X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was - czy Wy macie przed @
    bóle krzyża ( od dwoch miesiecy mam dość silne), bóle podbrzusza i jajnika z którego była owulacja, zgagę (ktora pojawia sie u mnie po owulacji - przed nie mam)
    senność, zawroty głowy chwilami mdłości ? Mam silne bóle piersi, które się powiększają, a w tym cyklu nic, a nic mnie nie bolą wyjątkowo.

Nie wmawiam sobie tych objawów Ale od dwoch miesiecy tak kiepsko się czuję. Zastanawiam się czy nie pojawia się u mnie ta " zgubiona ciąża" jak u Rosax - tylko, ze u mnie nie wychodzą testy pozytywne.

• beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija 1 tydzień mają być podkłady i pudry,drugi tusze itp,trzeci kolorowka :)

Ja loreala tusz i szampony, maski do włosów stosuje. Czekam zatem na tusze,bo w normalnej cenie prawie 70zl kosztuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 13:04

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulica bóle krzyżowe kojarzą się z poronieniem lub porodem,ale kojarzenie,a fakt to dwie różne rzeczy. Może jak ktoś ma tylozgiecie,to ruch szyjki może wywołać ból krzyża. Nie mniej jednak oby to był objaw ciąży,żebyś nie musiała czekać do 2020 :)

Aniu zamartwiasz się, nie służy to Fasolce. Może idź na betę, będzie najpewniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 13:10

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum nie pamiętam czy jak w czerwcu zeszłego roku jak poronilam miałam takie bóle. Akurat mam przodozgiecie. Ten krzyż bardzo mnie boli bo az zachodzi na pośladki i promieniuje na podbrzusze. Zauważyłam ten ból w ostatnich dwóch cyklach i to tak parę dni po owulacji.

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Anka może trzeba do lekarza...nie chcesz zrobić testy?

może jutro się skuszę na test :-P

Ulcia83, Aurellka, beatum lubią tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka skus się bo może trzeba jakieś leki podać...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z domowego laboratorium wyszedł pozytywny a z allegro negatywny. I co?

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk u mnie było podobnie tylko, że ja miałam testy z Diagnosis ( w poprzednim cyklu) i wychodziły piękne kreski, a z allegro cien cienia. W tym cyklu miałam już dwie kreski na teście z allegro.

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te testy nie są wiarygodne...lepiej jednak polegać na 3 czynnikach test, sluz, temperatura no i jak ktoś się zna to jeszcze szyjka...wtedy już się wszystko składa na owu lub nie.

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka to u mnie z jednych testów wyszedł pozytyw, temperatura podskoczyła i szyjka jest miękka i wysoko. Śluz się nie zgadza, bo jest kremowy.
    Już więcej na allegro testów nie zamówię. Kasa wywalona w błoto.

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk - ja też kupowałam testy owulacyjne na allegro i ani razu przez 3 miesiące nie wyszedł mi pozytywny... najlepszy monitoring - 100% pewności :)

ug376iye929i107i.png
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No monitoring najlepszy tylko drogi :/ mi testy z allegro w zeszłym miesiącu nie wyszły i to ten jeden miesiąc... a w tym wyszły w 33 dc kreska mocna jak nigdy do tej pory.
    Ale jak widać trzeba mieć do nich ograniczone zaufanie.
    No jeszcze jedno mocna kreska wyszła mi rano a zawsze robiłam testy tylko wieczorem i mogłam ta najmocniejsza kreskę przeoczyć wcześniej.

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitoringu to moja ginekolog mi go nie zaproponowała, ale zapisałam się do niej na dwie wizyty w odstępie dwóch dni, i powiem jej, że chce aby sprawdziła co się dzieje.
    Jak dobrze, że jesteście i zawsze można Was zapytać o zdanie :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczęłam plamić... 4 dni przed terminem @.
    Mam dość już tego wyczekiwania na cud... Nie mam już siły. Siedzę w robocie i ryczę jak dziecko, któremu zabrano cukierka.... Chyba się poddaję, to ciągłe odliczanie i czekanie.. tylko na co? Nie mam już nerwów, co miesiąc porażka.
    Ja zdrowa + mąż zdrowy = brak ciąży... prędzej oszaleje niż zostanę mamą. Mam ochotę wypierdolić to konto i wszystko co związane z ciążą i ze staraniami.

Wygląda na to, że nawet HSG gówno daje, a wiązałam ogromne nadzieje z tym zabiegiem. Wyjazd z mężem do SPA też nic nie dał, co z tego, że się zrelaksowaliśmy, odprężyliśmy i nie myśleliśmy o Bożym świecie...

No po prostu mam dość...

Boże za jakie grzechy mnie tak karzesz... !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:01

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara !!! Zobacz ile tutaj dziewczyn plamilo przed @ i szczęśliwie zakończyły cykl??? To 10 dzień, może Twoje maleństwo właśnie znalazło sobie miejsce na kolejne 9 miesięcy ?? Cierpliwie czekaj !

madziara zapewne już doczytałas się, że ja za sobą mam ponad 40 cykli starań - to pomysl ile ja w życiu grzeszyłam :):)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara poczekaj może to wcale nie plamienie przed @ tylko coś innego???
    Mnie bardzo brzuszek cmi...chyba już się szykuj do @...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara zobacz jak cykl zakończyła Magdulina. Nie trać wiary !

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ja też miałam HSG po którym wiązałam nadzieje, ale dupa... wiec potem laparoskopia i też nic. Jak jest nam pisane dziecko to się doczekamy prędzej czy później. Widoczne nasze maleństwa będą wyjątkowe skoro musimy na nie tyle czekać :)

borsuk, smerfetka_k lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuczku działaj. Takiej okazji nie możesz przegapić. Bedzie raz a dobrze :)
    Madziara też kiedyś sobie zadawałam to pytanie. Ale teraz zrozumiałam, że to nie kara tylko nauka cierpliwości i pokory. My chyba staramy się od podobnego czasu. Miałam też gorszy moment i przestałam wierzyć, że sie uda. Teraz jednka nie widzę innej opcji jak to, że się uda. Jaszcze nie wiem kiedy, ale na pewno się uda!

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie u mnie też - ja jestem zdrowa, mąż też a widzisz ciąży brak. Nie masz problemów z żołądkiem ? U mnie ponoć tu tkwi problem. Muszę porządnie wyleczyć zapalenie błon śluzowych żołądka, do tego alergie pokarmowe i może wtedy zaskoczy :)

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ