Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas dziś pofikać z moim... jestem zła :/

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija zrób jescze jutro dla pewności. Ja zbęde robić jak sluz mi się przezroczysty rosciagliwy pojawi. Na razie jest woda...

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Aurellka testy robisz? Mi się coś wydaje że akurat w święta u Ciebie będzie :)

Wolalabym żeby się w sobotę lub niedziele uwolnilo, bo w poniedziałek i wtorek będzie ciężko z ❤ ;)

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - bierz swojego i do dzieła :) Będzie dobrze, zobaczysz :)

Ja tak właśnie patrze na Szarlotki wykres, owulację miała 13 d.c. a testowała w 24 d.c i już jej wyszedł pozytywny test, a ja mam jutro 24 d.c. i przy tym 30 urodziny :) :) Może zatestuje :)

Ukija, Aurellka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu testuj ale jak by tam był cień cienia cienia to nie przejmuj się. Zrobisz kolejny za kilka dni :) co do mojego to myślałam że mamy już to z głowy :/ jutro test zrobie ale nieco później bo praca, a w piątki najwięcej do zrobienia :/ wściekam się :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ani śluzu płodnego, bolą mnie sutki, nadal mnie ćmi w brzuchu :/ uf uf. Jeżeli jutro będę miała wyższą of wyznaczy mi owu na wczoraj albo przed wczoraj. Słuchajcie miałam taki problem wczoraj z temp. że od razu po przebudzeniu 36.69, sprawdzam za minutkę 36.7 i sprawdzam za 3 minutki 36.63 bez wstawania tylko nie mogłam uwierzyć w pierwszą i zaznaczyłam trzecią :)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadszedł @. Zaczynam od nowa.
    Ukija a moim zdaniem nie ma się co sugerować testami owu na których wyszła słabsza kreska. Z tego co wyczytałam to to nie jest żaden wyznacznik. Kreska musi być taka sama jak druga, wtedy test jest ważny :) Widzę że działacie <3, tylko tak dalej a będzie u Ciebie zielono :) :*

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już nie <3 teraz już tylko przyjemność i według zachcianek :P no wiem wiem ale dla pewności zrobie jutro ale wieczorem dopiero ;)

Przykro mi że @ przylazł. Tule mocno :* ale nowy cykl nowe nadzieje! :)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam, że @ przyjdzie. Te odczucia mogą oznaczać tylko jedno ;)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk a to wredna @ jedna! Mam nadzieję, że kolejnej już nie będzie ;)
    Ja dziś czuję się jakbym przerzuciła tonę węgla. Masakra...
    Madziara trzymam kciuki jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:58

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makiwa a Ty kiedy testujesz? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem po wizycie Pani doktor dała nam 2 cykle i wtedy badania oraz ewentualne leczenie ... I ma racje! Mam nadzieje ze bedzie ok ... stwierdziła ze jestem mloda mam juz syna wiec nie widzi problemu choć jakby sie nie udawalo dalej wtedy mam przyjsc i da mi wszelakie badania i rozpoczniemy leczenie.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 31, ale chyba się pokusze i siknę 28. Na wtedy of wyznaczyło mi termin @. Jeśli nie wyjdzie to powtórze właśnie 31. Chyba, że w międzyczasie przyjdzie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:45

Szarlotka123, Ukija lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak jakoś dziwnie już któryś dzień pod rząd pobolewa w podbrzuszu, w okolicach prawego jajnika, ni to takie ciągnięcie,ni to taki delikatny ból miesiączkowy.... nie umiem dokładnie tego opisać... Miała któraś z was tak?? Co to jest?

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane <3
    Ja się dzisiaj dla równowagi pokłóciłam z moim, poryczałam jak głupia i nawet nie mam ochoty wracać do domu..
    Ukija, nie mam pojęcia, nie myślałam jeszcze nad tym..;)
    Madziara, ja tak miałam :D Testuj :*

• Ukija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa jestem za 28 :D będę czekała z niecierpliwością na to.

Magduullina ja też mam jeszcze 2 cykle i bardziej się przyłoży gin :P

Madzia ja też mam bóle takie podczas fl :/

Szarlotka to się zastanów. Wiesz jak to w banku presja zrobienia planu, dużo stresu :/

Wiecie co? Mi się zdaje że miałam biochemiczną w 1 cyklu po odstawieniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, właśnie wiem. Ale trochę mi głupio wrócić ze szkolenia i iść na l4 :(
    Czemu Ci się Kochana tak wydaje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że jak zajdę to się nie będę przejmować i idę na L4, jak zobaczę serducho. Może poroniłam przez epidemię grypy w pracy w lutym, może nie... ale nie zamierzam ryzykować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, dopiero teraz przeczytałam.
    Miałam krwawienie około 5 dni, tak jak @.
    Ale na spokojnie, Ty miałaś większą betę, musi Ci się wszystko wyczyścić, żeby w tym cyklu się udało <3
    borsuk, przykro mi :( ale w tym cyklu się uda! :D
    Elaria, ja zaczynam dopiero pracę i chciałabym do czegoś wrócić po macierzyńskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, no to zrozumiałe, że w takim razie lepiej popracować. Niech zdrówko dopisuje jak najdłużej!

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ