X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamusie i przyszle mamusie <3

Najwspanialszy Anioł

Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga:
    „-Jutro posyłasz mnie na ziemię, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?”.
    Bóg odpowiedział: „-Spośród wielu aniołów wybrałem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą”.
    Chłopiec pyta dalej: „-Ale powiedz, co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robię, tylko śmieję się i śpiewam ze szczęścia”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Będziesz czuł jego miłość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce”.
    Ponownie chłopiec pyta: „-Jak ja zrozumiem ludzi, którzy będą mówić do mnie nieznanym językiem?”.
    Bóg odpowiedział: „-Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył, jak je wymawiać”.
    Chłopiec zapytał: „-A co powinienem zrobić, gdy zechcę porozmawiać z Tobą?”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie się modlił z Tobą”.
    Chłopiec zastanawia się: „-Słyszałem, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie”.
    Mówi chłopiec: „-Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę”.
    Bóg odrzekł: „-Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie”.
    W niebie zapanowała cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chłopiec pospiesznie zapytał: „-Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi, jakie jest imię mojego anioła?”.
    Odpowiedział mu Bóg: „-Jej imię nie jest ważne. Będziesz do niej mówił po prostu:'mamo'.”

Nadzieja1988!, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Rosax przykro mi z powodu Twojej przyjaciółki. To straszne jak taki guz może zmienić człowieka.
    Wszystkim mamom obecnym i przyszłym życzę wszystkiego najlepszego :*
    Ukija no piękne dwie czerwone krechy na Twoim wykresie. Teraz tylko czekać jak takie będą na teście ;)
    U mnie temperaturą z tendencją spadkową. Brzuch mnie pobolewa jak na @... Jaki jakichkolwiek innych objawów brak.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 mam nadzieję, że to nic poważnego, ale może lepiej by było gdybyś spróbowała się wcześniej dostać do lekarza.

Mnie się udało wsiąść do odpowiedniego pociągu i wysiąść na odpowiednim peronie :) SUKCES :D
    Dziś temperatura 36.87 Mniej niż wczoraj ale nie jest źle. Oby @ się nie pojawiła!!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax przez Ciebie mi się oczy spociły ;) Cudne!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk wiedzialam ze Ci sie uda pierwsza jazda pociagem ;) brawo Ty!

borsuk, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa no już przez chwile myślałam że się popsułam i owu nie będzie :P u Ciebie implantacja! Objaw jak na @ to super dobry znak. A przecież za wcześniej na zołzę wię nie masz się czym martwić :P

borsuk, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija chciałabym :) Już wkrótce się przekonamy.
    Borsuk to może ja też jakoś przeżyje ;) Tylko ja mam jeszcze przesiadkę...

borsuk lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty odpowiedź będziesz miała już niedługo. Mi to dane niestety nie jest jeszcze :P ale spokojnie wytrzymam :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    A dzis moze idz na jakies badanie? 4 dni to duzo kiedy zauwazy sie plamienia.. One moga byc normalne ale nie oszukujmy sie bo moga takze oznaczac cos zlego. Idz dzis na ip lub gdzies. Spokojniejsza bedziesz. A i lekarz cos bedzie mogl zrobic w razie wu.
    Ja mam te plamienia od początku ciąży z przerwami co dwa dni. Jednak dziś piersi mam jak flaki i nie bolą :-( boję się a nigdzie mnie nie przyjmą bo wszystko pozamykane dziś. Mój lekarz przyjmuje dopiero w poniedziałek :-(
    I tak na tym etapie nikt mi nic nie pomoże biorę wszystkie możliwe leki na podytzymanie a jeśli ciąża obumarła to i tak po wszystkim :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wszystkiego najlepszego mamusie i przyszle mamusie <3

Najwspanialszy Anioł

Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga:
    „-Jutro posyłasz mnie na ziemię, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?”.
    Bóg odpowiedział: „-Spośród wielu aniołów wybrałem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą”.
    Chłopiec pyta dalej: „-Ale powiedz, co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robię, tylko śmieję się i śpiewam ze szczęścia”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Będziesz czuł jego miłość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce”.
    Ponownie chłopiec pyta: „-Jak ja zrozumiem ludzi, którzy będą mówić do mnie nieznanym językiem?”.
    Bóg odpowiedział: „-Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył, jak je wymawiać”.
    Chłopiec zapytał: „-A co powinienem zrobić, gdy zechcę porozmawiać z Tobą?”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie się modlił z Tobą”.
    Chłopiec zastanawia się: „-Słyszałem, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?”.
    Bóg odpowiedział: „-Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie”.
    Mówi chłopiec: „-Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę”.
    Bóg odrzekł: „-Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie”.
    W niebie zapanowała cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chłopiec pospiesznie zapytał: „-Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi, jakie jest imię mojego anioła?”.
    Odpowiedział mu Bóg: „-Jej imię nie jest ważne. Będziesz do niej mówił po prostu:'mamo'.”
    Piękne <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Nadzieja1988 mam nadzieję, że to nic poważnego, ale może lepiej by było gdybyś spróbowała się wcześniej dostać do lekarza.

Mnie się udało wsiąść do odpowiedniego pociągu i wysiąść na odpowiednim peronie :) SUKCES :D
    Dziś temperatura 36.87 Mniej niż wczoraj ale nie jest źle. Oby @ się nie pojawiła!!
    Tylko teraz przez ten długi weekend to nikt mnie nie przyjmie bo nikt nie pracuje. Chyba że do szpitala pojadę ale co im powiem? Że po co przyjechałam? Nie mam krwawienia to w szpitalu mnie oleją bo to nie przychodnia :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na dodatek dziś moja szwagierka mi napisała, że jest w 5 tygodniu ciąży :-( ona próbuje namówić swojego faceta do ślubu a że on nie chce to go na dziecko złapie i już. I za pierwszym razem już jest w ciąży a ja jestem 4 lata po ślubie i 5 lat od niej starsza :-( i nie mogę donosić żadnej ciąży :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy dla obecnych i przyszłych mam!!
    Nadzieja 1988 jeśli jesteś w ciąży w szpitalu powinni przyjąć cie bez gadania...

borsuk lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ja mam te plamienia od początku ciąży z przerwami co dwa dni. Jednak dziś piersi mam jak flaki i nie bolą :-( boję się a nigdzie mnie nie przyjmą bo wszystko pozamykane dziś. Mój lekarz przyjmuje dopiero w poniedziałek :-(
    I tak na tym etapie nikt mi nic nie pomoże biorę wszystkie możliwe leki na podytzymanie a jeśli ciąża obumarła to i tak po wszystkim :-(
    A ip? Tam cie musza przyjac.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Jeszcze na dodatek dziś moja szwagierka mi napisała, że jest w 5 tygodniu ciąży :-( ona próbuje namówić swojego faceta do ślubu a że on nie chce to go na dziecko złapie i już. I za pierwszym razem już jest w ciąży a ja jestem 4 lata po ślubie i 5 lat od niej starsza :-( i nie mogę donosić żadnej ciąży :-(

Skad ja wiem jak sie teraz czujesz...
    Slowa kuzynki jak dowiedziala sie ze sie staram "a my nie chcemy drugiego dziecka, jeden nam starczy. Chce by byl jedynakiem"
    2 msc pozniej "zdjecie usg podpisane nasze drugie szczescie" wyslane do mnie w wiadomosci prywatnej.. Oboje zarzekali sie ze nie chca dzieci wiecej.. Tylko u nich akurat tak jest. Jak zobacza ze ktos cos ma musza tez to miec a jak widza ze ktos chce cos miec to kupuja lub robia to zanim ta druga osoba to zrobi...

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Tylko teraz przez ten długi weekend to nikt mnie nie przyjmie bo nikt nie pracuje. Chyba że do szpitala pojadę ale co im powiem? Że po co przyjechałam? Nie mam krwawienia to w szpitalu mnie oleją bo to nie przychodnia :-(
    Kurcze ja nie wiem jak to jest w szpitalach. Nigdy nie byłam, ale wydawało mi się że jak kobieta jest w ciąży i coś ją niepokoi to ja przyjmą. Ja bym powiedziałapowiedziała że mam plamienia, i że chce mieć pewność że wszystko z dzieckiem ok.

No ale miejmy nadzieję że to nic poważnego.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 idziesz do szpitala na sor i mówisz że jesteś w ciąży i masz plamienia i oni Cię biorą i badają. Z tym nie ma problemu. Jedynie Ty musisz się zdecydować. Nikt nie ma prawa Ci odmówić!

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Kochana jedziesz na izbe przyjec (ip) mowisz ze jestes w ciazy i masz plamienia. Nie mow ze masz je caly czas po prostu powiedz ze jestes w ciazy masz plamienia a oni musza cie przyjac. Za to maja placone. Ja w polsce w swieta jechalam 26 grudnia i pomimo oburzonego ryja lekarki mnie przyjela bo musiala. Musi ci zrobic usg i sprawdzic czy z dzieckiem wszystko dobrze.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu taki maly prezencik od synka ;)
    Mamusiu pojedziemy do sklepu?
    A po co?
    Bo ja mam pieniazka i mam ci cos kupic.
    Kto tak powiedzial?
    Tatus jak byl.
    A dzis przeciez masz swieto, pojedziemy?

No to mama pojechala;) sam wybral czekoladki i kwiatki;) ale mi sie serce spocilo :D <3 trzymal pieniazki od taty w kurtce i nic mi nie powiedzial a tatus do niego dzis zadzwonil i mu powiedzial ze to dzis <3 do mnie zadzwonil ale z nim rozmawial ;) zebyscie nie pomyslaly ze moj trzy latek ma telefon :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc409146e86f.jpg

Ps. Nie patrzcie na mamy nieogar ;D nie mam sil dzis na nic. Moze jutro sie ogarne ;D bol brzucha daje sie we znaki. Najlepiej nie wychodzilabym z pod koldry..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:44

Magduullina, beatum, madziara0080, Aurellka, MMM2016 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax kochanych masz tych swoich Mężczyzn <3

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ