Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlotka, czosnek do zjedzenia Stosuję fajny patent mojej mamy, a mianowicie rozgniatam czosnek przez wyciskarkę, dodaję łyżkę oliwy z oliwek, trochę soli i kropię cytryną, pyszny jest wtedy, mniej gryzie, łatwiej wchodzi dzięki oliwie i jest smaczniejszy dzięki cytrynie Polecam!
A z tą sławą to jeszcze trochę Na razie chłopaki dopiero zaczynają koncertować.
Ukija, no ja w sumie wiem, że nie ma reguł. Tak naprawdę jest to tak indywidualna sprawa, że każda z nas może mieć nieco inne objawy lub ich brak. Dwie moje koleżanki twierdzą, że w ciąży nie czuły kompletnie nic - zero mdłości, bólu piersi, częstszego siusiania czy gorączki, czuły tylko wzmożoną senność. A mam i takie, które wspominają ten czas nie najlepiej, bo miały większość objawów, w tym dziwne jak alergia na słońce Dlatego myślę, że może jednak lepiej nie szukać objawów i tak bardzo nie skupiać się na sobie tylko poczekać na betę, bo ona prawdę powie Ukija, trzymam kciuki za Ciebie niezmiennie I za was wszystkie tutaj!Szarlotka123, Ukija lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny
Czytam Was, ale czasami nie nadążam
Pamiętam o każdej z Was i cieszę się, że jesteśmy tu razem
Ja dziś wieczorem byłam na wizycie u nowego ginekologa. Byłam tak zastresowana, że nawet obiadu nie jadłam
No więc tak, sprawdził moje wszystkie wyniki badań, które do tej pory robiłam i powiedział, że jest wszystko dobrze. Wyniki badań mojego męża również są ok.
Co do mojego obecnego cyklu.. dziś mam 24 dzień cyklu i pęcherzyk nadal jest i ma 2,54 cm. Doktor powiedział, że taki powinien być w 14 dniu, więc prawdopodobnie owulka się przesunie, albo pęcherzyk w ogóle nie pęknie. Powiedział, że śluzik jest, więc kazał nam dziś działać, mimo, że na zewnątrz śluz raczej kremowy.
Powiedział, że @ może się spóźnić lub nie przyjść w ogóle, ale co miał na myśli - nie wiem.
Dostałam już skierowanie od niego na HSG do szpitala, jakby @ jednak przylazł.
Powiedział, że nie mam się bać, bo on robi tak żeby nie bolało mam zabrać tylko dresik i kapcioszki
Jeśli drozność nie przyniesie rezultatów, to następnym badaniem bedzie test na wrogość śluzu, a na samym końcu stymulacja lekami.
Powiem Wam, że lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, grzeczny, sympatyczny, konkretny i do tego czterdziesto paro letni przystojniakSzarlotka123, Rybka84 lubią tę wiadomość
-
Szarlotka, słyszałaś o tabletkach fiorda? Na gardło polecane w czasie ciąży przedewszystkim są smaczne w piąteczek mocno zaciskam kciuki i czekam na informacje co tam w trawie piszczy
Rybka, do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie. Nie mówię, że u Ciebie to nie oznacza ciąży. Życzę Ci aby to właśnie był jej objaw i czekam na informacje, że zafasolkowałaś
Madziara, no i super że Wasze wyniki są dobre. W tym cyklu się uda! milusio że lekarz przystojniak, do takiego aż chce się chodzićSzarlotka123 lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Noc do d*** mialam. Córka znów kaszle, wstawłałam jakies milion pińcet razy. Jestem ledwo ciepła normalnie ;/
w dodatku boli mnie wszytsko po wczorajszym treningu.
No nic, pomarudziłam, zjem sniadanie i do pracy siadam. W nagrode kupiłam sobie pączka w biedronce ;-)mniam mniam )
dobrego dnia dziewczyny !Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny jak minęła noc?
Ja dziś mierzyłam się nowym termometrem i jaki spadeczek ale pocieszam się że jest dokładniejszySzarlotka123 lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Madziara nie mam pojęcia jak jest z tym badaniem. Ty masz fajnego ginekologa a ja dentyste Aż chce się do niego chodzić
Ukija mam ostatnio problemy z zasypianianiem. Nie wiem czemu. Może zimowo-wiosenne przemęczenie daje znać.
Szarlotka nie stresuj się, bo to nic nie zmieni a może zaszkodzić :*madziara0080 lubi tę wiadomość
-
Szarlotka, termometr micfolife elektroniczny kupiłam w aptece za 14 zl fajny dokładnie mierzy. Ooo wstawanie w nocy to bardzo dobry objaw taki sen pokazuje tylko Twoje obawy, kiedyś wierzyłam, że sny są odwrotnością rzeczywistości
Makowa, też sądzę że to przemęczenie. Często mam tak że wracam z pracy padnięta, a przesiedze to zmęczenie a później nie mogę zasnąć oooo przystojny dentysta to że przyjemność. Kiedyś miałam takiego i był baaaardzo delikatny i ciągle sprawdzał czy coś mnie nie boli itp."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Szarlotka, popieram Makową. Teraz już przez najbliższe 9 miesięcy nie dostaniesz @! Nie będzie takiego wyniku na becie, nie ma opcji! serio sny są odwrotnością tego co ma być, ja latac nie umiem ani nie ma żadnej apokalipsy zombie
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
Dzień dobry dziewczyny i miłego pączkowego obżarstwa ja już mam pierwszego za sobą i drugiego przede mną
Szarlotka, trzymam mocno kciuki za jutro!
A tabletki Fiorda są mega fajne, sama biorę przy chrypce i suchości w gardle. Te cytrynowe, bo jak kiedyś kupiłam porzeczkowe bodajże to mąż twierdził, że pachną kocim moczem -
Rybka, haha dobre porównanie ja mam kocie dziecko i jej siuśki pachną inaczej, ale to kwestia węchu a cytrynowe nie są mocniejsze? Ja zawsze te pożeczkowe biorę bo właśnie nie cierpie cytrynowych leków (zraziłam się tymi wszystkimi ferweksami i grpiexami)"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Szarlotka nie stresuj się. Leż w łóżku i włącz sobie jakiś film. Nie możesz za dużo myśleć bo nam tutaj zwariujesz kochana
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
Kochana jutro zrobisz pierwszą, a w poniedziałek drugą. Spokojnie. Będzie wszystko w porządku. Wiem, że to nerwowy czas ale musisz wytrzymać jesteśmy tutaj z Tobą"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Nidługi wszystkie zafasolkujemy, takie mam przeczucia"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny