X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie prl, lh i fsh miałam... sama nie wiem co mam prosić :/ aczkolwiek musi dać na coś z krwii bo mam skierowanie na dalsze badania wątroby i bym wszystko za jednym razem zrobiła aby oszczędzic sobie kłucia :P No to czekamy razem z Wami na wyniki badań i interpretacje lekarza. Zaciskam mocno kciuki :)

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje najbardziej tego, że wyjdzie coś co nie jest łatwo wyleczyć. A z drugiej strony mam ogromną nadzieję, że to ta paskudna bakteria tak mieszała i że już jej nie ma. I teraz będzie już wszystko dobrze.
    Masz racje za jednym kłuciem wszystkie badania. Mi oststnio trzy probówki upuścili. A krew miałam jasną jak nidgy. Zazwyczaj mam bardzo ciemna prawie czarną :P

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki by to tylka ta bakteria tak mieszala. I teraz bedzie juz wszystko dobrze!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija jak ja badałam sobie tsh i miałam około 2,8. Lekarz powiedział że taki wynik jest w porządku i nie ma wpływu na zajście w ciąże. Poproś może o receptę na luteinę (mi pomogła w zajściu) więc może i Tobie się uda. :) trzymam kciuki za wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna mam nadzieję że wasze wyniki będą w porządku i pójdziesz do gin nie po to żeby zobaczyć co z wynikami tylko zobaczyć co z dzidzią :) zaciskam kciuki i za was :) i za wszystkie Nas

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax a gdzie zdjęcie dzisiejszego testu? Taki widok nigdy się nie nudzi ;P

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajniki zaczęły boleć. Promieniuje mi aż gdzieś na nogi i plecy. Owu chyba zbliża się wielkimi krokami ;)

Magduullina, beatum, #Dorotka# lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna a gdzie twój sikaniec?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie jak wrócę do domu tak około 17. Mogłam zrobić przed wyjściem :/ U mnie owu zazwyczaj tak w 18-20 dc. Chociaż jak teraz biore Castagnus to nic nie wiadomo.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk świetnie, że trafiłaś na TEGO właściwego lekarza. Teraz raz dwa i w ciąży będziesz :)

Magdullina, nie dopytalas lekarki? A swoją drogą dospalas sobie w dzień?

Makowa ja też z tych lubiących spać na brzuchu :)

A swoją drogą czemu się mówi, że spać na brzuszku? Mnie kiedyś ginekolog na IP ofuknal, że brzuszki to mają dzieci a nie kobiety w ciąży. Może coś w tym jest bo jak porównać taki brzuch w 9mc, a malego dziecka, czy też noworodka, to różnica jest znaczna ;)

Ukija ja biorę drugi dzień bromek. Moja prolaktyna nie jest za wysoka, estradiol tez w normie tyle, że gornej, a mój lekarz twierdzi, że środek normy jest najlepszy. I chyba coś w tym jest. Wiec może o to dopytaj? Ale może monitoring niech Ci w tym cyklu zrobi?

Rosax podpisuje się pod słowami Makowej. Zdaje się, że miałaś zrobic dla porownania test tej samej firmy z wczoraj i dzisiaj? Masz fotkę? :)

Dorotka nie denerwuj się, bo w ciąży jesteś :P Dobre wieści tuż tuż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:18

#Dorotka#, Magduullina lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na brzuchu teź spi mi się najlepiej,ale w ciąźy niewskazane. Jakieś naczynia krwionośne są uciskane i blokują dopływ krwi do dziecka, dlatego dzieci się więcej wiercą, gdy mama leźy plackiem. Ale to pewnie ma większe znaczenie w wyźszej ciąźy.

borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Witam Was
    Ja już jestem po wizycie u nowego ginekologa.
    Dowiedziałam się, że żadnego duphastonu brać nie powinnam, bo może i nie zaszkodzi, ale przy tak późnej owulacji na pewno nie pomoże. Może utrudniać zagnieżdżenie i lepiej dać jeszcze czas naturze. W trakcie wakacji mam wysłać mojego faceta na badanie nasienia. Po wakacjach kolejna wizyta i jak nic nie będzie do tego czasu to będzie monitoring cyklu.
    A dziś był wywiad, badanie, usg i cytologia. Wszystko jest ok. Był zaskoczony jak mu pokazałam wykres, pytał gdzie takie profesjonalne można robić ;)

Mój lekarz, jak powiedziałam, źe wrociłam do obserwacji, to się zdziwił, źe mi się chce bo to takie pracochłonne.

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Wszystkie w cionszy tylko nie ja.... Niespodziewanie @ przylazła franca jedna 2 dni wcześniej niż liczyłam a 4 dni wcześniej niż apka wyznaczyła
    No cóż można było się spodziewać...

Zaczynam od nowa

1usaio4p21hbw2ds.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, a on się zna na tych wykresach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:18

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi, jak to mój lekarz ujął teraz to płacz macicy. Głowa do góry, przecież się uda :)

U mnie ten cykl jest stracony, nawet nie wiem, czy owulka będzie, ale się nie załamuje, też będę oglądać takie piękne kreseczki na teście jak naszych forumkowych ciezaroweczek :)

szczęśliwa łac. beatum
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjecia a teraz jestesmy na kawie. Zaraz poszukam apteki i kupie clearblue zrobie i dodam zdjecie bo do domu dzis juz nie jade a z tego wszystkiego zuoelnie zapomialam o zdjeciu dla was. Ale powiem wam ze ten test (co robilam wczoraj i dzis) jest prawie identyczny.. I jak sie sika to jest caly czas bialy a po 2 minutach dopiero wychodza kreski. Nawet ta kontrolna :/ taki dziwny jakis..
    No wlasnie.. Jestesmy na kawie i co? I mnie sie zygac chce.. Moglam poprosic o herbate.. Ale pewnie by sie od razu zczaili.. Teraz dobra mina do checi wymiotow..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:28

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi to jak nie będą patrzeć, to do zlewu ;)
    To czekam na zdjęcia. A na IP juz byłaś?

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum no co ty gdzie bym spala w dzień legnac nie można co dopiero spać hehe synio tylko zobaczy ze się kładę od razu ma największa ochotę na zabawę

beatum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no rosax mnie dziwnie?? Nie smakują mi ogórki kiszone?? Aż szok poprostu taki jakiś dziwny smak.. Lee -- kawę pije rano po śniadaniu ale kiedyś piłam ze 4_5 dziennie teraz tylko jedna max 2. Bo mogłoby się skończyc źle hehe :) nie wiem czemu ale boję się jutrzejszej wizyty... A z drugiej strony nie mogę się doczekać. Mam nadzieje ze rano szybko załatwię z babcia w szpitalu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:41

beatum lubi tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ