X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak tak tak :)

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry ;)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Ja dzisiaj wstałam z bólem jajników i podbrzusza..
    Na dodatek śniło mi się, że byliśmy z moim na festiwalu żelków i pomagałam uciec z fabryki mmmsom..( nie wiem jak to się pisze :P)
    Rosax, czekamy jak na szpilkach, dawaj znać.
    Właśnie MMM, co u Ciebie?
    Aurelka, miłego wypoczynku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:29

borsuk lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego weekendu wszystkim życzę :)
    Rosax trzymam kciuki :*
    Ja miałam wczoraj bardzo zły dzień w pracy, miałam dostać podwyżkę obiecaną 3 miesiące temu do awansu, a mój szef powiedział szefowej że cos osiadłam na laurach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.. jezu za wami to zdążyć nie idzie :P u mnie ból brzucha minął i o co tu kaman?
    Rosax trzymaj się oby było wszystko w porządku :*
    Szarlotka123 bardzo ładna beta oby tak dalej:*
    Aurellka miłego wypoczynku i nie myśl tak dużo bo idzie zwariować :*
    Ukija nie martw się na zapas może odbije się..
    Mamy taką piękną pogodę.. Myślmy pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 11:01

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z niczym. :( lekarz bedzie po 14 wiec nie warto bylo czekac. Po 14 jade jeszcze raz. I sie wszystko okaze.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Rosax czekamy na wieści

1usaio4p21hbw2ds.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama czekam. Juz mnie to wszystko wkurwia. I nagle dzis kluje mnie macica.. A to skad sie wzielo? Chyba juz sama sobie wkrecam..
    Kutffa Kamila mysl pozytywnie! " jest wszystko dobrze. Wszystko sie ladnie wyczyscilo, beta zerowa " -a teraz powtorz to z milion razy az zapamietasz i nie pomyslisz inaczej!

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka co za sen. A śmiałyście się wczoraj z mojego. Ja mam też taki ból ale raczej nie ciążowy ale na @. Trudno :(

Smerfetka bo Ci Szefowie są tacy że nie rozumieją że kasa daje super motywacje a jak obiecują i nie dotrzymują słowa to motywacja spada...

Dorota jak mam pozytywnie patrzeć na stopniowy spadek temp?

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax plotka powtórzona tysiąc razy staje się prawdą. Nie dziwie się że się wkurzasz. Ale spokojnie poczekaj do 14 i wtedy wszystko się wyjaśni. Będzie dobrze :*

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija taki ten twoj spadek to nie spadek.!
    Brzusio czesto boli jak na @ bo macica sie rozciaga!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powracam juz chyba do normalnych temperatur. Kurcze chce juz 14! i tak w ogole to mam checi na <3 a tu dupa nie moge bo ginekolog :/ hihi
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d52c80664e.png

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana spokojnie. Wszystko wróci do normy i zajdziesz w potwierdzoną i zdrową ciążę szybciej niż Ci się wydaje :) takie mam przeczucie :) a ja nie nastawiam się na testowanie. Już się poddałam w tym cyklu. Boli mnie już drugi dzień brzuch i aż przebija z podbrzusza na tył pleców na dole (krzyż) chociaż w poprzednich cyklach tak nie miałam to właśnie może tak miałam przed braniem tabsów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija taki spadek to nie spadek.. kochana jak nie ten cykl to następny będzie twój :P ja w tym na pewno nie zaciążyłam takie mam dziwne przeczucie.. byle czekać do 9..

• Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka a skąd takie przeczycie? Nie przywołuj do siebie negatywów! :) e tam spadek to spadek i proszę mi się tutaj nie upierać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, spokojnie. Zobacz jeszcze jutro. Przy zagnieżdżeniu podobno niekiedy są dwa dni niskich temperatur :)
    Rosax, czekam cały czas.
    Dzisiaj sobie pozwoliłam na lekkie <3 z moim. Mam nadzieje, że nie będzie żadnych plamień.
    No mój sen mnie zabił dzisiaj :D

Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija a nie wiem tak jakoś mam.. jak nie ten to następnym będzie :P a u Cb to jestem pewna że pęcherzyk się tworzy.. kochana a ile już się staracie?

Ukija lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    MMM ale miałaś napisać co u Ciebie :)

Aurellka a Ty już na miejscu jesteś? :) no spadki to spadki nie ma co się łudzić niestety :(

Chciałam napisać ale w sumie trochę zaniepokoiłam się ROSAX.......troszkę sie uparła na czekanie z wizytą...oby wszystko było dobrze....bo ta gorączka i dziwna wydzielina.....dają do myślenia......
    U mnie ok, czuję sie o niebo lepiej niż jeszcze kilka tygodni temu (poczatek ciąży byl naprawdę trudny pod względem szukania smaków, braku apetytu i niemożliwości zaspokojenia pragnienia...bo nic nie smakowało).
    Teraz jest pełne zadowolenie:)
    Wczoraj powiedziałam szefowi o ciąży i bardzo się ucieszył :) a mi kamień spadł z serca bo już od 3 tygodni miałam powiedzieć ale szef wiecznie w rozjazdach i nie było jak....a przez telefon jednak nie chciałam....
    Cieszę się.....

Czekam na dobre wieści od Was :)
    Ty wykres już spisałaś na straty? Hmm nie za wcześnie?
    Hmm czekam co napisze Rosax i wizytę Makowej....
    Trzymam za Was kciuki!

Szarlotka123, Ukija lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ale stopniowo spadała więc nie wiem :P uuuu <3 bardzo miło to czytać :D cieszę się że oboje jesteście tacy szczęśliwi i nastał mièdzy Wami dobry czas :P

Dorotka to nasz 3 cykl starań wcześniej wiele wiele lat bralam tabletki anty ;) no nie wiem jakoś mam bardzo duży dystans do tego...

MMM super że się dobrze czujesz i odnalazłaś smaki :D och nie jedna z nas zazdrości Ci takiej dużej fasolki. I świetnie że masz takiego wyrozumiałego Szefa. A rozmawiałaś z nim do kiedy oracujesz? Ty masz siedzącą pracę? Ja spisałam głównie przez ten ból :P

Szarlotka123, #Dorotka# lubią tę wiadomość

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ