Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rozumiem. To nic złego hehhe. Tylko garderobe trzeba szybko zmieniać ja jeszcze się mieszcze, ale oponka jakaś mi się pojawiła hehhe. To moja pierwsza ciaza, wiec jestem ciekawa jak będzie, ale mam nadzieje nie przytyc zbyt wiele.
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
Hej kobietki dawno nie pisałam. Córka z moimi rodzicami w Unieściu na 5 dni, mąż w Budapeszcie i jestem sama od wczoraj do niedzieli. Nudzę się... cholerka. Zaraz się biorę za sprzątanie bo co tu robić. Wczoraj kociczka naszej córki zwiała nam z domu ( kot domowy niewypuszczany) ... zwiała przez uchylone okno... chodziłam szukałam, zrobiłam akcję na face... ale o 23 wróciła do domu ufff... przecież moja Ola zapłakała by się na śmierć. Sama ją znalazła jako kociaka małego i przygarnęliśmy.
Dziewczynki tym zaciążonym życzę spokojnych 9 miesięcy .. a nam starającym się szybkiego zajścia. Nie dam rady was doczytać.
Ja testuje 8 czerwca - o ile wcześniej @ nie przyjdzie.borsuk, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Ah te sklepowe zolzy.. ;/
Ja juz po wizycie. Zadzwonili czy moge przyjechac szybciej. Wrocilam cala zaplakana... Maz nawet mnie nie rozumial jak do niego zadzwonilam..
A wiec. Usg - wszystko piekne.
Rany na brzuchu ladnie sie goja. Mozna zdjac plastry juz w poniedzialek.
A najgorsua wiadomosc to taka ze nici z badan. On moze zrobic podstawowe, a je juz mi zrobil.. Badania mozna zaczac po trzeciej stracie. Tak. Jest to moja 6 ciaza ale nie bylo trzech takich samych. Mialam 2 raz cp z prawego i z lewego. Nie powtorzylo sie.. Gdyby bylo 2 z jednego moznaby bylo zrobic a tak nie. 2 samoistne poronienia.. Zabraklo jeszcze jednego bo mozna robic od trzech dopiero badania.. Jeden porod i jedna ciaza obumarla.. I badz tu czlowieku madry...
Mam odczekac 2 miesiace i postarac sie znow. Jak beda 2 kreski to progesteron dopochwowo 1x dziennie i zglosic sie od razu do niego bedzie mnie monitorowal czesto i robil wszystko bym donosila.
A wiec musze dzis porozmawiac powaznie z mezem. Czy czekamy 2 miesiace i staramy sie ostatni raz, czy lepiej jak pojedziemy do polski zrobic badania.
Ja nie wiem co myslec, on wolalby polske bo boi sie o mnie ze w koncu psychicznie nie wytrzymam.
"ja wiem ze ty sie usmiechasz ale fo nie jest ten usmiech ktory pamietam, wiem ze placzesz kiedy nikt nie slyszy, wiem ze twoje zle humory, brak checi na zabawe to wszystko te straty, wiem to"
Mam dylemat nie wiem co robic.. Czuje ze zaryzykowalabym jeszcze raz ale gdy bedzie znow cos innego? Jeslli nie bedzie trzeciego powodu by zrobic badania?! Te operacje cholernie bola. Ten strach kiedy wioza cie na sale operacyjna ten bialy sufit i te biale razace jarzeniowki, te sprzety ktore piszcza, mierza puls, te cale obklejone cialo tymi kabelkami.. Ten strach a co jesli bedzie nie tak jesli sie nie obudze? Co bedzie z moim synkiem..? Ten bol po obudzeniu, ktorego ciezko wytrzymac.. No przeciez rozcinali i naklowali.. Musi bolec. Ale cholera nie powinno bolec gdy ujrzy sie te dwie wspaniale kreski. Wiem ze nie zawsze tak sie konczy. Wierze ze zobacze dwie kreski a pozniej zobacze je - moje dziecko. Wierze ze tak bedzie ale cholernie sie boje.. I co ja mam zrobic? jechac wydac pieniadze na badania, ktore i tak moglyby sie zakonczyc tak samo czy zaryzykowac raz jeszcze i miec nadzieje ze bede szczesliwa przez kolejne lata?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Hej!
Ukija podoba mi się Twoje podejście
Rosax przecież to paranoja jakaś. Lekarz mojego męża (który jest też ginekologiem) nie widząc mnie na oczy, a po tym jak mąż powiedział, że byłam trzy razy w ciazy zlecił mi całą listę padań. A tu takie cyrki?! Na Twoim miejscu chyba faktycznie przyjechałabym do Polski.
Nadzieją1988 dobrze, że chociaż ktoś z kolejki okazał serce i Ci pomógł.
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:Miovarian
Myo-inozytol 4000mg
Kwas foliowy 400 mg (200%)
Witamina B12 5 mcg (200%)
Ovarin
1 tabletka zawiera:
Inozytol 550 mg
Kwas foliowy 200 µg (100% RWS)
Witamina D 12,5 µg - 500 IU (250% RWS)
Witamina B6 0,7 mg (50% RWS)
Wit. B5 (kwas pantotenowy) 3 mg (50% RWS)
Wit. B12 1,25 µg (50% RWS)
Zalecane 2 tabletki dziennie.
Inofem
Mio-inozytol 2000 mg,
Kwas foliowy 200 ug.
Infolic
Mio-inozytol 2000 mg
kwas foliowy 200 µg
Wydaje się, że infolic i inofem wypadają blado przy dwóch wyżej. Biorę Miovarian.
Elaria fajnie, że zrobiłaś takie zestawienie, tylko zastanawiam się po co w zasadzie w tych pozostałych produktach są witaminy, skoro to mio-inozytol wpływa na owulację. Ja nie wyznaję zasady im więcej tym lepiej i nieważne co, byle by było. Nie można patrzeć na ilość, tylko na jakość. Ostatecznie każda z nas szuka skutecznego rozwiązania... Zatem jeśli mam do wyboru suplement który ma badanie i wiem, że jest skuteczny, a suplement który dopiero co wszedł na rynek i nie ma badania to wybiorę ten z badaniem. -
Rosax bardzo mi przykro ale wiem że nie chcesz współczucia.potrzebujesz wsparcia. Mogę powiedzieć co ja bym zrobiła... o ile tak można.nie wiem jak stoisz finansowo - jeśli cię stać to zrób te badania jak najszybciej..może wyrobisz się do tego cyklu co masz się starac i staraj się. Nie wiem fajnie by było jak by można połączyć te dwie rzeczy.jesli nie masz kasy odczekaj... wierzę że teraz się uda. Trzymaj się kochana. Jestem z tobą myślami .MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
beatum wrote:Ukija na mnie inofem gorzej działa niż infolic. Jak chcesz to napisz na priv i jutro wysle Ci z 15 saszetek A może jeszcze dziś by się udało.
Czemu gorzej skoro mają ten sam skład? Możesz jakoś to rozwinąć, w sensie napisać jak zadziałał infolic a jak inofem, słowem na jakiej podstawie takie wnioski wyciagasz? -
Agatka_46 wrote:Rosax bardzo mi przykro ale wiem że nie chcesz współczucia.potrzebujesz wsparcia. Mogę powiedzieć co ja bym zrobiła... o ile tak można.nie wiem jak stoisz finansowo - jeśli cię stać to zrób te badania jak najszybciej..może wyrobisz się do tego cyklu co masz się starac i staraj się. Nie wiem fajnie by było jak by można połączyć te dwie rzeczy.jesli nie masz kasy odczekaj... wierzę że teraz się uda. Trzymaj się kochana. Jestem z tobą myślami .
Pieniadze akurat nie przeszkoda, nie mamy ich za duzo ale starczy na pewno na badania. Pewnie ze mozesz napisac co bys zrobila bo wlasnie o to pytam. Co wy byscie zrobily na moim miejscu
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyAurellka wrote:Rozumiem. To nic złego hehhe. Tylko garderobe trzeba szybko zmieniać ja jeszcze się mieszcze, ale oponka jakaś mi się pojawiła hehhe. To moja pierwsza ciaza, wiec jestem ciekawa jak będzie, ale mam nadzieje nie przytyc zbyt wiele.
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Ah te sklepowe zolzy.. ;/
Ja juz po wizycie. Zadzwonili czy moge przyjechac szybciej. Wrocilam cala zaplakana... Maz nawet mnie nie rozumial jak do niego zadzwonilam..
A wiec. Usg - wszystko piekne.
Rany na brzuchu ladnie sie goja. Mozna zdjac plastry juz w poniedzialek.
A najgorsua wiadomosc to taka ze nici z badan. On moze zrobic podstawowe, a je juz mi zrobil.. Badania mozna zaczac po trzeciej stracie. Tak. Jest to moja 6 ciaza ale nie bylo trzech takich samych. Mialam 2 raz cp z prawego i z lewego. Nie powtorzylo sie.. Gdyby bylo 2 z jednego moznaby bylo zrobic a tak nie. 2 samoistne poronienia.. Zabraklo jeszcze jednego bo mozna robic od trzech dopiero badania.. Jeden porod i jedna ciaza obumarla.. I badz tu czlowieku madry...
Mam odczekac 2 miesiace i postarac sie znow. Jak beda 2 kreski to progesteron dopochwowo 1x dziennie i zglosic sie od razu do niego bedzie mnie monitorowal czesto i robil wszystko bym donosila.
A wiec musze dzis porozmawiac powaznie z mezem. Czy czekamy 2 miesiace i staramy sie ostatni raz, czy lepiej jak pojedziemy do polski zrobic badania.
Ja nie wiem co myslec, on wolalby polske bo boi sie o mnie ze w koncu psychicznie nie wytrzymam.
"ja wiem ze ty sie usmiechasz ale fo nie jest ten usmiech ktory pamietam, wiem ze placzesz kiedy nikt nie slyszy, wiem ze twoje zle humory, brak checi na zabawe to wszystko te straty, wiem to"
Mam dylemat nie wiem co robic.. Czuje ze zaryzykowalabym jeszcze raz ale gdy bedzie znow cos innego? Jeslli nie bedzie trzeciego powodu by zrobic badania?! Te operacje cholernie bola. Ten strach kiedy wioza cie na sale operacyjna ten bialy sufit i te biale razace jarzeniowki, te sprzety ktore piszcza, mierza puls, te cale obklejone cialo tymi kabelkami.. Ten strach a co jesli bedzie nie tak jesli sie nie obudze? Co bedzie z moim synkiem..? Ten bol po obudzeniu, ktorego ciezko wytrzymac.. No przeciez rozcinali i naklowali.. Musi bolec. Ale cholera nie powinno bolec gdy ujrzy sie te dwie wspaniale kreski. Wiem ze nie zawsze tak sie konczy. Wierze ze zobacze dwie kreski a pozniej zobacze je - moje dziecko. Wierze ze tak bedzie ale cholernie sie boje.. I co ja mam zrobic? jechac wydac pieniadze na badania, ktore i tak moglyby sie zakonczyc tak samo czy zaryzykowac raz jeszcze i miec nadzieje ze bede szczesliwa przez kolejne lata?
Ja bym to jeszcze skonsultowała z innym ginekologiem.
Dobrze, że wszystko się goi! Tp jest teraz najeażniejsze aby organizm szybko wrócił do siebie.
Jeśli chodzi o starania to zawsze jest ryzyko o czym Ty dobrze wiesz bo nie raz się przekonałaś ale ja podjęłabym to ryzyko po raz kolejny. Jednak decyzja należy do Was i nikt tu nie będzie krytykował co zdecydowałaś. -
Kazdy gin mowi tak samo pytalam 3 w szpitalu.. Mowili ze lekarz mi nie zrobi bo dopiero od trzech takich samych.. No i ten potwierdzil.. Pierdolone niemcy.. Ale i tak lepiej niz w angli. Ale szkoda ze gorzej niz w polsce..
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:W zyciu nie chcialam miec wiele znajomych albo raczej przyjaciolek.. Mam dwie. Sa wspaniale i najlepsze pomimo odleglosci.. Zycie bym im oddala a one mi. Jestesmy w trzy jak siostry. A dzis spadla taka wiadomosc.. Szok niedowierzenie.. Moja jedna z najlepszych przyjaciolek ma goza mozgu.. Nie wie ze trzeba jesc pic. Schudla maxymalnie. Lekarze nie daja jej szans za duzych. Mowia ze nie da rady wyleczyc.. Z dnia na dzien stracila pamiec i zwariowala.. Wyslali ja do psychiatryka a po dwoch miesiacach okazalo sie ze nie jest glupia tylko chora! Moja siostra jest chora a ja nie moge jej pomuc... Placze bo stracilam 5 ciaz. Mysle ze to najgorsze co moze spotkac a jednak nie. Moja siostra moze umrzec... Rodzina i przyjaciele szukaja klinik jakichkolwiek.. A ja jestem 1000 km dalej i nic nie moge zrobic
Tragedia....
-
Dziewczyny podpowiedzcie - przypuszczam że owu miałam 3 dni temu - wiadomo pewności ci mam. Od tego dnia też lekko pobolewa mnie brzuch - jak na miesiączkę tylko.lzejsze. dzisiaj też mam. Czy możliwe że ovu była 3 dni temu a brzuch badl pobolewa ?MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017