X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    Skorpionek jak ładnie temperatura pnie się do góry u Ciebie :) Pięknie tam jest :)

A u mnie kiepsko. Dzisiaj u lekarza popłakałam sobie. Progesteron spadł do 2 w P+11. Estradiol 53. Znowu będę przyjmować zastrzyki choragon ( nie biorę luteinę bo boli mnie brzuch od niej ). Mam dwa miesiące na zajście, a jeśli nie uda mi się idę na kolejną laparoskopię z histeroskopią. Udało mi się raz wierze, ze uda mi się drugi raz. Kolejne leki. Wierzę w to jak prowadzi mnie doktor. Na 150% mam owulację. Wydaje mi się, że poprzednia laparoskopia była zrobiona ot tak na oczepnego. A przecież miałam 2 operacje przy jajnikach i mogę mieć wielkie zrosty.

Dziewczyny mój mąż ma dobre wyniki nasienia, co mogę Jemu podawać by te plemniki były silniejsze??

Dzieki ;) Myślisz że mogę zrobić dzisiaj test ;)

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia nie załamuj sie musi być dobrze,wiadomo jest ciężko ale wiara czyni cuda choć niestety na cud trzeba czekać czasami naprawdę długo.Jak przeznaczone Ci zajscie i urodzenie dzidzusia to będzie prędzej czy pozniej w najmniej oczekiwanym momencie -wiem to z własnego doświadczenia.Na poprawienie parametrów nasienia dobry jest Salfazin i Androvit.Tez niby dobre jest branie Macy czy jakos tak.Nie wiem czy to prawda bo nie próbowałam ze niby przed zbliżeniem należy pic cole badz kawę ktora pobudza do działania żołnierzy..

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurelka ogromne gratulacje-pozna owulka i proszę niespodzianka teraz tylko czekać do następne wizyty by ujrzeć maluszka i bijace serduszko.

Aurellka lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionek ja na Twoim miejscu wykonalabym tescik.Nie masz nic do stracenia a może okazać się pozytywny.Wiec czekam na wieści.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie (Nadzieja,Szarlotka i Madziula)???Mam nadzieje ze Madziula nie obrazisz sie ze skrocilam Twój nick bo troszkę za dlugi

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka w tamta niedziele urodziła i wyslala foto malutkiego to się wręcz rozkleilam taki szliczniutki i jaka bujna czuprynke ma -cudo.Oczywiscie napisala ze teraz moja kolej na dzidzi i ze odllada po Antosiu ciuszki dla mnie

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o dzine sny to tez je ostatnio mam.Ze niby goni mnie smok czy cos takiego to ze chodzę po cmentarzu i witam sie z umarlymi.Sny jak z horroru.Moze dlatego ze ostatnio miałam w rodzinie dwa pogrzeby jeden za drugi.Jeszcze we wtorek niestety moje dziecię znalazło sie w szpitalu i tak w kolo cos.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po owulce tylko kiedy dokladnie byla nie jestem pewna ale okaże sie 08.05 co z tego wyniknie.Nie nastawiam sie na nic co ma byc to bedzie

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tez do wysokich nie należę ale nie jestem aż tak niska.Takze u mnie co pierwsze sie rzuca w oczy to piersi i pupa-jak rodowita brazylijka hi hi.W ciazy przytylam ok.21kg

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magroz!
    :) w takim razie czekamy do 8 maja :)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ade3ba04e7e.jpg
    Nasza Kropeczka wita się z Wami...hahah
    W zasadzie to dopiero pecherzyk...bo Kropeczki to jeszcze nie widać...oby się pokazała 12 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:23

Szarlotka123, Ukija, nadzieja_86, Anka309, madziara0080 lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam głupie sny, bóle brzucha i strasznie zmienne dni, raz wymiotuje cały czas a na drugi dzień wcale.. Wizytę mam dopiero 11 ale chyba pójdę wcześniej.
    Aurelka, pięknie <3 dawaj fotkę :D.
    Ulcia, podobno magnez jest dobry.
    Dorotka, jak to u Ciebie wygląda?
    Dzisiaj jadę do mamy na noc, mój sobie zaprosił kolegę. Najpierw mi to pasowało, sama go namawiałam a w końcu jak to zrobił to jestem na niego wściekła.. Zrozum tu kobietę w ciąży.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac kropeczke! Piekna! Na nastepnej bedzie juz fasola! Puki co ciesz sie z kropy!

Szarlotka pisalam juz ue z 10 maja przelozyli mi wizyte na 27 ;/
    Postaram sie cos zorganizowac ale tu dostac soe do ginekologa to masakra a szpitalnych nie chce.

Aurellka lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 he czekam nie wiem na co. eh niech się już skończy ten dłuugi cykkl bo już mnie denerwuje. Biorę luteinę na wywołanie. Już się nie nakręcam że coś z tego będzie..
    Aurellka jakbym swój pęcherzyk widziała. A jaką miałaś betę?

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz odbiorę betę z wtorku, a wieczorem będę miała z dziś, to Wam napisze :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto kiedy testuje?????!!!!!
    Bo ja jestem rządna kolejnych par kresek :) a już się pogubilam ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też czekam na info kto kiedy :D
    Rosax, przepraszam, musiało mi gdzieś umknąć bo tyle tu piszecie, że się ciężko połapać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka ja nie prędko zatestuje.. he przy takim długim cyklu pewnie mi się wszystko poprzestawia mam nadzieję że się odnajdę. Aurellka a Ty jak długie cykle miałaś oprócz tego co teraz?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 maja dopiero ;)
    Puki co testuje ovu ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny! :) padam na twarz. Gonitwa z czasem w pracy po prostu ścina mnie z nóg a wszystko na mojej głowie :/

Aurellka cudowna kropeczka! :) jeszcze troszkę i usłyszysz serduszko :)

No ja testuje chyba 4 maja. Cholibka wypadzik weekendowy a tutaj popić nie można :P

Swoją drogą ostatnio oglądałam rozmowy w toku o kobietach które dużo schudły i jedna z nich w ciąży przytyła 3 kg i urodziła zdrowe dziecko w terminie! Powiedziała że jadła to na co miała ochotę ale nie przesadzała z ilością :D

beatum lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ