Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Rybka84 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, czosnek do zjedzenia :) Stosuję fajny patent mojej mamy, a mianowicie rozgniatam czosnek przez wyciskarkę, dodaję łyżkę oliwy z oliwek, trochę soli i kropię cytryną, pyszny jest wtedy, mniej gryzie, łatwiej wchodzi dzięki oliwie i jest smaczniejszy dzięki cytrynie :) Polecam!

A z tą sławą to jeszcze trochę :P Na razie chłopaki dopiero zaczynają koncertować.

Ukija, no ja w sumie wiem, że nie ma reguł. Tak naprawdę jest to tak indywidualna sprawa, że każda z nas może mieć nieco inne objawy lub ich brak. Dwie moje koleżanki twierdzą, że w ciąży nie czuły kompletnie nic - zero mdłości, bólu piersi, częstszego siusiania czy gorączki, czuły tylko wzmożoną senność. A mam i takie, które wspominają ten czas nie najlepiej, bo miały większość objawów, w tym dziwne jak alergia na słońce :D Dlatego myślę, że może jednak lepiej nie szukać objawów i tak bardzo nie skupiać się na sobie tylko poczekać na betę, bo ona prawdę powie :) Ukija, trzymam kciuki za Ciebie niezmiennie :) I za was wszystkie tutaj!

Szarlotka123, Ukija lubią tę wiadomość

I'm gonna win :)

70ba63426e.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z domowych rzeczy to robimy kanapkę z czosnkiem (przeciśniętym), syrop z cebuli, lipę z miodem i malinami.

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)

Czytam Was, ale czasami nie nadążam ;)
    Pamiętam o każdej z Was i cieszę się, że jesteśmy tu razem :)

Ja dziś wieczorem byłam na wizycie u nowego ginekologa. Byłam tak zastresowana, że nawet obiadu nie jadłam :(

No więc tak, sprawdził moje wszystkie wyniki badań, które do tej pory robiłam i powiedział, że jest wszystko dobrze. Wyniki badań mojego męża również są ok.

Co do mojego obecnego cyklu.. dziś mam 24 dzień cyklu i pęcherzyk nadal jest i ma 2,54 cm. Doktor powiedział, że taki powinien być w 14 dniu, więc prawdopodobnie owulka się przesunie, albo pęcherzyk w ogóle nie pęknie. Powiedział, że śluzik jest, więc kazał nam dziś działać, mimo, że na zewnątrz śluz raczej kremowy.

Powiedział, że @ może się spóźnić lub nie przyjść w ogóle, ale co miał na myśli - nie wiem.

Dostałam już skierowanie od niego na HSG do szpitala, jakby @ jednak przylazł.
    Powiedział, że nie mam się bać, bo on robi tak żeby nie bolało :) mam zabrać tylko dresik i kapcioszki :)

Jeśli drozność nie przyniesie rezultatów, to następnym badaniem bedzie test na wrogość śluzu, a na samym końcu stymulacja lekami.

Powiem Wam, że lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, grzeczny, sympatyczny, konkretny i do tego czterdziesto paro letni przystojniak :)

Szarlotka123, Rybka84 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, słyszałaś o tabletkach fiorda? Na gardło polecane w czasie ciąży :) przedewszystkim są smaczne :) w piąteczek mocno zaciskam kciuki i czekam na informacje co tam w trawie piszczy :)

Rybka, do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie. Nie mówię, że u Ciebie to nie oznacza ciąży. Życzę Ci aby to właśnie był jej objaw i czekam na informacje, że zafasolkowałaś :)

Madziara, no i super że Wasze wyniki są dobre. W tym cyklu się uda! :) milusio że lekarz przystojniak, do takiego aż chce się chodzić ;)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc do d*** mialam. Córka znów kaszle, wstawłałam jakies milion pińcet razy. Jestem ledwo ciepła normalnie ;/

w dodatku boli mnie wszytsko po wczorajszym treningu.

No nic, pomarudziłam, zjem sniadanie i do pracy siadam. W nagrode kupiłam sobie pączka w biedronce ;-)mniam mniam ;-))

dobrego dnia dziewczyny !

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś badała hormon AMH,(rezerwa jajnikowa)?

Czy jest ono refundowane?

Bo muszę je zrobić, tak mi nowy Pan Doktor zalecił :)

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jak minęła noc?
    Ja dziś mierzyłam się nowym termometrem i jaki spadeczek ale pocieszam się że jest dokładniejszy :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara nie mam pojęcia jak jest z tym badaniem. Ty masz fajnego ginekologa a ja dentyste ;) Aż chce się do niego chodzić :)
    Ukija mam ostatnio problemy z zasypianianiem. Nie wiem czemu. Może zimowo-wiosenne przemęczenie daje znać.
    Szarlotka nie stresuj się, bo to nic nie zmieni a może zaszkodzić :*

madziara0080 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, termometr micfolife elektroniczny kupiłam w aptece za 14 zl :) fajny dokładnie mierzy. Ooo wstawanie w nocy to bardzo dobry objaw :) taki sen pokazuje tylko Twoje obawy, kiedyś wierzyłam, że sny są odwrotnością rzeczywistości :)

Makowa, też sądzę że to przemęczenie. Często mam tak że wracam z pracy padnięta, a przesiedze to zmęczenie a później nie mogę zasnąć :) oooo przystojny dentysta to że przyjemność. Kiedyś miałam takiego i był baaaardzo delikatny i ciągle sprawdzał czy coś mnie nie boli itp. :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ten sen to dobry znak ;) Wiesz ile razy mi się śniło, że zobaczylam II kreski i zawsze było na odwrót
    Także Ty nie dostaniesz @ przez najblizsze 9 misesiecy ;)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, popieram Makową. Teraz już przez najbliższe 9 miesięcy nie dostaniesz @! Nie będzie takiego wyniku na becie, nie ma opcji! :) serio sny są odwrotnością tego co ma być, ja latac nie umiem ani nie ma żadnej apokalipsy zombie :)

• Rybka84 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny i miłego pączkowego obżarstwa :D ja już mam pierwszego za sobą i drugiego przede mną ;)

Szarlotka, trzymam mocno kciuki za jutro!

A tabletki Fiorda są mega fajne, sama biorę przy chrypce i suchości w gardle. Te cytrynowe, bo jak kiedyś kupiłam porzeczkowe bodajże to mąż twierdził, że pachną kocim moczem :D

I'm gonna win :)

70ba63426e.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, haha dobre porównanie :) ja mam kocie dziecko i jej siuśki pachną inaczej, ale to kwestia węchu :) a cytrynowe nie są mocniejsze? Ja zawsze te pożeczkowe biorę bo właśnie nie cierpie cytrynowych leków (zraziłam się tymi wszystkimi ferweksami i grpiexami) :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka doskonale rozumiem Twoja paranoje. Pewnie będę mieć tak samo po tym co juz raz przezylam...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka nie stresuj się. Leż w łóżku i włącz sobie jakiś film. Nie możesz za dużo myśleć bo nam tutaj zwariujesz kochana :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jutro zrobisz pierwszą, a w poniedziałek drugą. Spokojnie. Będzie wszystko w porządku. Wiem, że to nerwowy czas ale musisz wytrzymać :) jesteśmy tutaj z Tobą :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamt jutro na wyyyysoką bete. I proszę o wirusika dla mnie i dla nas wszystkich tutaj.
    Mam przeczucie, że tem cykl będzie nasz... ;) Taka mniw jakąś pozytywna energia rozpiera jak nigdy ;)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nidługi wszystkie zafasolkujemy, takie mam przeczucia :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wiosna idzie! Najlepszy czas na przytulanie i fasolkowanie!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna i Ukija piękne macie przeczucia <3 Oby się stały rzeczywistością.
    Tak w ogóle, witam Was wszystkie w moim pierwszym poście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:53

madziara0080, TheImponderabilia lubią tę wiadomość

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ