X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROSAX pozazdrościć moja droga ciesz się że masz męża który przezywa to z Tobą :)i cie wspiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:28

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka przykro :( ale moze to tylko plamienie ;) może sie nie rozkręci ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/df5c269da50b82945aa90895721d376f

KOCHANE MOJE PROSZĘ WAS ŻEBYŚCIE COS PODPOWIEDZIAŁY UDOSTEPNIAM WYKRES III CO WAM PISALAM O TYM BOLU ZEBOW TO BRALAM ANTYBIOTYK GDZIES MI TO UMKNELO BYL TO OD 17 DO 19DC CzYLI TEORETYCZNIE OWULACJA NAPRAWDE MOGLA SIE PRZESUNAC I TEN BOL KTORY MIALAM 23DC MOGLBYC OKOLOOWULACYJNYM ALE CZY 2 DNI PRZED BOLEM I W DZIEN BOLU <3 MOZE DAC COS ?? I TO PLAMIENIE PO GIN TO 6-7 DNI PO OWULACJI GDYBY TA BYLA TAK JAK TERAZ PISZE.
    Jesli masz nieregularne cykle mogla wystapic pozniej ovu ale nie przez antybiotyk. Krwawienie moglo byc z zagniezdzenia lub lekarz byl za ostry na usg. Ale najlepiej odczekac i sie nie nakrecac.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Hej Dziewczynki!
    Ja niestety odpadam...
    Tempka poleciala na łeb na szyję i sluz się robi różowy...wiec juz zbieram siły na następny cykl...
    Tymczasem umawiam się do lekarza i sie przebadam.

Trzymam kciuki za Was!
    Rosax, Magduullina nie poddawajcie się!Dopóki nie ma @, jest nadzieja !

Ukija Ty już robiłaś badania ?
    Nowy cykl nowe szanse. Niestety jak sluz rozowy i temp na dole to pewnie poczatek nowego cyklu nie ma co wmawiac ze to plamki inaczej gdyby temp byla wysoko ;D ale na nowy cykl sie juz uda!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax próbuje się nie nakręcać ja Was pytam o zdanie dlatego żeby się nie nakręcać ja juz nawet nie mysle o tym ze to ciąża tylko znowu jakies zaburzenia hormonalne... Wszystko zaczyna sie rozregulowywac...

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nowy cykl nowe szanse. Niestety jak sluz rozowy i temp na dole to pewnie poczatek nowego cyklu nie ma co wmawiac ze to plamki inaczej gdyby temp byla wysoko ;D ale na nowy cykl sie juz uda!

Nowy cykl, nowa szansa jak nic :) idę na badania za Ukiją i zobaczymy co dalej.

Magduullina, nadzieja_86, Ukija lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax ten Twój to slodziak!

Aurellka ale jeszcze jej nie ma wrednej @ niech się wynosi mi temp. Też skacze Góra i dol także to dla pocieszenia kochana :) ! Teraz tylko badania to dobry pomysl :) razem z Ukija ja też robiłam dla pewności a jak sa to później taki spokój psychiczny ;D i jeszcze więcej sił do działania <3 tego wam życzę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:40

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale się uśmiałam dzis zauważyłam że of pokazał mi 18% i wyznaczył termin porodu wiecie co w D..... mam te statystyki ciazowe :) dziś nic nie zaznaczylam na wykresie to nie mam pkt ;) przecież na siłę nie będę zaznaczać :)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kłucie lewego jajnika i Śluz z krwią... Chyba @... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:13

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina chyba mamy to samo....pocieszam się ze przynajmniej temperatura mnie nie oszukuje i wszystko się zgadza... ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa tylko coś śmiesznego zobacze w ciągu paru godzin co będzie bo śluz przeźroczysty poleciał było trochę bordowej krwi i teraz nic ...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax e tam jakiś dzień mężczyzny :P ja obchodzę dzień chłopaka :D a swoją drogą jest dzień męża? :D mdłości masz? Oj bliźniaki dają znać o sobie :D

Aurellka ja robiłam te które się robi w 3-5 dc czyli lh i fsh a przy okazji zrobiłam prolaktyne. Jutro idę do gin i mam nadzieję że mi da skierowania na badania te po owulacji czyli np progesteron itp :)

Magduullina owu może się przesunąć nawet przez silny stres np. Są jakieś tam czynniki ale ja bym tam na to nie patrzyła :P Swoją drogą nie dostałam okresu przez ślub (miałam dostać dzień po i psikusa mi zrobił i nie przyszedł) :D swoją drogą muszę Ci to napisać i nie obraź się na mnie ale jesteś nakręcona i to bardzo. Nie doszukuj się. Wrzuć na luz. Fasolce nie służy tyle silnych emocji :)

Nadzieja nie zaznaczaj rano objawów tylko wieczorem. Zbieraj sobie takie dziwaczne rzeczy i zaznacz wieczorem. Przecież dzień jest baaaardzo długi :) ja sama tak robiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:22

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija poczekam aż się rozkręci i tez zrobie te na początku cyklu. Do tego chyba przebadam dokładniej tarczyce na te przeciwciala...
    A tym czasem zajmuje się mieszkaniem. Dzis podpisujemy umowę deweloperska...:)

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosax e tam jakiś dzień mężczyzny :P ja obchodzę dzień chłopaka :D a swoją drogą jest dzień męża? :D mdłości masz? Oj bliźniaki dają znać o sobie :D

Aurellka ja robiłam te które się robi w 3-5 dc czyli lh i fsh a przy okazji zrobiłam prolaktyne. Jutro idę do gin i mam nadzieję że mi da skierowania na badania te po owulacji czyli np progesteron itp :)

Magduullina owu może się przesunąć nawet przez silny stres np. Są jakieś tam czynniki ale ja bym tam na to nie patrzyła :P Swoją drogą nie dostałam okresu przez ślub (miałam dostać dzień po i psikusa mi zrobił i nie przyszedł) :D swoją drogą muszę Ci to napisać i nie obraź się na mnie ale jesteś nakręcona i to bardzo. Nie doszukuj się. Wrzuć na luz. Fasolce nie służy tyle silnych emocji :)

Nadzieja nie zaznaczaj rano objawów tylko wieczorem. Zbieraj sobie takie dziwaczne rzeczy i zaznacz wieczorem. Przecież dzień jest baaaardzo długi :) ja sama tak robiłam :)

Ukija kochana to co się dzieje to pisze wkrecanie sobie to bardziej wmawianie sobie czegos czego nie ma... żałuje tego że nie mierzyłam temp w tym cyklu owszem tak. Sorki ide sprzatac bo nerwicy dostaje juz... Ukija w życiu się nie obraże :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka a co bierzecie je? :P kredyt? My też chcemy kupić, ale u nas za m2 deweloperskiego kosmiczne ceny :/ jeżeli chodzi o badania to musisz albo zapisać się szybko do gina albo iść prywatnie. Ja mam kolejne badania w przyszłym tygodniu w tym tarczyce :D

Magduullina wiem że ciężko zachować spokój ale musisz wyluzować :) naprawdę fasoli to nie służy myśl przede wszystkim o niej, a poza tym taka młoda dziewczyna jak Ty nie może osiwieć :) zajmij się czymś innym i nie myśl. Jak coś dziwnego poczujesz to usiądź odpocznij i pomyśl o czymś milusim jak np przutulanie się do Twojego :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka ile u Was za m2 deweloperskiego? :)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6100zl/m2, tak, bierzemy kredyt...innej opcji nie ma ;)
    Jak się jutro rozkręci zadzwonię do znajomej dr. Jak mi wpisze skierowania, to pójdę na NFZ, jak nie to prywatnie. W poniedziałek chyba będzie ok jak pójdę?
    Bo pewnie jutro się rozkręci, to będzie akurat 4dc...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka to drożej niż u nas :D u nas tak ok 5.5 tysiąca na obrzeżach miasta i do centrum autobusem ok 45 min :/ no ale my też chcemy jredyt brać :P myślę że poniedziałek będzie okej :)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety stolica się ceni...to i tak jest dobra cena, bo 30 min autobusem od centrum...ceny koszmar, ale cóż zrobić ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka no niestety w stolicy wszystko drogie :P ale kupić i mieć swoje to bezcenna rzecz :)

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ