Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was
Ja już jestem po wizycie u nowego ginekologa.
Dowiedziałam się, że żadnego duphastonu brać nie powinnam, bo może i nie zaszkodzi, ale przy tak późnej owulacji na pewno nie pomoże. Może utrudniać zagnieżdżenie i lepiej dać jeszcze czas naturze. W trakcie wakacji mam wysłać mojego faceta na badanie nasienia. Po wakacjach kolejna wizyta i jak nic nie będzie do tego czasu to będzie monitoring cyklu.
A dziś był wywiad, badanie, usg i cytologia. Wszystko jest ok. Był zaskoczony jak mu pokazałam wykres, pytał gdzie takie profesjonalne można robić Owulacja mówi że wypadła mi prawdopodobnie w 23dc, a test owu mi wyszedł pozytywny 25dc. Powiedział, żeby kochać się regularnie 2-3 razy w tygodniu nie patrząc na testy ani na temperaturę. Po prostu działać. Ale tempkę mam mierzyć bo to potem pozwala na mniejszą ilość monitoringów.
Znalazłam swojego lekarza Szkoda, że ma takie terminy. Ale trudno najwyżej będę chodziła na zmianę raz na niz. A raz prywatnie.
Miłego dnia!
Magduullina, beatum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny#Dorotka# wrote:Magduullina oby było dobrze bo tamta ciąża okazała się "puste jajo płodowe" strach pozostał
Strach strach kochana będzie dobrze ją również cały czas czuje strach ale to naturalne a będę trzymała kciuki twoja wizyta wypada w moje urodziny zdmuchne świeczkę z myślą o Was wszystkich tutaj!#Dorotka# lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorotka nie zamartwiaj sie. Bedzie dobrze! Ja ide 3 dni po Tobie
Ukija to teraz kiedy masz termin?
Magdulina ja jak tylko mam pozytywny test tak od razu przestaje spac na brzuchu i skad ja to znam, takie budzenie najlepsze jest gdy on sie tak polozy obok caly czas patrzy i to jedno oko otworzy mi to drugie to polaskocze mnie albo zacznie spiewac piosenke ze sloneczko wstaloMagduullina, #Dorotka# lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Dorotka nie zamartwiaj sie. Bedzie dobrze! Ja ide 3 dni po Tobie
Ukija to teraz kiedy masz termin?
Magdulina ja jak tylko mam pozytywny test tak od razu przestaje spac na brzuchu i skad ja to znam, takie budzenie najlepsze jest gdy on sie tak polozy obok caly czas patrzy i to jedno oko otworzy mi to drugie to polaskocze mnie albo zacznie spiewac piosenke ze sloneczko wstalo
Hehe no takie kochane lobuziorki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rosax no właśnie nie mam. Czaje się na jutro na portalu pacjenta. Może ktoś akurat wypadnie. Jak nie to idę w przyszłym tygodniu bez szczególnych badań porozmawiać o progesteronie itp.
Magduullina lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Kurcze ja sobie nie wyobrażam nie móc spać na brzuchu!! To jest moja ulubiona pozycja No ale cz, będzie trzeba kiedyś na jakiś czas przestać
Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Magduullina wrote:Ja poprostu nie umiem inaczej zasnąć uwielbiam spać na brzuszku ale przestanę w pierwszej ciąży spałam dopóki dałam rade na brzuszku bo później siła rzeczy już się nie dało
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ukija to mam nadzieje ze jutro znajdzie sie miejsce dla Ciebie.! A to jest znow inna gin? Dobrze pamietam?
Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
Rosax dokładnie chcę iść do jakiejkolwiek a moja przyjmuje tylko w poniedziałek w tym tygodniu czyli dziś w porannych godzinach... chciałam dupka albo lutke i jakieś dalsze badania a Ty 27 do gin?
Edit: umówiłam się na środę wyskoczył pacjeny innemy gin i korzystamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:54
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
Hej
Widzę, że nie tylko ja uwielbiam spać na brzuchu. W innej pozycji nie mogę zasnąć. Ale jak trzeba będzie się spoświecić dla fasolki to trudno będę się musiała przyzwyczaić do innej pozycji.
Ja przed chwilą zarejestrowałam nas na 2.06 do lekarza, który zlecił nam te wszystkie badania.
Ukija właśnie kiedy masz planowany termin @? U mnie 4.06.
Kto teraz będzie testowaćw najbliższym czasie?
-
Właśnie przyszły moje testy owu
Zarejestrowałam się jeszcze też do mojej gin na 6.06. Niech zobaczy wyniki badań, które zlecił lekarz męża. Poza tym dwa dni wcześniej będę testować i jeśli coś wyjdzie to 6tego rano szkoczę na bete i z wynikiem pojade.Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Makowa, ja mam niby 05.04 ale zobaczymy czy się nie poprzesuwa nieco wszystko. Zobaczymy. Czyli w sumie Ty będziesz już co nieco wiedziała 2 czerwca
Słuchajcie mam takà prośbę. Podpowiedzcie o co mam pytać lekarza i o co prosić? Na pewno zapytam o niski progesteron i o tsh powyżej 2 przy staraniach. A co mi tam napiszę sobie karteczkę!Magduullina lubi tę wiadomość
Ukija dowiemy się czy wyniki są dobre. Z labo wysyłają je odrazu do lekarza. Jeszcze dwa tygodnie niepewności.
Może niech prolaktyne Ci jeszcze zleci. Chyba, że już miałaś badaną. I wydrukuj może wykresy. Może się przydadząMagduullina, Ukija lubią tę wiadomość