Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nadzieja_86 wrote:Dobry wieczór od dziś jestem mamusia moje dzieciątko zamiast w 24.12.2016 r. Pojawiło się dziś
Alicja 3620 g oraz 57 długa jak ja ją kocham !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ca071a5555b.jpg
kochana gratulacje!
przynajmniej córeczka jest młodsza ;p
śliczna -
Hej
Nadzieja gratulacje, mała nie chciała być grudniową dziewczynką!
Anusiak, cytologia TYLKO w 1 fazie cyklu!
Miłego dnia Dziewczyny, pozdrawiam! :*"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualny
-
madziara0080 wrote:Przeleciało i to strasznie szybko, sama nie wiem kiedy, a teraz to już poród za rogiem, którego cholernie się boję, bo nie wiem czego mam się spodziewać
Co do cytologii jeszcze, to Magroz ma rację, że na około 2 dni przed zrobieniem cytologii lekarze zalecają wstrzymać współżycie -
anusiak5 wrote:wiem że nie należy sexix przed 2 dni.chodziło mi tylko o to czy jest okreslony czas najlepszy na cytologie.bo ostatnim razem robiłam w czasie owulki i nie wiem czy to dobry czas.teraz po prostu jak pracuje to trudno zgrac wolne z sprawami do ogarnęcia i wyzytami córki u logopedy i lekarza.do tego moje wizyty lekarskie plus dentysta i pschylolog
Kochana, owulacja nie ma nic wspólnego. Możesz śmiało robić -
Magdulina, Nadzieja, gratuluję
Dziewczyny, w tym Nowym Roku życzę Wam wszystkiego, co najlepsze Ciężarnym oczywiście spokojnego downoszenia zdrowych maluszków do terminu porodu, a pozostałym spełnienia tego największego marzenia czyli dwóch pięknych i grubych kresek na teście
U mnie dużo się dzieje i już niestety bardzo rzadko mam okazję wejść na ovu. Nie mniej jednak cały czas o Was pamiętam Moje dolegliwości ciążowe w dużej mierze odeszły w niepamięć Bliźniaki rozwijają się prawidłowo. Nie mniej jednak cały czas nie wiemy czy są jedno czy dwu jajowe. Lekarze skłaniają się póki co, że jedno, co jest dla Nas ogromnym zakończeniem Teraz 16 mam wizytę i powinniśmy poznać płeć, bo niestety przed świętami jeszcze nie było nic widać Oczywiście cały czas mam w tej ciąży jakieś problemy. Dużo leżę w domu bo prawdopodobnie skraca mi się szyjka. Teraz na wizycie lekarz zdecyduje, czy będziemy zakładać pessar. Do tego bardzo często napina mi się brzuch, co też niestety prawidłowe nie jest. Cały czas nie doszłam jeszcze też do wagi sprzed ciąży, a już w sumie 5 miesiąc się zaczyna. W tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy naszych maluszków w postaci pięknego łaskotaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:19
magroz26, Magduullina, kaka470 lubią tę wiadomość
-
Mamuśka2017 wrote:Magdulina, Nadzieja, gratuluję
Dziewczyny, w tym Nowym Roku życzę Wam wszystkiego, co najlepsze Ciężarnym oczywiście spokojnego downoszenia zdrowych maluszków do terminu porodu, a pozostałym spełnienia tego największego marzenia czyli dwóch pięknych i grubych kresek na teście
U mnie dużo się dzieje i już niestety bardzo rzadko mam okazję wejść na ovu. Nie mniej jednak cały czas o Was pamiętam Moje dolegliwości ciążowe w dużej mierze odeszły w niepamięć Bliźniaki rozwijają się prawidłowo. Nie mniej jednak cały czas nie wiemy czy są jedno czy dwu jajowe. Lekarze skłaniają się póki co, że jedno, co jest dla Nas ogromnym zakończeniem Teraz 16 mam wizytę i powinniśmy poznać płeć, bo niestety przed świętami jeszcze nie było nic widać Oczywiście cały czas mam w tej ciąży jakieś problemy. Dużo leżę w domu bo prawdopodobnie skraca mi się szyjka. Teraz na wizycie lekarz zdecyduje, czy będziemy zakładać pessar. Do tego bardzo często napina mi się brzuch, co też niestety prawidłowe nie jest. Cały czas nie doszłam jeszcze też do wagi sprzed ciąży, a już w sumie 5 miesiąc się zaczyna. W tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy naszych maluszków w postaci pięknego łaskotania -
Mamuśka2017 wrote:Magdulina, Nadzieja, gratuluję
U mnie dużo się dzieje i już niestety bardzo rzadko mam okazję wejść na ovu. Nie mniej jednak cały czas o Was pamiętam Moje dolegliwości ciążowe w dużej mierze odeszły w niepamięć Bliźniaki rozwijają się prawidłowo. Nie mniej jednak cały czas nie wiemy czy są jedno czy dwu jajowe. Lekarze skłaniają się póki co, że jedno, co jest dla Nas ogromnym zakończeniem Teraz 16 mam wizytę i powinniśmy poznać płeć, bo niestety przed świętami jeszcze nie było nic widać Oczywiście cały czas mam w tej ciąży jakieś problemy. Dużo leżę w domu bo prawdopodobnie skraca mi się szyjka. Teraz na wizycie lekarz zdecyduje, czy będziemy zakładać pessar. Do tego bardzo często napina mi się brzuch, co też niestety prawidłowe nie jest. Cały czas nie doszłam jeszcze też do wagi sprzed ciąży, a już w sumie 5 miesiąc się zaczyna. W tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy naszych maluszków w postaci pięknego łaskotania
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Hej dziewczyny
Wpadam tu praktycznie codziennie i Was podczytuję
U mnie bliżej niż dalej Poród zbliża się wielkimi krokami, a stres przed rozwiązaniem jest ogromny... Boje się, gdyż to moja pierwsza ciąża i pierwszy poród i nie wiem czego mam się spodziewać.
Samopoczucie w miarę dobre, póki co zdarzają mi się delikatne skurcze podobne do bólu miesiączkowego, ale są bardzo sporadyczne i delikatne, więc na razie bez paniki.
Odebrałam wynik na GBS (paciorkowiec z grupy B.) i niestety wyszedł pozytywny, więc przy porodzie będą mi musieli podać antybiotyk, żeby się dzidzia nie zaraziła, ale za tydzień mam wizytę u lekarza to jeszcze z nim porozmawiam na ten temat
A co u Was dziewczyny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:30
-
nick nieaktualny
-
smerfetka_k wrote:Super rosax
Madziara bedzie dobrze! Trzymam kciuki
Zfolwarku moze poproś lekarza o pomoc? Wiem ze sa środki na zbyt intensywne mdłości
Marcu za walczmy!
Dziewczyny każda się doczeka. Jestem od Was starsza i się udało. Więc kto jak nie Wy! Ja w Was wierzę! Cycki w górę a nogi szeroko
-
Hej!
zFolwarku trzymaj się. W drugim trymestrze powinno być lepiej.
Madziara to naturalne, że boimy się nieznanego.
U nas chyba udało się wykryć czynnik, który tak mieszał. Mam mutację w genie MTHFR heterozygotczna.
Dziwne rzeczy u mnie owu wyznaczona na 15 dc.