X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak ona mi pobierała tą krew ale mam siniaka na prawie całą rękę ;/;/

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka to sie źle wbiła jakaś niedoświadczona !!!!!!!!!!!! Siniak i krew leciała to nic innego
    hehehe a miałaś spać :D

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja też w tamtym cyklu użyłam pink testu :P

Szarlotka no idiotka była i popsuła Ci rękę :/ dlatego też było tyle krwii :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć :D przyda się w tym cyklu
    A wiecie, że coś mnie dziwi ta moja niska temp. :D czy wpływa na to jakis hormon ?

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba normalne że podczas @ temp się obniża do normalnej bo progesteron przestaje działać :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ja widzę wyraźnie cień kreski :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZarlotko- zazdroszczę (tak pozytywnie!) tej drugiej, nawet bladej kreseczki. Bo ona tam jest:)

Szarlotka123, beatum lubią tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy tylko na wynik bety aby jedynie potwierdzić coś co już jest oczywiste :) a jutro robisz Szarlotko ten test?

Rosax jesteś tu? Bo się zamartwiłam o Ciebie i o to że tak mało piszesz :(

nadzieja_86, Szyszka1 lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija :D wiem zgadza się poziom ma być niższy i u mnie tak jest tylko, że 36 i poniżej chodzi mi o sam wynik bo tendencje zachowałam :D spadkową :D

Ukija lubi tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosax bardzo mi przykro :( trzymaj się cieplutko. Zróbcie sobie z Twoim może wieczorek tylko sami dla siebie :*

Borsuk ja też coś tam widzę :)

Madziu kremowy po rozciągliwym wcale nie oznacza że już po owulacji :) ja w tamtym cyklu też tak miałam i w tym też tak mam. Ciągle wszystkie typy śluzu przewijają się przez fazę niższych temperatur :)

Pierw porobilam kilka zdjec synka wielkanocnych mialam zamiar kartki swiateczne zrobic ale musze czakac na laptopa bo w naprawie jest :/ mam nadzueje sie wyrobic. Jakos czas dzis zabijalam i shopping tez byl na humor nobi jak zwykle zamiast dla siebie obkupilam moje skarby :p a teraz wieczor z mezem. Wyplakalam sie juz i czekam na kolejne zielone swiatlo! Nadal jestem pozytywnie nastawiona!

Szarlotka123, Szyszka1, Ukija, madziara0080, smerfetka_k lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Czekamy tylko na wynik bety aby jedynie potwierdzić coś co już jest oczywiste :) a jutro robisz Szarlotko ten test?

Rosax jesteś tu? Bo się zamartwiłam o Ciebie i o to że tak mało piszesz :(
    Jestem kochana jestem. Dzis po prostu chcialam jakos odstresowac.. Udalo sie. Pewnie gorzej jak poduszke przytule.. Rozkleje sie znow.. Ale dam rade. Mezus koszulek ma duzo wiec moge w niego plakac i plakac.

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "marzenia sa ucieczka od rzeczywistosci" ja nadal marze. Uciekam od tego co jest i marze o tym co za nie dlugo bedzie. Chce myslec pozytywnie i wierzyc ze bedzie dobrze!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax ja się strasznie o Ciebie zartwiłam. Chodzisz mi po głowie cały dzień. Nie ma co płakać i się zamartwiać. Uda się w końcu! Jesteś silną kobietą, już wiele przeszłaś i dasz rade. W końcu los się odwróci :* <3 Twój jest z Tobą i Cię wesprze. Ciesz się tym że masz już Małego i on jest Twoim światełkiem! :)

Szarlotka jak zapomnisz to Ci ukatrupie :D

Nadzieja uważam że to całkiem normalne. Nie ma jakiegoś schematu odnośnie temp. Raz ma się wyższe a raz niższe. Ja pierwszy raz mam aż taki spadek i pewnie wróce do normy niedługo :P

rosax3 lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    "marzenia sa ucieczka od rzeczywistosci" ja nadal marze. Uciekam od tego co jest i marze o tym co za nie dlugo bedzie. Chce myslec pozytywnie i wierzyc ze bedzie dobrze!
    Marzenia są po to aby do nich dążyć i je spełniać :)

beatum, Aurellka, rosax3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Elaria a co Ty tak hejtujesz nas?

hejt - «obraźliwy lub agresywny komentarz zamieszczony w Internecie»
    źródło http://sjp.pwn.pl/slowniki/hejt.html

W którym miejscu umieściłam obraźliwy lub agresywny komentarz na tym forum? Pod czyim adresem? Nie rozumiem. Moje pytanie, tj. "dlaczego tak szybko testujecie, czy to zniecierpliwienie, czy inne powody" nie było nacechowane negatywnie, nie miałam nic złego na myśli, nie planowałam nikogo obrazić itp.
    Ukija i parę dziewczyn, co polubiły odpowiedź Ukiji, jest mi przykro, że zarzuca mi się hejt. Jakie to modne słowo ostatnio.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax to bardzo dobrze ze zajelas się czymś w ciągu dnia :) i ten Twój Kochany ! <3 a poza tym Twój synus pewnie daje dużo siły :) slodziak.
    Jutro niedziela to spędzicie miło dzien. Łez czasami nie da się powstrzymać a poza tym ulgę poczujemy ale już nie płacz więcej!
    Jesteśmy razem i będziemy się wspierać <3 każda ma swoją historię i jeden cel który zdobędziemy :)!!!

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ale się u Was dzieje. Wszędzie dwie kreski ciążowe i owulacyje, oby tak dalej.

Rosax bardzo mi przykro. Tule mocno i wierze, że marzenia się spełnią.

U mnie badanie potwierdziły wzrost estradiolu. Niby norma, ale mój lekarz twierdzi, że ta górna norma nie jest wskazana. No i nie wiem, co to będzie z moim cyklem :/ Może tak jak Ukiji pisałam, mój organizm też robi wiosenne porządki :) Tego się trzymam. A póki co padam, jestem urobiona po łokcie.

Elaria mnie Twój wpis nie dotyczył, więc lepiej jak dziewczyny testujące się wypowiedzą. Moim zdaniem zadałaś pytanie, zaznaczyłaś, że nie chcesz nikogo urazić, ale to są uroki internetu. Każdy interpretuje po swojemu. Może Ukija też zazartowala, bo to tak jak napisałaś, hejt jest modny ostatnio ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, nie czuj się urażona bo nie chodziło mi o to. Poczułam się w pewien sposób zaatakowana. Dlaczego? Już Ci wytłumaczę. Robie testy, nakręcam się i zapytanie "dlaczego" jest według mnie nie na miejscu (swoją drogą jestem tu od ok 270 stron i nikt nikogo o to nie zapytał). Ja nie muszę się tłumaczyć po co je robie. Mam ochotę to robię to. Być może w moim przypadku parcie w tym tenacie wiąże się z tym, że to moje pierwsze dziecko, lata uciekają a tutaj nici w tej kwestii. Skąd poparcie dla mojego posta? Być może kilka dziewczyn tak jak ja poczuło się w pewien sposób urażone. Tak już kończąc mój wywód określenie "hejtować" nie jest ostatnio modne bo znam je już od dawna :) nie obrażaj się każda z nas ma prawo do własnego zdania i pisania o swoich odczuciach. Ja Twoje szanuje ale swoje też i dlatego napisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:23

madziara0080, borsuk lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co mam napisać Dziewczyny, ja tylko na ogół jestem spokojna :D

rosax3 lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dodam że osobiście w tym miesiącu nie zatestuje przed terminem złośnicy bo wiem że mogę mieć dłuższą fl ze względu na to że suplementuje się magnezem ;) kurcze aż 3 moje posty z rzędu :P chyba zaczynam toczyć sama ze sobą monolog. Jedno jest pewne. Łączy nas jeden cel i będziemy do niego uparcie dążyć starając się nie robić nadinterpretacji objawów! :D

Aurellka lubi tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ