X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie prl, lh i fsh miałam... sama nie wiem co mam prosić :/ aczkolwiek musi dać na coś z krwii bo mam skierowanie na dalsze badania wątroby i bym wszystko za jednym razem zrobiła aby oszczędzic sobie kłucia :P No to czekamy razem z Wami na wyniki badań i interpretacje lekarza. Zaciskam mocno kciuki :)

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje najbardziej tego, że wyjdzie coś co nie jest łatwo wyleczyć. A z drugiej strony mam ogromną nadzieję, że to ta paskudna bakteria tak mieszała i że już jej nie ma. I teraz będzie już wszystko dobrze.
    Masz racje za jednym kłuciem wszystkie badania. Mi oststnio trzy probówki upuścili. A krew miałam jasną jak nidgy. Zazwyczaj mam bardzo ciemna prawie czarną :P

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki by to tylka ta bakteria tak mieszala. I teraz bedzie juz wszystko dobrze!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija jak ja badałam sobie tsh i miałam około 2,8. Lekarz powiedział że taki wynik jest w porządku i nie ma wpływu na zajście w ciąże. Poproś może o receptę na luteinę (mi pomogła w zajściu) więc może i Tobie się uda. :) trzymam kciuki za wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna mam nadzieję że wasze wyniki będą w porządku i pójdziesz do gin nie po to żeby zobaczyć co z wynikami tylko zobaczyć co z dzidzią :) zaciskam kciuki i za was :) i za wszystkie Nas

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax a gdzie zdjęcie dzisiejszego testu? Taki widok nigdy się nie nudzi ;P

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajniki zaczęły boleć. Promieniuje mi aż gdzieś na nogi i plecy. Owu chyba zbliża się wielkimi krokami ;)

Magduullina, beatum, #Dorotka# lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna a gdzie twój sikaniec?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie jak wrócę do domu tak około 17. Mogłam zrobić przed wyjściem :/ U mnie owu zazwyczaj tak w 18-20 dc. Chociaż jak teraz biore Castagnus to nic nie wiadomo.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk świetnie, że trafiłaś na TEGO właściwego lekarza. Teraz raz dwa i w ciąży będziesz :)

Magdullina, nie dopytalas lekarki? A swoją drogą dospalas sobie w dzień?

Makowa ja też z tych lubiących spać na brzuchu :)

A swoją drogą czemu się mówi, że spać na brzuszku? Mnie kiedyś ginekolog na IP ofuknal, że brzuszki to mają dzieci a nie kobiety w ciąży. Może coś w tym jest bo jak porównać taki brzuch w 9mc, a malego dziecka, czy też noworodka, to różnica jest znaczna ;)

Ukija ja biorę drugi dzień bromek. Moja prolaktyna nie jest za wysoka, estradiol tez w normie tyle, że gornej, a mój lekarz twierdzi, że środek normy jest najlepszy. I chyba coś w tym jest. Wiec może o to dopytaj? Ale może monitoring niech Ci w tym cyklu zrobi?

Rosax podpisuje się pod słowami Makowej. Zdaje się, że miałaś zrobic dla porownania test tej samej firmy z wczoraj i dzisiaj? Masz fotkę? :)

Dorotka nie denerwuj się, bo w ciąży jesteś :P Dobre wieści tuż tuż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:18

#Dorotka#, Magduullina lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na brzuchu teź spi mi się najlepiej,ale w ciąźy niewskazane. Jakieś naczynia krwionośne są uciskane i blokują dopływ krwi do dziecka, dlatego dzieci się więcej wiercą, gdy mama leźy plackiem. Ale to pewnie ma większe znaczenie w wyźszej ciąźy.

borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Witam Was
    Ja już jestem po wizycie u nowego ginekologa.
    Dowiedziałam się, że żadnego duphastonu brać nie powinnam, bo może i nie zaszkodzi, ale przy tak późnej owulacji na pewno nie pomoże. Może utrudniać zagnieżdżenie i lepiej dać jeszcze czas naturze. W trakcie wakacji mam wysłać mojego faceta na badanie nasienia. Po wakacjach kolejna wizyta i jak nic nie będzie do tego czasu to będzie monitoring cyklu.
    A dziś był wywiad, badanie, usg i cytologia. Wszystko jest ok. Był zaskoczony jak mu pokazałam wykres, pytał gdzie takie profesjonalne można robić ;)

Mój lekarz, jak powiedziałam, źe wrociłam do obserwacji, to się zdziwił, źe mi się chce bo to takie pracochłonne.

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Wszystkie w cionszy tylko nie ja.... Niespodziewanie @ przylazła franca jedna 2 dni wcześniej niż liczyłam a 4 dni wcześniej niż apka wyznaczyła
    No cóż można było się spodziewać...

Zaczynam od nowa

1usaio4p21hbw2ds.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, a on się zna na tych wykresach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:18

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przykro mi, jak to mój lekarz ujął teraz to płacz macicy. Głowa do góry, przecież się uda :)

U mnie ten cykl jest stracony, nawet nie wiem, czy owulka będzie, ale się nie załamuje, też będę oglądać takie piękne kreseczki na teście jak naszych forumkowych ciezaroweczek :)

szczęśliwa łac. beatum
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjecia a teraz jestesmy na kawie. Zaraz poszukam apteki i kupie clearblue zrobie i dodam zdjecie bo do domu dzis juz nie jade a z tego wszystkiego zuoelnie zapomialam o zdjeciu dla was. Ale powiem wam ze ten test (co robilam wczoraj i dzis) jest prawie identyczny.. I jak sie sika to jest caly czas bialy a po 2 minutach dopiero wychodza kreski. Nawet ta kontrolna :/ taki dziwny jakis..
    No wlasnie.. Jestesmy na kawie i co? I mnie sie zygac chce.. Moglam poprosic o herbate.. Ale pewnie by sie od razu zczaili.. Teraz dobra mina do checi wymiotow..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:28

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • beatum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi to jak nie będą patrzeć, to do zlewu ;)
    To czekam na zdjęcia. A na IP juz byłaś?

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum no co ty gdzie bym spala w dzień legnac nie można co dopiero spać hehe synio tylko zobaczy ze się kładę od razu ma największa ochotę na zabawę

beatum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no rosax mnie dziwnie?? Nie smakują mi ogórki kiszone?? Aż szok poprostu taki jakiś dziwny smak.. Lee -- kawę pije rano po śniadaniu ale kiedyś piłam ze 4_5 dziennie teraz tylko jedna max 2. Bo mogłoby się skończyc źle hehe :) nie wiem czemu ale boję się jutrzejszej wizyty... A z drugiej strony nie mogę się doczekać. Mam nadzieje ze rano szybko załatwię z babcia w szpitalu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:41

beatum lubi tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ