X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROSAX pozazdrościć moja droga ciesz się że masz męża który przezywa to z Tobą :)i cie wspiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:28

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka przykro :( ale moze to tylko plamienie ;) może sie nie rozkręci ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/df5c269da50b82945aa90895721d376f

KOCHANE MOJE PROSZĘ WAS ŻEBYŚCIE COS PODPOWIEDZIAŁY UDOSTEPNIAM WYKRES III CO WAM PISALAM O TYM BOLU ZEBOW TO BRALAM ANTYBIOTYK GDZIES MI TO UMKNELO BYL TO OD 17 DO 19DC CzYLI TEORETYCZNIE OWULACJA NAPRAWDE MOGLA SIE PRZESUNAC I TEN BOL KTORY MIALAM 23DC MOGLBYC OKOLOOWULACYJNYM ALE CZY 2 DNI PRZED BOLEM I W DZIEN BOLU <3 MOZE DAC COS ?? I TO PLAMIENIE PO GIN TO 6-7 DNI PO OWULACJI GDYBY TA BYLA TAK JAK TERAZ PISZE.
    Jesli masz nieregularne cykle mogla wystapic pozniej ovu ale nie przez antybiotyk. Krwawienie moglo byc z zagniezdzenia lub lekarz byl za ostry na usg. Ale najlepiej odczekac i sie nie nakrecac.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Hej Dziewczynki!
    Ja niestety odpadam...
    Tempka poleciala na łeb na szyję i sluz się robi różowy...wiec juz zbieram siły na następny cykl...
    Tymczasem umawiam się do lekarza i sie przebadam.

Trzymam kciuki za Was!
    Rosax, Magduullina nie poddawajcie się!Dopóki nie ma @, jest nadzieja !

Ukija Ty już robiłaś badania ?
    Nowy cykl nowe szanse. Niestety jak sluz rozowy i temp na dole to pewnie poczatek nowego cyklu nie ma co wmawiac ze to plamki inaczej gdyby temp byla wysoko ;D ale na nowy cykl sie juz uda!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax próbuje się nie nakręcać ja Was pytam o zdanie dlatego żeby się nie nakręcać ja juz nawet nie mysle o tym ze to ciąża tylko znowu jakies zaburzenia hormonalne... Wszystko zaczyna sie rozregulowywac...

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nowy cykl nowe szanse. Niestety jak sluz rozowy i temp na dole to pewnie poczatek nowego cyklu nie ma co wmawiac ze to plamki inaczej gdyby temp byla wysoko ;D ale na nowy cykl sie juz uda!

Nowy cykl, nowa szansa jak nic :) idę na badania za Ukiją i zobaczymy co dalej.

Magduullina, nadzieja_86, Ukija lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax ten Twój to slodziak!

Aurellka ale jeszcze jej nie ma wrednej @ niech się wynosi mi temp. Też skacze Góra i dol także to dla pocieszenia kochana :) ! Teraz tylko badania to dobry pomysl :) razem z Ukija ja też robiłam dla pewności a jak sa to później taki spokój psychiczny ;D i jeszcze więcej sił do działania <3 tego wam życzę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:40

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale się uśmiałam dzis zauważyłam że of pokazał mi 18% i wyznaczył termin porodu wiecie co w D..... mam te statystyki ciazowe :) dziś nic nie zaznaczylam na wykresie to nie mam pkt ;) przecież na siłę nie będę zaznaczać :)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kłucie lewego jajnika i Śluz z krwią... Chyba @... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:13

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina chyba mamy to samo....pocieszam się ze przynajmniej temperatura mnie nie oszukuje i wszystko się zgadza... ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa tylko coś śmiesznego zobacze w ciągu paru godzin co będzie bo śluz przeźroczysty poleciał było trochę bordowej krwi i teraz nic ...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax e tam jakiś dzień mężczyzny :P ja obchodzę dzień chłopaka :D a swoją drogą jest dzień męża? :D mdłości masz? Oj bliźniaki dają znać o sobie :D

Aurellka ja robiłam te które się robi w 3-5 dc czyli lh i fsh a przy okazji zrobiłam prolaktyne. Jutro idę do gin i mam nadzieję że mi da skierowania na badania te po owulacji czyli np progesteron itp :)

Magduullina owu może się przesunąć nawet przez silny stres np. Są jakieś tam czynniki ale ja bym tam na to nie patrzyła :P Swoją drogą nie dostałam okresu przez ślub (miałam dostać dzień po i psikusa mi zrobił i nie przyszedł) :D swoją drogą muszę Ci to napisać i nie obraź się na mnie ale jesteś nakręcona i to bardzo. Nie doszukuj się. Wrzuć na luz. Fasolce nie służy tyle silnych emocji :)

Nadzieja nie zaznaczaj rano objawów tylko wieczorem. Zbieraj sobie takie dziwaczne rzeczy i zaznacz wieczorem. Przecież dzień jest baaaardzo długi :) ja sama tak robiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:22

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija poczekam aż się rozkręci i tez zrobie te na początku cyklu. Do tego chyba przebadam dokładniej tarczyce na te przeciwciala...
    A tym czasem zajmuje się mieszkaniem. Dzis podpisujemy umowę deweloperska...:)

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosax e tam jakiś dzień mężczyzny :P ja obchodzę dzień chłopaka :D a swoją drogą jest dzień męża? :D mdłości masz? Oj bliźniaki dają znać o sobie :D

Aurellka ja robiłam te które się robi w 3-5 dc czyli lh i fsh a przy okazji zrobiłam prolaktyne. Jutro idę do gin i mam nadzieję że mi da skierowania na badania te po owulacji czyli np progesteron itp :)

Magduullina owu może się przesunąć nawet przez silny stres np. Są jakieś tam czynniki ale ja bym tam na to nie patrzyła :P Swoją drogą nie dostałam okresu przez ślub (miałam dostać dzień po i psikusa mi zrobił i nie przyszedł) :D swoją drogą muszę Ci to napisać i nie obraź się na mnie ale jesteś nakręcona i to bardzo. Nie doszukuj się. Wrzuć na luz. Fasolce nie służy tyle silnych emocji :)

Nadzieja nie zaznaczaj rano objawów tylko wieczorem. Zbieraj sobie takie dziwaczne rzeczy i zaznacz wieczorem. Przecież dzień jest baaaardzo długi :) ja sama tak robiłam :)

Ukija kochana to co się dzieje to pisze wkrecanie sobie to bardziej wmawianie sobie czegos czego nie ma... żałuje tego że nie mierzyłam temp w tym cyklu owszem tak. Sorki ide sprzatac bo nerwicy dostaje juz... Ukija w życiu się nie obraże :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka a co bierzecie je? :P kredyt? My też chcemy kupić, ale u nas za m2 deweloperskiego kosmiczne ceny :/ jeżeli chodzi o badania to musisz albo zapisać się szybko do gina albo iść prywatnie. Ja mam kolejne badania w przyszłym tygodniu w tym tarczyce :D

Magduullina wiem że ciężko zachować spokój ale musisz wyluzować :) naprawdę fasoli to nie służy myśl przede wszystkim o niej, a poza tym taka młoda dziewczyna jak Ty nie może osiwieć :) zajmij się czymś innym i nie myśl. Jak coś dziwnego poczujesz to usiądź odpocznij i pomyśl o czymś milusim jak np przutulanie się do Twojego :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka ile u Was za m2 deweloperskiego? :)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6100zl/m2, tak, bierzemy kredyt...innej opcji nie ma ;)
    Jak się jutro rozkręci zadzwonię do znajomej dr. Jak mi wpisze skierowania, to pójdę na NFZ, jak nie to prywatnie. W poniedziałek chyba będzie ok jak pójdę?
    Bo pewnie jutro się rozkręci, to będzie akurat 4dc...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka to drożej niż u nas :D u nas tak ok 5.5 tysiąca na obrzeżach miasta i do centrum autobusem ok 45 min :/ no ale my też chcemy jredyt brać :P myślę że poniedziałek będzie okej :)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety stolica się ceni...to i tak jest dobra cena, bo 30 min autobusem od centrum...ceny koszmar, ale cóż zrobić ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka no niestety w stolicy wszystko drogie :P ale kupić i mieć swoje to bezcenna rzecz :)

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ