X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, więc jednak - zniecierpliwienie. Ok. Przyjmuję takie tłumaczenie. A można też nic nie tłumaczyć, po prostu zignorować moje pytanie. Ok. Testujcie, nie testujcie wasze testy i cykle. Ja jestem tu nowa, więc może jeszcze mi się nastrój tego forum nie udzielił. Może za rok też będę testować w 8dpo ;-) Oby nie.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija w 100% masz rację. Mam nadzieję, że Elaria nie chciała nas urazić, tylko po prostu zbyt dosadnie o to zapytała :) Co prawda ja też czekam zawsze (albo w większości) do terminu zołzy mimo, że bardzo mnie kusi robić przed :) ja na przykład też najzwyczajniej nie chce po prostu robić sobie złudnych nadziei, ale nie potępiam dziewczyn, które testują wcześniej. To jest sprawa indywidualna. A przecież jesteśmy tu po to aby się wspierać a nie głupio dogadywać.

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty już masz jednego szkrabka więc też masz inne podejście ;) nie życzę Ci czekania roku na kolejnego szkrabka tylko najlepiej jak najszyciej. Jakoś ciężko mi nie czytać i nie reagować na Wasze wpisy bo uważam Was za sojuszniczki w końcu dążymy do tego samego celu :) osobiście w tamtym cyklu starałam się zachować maksymalny dystans i jakoś nie rozczarowałam się za bardzo ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu czasami się nie da doczekać bo te cholerne "objawy" do złudzenia przypominają te ciążowe że każda z nas w jakimś momencie wpada w obłęd :P nienawidzę tego u siebie i u każdej z Was :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:03

Szyszka1 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Ukija, też tak miałam. Do znudzenia wszystko dawało mi znaki, że jestem w ciąży, po czym zjawiała się zołza z zegarkiem w ręku. Dlatego zazwyczaj nie robię przed terminem, nawet szczerze to nie pamiętam kiedy testowałam bo jak już wspominałam okres niestety albo stety mam regularnie więc czar pryska i test nie potrzebny :( mam nadzieję,że szybko się to zmieni ;)

Ukija, Szyszka1 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia też bym chciała mieć punktualnie jak w zegarku ale niestety po tabletakch wszystko się zmienia raz :P teraz nawet cienie na ścianie i rozlana kawa mi przypominają dzieci. Dobrze że nie zwariowałam jeszcze na tyle że będę widziała znaki na niebie bo Mój by mnie do wariatkowa wysłał :D szczerze to marzę o tym abyśmy wszystkie jak najszybciej pozaznaczały zielone kropki na wykresie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:12

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, wiem że łatwo się mówi "wyluzuj", "odpocznij","nie myśl o tym", ale tak się nie da gdy ktoś bardzo pragnie dziecka, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam nadzieję i liczę, że już nie długo wszystkie będziemy w stanie błogosławionym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:16

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba idę już spać bo leżę w łóżku i oczy mi się już same zamykają :( pisze o jednym oku ;) słodkich snów dziewczynki dla Was :*

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mówisz jak moja gin :D ona w zaleceniu dała mi napicie się winka i odpoczynek :D i tak czasami mam ochotę sobie odpuścić ale no nie da się :D

madziara0080 lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winko wskazane, ja w dniu kobiet wypiłam 3/4 butelki czerwonego wina i czułam się cudownie... pijana ;)

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam kiedy się upiłam :D od sylwestra skusiłam się tylko na jedno piwko :D dobrej nocki Madzia, ja też spadam, kolorowych snów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:26

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija zgadzam się z Tobą. Każda z nas tak już marzy o Maluszku, że chce wiedzieć jak najszybciej co i jak...to zniecierpliwienie, niepewność,chęć ujrzenia dwóch kresek...
    Ja tez juz nie robie testu przed terminem @. Jak nie przyjdzie na czas, będę myślała co dalej. Jednak naprawdę ciężko o tym nie myśleć, nie wyliczac, nie analizować, gdy się czegos tak bardzo pragnie...
    Żeby nie myśleć postanowiłam wrócić do fitnessu i skupić się na rzezbieniu ciałka na lato :)

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ode mnie właśnie goście poszli :) a @ o dziwo nadal nie ma, pewnie rano zaatakuje ze zdwojoną siłą :D Miłej nocy wszystkim

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam ale nie mam sil pisac. Dobranoc kochane! Udziele sie jutro! A tymczasem ide wtulic sie w mojego wymarzonego. I obiecuje nie plakac (chyba)!

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś leniwa niedziela :) Zależy dla kogo, ale już na zapas życzę miłego dnia.
    Rosax :*
    Widzę, że nocne życie prowadzicie. A mnie się podoba jak testuje cie, czuć zaangażowanie i emocje. Czy to z powodów,o których pisze Szarotka, czy ze zwykłego widzi mi się, dla mnie to nie ma znaczenia. Chyba po trosze sama bym tak chciała, ale mam podobnie jak Madziara, wiec nic z tego. Nie no miałam jeden w życiu pozytywny test. Zrobiłam go, gdy wróciłam z sezonowej pracy. Okazało się, że kreska druga jest, ale wcale nie tak ciemna jak testowa, a z OM był to już początek 9tc. Pewnie w dniu miesiączki byłby negatywny. Tym bardziej, że dziecko wg usg całą ciążę był 2tyg do tyłu. Reszta testów,to takie raczej dla sprawdzenia prze imprezka. Niestety białe były :(

No nic pędze na uczelnie. Ale czekam na testy Smefetki i Szarlotki ciążowe :) i Ukiji,Aurellki owulacyjne :)

PS. Któraś jeszcze testuje? Kogoś pominelam?

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka no super! Dziś widzę bardzo wyraźnie kreskę :D wczoraj była słabiutka ale dziś... Gratulacje! Czekamy do jutra na wyniki bety które będą oczywiście potwierdzające :D

• beatum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wow dziś wyraźniejsza! Gratuluje z całego serca.

szczęśliwa łac. beatum
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Szarlotka i niech ciemnieje! Już się nie mogę doczekać wyniku bety :) Jak milo jest oglądać takie testy aż się ciepło na sercu robi ;) A jak się nazywa ten test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:18

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do temperatury to ja też mam jak po zlodowaceniu ;)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa szarlotka jest druga!! Sie juz bety doczekac nie moge! Gratuluje!!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ