X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Antykoagulanty to leczenie przeciwko krzepliwosci krwi chyba? Czy jakos tak..
    Tak dokladnie tak.Bo jak ktos ma problem z krzepliwoscia to obok dzidzi robi sie krwiak lub może uniemożliwić zagnieżdżenie sie zarodka i podawany jest wtedy acard lub polocard.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Magroz mam nadzieję że będą pozytywy urodzinowe :D kurcze ale chciałam wytracić w tym cyklu wszystkie testy owu... a się chyba nie uda :/
    No ale coś jak to dziś Mój mi napisał "mam tę moc" :D
    U mnie juz ponad tydzień po ovulacji patrzą na wcześniejsze testy ovu dobrze z serduszkowaniem zdarzylam hi hi:)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty w maju jeszcze testujesz? :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Cos czuje ze do lekarza pujde z teczka a nie z kartka ;D
    Im wiecej badan bedzie tym wiecej będziesz wiedziała o swoim zdrowiu i gdzie tkwi problem.Moja przyjacolka zerezygnowala ze starań póki nie bedzie wiedziała na czym stoi.Szczegolnie ze trzy razy byla w ciazy.Ostatni raz ciąża zakonczona w 5,5miesiacu szyjka skrocona i dziecko urodzilo sie żywe niestety nie miało dużych szans na przeżycie -pamiętam jak dzis ze plakalam razem z nią ,czułam jakbym to ja utraciła dzieci.Koniec wspominania bo na sama myśl plakac mi sie chce;( Teraz u Ciebie wazne sa badania i wyniki.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija ja dopiero będę testowac 4-5czerwca ale i tak czuje ze szans nie ma-ze względu na to ze mój M byl u lekarza i dostal skierowania na badania przesiewowe i wykazalo ze cukier podniesiony a co za tym idzie problem z płodnością bedzie lub już jest.Powtórzyć na cukier i odrazu na obciążenie i zdrozone będzie leczenie.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie mów nigdy. Ja testuje 5 czerwca póki co :)

Nadzieja1988!, Aurellka lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    No nigdy nie mów nigdy. Ja testuje 5 czerwca póki co :)
    Podchodze do tego wszystkiego z rezerwą.Jeszcze okazalo sie ze juz sa wyniki badan genetycznych Niki i zaczynam się denerwowac co wykazaly-boje sie jak cholera.Z jednej strony co ma być to bedzie lecz z drugiej strony obawiam sie tego co bedzie pozniej.Dobra nie będę prorokować będę miala wyniki będę wtedy sie zastanawiać jak pomóc córce .

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz a co się dzieje twojej córeczce?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Napisze tak z tum konflikten jest tak ze zanim organizm się "spostrzeże"to ciąża jest wysoko i nie ma zagrożenia dla dziecka tylko po porodzie matka dostaje imunoglobuline żeby w razie drugiej ciazy nie bylo niespodzianek.Jesli matka ma plus a ojciec minus a dziecko odziedziczy po ojcu to jest problem.Moja mama miala ze mną konflikt serokogiczny bo ja inna grupa a ona inna.

No wiem wiem
    Juz obczytalam wszystko.
    Ale nie pamietam jaka grupe ma moj mezus. Musze poszukac.
    A konflikt juz wpisalam na kartke. I serio sie wkorwie jak wystarczyl by tylko jeden zastrzyk wykonany juz dawno temu.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax idź nawet i z wielkim segregatorem, najważniejsze żebyś się wszystkiego dowiedziała :)

Ukija to piątego będą dwie krechy :)

A u mnie w tym cyklu musi wystarczyć jedno <3 Nie będę naciskać i wymuszac. A jak zaskoczy to przynajmniej będę wiedziała kiedy się udało :)

Ukija lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Im wiecej badan bedzie tym wiecej będziesz wiedziała o swoim zdrowiu i gdzie tkwi problem.Moja przyjacolka zerezygnowala ze starań póki nie bedzie wiedziała na czym stoi.Szczegolnie ze trzy razy byla w ciazy.Ostatni raz ciąża zakonczona w 5,5miesiacu szyjka skrocona i dziecko urodzilo sie żywe niestety nie miało dużych szans na przeżycie -pamiętam jak dzis ze plakalam razem z nią ,czułam jakbym to ja utraciła dzieci.Koniec wspominania bo na sama myśl plakac mi sie chce;( Teraz u Ciebie wazne sa badania i wyniki.
    Sex bedzie ale nie jakos mega na ciaze. Raczej dla rozluznienia.. Odpoczniemy po prostu. Poczekamy na wyniki. W piatek ide do ginekologa wiec oddam mu od razu krew tyle ile bedzie trzeba. Badania ktore moze niech robi on a te co nie moze noech mnie gdzies wysle. Nawet oplace te ktore bedzie trzeba.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    U córki rok temu zdiagnozowano autyzm wczesnodzieciecy(miala wtedy 3,5roku czyli pozna diagnoza) jeszcze prawdopodobnie może miec zespol genetyczny.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    U córki rok temu zdiagnozowano autyzm wczesnodzieciecy(miala wtedy 3,5roku czyli pozna diagnoza) jeszcze prawdopodobnie może miec zespol genetyczny.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Sex bedzie ale nie jakos mega na ciaze. Raczej dla rozluznienia.. Odpoczniemy po prostu. Poczekamy na wyniki. W piatek ide do ginekologa wiec oddam mu od razu krew tyle ile bedzie trzeba. Badania ktore moze niech robi on a te co nie moze noech mnie gdzies wysle. Nawet oplace te ktore bedzie trzeba.
    Ty i Twój organizm podpoczniecie fizycznie i psychicznie.Jak lekarz bedzie znal sie na rzeczy to i będziesz miała dzidziusia ale ciezko trafić na dobrego.

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz przykro mi :( mój mąż jest pedagogiem specjalnym i pracuje z chorymi dzieciaczkami. Mała jest juz objęta jakąś terapią?

U mnie dziś dużo przezroczystego śluzu. Nigdy tyle nie miałam. @ sie spóźnia juz 2 dzień

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma wwr (wczesne wspomaganie rozwoju)przedszkole dodatkowo i zajecia dodatkowe w dwóch miejscach (gdzie ma logopedie,psychologa,pedagogikę,si-integracja sensoryczna,rehabilitacja,terapia zajeciowa) a test robiłaś???

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super. Mam nadzieję ze terapie przyniosą dobre efekty :)
    Test robiłam dwa dni temu wieczorem u był negatywny. Pewnie jutro rano powtórzę. Jeszcze czuje takie dziwne rozważanie w jajnikach. Strasznie dziwne uczucie

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    To super. Mam nadzieję ze terapie przyniosą dobre efekty :)
    Test robiłam dwa dni temu wieczorem u był negatywny. Pewnie jutro rano powtórzę. Jeszcze czuje takie dziwne rozważanie w jajnikach. Strasznie dziwne uczucie
    Sa efekty jeszcze pól roku temu zero kontaktu z nią a teraz coraz lepiej nawet zaczyna mówić gdzie mowa byla u niej poniżej 12miesiecy.:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 18:58

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz przykro mi ze takie cos spotkalo akurat twoja coreczke. Ale wierzmy ze bedzie dobrze.!

U mnie chyba sie zaczyna koniec. Zaczal sie niby wczesniej ale dopiero teraz zaczynam odczuwac.. Boli.. Brzuch boli.. Czasem napierdalaja mnie skorcze jak bym rodzic miala... Szpilki mi wbija ktos w brzuch.. Ale krew nie leci.. Od rana kilka kropel.. Prosze niech sie rozkreci juz szybko co bol minie, nowy cykl sie zacznie i bedzie dobra wiadomosc ze nie musze byc czyszczona.. :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax wspolczuje bolu.Z drugiej strony lepiej bedzie jak samoistnie sie wyczyscisz niz przy pomocy operacji.Porobisz badania wyniki otrzymasz wdrożą odpowiednie leczenie i za kilka miesięcy pokażesz zdj bobasków swoim forumowym cioteczką;);* Bo kto inny jak nie Ty da rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:39

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ