X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cie Molyx :)

A mnie tak lewy jajnik boli ze nie wiem czy bedziemy dzis sie przytulac chociaz ochote mam :P

Oby ten rok owocowal szczesliwie :)

• Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygarnę choćby i bliźniaki, choć obawiam się, ze serce mojego męża by nie wytrzymało takiej ilości szczęścia hahah ;))

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodać, ze zyczę Wam Płodnego Nowego Roku ;)

Paulette, madziara0080, Tymoteuszowa, Ulcia83 lubią tę wiadomość

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zawsze marzyly blizniaki. Ale jak stracilam jedno to o dwoje sie juz bardziej martwie ze moj organizm nie podola.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx ja dwa cykle temu miałam poliowulacje, mój lekarz wtedy mówił, że była ogromna szansa na bliźniaki, no ale cóż, nic z tego nie wyszło bo pojawiła się @ :( ogólnie to byłam tym faktem trochę przerażona, bałam się bliźniaczej ciąży, nie wiem czy dałabym rade :( ale oczywiście jak Pan Bóg da to się będę cieszyć. Oby dał chociaż jedno to będę dziękować do końca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 22:08

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) chciałabym się dołączyć jeśli mogę, bo z tego grudniowego cyklu będą nici...

Mam 21 lat, staramy się z mężem o małą Boróweczkę od 4 cykli. Mam nadzieję, że nowy rok przyniesie nam bobasa i stworzymy rodzinke ;)

Powodzenia Wam dziewczyny! :* jesteśmy tu, aby się wspierać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) Na początku chciałabym wam życzyć owocnego 2016 roku! :)
    Ja z mężem staram się od ósmego września tego roku. 31.08 wzięliśmy ślub. <3
    Moja historia jak na razie jest krótka. Męża poznałam 5 i pół roku temu, razem jesteśmy dokładnie 5 lat. :) Mniej więcej od maja 2011 moje cykle zaczęły się wydłużać, w końcu całkowicie zanikły. :/ Nic z tym nie robiłam. W końcu dałam się namówić na wizytę u gina, który stwierdził że wszystko jest ok. Przepisał tabletki na wywołanie @ i kazał brać antyki. Brałam je 2 miesiące i odstawiłam. Dwa cykle były w miarę ok po czym znowu @ nie było. W marcu 2015 znowu poszłam do gina(innego). Miałam USG i podobno wszystko wyglądało dobrze. Pani ginekolog powiedziała, że widzi pęcherzyki i pewnie @ przyjdzie teraz. Nie przyszła. Ale i tak dostałam tabletki antykoncepcyjne. Więc nie czekałam na @ i zaczełam je brać. Brałam je do 8.09.2015. Odstawiłam i od razu zaczeliśmy starania.
    Po swoich cyklach, widzę że każdy cykl jest coraz gorszy? Nie wiem jak to ująć... Na razie czekam jak ten cykl będzie wyglądał... A jeśli @ nie przyjdzie do końca stycznia to idę na badania hormonów i do ginekologa.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tymoteuszowa i adasiowa :) Miło, że jest nas coraz więcej do pogadania i wspierania się:) Mam przeczucie, ze 2016 rok będzie dla nas szczęśliwy :)

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobietki ;)

Adasiowa bardzo to dziwne jeszcze w swojej karierze staran nie poznalam zadnej dziewczyny z takim problem. Szkoda ze zaden lekarz nie widzi ze cos moze byc na rzeczy. Moze teraz trafisz na jakiegos normalnego gina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiowa,Tymoteuszowa:) i reszta staraczek obyśmy nie zagrzały na długo tutaj miejsca :) Fajnie, że większość z Was jest na początku tej drogi. Paulette my mamy trochę gorsze doświadczenie co? Czytam wiele razy jak dziewczyny z dłuższym starzem starań takim jak np.ja piszą do tych co dopiero zaczynają, że co Ty tam wiesz o bólu, o rozczarowaniu itp. A ja myślę, że czy starasz się rok czy dwa miesiące te uczucia są podobne. Choć ja mam datkowo za sobą kłótnie z Bogiem, zwątpienie w Jego istnienie, depresję, nerwice. Chęć ucieczki przed tym całym światem i pytaniami - kiedy w końcu będą dzieci. Ale pojawiający się @ boli kazda z nas tak samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiowa faktycznie nawet jak przyjdzie @ to warto zrobić badania, by jednak znaleźć przyczynę zaniku okresu.

Straciłam poczucie czasu. Myślałam, ze jest 21 a już mamy 23 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany bliźniaki? Przyjmę i to na klatę :) Choć jako niedoswiadczona przyszła Mama byłabym wdzięczna za jedno mega zdrowe :)

• natkac3321 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    Natka kiedyś nam się uda :) mam w rodzinie przypadek ciąża po 18 latach :)

Najgorsze jest to, że moja młodsza siostra zaszła w ciąże bez problemu a mama jest mega płodna (w wieku 39 lat sprawiła nam jeszcze siostrę) i nie rozumieją tego co przechodzimy. Mam nadzieję, że ten rok przyniesie nam upragnione szczęście:)

• natkac3321 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:

18 lat? Nie wiem czy bym wytrzymała tyle. Ale dla małej fasolki zrobię wszystko:) tak bardzo na nią czekamy.

• natkac3321 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:

18 lat? Nie wiem czy bym wytrzymała tyle. Ale dla małej fasolki zrobię wszystko:) tak bardzo na nią czekamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej to przykre kiedy najbliżsi nie są w stanie zrozumieć tego co przechodzisz. Nateczko to nie był jeszcze nasz czas :) Jednak małymi kroczkami nadchodzi ten owocny dzień :) Póki co możesz się spełniać jako ciocia i jako siostra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotni poranek, jakie plany na dzisiaj? U mnie raczej kolejny dzień lenistwa przez bolący żołądek. Mąż sobie słodko śpi, psinka słyszę że już się kręci więc mam jeszcze chwilkę na wylegiwanie się w łóżku :) Miłego dnia dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 08:48

• Broszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w pracy:) takze zycze milego dnia rowniez-i tym odpoczywajacym i tym pracujacym:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie wczoraj i juz nas tyle;)
    Ulica ma rację to przykre kiedy najbliżsi ciągle doluja. Moja przyjaciółka ciągła narzeka na swoje życie, jak to ona ma zle. A mnie zawsze doluje slowami"jakbbedziesz miała dziecko zrozumiesz" albo " my mamy dziecko" i bach cios poniżej pasa. Ale zawsze się znajdą " życzliwi przyjaciele". Y chyba tez przerabialosmy wszystko, płacze, zwątpienie, i klotnie między sobą. Nie wiem hak mój mezulek wytrzymal to wszystko i skąd on ma tyle optymizmu; )
    Dziewczyny musimy być dzielne;) jesteśmy wkoncu młode i piekne;)

• Madzia91pn Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester u mnie raczej spokojny. Wesoło było aale oczywiście po północy płacz. Mój Kubus jeszcze byłby pod moim sercem... Ale Nowy Rok nowe postanowienie. Ta myślą trzeba zyc

+(26tc) Kubuś 6 listopada 2015
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ