X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax super chłopaki zrobili ci niespodzianke.zazdroszcze

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax pięknie postąpił mąż a Synuś cudny :) bardzo podobny do Ciebie :)

beatum lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dzis? Jak mija dzien wolny?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze Szczawnicy :)

rosax3 lubi tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie leżymy na lezaczkach i zajadamy ziemniaczki, pieczarki i kalafior z grilla :) Słonka nie ma, ale najważniejsze że nie pada więc korzystamy z pogody :)

rosax3, beatum lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    A ip? Tam cie musza przyjac.
    Mąż mnie powstrzymuje, że mam nie jechać nigdzie bo nic się nie dzieje tylko ja pewnie z powodu tylu strat tak sobie wmawiam :-( nie wiem co robić już sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Skad ja wiem jak sie teraz czujesz...
    Slowa kuzynki jak dowiedziala sie ze sie staram "a my nie chcemy drugiego dziecka, jeden nam starczy. Chce by byl jedynakiem"
    2 msc pozniej "zdjecie usg podpisane nasze drugie szczescie" wyslane do mnie w wiadomosci prywatnej.. Oboje zarzekali sie ze nie chca dzieci wiecej.. Tylko u nich akurat tak jest. Jak zobacza ze ktos cos ma musza tez to miec a jak widza ze ktos chce cos miec to kupuja lub robia to zanim ta druga osoba to zrobi...
    No i takim od ręki się udaje :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    A tu taki maly prezencik od synka ;)
    Mamusiu pojedziemy do sklepu?
    A po co?
    Bo ja mam pieniazka i mam ci cos kupic.
    Kto tak powiedzial?
    Tatus jak byl.
    A dzis przeciez masz swieto, pojedziemy?

No to mama pojechala;) sam wybral czekoladki i kwiatki;) ale mi sie serce spocilo :D <3 trzymal pieniazki od taty w kurtce i nic mi nie powiedzial a tatus do niego dzis zadzwonil i mu powiedzial ze to dzis <3 do mnie zadzwonil ale z nim rozmawial ;) zebyscie nie pomyslaly ze moj trzy latek ma telefon :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc409146e86f.jpg

Ps. Nie patrzcie na mamy nieogar ;D nie mam sil dzis na nic. Moze jutro sie ogarne ;D bol brzucha daje sie we znaki. Najlepiej nie wychodzilabym z pod koldry..
    Jejku jakie słodkie! A jaki on do Ciebie podobny!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze gdyby dziś nie było święto to bym wsiadła w auto i pojechała za plecami męża że niby na zakupy do galerii a naprawdę do szpitala. U nas jest taki szpital typowo położniczy i tam by mnie przebadali tylko to kawałek drogi stąd. A tak to mąż nie chce bo nie zgadza się aby tak często dziecko naświetlać tym usg.... :-/

• beatum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuczku, Smerfetka, fajnie Wam :) Ja tam w domu, później u teściów ( w końcu dzień matki), a później jeszcze do babci jadę, bo nikt juz jej nie chce odwiedzac z powodu wrednego charakteru i licznych intryg. Ale ja się nie daję. Tylko, żebym nie pękła dzisiaj z tego jedzenia :P Już chcę poniedziałek i normalność :)

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988, ale co Ty myślisz? Skoro się zastanawiasz, to nie jest tak źle? Ty już widziałaś serduszko?

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma też trochę racji bo zobaczcie co znalazłam:
    "Przyszłe mamy często zadają pytanie czy zbyt częste wykonywanie USG w ciąży jest szkodliwe dla płodu. Otóż nie ma jednoznacznych wyników badań czy zbyt częste wykonywanie USG jest szkodliwe dla płodu. Wiemy natomiast , że w trakcie badania, biorą udział fale ultradźwiękowe o różnym natężeniu. Niskie mniej szkodliwe fale są stosowane w USG ciąży przez powłoki brzuszne, a w sondzie przez pochwowej wyższe fale.

Nadmierne narażanie maleństwa na fale ultradźwiękowe może być nie dobre, ale nie musi. Dlatego też apeluje się o rozwagę podczas wykonywania badania USG w ciąży. Należy pamiętać, że USG to przede wszystkim badanie. Czasami matki nalegają na wykonanie badania w ciąży (pomimo, iż z medycznego punktu widzenia nie ma do niego wskazań), ponieważ chciałby posiadać w „swoich zbiorach” pamiątkowe zdjęcie płodu. Takich zachowań należy się wystrzegać."

Czyli coś w tym jest. Jeśli już po wszystkim to i tak nic nie zrobią a jak wszystko ok to już i tak biorę wszelkie możliwe leki na podtrzymanie. Jedynie cieszy mnie fakt, że dziś mnie mdliło i że nie mam krwawienia ani nic krwią zabarwione. Dziś i jutro będę cały dzień leżała aby nie narazić kropka który mam nadzieję ma się dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Nadzieja1988, ale co Ty myślisz? Skoro się zastanawiasz, to nie jest tak źle? Ty już widziałaś serduszko?
    Tak widziałam w zeszłą środę pierwszy raz :-) a nawet słyszałam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ten brak bólu piersi mnie niepokoi no ale leżę i staram się o tym nie myśleć i złe myśli odpędzać

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 mogę być szczera? To jakaś sciema tak jak z tym że leków nie można brać bo szkodzą. Czegoś takiego nie ma tylko nie robią badań na kobietach w ciąży i nie ma informacji...
    Ja osobiście nie słyszałam aby to źle wpłynęło na jakąkolwiek kobietę. Nasze dziewczyny też miały awaryjne sytuacje i jechały a zobacz jak daleko są w ciąży i serduszka i dzieciaczki zdrowe. To jest bardziej indywidualne podejście.
    Jeżeli Ciebie niepokoją plamienia jedź jak najszybciej. Nie ma co słuchać facetów :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jesli czujesz ze jest cos nie tak to jedz i tyle:-) Ty sama wiesz jak twoje cialo sie zachowuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Nadzieja1988 mogę być szczera? To jakaś sciema tak jak z tym że leków nie można brać bo szkodzą. Czegoś takiego nie ma tylko nie robią badań na kobietach w ciąży i nie ma informacji...
    Ja osobiście nie słyszałam aby to źle wpłynęło na jakąkolwiek kobietę. Nasze dziewczyny też miały awaryjne sytuacje i jechały a zobacz jak daleko są w ciąży i serduszka i dzieciaczki zdrowe. To jest bardziej indywidualne podejście.
    Jeżeli Ciebie niepokoją plamienia jedź jak najszybciej. Nie ma co słuchać facetów :P
    Chyba faktycznie ubiorę się i pojadę skontrolować

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lepsze fale raz na jakiś czas niź Twój niepokój i stres które bardzoej negatywnie wpływają na małą istotkę w Twoim brzuszku :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi znów są tkliwe nie wiem co robić :-(

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 przede wszystkim sie nie denerwuj. Odpocznij a jeśli cos cie niepoKi to jedź. Stres ci bardziej zaszkodzi niż usg przecież nie robisz go codziennie
    Rosax ale masz syna przystojniaka i do tego jest słodki :)
    My dotarliśmy do pensjonatu po łażeniu po górach :) fajna pogoda mam nadzieję że i wy odpoczywacie

borsuk, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ