X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka tak... aż mi się płakać chce. Zaczyna mnie to wszystko wkurzać i mam dosyć.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Szarlotka tak... aż mi się płakać chce. Zaczyna mnie to wszystko wkurzać i mam dosyć.
    Nie wiem co napisac ale moze warto sprobowac jakos z nim pogadac i znniwelowac ta kose miedzy wami?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sęk w tym że się nie da. Sama nie wiem... ech nie będę wylewała tutaj swoich żalów.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• beatum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki,
    u mnie dziś szalony dzień. Dentysta, później zakupy, sprzątanie przed urodzinami syna. Jak to ogarnę, to będę wielka, bo pogodzić imprezkę rodzinną z uczelnia jest wyzwaniem. Czego się nie robi dla rodziny :)

Witaj Tulipanowa, gratuluję maleństwa i po cichu liczę, że i ja do Ciebie dołączę :)

Rosax ciężko być cierpliwym/spokojnym, ale mam nadzieję, że zostaniesz wynagrodzona :)

Nadzieja mi gin zalecił inofolic. Podobno rewelacyjny i jak go kiedyś stosowałam, to na śluz i na inne takie pomógł. Ale nie wiem, jak to się ma do hormonów itp, bo wtedy tylko piłam ot tak.
    Ja zrobiłam ostatnio wyniki poziomu wit D3 i wyszła słabo. Muszę zażywać dawkę 4000jednostek, więc takie zbiorowe witaminki mnie nie urządzają.

Makowa szczęśliwej podróży i bawcie się dobrze, a czas zleci raz dwa :)

Szarlotka przesilenie swoją drogą. Czytałam o Twoim poprzednim cyklu, nie przeżyłam czegoś takiego, staram się zrozumieć... Patrząc tak z boku, myślę sobie, że Twój organizm rwie się do ciąży i próbuje. Coś się dzieje i to jest plus. Jest jakiś punkt zaczepienia. Tulę mocno i do przodu :)

Ukija a ja myślę, że lekarz dobrze robi. Jeżeli wątroba nie działa jak należy, to może zaburzać pracę innych organów, hormonów. Może nie ma potrzeby atakować Cię lekami, które dodatkowo ją obciążą. Jakby dał Ci lek na każdą dolegliwość, to mógłby nie wiedzieć, który pomaga. Ale możesz zawsze udać się do innego na konsultację. Głowa do góry, przecież hormony zmieniają się w ciągu dnia, więc może Twój organizm robi wiosenne porządki i jakimś cudem się unormują, a Ty zaciążysz :) A z mężem jak z hormonami, jak Ty się uśmiechniesz, to i on zmięknie, albo wręcz odwrotnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 23:49

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wszystkim ! Jak wasze temperaturki i samopoczucie? :)

Już nie mogę się doczekać kiedy witaminki zacznę lykac.

Życzę miłego piątku weekend się zbliza:) ja cały spędza z mężem. <3

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum już zakupiłam witaminki zobaczymy :) oj to masz urwanie głowy a coś studiujesz jeszcze ? prawdziwa Pani domu musi o wszystko zadbac :D hehe a tym bardziej jak rodzinka bedxie ;) a nieforu witaminy D3 na co wpływa?

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie zbliża się chwila prawdy. Kiedy można robić jakiś test? W ogóle jutro mam imprezę urodzinową, fajnie byłoby już wiedzieć. Będę chyba musiała jakaś udawać że piję alkohol, a tak na prawdę tego nie robić. Nie chciałabym żeby ktoś się czegoś domyślił, bo co odpowiedzieć? Mam wrażenie, że nic z tego, temp. delikatnie spada :(

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamina d3 jest ważna dla organizmy, szczególnie dla naszych kości. Obecnie mówi się, że każdy powinien ją suplementować zimą. Ja biorę, z zaleceń reumatologa, właśnie 4000 j.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka, zrób test, jak będą 2 kreski to wówczas udawaj, jak bedzie jedna to napij się spokojnie tego alkoholu.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Beatum no póki co lekarz kazał poczekać miesiąx i zobaczymy co się zmieni :P jak narazie wstrzymuje się z jedzeniem ciężkich tłustych rzeczy i słodyczy, odbije sobie na wielkanoc :) co do reszty hormonów to lh i fsh i prolaktyna bez zarzutu :) co do mojego to kosa dalej :/

Nadzieja ja też chcę mieć dziś dzień wolny :( trzeba iść do pracy :/ ale pocieszam się że tylko do 17 i fajrancik i dziś zaczynam robić testy owu :)

Moja temp jest jakoś dziwnie jednostajna. Podejrzane :)

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ojejku, nie chodzi o to, że ja tego alkoholu potrzebuje, ale nie chce żeby ktoś się czegoś domyślił i potem zadręczał mnie co chwile pytaniami czy jestem juz w ciąży. Szkoda nerwów :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja nie pije zbyt często nawet na imprezach. W ciągu ostatnich 3 miesięcy wypiłam 1 piwo. Zawsze się mnie pytają że jestem w ciąży :P

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo nie piję, ale właśnie piję. Myślałam jeszcze żeby kupić piwo 0% i sobie nalać wcześniej, a nikt się nie zorientuje, że to bez % :D

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka zrób sobie test jutro spokojnie jak coś wyjdzie to będziesz pewna a jak nie to % mogą być :D a wykresik ladny:) jednorazowy spadek to nic nie znaczy musi być tendencja wyższych temp. co innego jak spada przez kilka dni a tak wogole jak przegladalam wykresy ciazowe to nikiedy nie ma reguly :) roznie sie ukladaja.
    Smerfetka bierzesz bromergon to na prolaktyne ? A to jaki miałaś wynik?

Ukija ja też jeszcze w pracy :) a jak testy owu są już?

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka mozesz spokojnie pic male ilosci bo w pierwszych tygodniach to nie wplywa na dziecko bo was nic nie laczy bo sie tworzy dopiero wszystko.

Rezygnuje z mierzenia temperatury.
    Wczoraj sobie poczytalam o tych temperaturach jak to dziewczyny schizowaly jak byl spadek a okazywalo sie byc wszystko ok. Dlatego stwierdzilam ze nie bede stresowac sie temp. Bo tak to kazdego dnia sie stresuje czy nie spadla. Dlatego odpuszczam i wrzucam na luz. Kreski byly -byly . Wiec co ma byc dalej to bedzie.
    A i poczytalam o tym sluzie zoltym bo myslalam ze infekcja i znalazlam artykol ze zolty sluz jest normalny w ciazy. Byle nie bylo go gesto z grodkami i nie mial zapachu. A moj ma taki zoltawy kolor ale przez caly dzien to minimalnie leci prawie nic i nie ma zapachu. ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax i bardzo dobrze. Po co masz się stresowac. Jesteś w ciąży i koniec! Nie trzeba już mierzyć temperatury!
    Smerfetka zrób test i będzie wszystko jasne :) oby były 2 II :)
    Ukija rób testy owu I dawaj fotki, bo jakoś mało fotek tu ostatnio :) ja do Ciebie dołączę, ale za kilka dni, bo dopiero sluz mi się zaczyna pojawiać ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Smetfetka na test może być jeszcze za wcześnie albo i nie. Zrób jak nie wyjdzie powtórzył za parę dni. Życzę dwóch tłuściochów :)
    U mnie temp lekki w dół. Tak się zastanawiałam czemu mi tak skacze i że dość niską mam tą temperaturę, ale porada dnia mi wszystko wyjaśniła.

Temperatura mierzona w pochwie jest zazwyczaj bardziej stabilna niż ta mierzona w ustach. Jeśli zatem mierzysz temperaturę oralnie i obserwujesz u siebie duże wahania temperatur, od przyszłego cyklu spróbuj dokonywać pomiaru waginalnie. Nigdy nie zmieniaj miejsca pomiaru w trakcie trwania cyklu, ponieważ temperatura bazowa w tych dwóch miejscach jest różna (w pochwie jest zazwyczaj wyższa niż w ustach).

Rosax podoba mi się Twoje podejście :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym alkoholem to doskonale Was rozumiem. Jak tylko odmówie to słyszę to samo albo widzę glupie usmieszki.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Hej, u mnie zbliża się chwila prawdy. Kiedy można robić jakiś test? W ogóle jutro mam imprezę urodzinową, fajnie byłoby już wiedzieć. Będę chyba musiała jakaś udawać że piję alkohol, a tak na prawdę tego nie robić. Nie chciałabym żeby ktoś się czegoś domyślił, bo co odpowiedzieć? Mam wrażenie, że nic z tego, temp. delikatnie spada :(

Powiedz, że bierzesz antybiotyki i nie możesz :) Zawsze działa!

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten piękny dzień :)

no_i_mamy_piatek_d_2015-10-23_19-12-18.jpg

Makowa_Panna, Magduullina, Aurellka, borsuk, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ