X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Twoja wina? Co on wygaduje. Może czasem chwila przerwy na złapanie oddechu się przyda, ale do antyków wracać? Może lepiej nie. Co do pracy, to stresik związany ze zmianą jest zawsze, ale z tego co pisałaś, to masz stresująca prace, a to wpływa na wszystko.
    I jak tu spokojnie się starć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:58

Magduullina, Ukija lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum no jak moja? Że to ja nie jestem aż taka płodna bo gdybym była to antybiotyki by nic nie zmieniły. Taka filozofia jego. A i jeszcze mi zarzucił że mam za duże parcie. No ale jak mam nie mieć? Czy nie po to odstawiłam tabletki? Bo raczej nie po to by mieć pryszcze na twarzy, bóle podczas okresu, większy i dłuższy okres, pms, czy nawet duże ilości śluzu. Ja chyba po prostu muszę od niego odpocząć. A co do pracy to zamartwiam się że kolejną dostanę na jakiś krótki czas i lipa później będzie. W tej mam pełno stresów, obowiązków. Nie mogę się wyluzować :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co on na to, że na niego antybiotyki działają i to może być przyczyna?

Ukija lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co? On się chyba broni w ten sposób aby nie mieć sobie nic do zarzucenia. Ja ani razu nawet nie zasugerowałam że coś może być nie tak z jego plemnikami a on mi tak dowalił. Porażka :/

beatum lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija poczekaj poczekaj czy on robił badanie, że Ci mówi, że to Twoja wina ?

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robił nic. Ach szkoda gadać. Będzie dziś kosa w domu. Właściwie to po pracy nawet nie będzie mi się chciało tam iść :(

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi pisze smsy i mnie przeprasza. W tym temacie nie pójdzie mu tak łatwo bo naprawdę mnie to zraniło...

beatum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Dzień dobry :-D
    Dziewczyny jak mnie ćmi w podbrzuszu. Chyba @ nadchodzi chociaż trochę wsczesnie

Idziemy łeb w łeb Anka :) dzisiaj wstałam z bólem na @ który ma przyjść w sobotę. Temperatura lekko spadła. U mnie koniec złudzeń ale Tobie kibicuję dalej :)

Ukija rozumiem, że bolą słowa męża ale na litość boską nie bierz ich do siebie. Nikt nie może Tobie wmawiać, że to Twoja wina bo z czasem sama w to uwierzysz i złamiesz się... a przecież u Was to dopiero początek mam nadzieje, że krótkiej drogi :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia nawet nie wiesz jak mnie zniechęciły te słowa jego :/

• beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wiadomo, że bliscy najmocniej ranią, bo znają nasze słabości, ale skoro on teraz przejawia skruchę i będzie się przed Tobą kajał, to jakie przyjemne może być godzenie się :)

szczęśliwa łac. beatum
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia nie poddawaj się! Taki spadek to nie spadek ! Trzymam kciuki!

beatum lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija nie dziwię się, że się zniechęciłaś! Czuła bym pewnie to samo. Liczysz na wsparcie i wspólną walka i działanie a tu taki tekst! Teraz niech się płaszczy i przeprasza bo przegiął solidnie.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija daj mu porządna nauczkę, niech dotrze do niego jak bardzo przegial...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ulcia zobacz jakie wyżyny osiągnęłaś :) To ze tam troszkę skacze, to tak jak u Nadziei, widziałaś jej wykres, bardzo podobny i ciążowy ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Tylko może On też broni sam siebie oskarżając Ciebie? Może gdzieś tam w Jego głowie siedzi myśl, że to może też być Jego wina, ale jak to samiec przecież się do tego nie przyzna. Nie bronię Go, ale skąd pomysł obwiniać Ciebie skoro sam za bardzo nie zrobił nic z tym kierunku. W nerwach często mówimy coś czego nie chcemy. Ale dobrze niech przeprasza. Niech wie, że Ciebie to zabolało.

Ja jak mam wymianę zdań z mężem na temat rodzicielstwa to wykrzykuję Jemu by znalazł sobie drugą, która da Jemu dziecko. A w głębi duszy myślę - tylko spróbuj to życie Ci niemiłe :):)

beatum lubi tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam testy owu z domowego laboratorium, właśnie czekam na wynik, bo temperatura z dziś mnie zastanawia.

Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny nie dam się tak łatwo przeprosić. Co to jest sms? Pf. Jakie to typowo męskie... my mamy być w tym razem a nie osobno :/

Tak swoją drogą wczoraj któraś z Was pisała że muszą być testy. Ja dziś się szarpłam i tak wygląda
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d6fd6661dea.jpg

Aurellka, beatum lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Kupiłam testy owu z domowego laboratorium, właśnie czekam na wynik, bo temperatura z dziś mnie zastanawia.
    Kochana wrzucaj zdjęcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Dokładnie Ulcia zobacz jakie wyżyny osiągnęłaś :) To ze tam troszkę skacze, to tak jak u Nadziei, widziałaś jej wykres, bardzo podobny i ciążowy ;)

beatum ja już się przyzwyczaiłam, że każdy cykl kończy się @ :) Pod koniec miesiąca idę do swojego lekarza od naprotechnoligii poinformować Go, że robię sobie przerwę. To, że się jeszcze w miarę dobrze trzymam po tylu latach walki to myśl, że w 2020 podejdę do próby adopcji - dlaczego 2020? Skończy mi się kredyt :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia nie poddawaj się! Walczcie! :)

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ