Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proszę o zrobienie testu ciążowego :)

Ukija, Molyx lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - uśmiałam się, bo właśnie też lubię herbatkę z miodem i trochę cytryny :)
    Ostatnio jednak herbata wyszła mi bokiem i przestawiłam się na wodę z sokiem dr witt (multiwitamina) - ten smak bardzo mi podpasował.
    Uprzedzam pytanie odnośnie zachcianek ciążowych i objawów - ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo przy braniu leków hormonalnych (np.euthyrox czy dostinex) to ja miesiąc w miesiąc potrafię mieć mdłości, zachcianki i mega obolałe piersi.
    Dlatego to mnie nie rusza.

Ukija lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM a kiedy teścik zrobisz? Wiesz może teraz to już takie prawdziwe zachcianki a nie od leków. Zatestuj i powiedz :) ale bym była szczęśliwa jakby Ci się udało. Dopóki tego nie zrobisz nic nie będziemy wiedziały :)
    Też uwielbiam z cytrynką. A też mam ostatnio ochotę na multiwitaminkę ale z wodą jeszcze nie piłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 08:58

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam dr. Witt ale pomarancza- marchew pychota. Na codzień to jednak pokrzywa i woda.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cachaarel na co pokrzywe pijesz? :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije bo lubię a podobno działa oczyszczajaco na nerki(mam kamienie), reguluje hormony, no i włosy, skóra i paznokcie :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzy ostatnie rzeczy to wiadomo :) ale ze nerki nie miałam pojęcia. Ja osobiście strasznie lubie miętę :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Szarlotka :) jaki niedzielny poranek? Dziś mamy sobote :) nie strasz mnie, że już mi minął jeden dzień wolnego :) a sobota mija powoli na słodkim lenistwie. A jak Tobie mija? :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja już się wystraszyłam, że mam zaniki pamięci :) no trzeba trzeba sprzątać ale chyba przełożę to na troszkę poźniej bo mam takiego lenia, że szok :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci faceci, ciągle muszą zrzędzić. Mój tylko jojczy jak nie ma jedzenia. Dla niego porządek jest wtedy kiedy nie musi przeskakwiać nad bałaganem. Ja natomiast kocham porządek :) ja tam teraz mam z głowy a będę się martwiła później :P

• Molyx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrwałam i zrobiłam test dziś - 27 dc (mam 29) - jedna krecha. Ani kawałek cienia. Dziwni mnie tylko ten ból piersi, bo od okolo tygodnia mnie bolą, swędzą, pieką/kłują, a nigdy mi sie tak nie działo ani na owu ani na @.

Co ma być, to będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:13

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM testuj koniecznie! Szyyyybko ! :) I daj znać o wynikach, nie ciesz sie sama :P

u nas dzień pozytywny, odwiedziliśmy dziś jednych rodziców, bo na tygodniu pracowali. Niedawno wrociliśmy, zaraz wykąpie młodą i zalegniemy na kanapie na jakimś filmidle ;)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam taki dzień zakręcony....dałam sobie jeszcze część dnia na przyjście niechcianej @ (cykle mam raczej regularne i @ przychodzi rano)
    Zrobiłam test po południu i wyszły dwie wyraźne kreski :)

Szarlotka123, Molyx lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam dzień, bo dzisiaj odwiedziliśmy naszych Rodziców i Dziadków :)
    Też bardzo lubię pokrzywę. A wiecie, że herbata pokrzywowa zalecana jest przy anemii bo wpływa na wzrost żelaza?
    Ogólnie lubię też melisę.

Molyx - powtórz test w poniedziałek.
    u mnie lampka zapaliła się dzisiaj, bo właśnie piersi tak napuchły i zrobiły się twarde....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM! GRATULACJE kochana! :) super że dwie kreski! Jak się cieszę. Wiedziałam, że tak będzie. Świetna wiadomość! :) tylko nie zostawiaj nas tutaj :)
    Molyx daj sobie jeszcze troche czasu i zatestuj za dwa dni i zobaczysz że będą dwie kreski :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo się cieszę :):)
    Wiadomo, trochę się martwię...w poprzednim cyklu też zobaczyłam dwie kreski a jednak ciążą była ciążą biochemiczna....
    Ale nie chcę też tu smęcić i martwić siebie i Was na zapas.
    Cokolwiek się wydarzy (a liczę tylko na pozytywne informacje) - dam znać.
    Etap I - 25.01 beta i kilka badań tarczycowych.
    Etap II - wizyta u gin 5.02

Dalej - życie pokaże.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie! Niedługo to sama zostane na tym temacie ;)
    Mnie niestety dzis rano nawiedziła zołza @... Po każdym takim kolejnym rozczarowaniu mam coraz mniej sił...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 - moje gratulacje :) Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka :)

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM, super, gratuluje! :*
    Makowa_Panna, nie zostaniesz sama ;)
    Madzia, co u Ciebie?

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna - nie załamuje się, bardzo Cię proszę. Wiem co czujesz, ale nie jesteś sama, jesteśmy tu aby się wspierać i trzymać za siebie kciuki.
    Każda z nas ma słabe chwile, ale one miną i trzeba brać się na nowo do roboty :)

Szarlotka, u mnie ogólnie bez zmian, działam z testami owulacyjnymi, narazie wychodzą negatywne ale jestem ciekawa co z tego wyjdzie i się nie poddaje. Wczoraj wyszedł już "cień cienia" a dziś znów nic, zero cienia, ale z godzinę przed zrobieniem testu wypiłem herbatę i może tym trochę rozrzedziłam mocz i dlatego taki wynik. Zrobię kolejny jutro wieczorem i będę pamiętać, żeby nic nie pić przed. A owulacji na pewno jeszcze nie było, bo nic nie czułam, żadnego bólu brzucha ani jajcorów nie czułam, ale z drugiej strony to dziś jest 13 dzień cyklu więc już coś powinno zacząć się dziać... ach te nasze problemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 23:23

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ