X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście takie kochane. Jak narazie nic się nie rozkręciło ale już mnie brzuch zacznyna boleć jak na @ :( oj smuuuuteczek, nerwy, sfrusyrowanie :( teraz któraś z Was musi mnie pocieszyc informacją o zafasolkowaniu więc dziewczyny do dzieła! ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana @ nie ma a bol w ciazy na poczatku tez moze towazyszyc! Nie zamartwiaj sie puki zolza nie przyjdzie! A tak w ogole to zabraniam jej przyjsc do Ciebie!!!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax hahaha uwielbiam Cię :* taka kochana. Jakos mam złe przeczucia :( no ale będzie nowy cykl i nowe nadzieje ;)

rosax3 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi mówił abym podeszła do tego z dystansem a nie później ryczała :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosax hahaha uwielbiam Cię :* taka kochana. Jakos mam złe przeczucia :( no ale będzie nowy cykl i nowe nadzieje ;)

kochana wszystko będzie dobrze mnie też boli podbrzusze jak na @ ale u mnie jeszcze zawcześnie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Myslalam nad zakupem sztucznych orchidei na parapet w ozdobnych doniczkach a nad tymi kolorami wlasnie sie tez satanawialam juz znalazlam dywan bezowy i mysle by do dywanu dobrac kolor scian bezowych. Posciel juz zamowilam przed chwila do koldry jedna czarna druga rozowo czarna a trzecia to taka biala ale duzo kwiatow na niej kolorowych z zielonymi lodygami taka wiosenna jakby. A pokrycie na lozko myslalam zeby wziac jakies ale teraz to juz sama nie wiem jaki kolor ;D zeby nie bylo zbyt duzo ale jednak fajnie.. Jutro wybiore sie po farby.

kochana nigdy w życiu nie kupuj sztuczne. ja mam 13 orchidei żywych to coś przepięknego na ich temet wiem bardzo dużo jak będziesz chciałą to ci poopowiadam o nich. nie kupuj sztucznych żywe są przepiękne i ślicznie pachną jak dobrze się o nie dba i w odpowiednim czasie daje się odpowiednie odżywki.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana nigdy w życiu nie kupuj sztuczne. ja mam 13 orchidei żywych to coś przepięknego na ich temet wiem bardzo dużo jak będziesz chciałą to ci poopowiadam o nich. nie kupuj sztucznych żywe są przepiękne i ślicznie pachną jak dobrze się o nie dba i w odpowiednim czasie daje się odpowiednie odżywki.

Mam duzo kwiatow i wszystkie zyja a orchide mam max 6 msc i zaraza.. Takie osady na lisciach dostaja.. Jak widze na jednej szybko ja wyrzucam ale czasem za pozno to zrobie i po kilku dniach na innych tez sa. U mojej mamy jest 10 i wszystkie piekne a mama w cale do nich sie nie przyklada. Siedza w normalnej ziemi i sa podlewane jak onne kwiaaty a i tak pieknie rosna!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Mój mi mówił abym podeszła do tego z dystansem a nie później ryczała :)

Chyba mamy identycznego meza hihi ;D
    No ale co zrobic jak lzy same sie cisna..
    Kurde jak ja chce juz aby to forum bylo zafasolkowane! Ale 2016 jeszcze dluuuugo.. Ale my wszystkie tu mamy zamiar urodzic w 2016 tak wiec malo czasu zostalo a wiec nieproszonych nie chcemy! w lutym musza sie posypac bety i paski!
    ... A ja cichutko bede sie od Was zarazac, az w kwietniu bede mogla i wirus wejdzie tak porzadnie!...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Mam duzo kwiatow i wszystkie zyja a orchide mam max 6 msc i zaraza.. Takie osady na lisciach dostaja.. Jak widze na jednej szybko ja wyrzucam ale czasem za pozno to zrobie i po kilku dniach na innych tez sa. U mojej mamy jest 10 i wszystkie piekne a mama w cale do nich sie nie przyklada. Siedza w normalnej ziemi i sa podlewane jak onne kwiaaty a i tak pieknie rosna!

kchana po pierwsze orchidea musi być w korze musi mieć przeźroczystą doniczke z dziurkami od spodu. nie podlewa się orchidei od góry gdyż te zielone łodyżki co są w koże to jej kożenie i onna nimi oddycha a nie liściami. jeżeli zalejesz ją od góry to zdechnie tak jakby ktoś cię zanurzył w wodzie to sobie wyobraź co to dla orchidei znaczy. orichedę wkładamy do miski z wodą tak aby poziom wody sięgał do połowy doniczki zostawiamy na 15 minut i potem wyjmujemy i odciskamy doniczkę czyli delikatnie dusimy doniczke żeby pozbyć się nadmiaru wody.
    orchidea musi być posadzona płytko.
    przy przesadzaniu podcinamy suche korzenie są żółto/ szaro/ brązowe suche i puste. przycinymay przy przesadzaniu suche łodygi kwiatowe.
    nie należy ich przegrzewać i wystawiać na ostre wiossenne i zimowe promienie słoneczne. kochana dużo by pisać na ten temat bardzo dużo więc radzę ci przeczytać kilka artykułów o storczykach i te rzeczy co są wspólne w artykułach stosować je a teraz przedstawię ci kilka propozycji odżywek i pomocy przy storczykach.
    compo według mnie najleprze środki do storczyków sama je stosuje od zraszaczy po podłożę z odżywkami nawozami są różności podam ci link i poczytaj sobie na spokojnie. mam nadzieję żę niedługo będiesz wstawiać nam zdjęcia swoich storczyków i się nimi chwalić
    http://www.compo.pl/pl/pl/magazins/Prawidlowa-pielegnacja-storczykow0.html

rosax3 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - jak się czujesz?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kchana po pierwsze orchidea musi być w korze musi mieć przeźroczystą doniczke z dziurkami od spodu. nie podlewa się orchidei od góry gdyż te zielone łodyżki co są w koże to jej kożenie i onna nimi oddycha a nie liściami. jeżeli zalejesz ją od góry to zdechnie tak jakby ktoś cię zanurzył w wodzie to sobie wyobraź co to dla orchidei znaczy. orichedę wkładamy do miski z wodą tak aby poziom wody sięgał do połowy doniczki zostawiamy na 15 minut i potem wyjmujemy i odciskamy doniczkę czyli delikatnie dusimy doniczke żeby pozbyć się nadmiaru wody.
    orchidea musi być posadzona płytko.
    przy przesadzaniu podcinamy suche korzenie są żółto/ szaro/ brązowe suche i puste. przycinymay przy przesadzaniu suche łodygi kwiatowe.
    nie należy ich przegrzewać i wystawiać na ostre wiossenne i zimowe promienie słoneczne. kochana dużo by pisać na ten temat bardzo dużo więc radzę ci przeczytać kilka artykułów o storczykach i te rzeczy co są wspólne w artykułach stosować je a teraz przedstawię ci kilka propozycji odżywek i pomocy przy storczykach.
    compo według mnie najleprze środki do storczyków sama je stosuje od zraszaczy po podłożę z odżywkami nawozami są różności podam ci link i poczytaj sobie na spokojnie. mam nadzieję żę niedługo będiesz wstawiać nam zdjęcia swoich storczyków i się nimi chwalić
    http://www.compo.pl/pl/pl/magazins/Prawidlowa-pielegnacja-storczykow0.html

Mam nadzieje i storczykow i bobaskow z brzuszka! No i wy tez te foteczki z usg!
    Poczytam popatrze moze zrobie trzecie podejscie.
    Zastanawia mnie tylko czemu u mojej mamy one tak pieknie rosna i tak wiele kwiatow maja? Trzyma je w ziemi nie w korze podlewa raz na jakis czas a one i tak sa przepiekne i do tego wielkie!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Mam nadzieje i storczykow i bobaskow z brzuszka! No i wy tez te foteczki z usg!
    Poczytam popatrze moze zrobie trzecie podejscie.
    Zastanawia mnie tylko czemu u mojej mamy one tak pieknie rosna i tak wiele kwiatow maja? Trzyma je w ziemi nie w korze podlewa raz na jakis czas a one i tak sa przepiekne i do tego wielkie!

kochana możę akurat tak się udało żę zaklimatyzowały się w ziemi. ważna sprawa po której stronie twoja mama ma tes storczyki zachodnia czy wschodnia id. to też jest ważny punkt.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po piersze dziewczyny, storczyki wymagają uczucia, zainteresowania i cierpliwości. Moje dwa obumarły na pół roku. Straciły nawet całe pędy. Mój chciał je wywalić, ale ja się uparłam że majà zostać w domu. I co? Dziś oba mają po pędzie jeden ma póki co 5 kwiatków a drugi 2 :)

I chyba nadzieja na ten cykl pękła jak bańka mydlana, bo to na bank @. No ale w 1 cyklu po odstawieniu antyków nie tak łatwo zajść w ciąże. Są też plusy. Jakie? Dowiedziałam się że istnieje coś takiego jak śluz płodny (wcześniej jakoś go nie pamiętam), wiem ile będzie trwał mniej więcej mój cykl, mam problem z kolanem i wahałam się iść do lekarza bo prześwietlenia itp mogły by być problemem, no i poznałam Was.
    Brzuch bolał mnie od rana i przed chwilą dosłownie odszedł, ale została krew. Dziwne że jakoś nie chcą lecieć na zewnątrz tylko przy samobadaniu zostaje na palcu :/
    Cóż termometr owulacujny zamówiony i działamy dalej :)
    Wy macie mi poprawić humor i fasolkować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:38

• Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz takie pytanie. Czy ovu samo wyznacza kolejny cykl? :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:

kochana o co ci chodzi dokładnie kolejny cykl to pierwszy dzień @ zawsze.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, ale czy ovufriend wyznacza sam ten nowy cykl? :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Tak wiem, ale czy ovufriend wyznacza sam ten nowy cykl? :)

z tego co wiem to ja zaznaczałam jaką mam długość cyklu

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:

Ja noe mam pojecia czy wyznacza czy nie ale mam fajna aplikacje w telefonie ktora sie nigdy nie pomylila. Womanlog pro. Wczesniej mialam womanlog bez pro i tez byla swietna! Wyznacza miesiaczke dzien plodny i w ogole!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana możę akurat tak się udało żę zaklimatyzowały się w ziemi. ważna sprawa po której stronie twoja mama ma tes storczyki zachodnia czy wschodnia id. to też jest ważny punkt.

Nie wiem jaka to strona ;) na pewno na parapecie haha

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Po piersze dziewczyny, storczyki wymagają uczucia, zainteresowania i cierpliwości. Moje dwa obumarły na pół roku. Straciły nawet całe pędy. Mój chciał je wywalić, ale ja się uparłam że majà zostać w domu. I co? Dziś oba mają po pędzie jeden ma póki co 5 kwiatków a drugi 2 :)

I chyba nadzieja na ten cykl pękła jak bańka mydlana, bo to na bank @. No ale w 1 cyklu po odstawieniu antyków nie tak łatwo zajść w ciąże. Są też plusy. Jakie? Dowiedziałam się że istnieje coś takiego jak śluz płodny (wcześniej jakoś go nie pamiętam), wiem ile będzie trwał mniej więcej mój cykl, mam problem z kolanem i wahałam się iść do lekarza bo prześwietlenia itp mogły by być problemem, no i poznałam Was.
    Brzuch bolał mnie od rana i przed chwilą dosłownie odszedł, ale została krew. Dziwne że jakoś nie chcą lecieć na zewnątrz tylko przy samobadaniu zostaje na palcu :/
    Cóż termometr owulacujny zamówiony i działamy dalej :)
    Wy macie mi poprawić humor i fasolkować :)

Ja Ci teraz humoru fasolka nie poprawie bo zafasolkuje jak u Ciebie juz bedzie spora dzidzia (liczac ze juz jestes w 4tc) ;* musze czakac do kwietnia.. A czy jak ty bralas pigulki to bolal cie w trakcie brania brzuch jak na @? Bo ja biore wlasnie drugi listek bez przerwy i pobolewa mnie podbrzusze i taki dziwny slus mam...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ