Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie Aurellka będziesz miała obraz wszystkiego
Ja dziś niestety sama jestemJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja to nie aż tak dużo za ten monitoring myślałam że to ok 1tys za całość wychodzi pozazdrościć takiego lekarza. Ja narazie będę się umawiała do tej co u niej jestem bo wysłała mnie na badanie i jak coś będzie nie tak to muszę wrócić do niej
Magduullina a może masz do bani testy? Kup jutro w aptece jedno opakowanie i sprawdź czy jest tak samo"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Btw mam wrażenie że zaraz spłonę tak mi gorąco a szłam tylko z auta do klatki"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
hehe tysiąc to oni mają w 2h specjaliści
Magdulina to faktycznie cos nie tak z testami
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyCzy której z was testy owulacyjne faktycznie pomogły zajść w ciążę, albo chociaż wyznaczyć owulację, czy są raczej niemiarodajne, pomocniczo przy innych obserwacjach? Może bardziej miarodajne jest mierzenie tempki + śluz? Ja do tej pory tylko podglądam wasze zmagania (niekiedy frustrujące) z testami owulacyjnymi i tylko z obserwacji postów mniemam, że więcej z nimi problemu niż pomocy. Ale może jestem w błędzie, to mnie wyprowadźcie.
-
Elaria no ja w ciąży nie byłam ale w tym cyklu i w poprzednim testy mi pomogły w wyznaczeniu owulacji. Miałam ją w niedługim czasie po pozytywnym teście. Nie mam złego zdania na ich temat to tak moim zdaniem"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Dodam że również mierzę temp i przyglądam się śluzowi ale nic nie poradzę że mam płodny prawie cały czas przez pierwszą część wykresu więc dla mnie nie jest to miarodajne"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Elaria ja również jestem tego samego zdania co Ukija u mnie się sprawdzają w ciągu 24h owu jest w poprzednim cyklu potwierdzona na wykresie. Moim zdaniem nie zaszkodzą tylko jak do wszystkiego podejść ze zdrowym rozsądkiem
Ukija lubi tę wiadomość
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
A ja pół żartem pół serio do nich podchodzę, to raczej zabawa i ciekawskosc niz coś miarodajnego. Jedynym prawdziwym potwierdzeniem owulacji jest monitoring. Reszta to tylko obserwowanie siebie i zabawa we wróżenie
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
beatum wrote:Nadzieja rozumiem, że Twoja gin chce zobaczyć Twoje wykresy? Zna się na tym?
Dokładnie zobaczy jak temp. była w danej fazie, prowadziłam szczególowe notatki jeżeli coś naprawdę dolegało to zapisywałam może to jest znaczace a może nie to ona sama oceni. I jak dzwoniłam teraz się umówić to koniecznie wykres chce zobaczyć bo może być to jakąś wskazówką szczegółową.
A co do pytania czy się zna to gin., także powinna tym bardziej sama dała mi taki kalendarz do notowania ale wolę na OF prowadzićbeatum lubi tę wiadomość
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Aurellka wrote:A ja pół żartem pół serio do nich podchodzę, to raczej zabawa i ciekawskosc niz coś miarodajnego. Jedynym prawdziwym potwierdzeniem owulacji jest monitoring. Reszta to tylko obserwowanie siebie i zabawa we wróżenie
Bo tak się zastanawiam jak to jest że kobiety które mają monitoring nie zachodzą. Jak to się dzieje źe jajo duże i endo grube a jednak się nie udaje.
Oczywiście lepiej iść aby dowiedzieć się czy jest wszystko w porzadku czy nie
Bez obrazy oczywiście Dziewczynki moje :* ale powiedzcie mi jak to jest możliwe?
beatum lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ukija hehehe ale trafiłaś ja jestem tego przykładem (monitoring) endometrium ok nie za małe nie za grube, pierwsza wizyta przed owu sprawdza wielkość pęcherzyka i śluz jaki jest a pękniecie też widać czego dowodem jest ciałko żółte. (pęcherzyk też może nie pęknąc, przerośnięty może być)
U mnie chyba coś hormoniki przeszkadzają bo już kilka monitoringów i niby tak jak powinno być a ciąży brak sama bym chciała znać odp na to pytanie bo już przy sprzyjających poprzednich cyklach nosiłabym dzidzię.Magduullina, Ukija, beatum lubią tę wiadomość
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyUkija wrote:Bo tak się zastanawiam jak to jest że kobiety które mają monitoring nie zachodzą. Jak to się dzieje źe jajo duże i endo grube a jednak się nie udaje.
Jajo może być złej jakości, może tylko biochemiczna ciąża, może coś z plemnikami akurat w ten czas, może blokada psychiczna? Tak gdybam...Ukija lubi tę wiadomość
-
Aaaa dobra bo ja tutaj jestem nie obeznana bo nie miałam i nie czytałam o tym. Chociaż również chyba wpływ ma progesteron
Dzięki kochane za oświecenie mojego zacemnionego umysłu. A powiedzcie mi czy lekarze Wam pokazywali co jak wygląda znaczy endo jajo i ciałko żółte?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Elaria właśnie między innymi tez tak może być.
Na usg ładnie widać wszystko obraz jest taki szary ale jak pecherzyk widać to taka czarna kuleczka, endometrium jak łezka wyglada.
Sama jak byłam po raz pierwszy to nic tam nie widziałam ona coś mówi a ja nic tam nie dostrzeglam ale po malu mnie uświadomiła i zaznaczala na ekranie wiec juz ujrzałamUkija lubi tę wiadomość
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok