X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, więc jednak - zniecierpliwienie. Ok. Przyjmuję takie tłumaczenie. A można też nic nie tłumaczyć, po prostu zignorować moje pytanie. Ok. Testujcie, nie testujcie wasze testy i cykle. Ja jestem tu nowa, więc może jeszcze mi się nastrój tego forum nie udzielił. Może za rok też będę testować w 8dpo ;-) Oby nie.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija w 100% masz rację. Mam nadzieję, że Elaria nie chciała nas urazić, tylko po prostu zbyt dosadnie o to zapytała :) Co prawda ja też czekam zawsze (albo w większości) do terminu zołzy mimo, że bardzo mnie kusi robić przed :) ja na przykład też najzwyczajniej nie chce po prostu robić sobie złudnych nadziei, ale nie potępiam dziewczyn, które testują wcześniej. To jest sprawa indywidualna. A przecież jesteśmy tu po to aby się wspierać a nie głupio dogadywać.

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty już masz jednego szkrabka więc też masz inne podejście ;) nie życzę Ci czekania roku na kolejnego szkrabka tylko najlepiej jak najszyciej. Jakoś ciężko mi nie czytać i nie reagować na Wasze wpisy bo uważam Was za sojuszniczki w końcu dążymy do tego samego celu :) osobiście w tamtym cyklu starałam się zachować maksymalny dystans i jakoś nie rozczarowałam się za bardzo ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu czasami się nie da doczekać bo te cholerne "objawy" do złudzenia przypominają te ciążowe że każda z nas w jakimś momencie wpada w obłęd :P nienawidzę tego u siebie i u każdej z Was :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:03

Szyszka1 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Ukija, też tak miałam. Do znudzenia wszystko dawało mi znaki, że jestem w ciąży, po czym zjawiała się zołza z zegarkiem w ręku. Dlatego zazwyczaj nie robię przed terminem, nawet szczerze to nie pamiętam kiedy testowałam bo jak już wspominałam okres niestety albo stety mam regularnie więc czar pryska i test nie potrzebny :( mam nadzieję,że szybko się to zmieni ;)

Ukija, Szyszka1 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia też bym chciała mieć punktualnie jak w zegarku ale niestety po tabletakch wszystko się zmienia raz :P teraz nawet cienie na ścianie i rozlana kawa mi przypominają dzieci. Dobrze że nie zwariowałam jeszcze na tyle że będę widziała znaki na niebie bo Mój by mnie do wariatkowa wysłał :D szczerze to marzę o tym abyśmy wszystkie jak najszybciej pozaznaczały zielone kropki na wykresie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:12

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, wiem że łatwo się mówi "wyluzuj", "odpocznij","nie myśl o tym", ale tak się nie da gdy ktoś bardzo pragnie dziecka, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam nadzieję i liczę, że już nie długo wszystkie będziemy w stanie błogosławionym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:16

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba idę już spać bo leżę w łóżku i oczy mi się już same zamykają :( pisze o jednym oku ;) słodkich snów dziewczynki dla Was :*

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mówisz jak moja gin :D ona w zaleceniu dała mi napicie się winka i odpoczynek :D i tak czasami mam ochotę sobie odpuścić ale no nie da się :D

madziara0080 lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winko wskazane, ja w dniu kobiet wypiłam 3/4 butelki czerwonego wina i czułam się cudownie... pijana ;)

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam kiedy się upiłam :D od sylwestra skusiłam się tylko na jedno piwko :D dobrej nocki Madzia, ja też spadam, kolorowych snów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 00:26

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija zgadzam się z Tobą. Każda z nas tak już marzy o Maluszku, że chce wiedzieć jak najszybciej co i jak...to zniecierpliwienie, niepewność,chęć ujrzenia dwóch kresek...
    Ja tez juz nie robie testu przed terminem @. Jak nie przyjdzie na czas, będę myślała co dalej. Jednak naprawdę ciężko o tym nie myśleć, nie wyliczac, nie analizować, gdy się czegos tak bardzo pragnie...
    Żeby nie myśleć postanowiłam wrócić do fitnessu i skupić się na rzezbieniu ciałka na lato :)

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ode mnie właśnie goście poszli :) a @ o dziwo nadal nie ma, pewnie rano zaatakuje ze zdwojoną siłą :D Miłej nocy wszystkim

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam ale nie mam sil pisac. Dobranoc kochane! Udziele sie jutro! A tymczasem ide wtulic sie w mojego wymarzonego. I obiecuje nie plakac (chyba)!

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś leniwa niedziela :) Zależy dla kogo, ale już na zapas życzę miłego dnia.
    Rosax :*
    Widzę, że nocne życie prowadzicie. A mnie się podoba jak testuje cie, czuć zaangażowanie i emocje. Czy to z powodów,o których pisze Szarotka, czy ze zwykłego widzi mi się, dla mnie to nie ma znaczenia. Chyba po trosze sama bym tak chciała, ale mam podobnie jak Madziara, wiec nic z tego. Nie no miałam jeden w życiu pozytywny test. Zrobiłam go, gdy wróciłam z sezonowej pracy. Okazało się, że kreska druga jest, ale wcale nie tak ciemna jak testowa, a z OM był to już początek 9tc. Pewnie w dniu miesiączki byłby negatywny. Tym bardziej, że dziecko wg usg całą ciążę był 2tyg do tyłu. Reszta testów,to takie raczej dla sprawdzenia prze imprezka. Niestety białe były :(

No nic pędze na uczelnie. Ale czekam na testy Smefetki i Szarlotki ciążowe :) i Ukiji,Aurellki owulacyjne :)

PS. Któraś jeszcze testuje? Kogoś pominelam?

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka no super! Dziś widzę bardzo wyraźnie kreskę :D wczoraj była słabiutka ale dziś... Gratulacje! Czekamy do jutra na wyniki bety które będą oczywiście potwierdzające :D

• beatum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wow dziś wyraźniejsza! Gratuluje z całego serca.

szczęśliwa łac. beatum
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Szarlotka i niech ciemnieje! Już się nie mogę doczekać wyniku bety :) Jak milo jest oglądać takie testy aż się ciepło na sercu robi ;) A jak się nazywa ten test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:18

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do temperatury to ja też mam jak po zlodowaceniu ;)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa szarlotka jest druga!! Sie juz bety doczekac nie moge! Gratuluje!!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ