X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija..... to obie mamy dziś "dolinę" :)
    Z tym, że ja chciałabym mieć Twoją (37,00) bo moja dzisiaj to 36,75 :)
    Ale i u Ciebie i u mnie - temperatury nad linia pokrywającą.

Wniosek jeden: ja liczę, że Ty nadal masz szansę na dwie kreski a ja - że ciąża będzie rozwijała się prawidłowo :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane przeraziłam się znowu bo przed chwilą zobaczyłam na wkładce brązowy skrzep, bardziej glut z tak jakby brązowymi nitkami..Mdłości mnie męczą od kilku godzin. Chyba się znowu zaczyna :(

Kochana połóż się i odpoczywaj nie martw się na zapas. Leż kochana. Ja od czwartku leże w łóżku i mam zamiar leżeć do 12 lutego aż do bety tylko wstaje 10 lutego na posiewu do lekarza. Mam tak ukochanego męża że robi mi śniadania obiadki i kolacyjki. Leż słońce i odpoczywaj

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    rosax robiłam tylko test, jutro powtórzę ale tempka i plamienia wskazują na zagnieżdżenie.. no nie wiem.
    Tak, okres dostaje normalny.
    Elina, pozazdrościć męża :) Właśnie się kładę i będę leżeć. Co ma być to będzie.. :(

A bierzesz duphaston lub luteine ?

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    rosax robiłam tylko test, jutro powtórzę ale tempka i plamienia wskazują na zagnieżdżenie.. no nie wiem.
    Tak, okres dostaje normalny.
    Elina, pozazdrościć męża :) Właśnie się kładę i będę leżeć. Co ma być to będzie.. :(

Nie myslmy od razu negatywnie. Moze blizniaczki chca sie lepiej wgrysc w sciane ;D lez odpoczywaj! A ja trzymam kciuki by bylo ok!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Tak, mam dupka 2x dziennie.

Kochana jak masz możliwość i nie pracujesz to poleż z dwa dni w łóžku i ruszaj się delikatnie. Ja rozmawiała z mężem i stwierdziliśmy że taka ciąża wywołana lekami jest bardzo wrażliwa i stwierdziła że ją będę leżeć i traktować swoją ciążę jak zagrożoną gdyż to ciąża po lekach i nie jest według mnie tak silną jak ta bez leków naturalna.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Mdłości mi się teraz strasznie nasiliły, do tego kręci mi się w głowie.. Bardzo dziwnie się czuje. Cały czas sprawdzam śluz, jest normalny i jest go dużo.. To było takie jakby jednorazowe, ale i tak się przestraszyłam.

Jak jest go dużo i jest normalny to się nie bój poleż z dwa dni zrób bete i będziesz wiedzieć co i jak.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam :)
    Az się popłakałam ;)

https://youtu.be/u3CKUQFRXDs

ug376iye929i107i.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Poleżę trochę, jutro z rana na betę. Na razie staram się bez nerwów.

Myśl o czymś przyjemnym przytul się do męża i zatop si3 w marzeniach

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotko, kochana odpoczywaj i koniecznie daj znac jak beta

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Madzia, widziałam to wczoraj. Mało się u nas odzywasz, co u Ciebie?
    Elina, włączyłam sobie właśnie dziennik bridget jones dla odprężenia :)
    Molyx dam znać Kochana :)
    No i super trzymaj tak dalej relaks i dużo odpoczynku

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, nie odzywam się, bo generalnie u mnie bez zmian. Owulacji nie było prawdopodobnie bo testy wychodziły cały czas negatywne. Czekam na @. W środę idę do nowego ginekologa, wieczorem mam wizytę. Po wizycie na pewno się odezwę i zdam relacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:58

ug376iye929i107i.png
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzis wytrzymalam;) nie skrecilam do apteki po test;) ale jutro juz chyba zrobię, przy córeczce mi wyszedł pozytyw dopiero w 6 tygodniu, wcześniej negatyw a ze to byl pierwszy cykl zaraz po slubie i stwierdziliśmy ze sie nie zabezpieczamy i jak sie uda odrazu to super a jak za 3 miesiące to tez ok;) no i zrobilam test w dniu @ i negatyw; ) a tu potem niespodzianka; ) a teraz jak planujemy to gorzej... no ale może tym razem;) dobra sie rozeleklam;) Szarlotko jak tam?

9.06.2014 :) Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )

Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Szarlotka, nie odzywam się, bo generalnie u mnie bez zmian. Owulacji nie było prawdopodobnie bo testy wychodziły cały czas negatywne. Czekam na @. W środę idę do nowego ginekologa, wieczorem mam wizytę. Po wizycie na pewno się odezwę i zdam relacje :)

kochana trzymam kciuki. jakie leki bierzesz?
    ja clo, dupka ovitrelle i jakieś dodatkowe zastrzyki dostałam na porost pęcherzyków bo clo nie zadziałało. polecam lekarzy którzy mają doświadczenie z leczeniem niepłodności.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teta wrote:
    Jeszcze dzis wytrzymalam;) nie skrecilam do apteki po test;) ale jutro juz chyba zrobię, przy córeczce mi wyszedł pozytyw dopiero w 6 tygodniu, wcześniej negatyw a ze to byl pierwszy cykl zaraz po slubie i stwierdziliśmy ze sie nie zabezpieczamy i jak sie uda odrazu to super a jak za 3 miesiące to tez ok;) no i zrobilam test w dniu @ i negatyw; ) a tu potem niespodzianka; ) a teraz jak planujemy to gorzej... no ale może tym razem;) dobra sie rozeleklam;) Szarlotko jak tam?

kochana to idź na bete i będziesz pewna na 100%

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina chyba tak bede musiala zrobic;)

9.06.2014 :) Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )

Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teta wrote:
    Elina chyba tak bede musiala zrobic;)

oczywiście jeżeli z apteki tak późno u cb wykrywają ciąże to po co czekać i się stresować idź spokojnie jutro na bete i będziesz wiedziała na 100% i bez czekania i bez stresu kochana ściskam gorąco :) :) trzymam kciuki napewno będzie pozytywna

Teta lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM dolina po całości. U Ciebie wiem, że wszystko będzie w porządku. To że temp powyżej lini to bardzo dobry znak :)

Teta maszeruj po teścik jutro i sikaj :) nadal czekamy z niecierpliwością na informacje :)

Szarlotka chill i relaksik. Bete zrób, jak odbierzesz wyniki to będzie szeeeeroki uśmiech. Mówię Ci :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    MMM dolina po całości. U Ciebie wiem, że wszystko będzie w porządku. To że temp powyżej lini to bardzo dobry znak :)

Teta maszeruj po teścik jutro i sikaj :) nadal czekamy z niecierpliwością na informacje :)

Szarlotka chill i relaksik. Bete zrób, jak odbierzesz wyniki to będzie szeeeeroki uśmiech. Mówię Ci :)

ukija a ty jak się cujesz co tam u cb pisz

Teta lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina, dziewczyny :( ja już raczej cykl w plecy :( no ale przynajmniej znam swoje ciało
    Od razu wiedziałam, że szczyt śluzu (2 dni przed wyznaczonym przez ovu) sugerował moją owulacje i że nie mam aż takich długicj cykli. Chociaż taki plus...
    Ale szyjka nadal wysoko, a krew (dosłownie bez skrzepów tylko przy samobadaniu szyjki, dziwne :( zobaczymy jak się potoczy to wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:16

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - plamienie i spadek do linii wygląda na zbliżającą się @
    Dlaczego szyjka jest tak wysoko? Nie mam pojęcia. Obserwuj i daj znać.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ