie ciesze ze jest z nami połozna i studentka stomatologii i nawet dziewczyny o innych wykształceniach zawsze można się czegos dowiedzieć. Ja tam szanuję każdy zawód ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna ukrop straszny mimo nocnej burzy, jeszcze siedze w ogródku ale zaraz trzeba będzie się schować bo zaczynam się lepić :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, nie sprzeczajcie sie kto wazniejszy stoma czy lek.

Przeciez nie o to chodzi.

Mamy sie wspierac w staraniach i czekac na dzidziusia :-)

Dokladnie Livka! :-)

Czy to wazne kto kim jest?

Jestesmy CZLOWIEKAMI:-) i kazdy czasem podlubie w nosie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:08

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, moj kochany mężuś napisal mi maila z tematem -55 godzin do odlotu helikoptera :D Godziny odlicza ha ha a myślalam, że to baby tylko tak mają :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dziewczyna weszła, zeby wrzucic swoje 5 groszy, narobić zamieszania, poubliżać i usuneła konto.
    Naprawdę niektórych to ciężko zrozumieć...

nxbhnwz.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochany Męzuś :)
    ale zapewniam CIe ze nie tylko baby :)
    Mój ma to samo...czasem mi sie wydaje ze trafiłam na jakiś historyczny egzemplarz romantyka itd! :)

dziewczyny jakie propozycje na zupki?

kurde ma kawałek kalafiora, fasolke szparagową..chyba zrobie taki spacer po ogródku :) bo nie mam pomysłu :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E mój to romantykiem nie jest zdecydowanie ale czasem go tchnie a ja to bardziej doceniam wtedy :D

Aż sobie puściłam piosenkę do której tańczyliśmy pierwszy "niespodziewany" taniec na naszym ślubie :D

Rudasku ja mam obiad z wczoraj jeszcze - mielone, ziemniaczki i mizeria ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:12

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ