X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też najlepiej stosunek żeby był do 2 lub w dzień owu

• Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje że owu była wczoraj coś koło wieczora bo jak sprawdziłam temp wieczorem to miałam o 0.3 wyższa niż w poprzednie dni. Ja w tym cyklu nie będę miała grórlotnych temperatur patrząc na 1 fazę :P

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się uda coś zmajstrować. Wystarczy jeden silny Żołnierzyk z przed 4 dni jak Mój leków nie brał albo 1 z wczoraj. Zobaczymy chociaż nie nastawiam się wcale ;)

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wiesz to nawet nie chodzi o to Żeby on coś mi pomagał czy co bo dam jakoś rade ale żeby za sobą zostawial porządek i np podgrzanie obiadu czy jak szuka koszulki rozpierdoli pół szafki i zostawi czy wytyka mi ze tam se posprzątaj dla mnie najważniejsze jest wysprzatac kuchnie łazienke salon gdzie bawi się dziecko jeżeli chodzi o pokój przejściowy do sypialni i sypialna tam wystarczy 1 lub 2 w tygodniu ogarnąć. on ma w sobie coś takiego ze jak jest wkurzony to wytyka ale szczerze powiem ze teraz jak znowu zacznie ze coś se sprzatnij czy coś to poprostu odpowiem ze jeżeli według niego trzeba to posprzątac niech to zrobi

• borsuk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Z tego co mi tłumaczyla lekarka to jajeczko jest zdolne do zapłodnienia 24 h najdłużej po peknieciu. A u mnie to wyglądało tak ze owu była w dzień przed skokiem + bol owu

Ale mnie uradowała Twoja wypowiedź :) jestem pełna nadziei, że się u nas uda :)

Nadzieja piękne kreski *.* Już wiele razy to pisałam, ale UWIELBIAM TAKIE ZDJĘCIA :) :)

U mnie już dziś chyba test negatywny co? jak uważacie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c2e94865f61.jpg

Jajnik już nie kłuje.
    Górny test z allegro, dolny z domowego lab. Oba z dziś :/ Przez neta zakupiłam sobie testy owu z domowego lamb. za 15zł za opakowanie. W aptekach chodzą od 20zł.
    Weeken, weekendzik, weekendunio :) :) :)

MIŁEGO PIĄTECZKU ŻYCZĘ :*

Magduullina lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam to samo. Też bym chciała aby tylko po sobie sprzątnął. Nie dom ale wrzucił skarpetki do kosza na ubrania i zaniósł naczynia do zlewu. O jego szafce z ubraniami już nie wspomnę. Ja mam z nim często ściny o zerową pomoc i brak szacunku do tego jak posprzątam. Tłumaczę mu że ja pracuje i jestem zmęczona a jeszcze wszystko muszę w domu zrobić. To nie jest spoko. Myślę że to też jakieś wzorce wyniesione z domu rodzinnego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:03

• Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk ciężko powiedzieć. Dwa skrajne testy :P

• Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam dziś wolne. Wzięłam sobie. A co mi tam. Trzeba posprzątać i wykorzystać ładną pogodę na umycie okien ;) a przy okazji skoczę do rossmanika :D

borsuk, Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    W ogóle mam dziś wolne. Wzięłam sobie. A co mi tam. Trzeba posprzątać i wykorzystać ładną pogodę na umycie okien ;) a przy okazji skoczę do rossmanika :D
    Moje okna tez już zasłużyły na umycie:) Może jutro...

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest tak rano jemu Kanapeczki do pracy, syn się budzi śniadanie, ja później myje gary nastawiam pranie, synek 2 śniadanie miedźy czasie trzeba go przebrać itd, naszykowac na obiad, uśpić synka, postawić na obiad syn śpi około 1,5h w tym czasie powiesić pranie wyodkurzac wymyc podłogi zetrzeć kurze wysprzatac zabawki, kuchnia ogarnąć, łazienke umyć, syn się budzi dać mu obiad pojawić się z nim czy iść na pole między czasie coś w ogrodzie pogrzebać, około 17 robie papierosy jemu do pracy ogarniam po obiedzie i zabawie syna około 18-19 on wraca jak nie później 19 syn kompanie kolacja, na chwile człowiek usiądzie juz trzeba syna kłaść spać w biegu się umyć i tez iść spać a chodzę spać między 22-23 i tak wygląda mój dzień a gdzie jeszcze kiedy co załatwić czy do lekarza z dzieckiem czy że sobą

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Ja też mam dziś wolne, ale czeka mnie pracujący weekend i to do tego decydujący , wiec cierpliwie czekam co przyniesie.
    Nadzieja piękne krechy !
    Oby każda z nas się takich doczekała w tym roku.
    Ukija, Borsuczek trzymam kciuki za te żołnierzyki, które tam mają zrobić robote.
    Magduullina tak jak Ukija napisała to chyba wyniesie z domu.
    Mój na szczęście mieszkał z wymagającymi kobietami i nie było to tamto.
    Wie jak wszystko ogarnąć po sobie...
    Tylko z tym jedzeniem...nie odgrzeje sobie jak mnie nie ma :p ale wtedy jest głodny. ..może się przekona kiedyś ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina współczuję!!!

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina masz przesrane!! Mam nadzieje, że u mnie nigdy tak nie będzie. Ale myślę tak jak Ukija, że to jest z domu wyniesione!

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina i człowiek w pewnym momencie myśli sobie źe tak naprawdę nie ma nic z tego życia. Ciągle w domu coś robi. Ma mniej czasu dla siebie i dla znajomych. Wiem o co Ci chodzi. Mój wraca o 18. Jest zmęczony, nie lubi nawet na spacery chodzić więc muszę go siłą wyciągać :/

Aurellka ja nie często gotuje bo nie mam czasu. Dla mnie 18 to już za późno na obiad :P jak sam nie zrobi to nie ma :D no ja i te Żołnierzyki to nie wiem. Jakoś nie nastawiam się :P współczuję pracy w weekend :P

• Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk, tak! U Mojego Mama wszystko robiła i pracowała wię on też chce abym tak robiła. Nie wyobrażam sobie że miała bym nie pracować więc muszę to wszystko znosić :/

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kurcze kiedyś się nie pracowało tak długo jak teraz. O 16 to już wszyscy mieli wolne i wolne weekendy. Człowiek żył inaczej...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija w reklamie Rossmana mówią o konturowaniu :)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka pudry podkłady róże i brązery a czy taka paletka do będzie na kolorowej czy teraz to nie wiem. Polezę i zobaczę :) kiedyś były inne lepsze czasy teraz tylko praca praca praca :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Magduullina masz przesrane!! Mam nadzieje, że u mnie nigdy tak nie będzie. Ale myślę tak jak Ukija, że to jest z domu wyniesione!

Dlatego tak jak pisałam, męża trzeba wychować :) Mój robi wszystko :) Zmywa, ugotuje, pranie składa, sprząta, jest mistrzem ukladania naczyń w zmywarce :) Kiedy przychodzę z pracy nic nie muszę robić. Sprzątam tylko wtedy kiedy wolne bo tak mam ciągle czysto. Ale to tez Jego dom i strasznie o niego dba :)

Madziara jak samopoczucie? Wracasz do żywych? U mnie w weekend na 100% zjawi się @ czuję to w każdej części mojego ciała. A jeszcze śnił mi się nieżyjący kolega i wzięłam Jego rękę by mnie objął wiec jestem pewna, że cykl stracony. Trudno.

borsuk lubi tę wiadomość

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że goni mnie pszczoła...uciekalam, bo bardzo boje się pszczół :/
    A potem snila mi się jakas impreza firmowa i integracja przy %%%.

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ